Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-03@04:21:12 GMT

ارتباط بین آفت کش ها و بروز سرطان تیروئید

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۸۷۲۳

ارتباط بین آفت کش ها و بروز سرطان تیروئید

در یک مطالعه ۲۰ ساله، ۱۰ آفت‌کش از ۲۹ آفت‌کش بررسی‌شده با سرطان تیروئید مرتبط بودند.

علاوه بر این، خطر ابتلاء به سرطان تیروئید متناسب با تعداد کل آفت کش‌هایی که افراد در طول ۲۰ سال در معرض آن قرار داشتند، افزایش یافت. در همه مدل‌ها، آفت کش «پاراکوات دی کلراید» با سرطان تیروئید مرتبط بود.

این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که قرار گرفتن در معرض آفت کش‌های خانگی ناشی از استفاده کشاورزی با افزایش خطر ابتلاء به سرطان تیروئید مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بروز سرطان تیروئید طی ۳۰ سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. برخی از کارشناسان این افزایش را به روش‌های تشخیص بهتر نسبت می‌دهند، اما گزارش‌های دیگر نشان می‌دهند که عوامل خطرزای محیطی، ژنتیکی و سبک زندگی نیز ممکن است روند صعودی را توضیح دهند.

مطالعات قبلی خطرات بیشتری را برای افرادی که در صنایع چرم، چوب و کاغذ کار می‌کنند و همچنین افرادی که در معرض حلال‌های محیطی، بازدارنده‌های شعله و آفت‌کش‌ها هستند، نشان می‌دهد.

برخی آفت کش‌ها جهش زا هستند یا نشان داده شده است که باعث رشد تومور و ناهنجاری‌های کروموزومی در شرایط آزمایشگاهی می‌شوند. اینها شامل گلایفوسیت- ماده فعال در علف‌کش‌های پرمصرف- و ۱۹ آفت‌کش دیگر است که در شرایط آزمایشگاهی باعث آسیب سلول‌های DNA می‌شوند. آفت کش‌ها همچنین می‌توانند تولید هورمون تیروئید را تغییر دهند که با خطر سرطان تیروئید مرتبط است.

این مطالعه ارتباط بین قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها، از جمله ۱۹ آفت‌کش را که مشخص شد باعث آسیب سلول‌های DNA می‌شوند و خطر سرطان تیروئید را بررسی می‌کند. محققان این فرضیه را مطرح کردند که قرار گرفتن در معرض آفت کش‌ها ممکن است یک حلقه گمشده باشد که نیاز به بررسی بیشتر دارد.

نویسندگان یک مطالعه موردی را با استفاده از موارد سرطان تیروئید از ثبت سرطان کالیفرنیا (۱۹۹۹-۲۰۱۲) انجام دادند. نمونه مورد مطالعه شامل ۲۰۶۷ مورد سرطان تیروئید و ۱۰۰۳ شرکت کننده کنترل بود.

دکتر «آویتال هراری»، نویسنده مسئول و محقق اصلی این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «بروز سرطان تیروئید در طول چند دهه اخیر به طور تصاعدی در حال افزایش بوده است. علاوه بر این، خطر ابتلاء به سرطان‌های پیشرفته تیروئید، که می‌تواند خطر مرگ و میر و عود سرطان را افزایش دهد، در ایالت کالیفرنیا در مقایسه با سایر ایالت‌ها بیشتر است. بنابراین، توضیح عوامل خطر برای ابتلاء به سرطان تیروئید ضروری است.»

او افزود: «تحقیق ما چندین ارتباط جدید بین قرار گرفتن در معرض آفت کش‌ها و افزایش خطر ابتلاء به سرطان تیروئید را نشان می‌دهد. به طور خاص، قرار گرفتن در معرض آفت کش پاراکوات به طور مثبت با خطر سرطان تیروئید مرتبط است.»

وی تاکید کرد: «مطالعه ما مستلزم تحقیقات بیشتر برای تأیید این یافته‌ها و ارزیابی بهتر مکانیسم‌های عمل واقعی است.»

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ابتلاء به سرطان تیروئید خطر ابتلاء به سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۸۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید

به گزارش خبرآنلاین، وقتی تا دیروقت بیدار می‌مانید، به مغز، قلب، روده‌ها، کلیه‌ها و کبدتان آسیب می‌رسانید. طبق توصیه بنیاد ملی خواب امریکا، مدت زمان خواب ایده آل برای بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت است. کم‌خوابی می‌تواند به عملکردهای داخلی و حتی اندام‌های بدن آسیب برساند و منجر به ایجاد انواع بیماری‌ها شود:

۱. مشکلات مغزی

براساس مطالعات، بیدار ماندن طولانی، سلول‌های مغز را از بین می‌برد. خواب کافی برای بهبود عملکرد یادآوری و حافظه بسیار مهم است. کم‌خوابی و بی‌خوابی در طول شب، ریسک ابتلا به زوال حافظه و آلزایمر را افزایش می‌دهد.

۲. افزایش فشار خون

افرادی که شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌مانند یا کمتر از ۵ تا ۶ ساعت می‌خوابند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. کمبود خواب، اثرات استرس را بر بدن تشدید می‌کند که این شرایط با افزایش فشار خون، ضربان قلب بالا و التهاب همراه است.

۳. چاقی

کم‌خوابی باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی در بدن و در نهایت باعث پرخوری و افزایش وزن می‌شود.

۴. دیابت

کمبود خواب، عملکرد بدن برای پردازش گلوکز و میزان انسولین تولیدشده توسط بدن را مختل می‌کند. از همین رو، کم‌خوابی و بی‌خوابی یک ریسک‌فاکتور مهم در ایجاد دیابت نوع ۲ به شمار می‌آید.

۵. سرطان

بر اساس مطالعات، نداشتن خواب کافی شبانه، خطر رشد سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد. هم‌چنین خواب ناکافی با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مرتبط است.

بیشتر بخوانید:

چرا صبح‌ها با سردرد از خواب بیدار می‌شویم؟/ ۸ دلیل مهم

منابع: medium ، health

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900550

دیگر خبرها

  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • بارندگی در همدان تصادفات را ۴۰ درصد افزایش داد
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • چرا تمدن‌ها با گذشت زمان شکننده‌تر می‌شوند؟ (+عکس)
  • این ۴ نکته عمرتان را ۶ سال افزایش می‌دهد
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز