Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@21:51:24 GMT

مرجعیت علمی و نگهداشت نخبگان در اتاق های فکر بررسی شود

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۱۳۰۱

مرجعیت علمی و نگهداشت نخبگان در اتاق های فکر بررسی شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمدعلی زلفی گل در دومین جلسه کمیته راهبری اتاق‌های فکر با اشاره به سپری شدن ۹ ماه از فعالیت اتاق‌های فکر گفت: فرصت مناسبی است تا روند طی شده مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد و اصلاحات لازم برای اثربخشی بیشتر اتاق‌های فکر انجام شود.

وی تاکید کرد: شیوه نامه مشخصی از طرف دبیرخانه اتاق‌های فکر تدوین و به رؤسای اتاق‌های فکر ابلاغ شود تا تشکیل جلسات و بیان راهکارها و پیشنهادها در یک شکل منسجم و تعریف شده صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زلفی گل تاکید کرد: برای ارزیابی مستمر اتاق‌های فکر و تقویت پویایی و اثربخشی آنها ضرورت دارد کمیته راهبری حداقل در هر فصل یک بار تشکیل جلسه دهد و عملکرد اتاق‌ها را مورد برسی قرار دهد.

دو ایده برآمده از اتاق‌های فکر

وزیر علوم گفت: راه‌اندازی درگاه آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان با عنوان «دانا» با هدف معرفی دانشمندان و نمایه‌سازی فعالیت‌های پژوهشگران ایرانی به زبان‌های فارسی و انگلیسی و تدوین طرح امریه سربازی پسادکتری دو ایده مهمی بود که توسط یکی از اتاق‌های فکر مطرح شد و در مسیر اجرا قرار دارد.

موضوعات پیشنهادی وزیر علوم برای طرح در اتاق‌های فکر

ارائه بسته‌های سیاستی

ارائه بسته‌های پیشنهادی سیاستی مشخص برای تصمیم‌گیری در موضوعات مرتبط با آموزش عالی به وزیر علوم و مدیران این وزارت به پشتوانه بررسی‌های کارشناسی و علمی، نخستین درخواست وزیر علوم از رؤسا و دبیران اتاق‌های فکر ۱۶ گانه وزارت علوم بود.

ارزیابی عملکرد

دکتر زلفی گل اظهار داشت: دومین انتظار از اتاق‌های فکر، ارزیابی عملکرد وزارت علوم در بخش‌های مختلف براساس شاخص‌های مشخص و آسیب شناسی روند موجود است.

بررسی شیوه ادامه تحصیل کارکنان در مقاطع بالاتر

وزیر علوم با تاکید بر اینکه نباید فرصت رشد علمی و ارتقا از کارکنان سلب شود گفت: اتاق‌های فکر مرتبط با حوزه آموزش بررسی کنند که بهترین شیوه ادامه تحصیل کارکنان چیست و در چه دانشگاه‌ها و رشته‌های تحصیلی و به چه صورتی (روزانه، شبانه؛ تمام وقت، نیمه وقت، پیام نور، دانشگاه دولتی و …) باید ادامه تحصیل مجاز باشد.

مهارت آموزی به دانشجویان

دکتر زلفی گل با بیان اینکه اهمیت مهارت آموزی برای همگان روشن است گفت: اتاق‌های فکر بررسی کنند ضوابط فرابخشی و پیش نیازهای حمایت دولت و حاکمیت از مهارت آموزی و حضور در صنایع و کشاورزی و … چیست.

نگه‌داشت نخبگان

پبشنهاد راهکارهای اجرایی برای حفظ و حضور اثربخش نخبگان و فرهیختگان در جامعه از دیگر پیشنهادهای وزیر علوم برای بررسی در اتاق‌های فکر بود.

تحقق مرجعیت علمی

وزیر علوم اظهار داشت: اتاق‌های فکر بررسی کنند علاوه بر آنچه که هم‌اکنون در حال انجام است چه روش‌های مؤثری برای ارتقای مرجعیت علمی و تقویت دیپلماسی علمی مورد نیاز است.

کد خبر 5570703 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری اتاق فکر سازمان سنجش آزمون دانشنامه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سازمان امور دانشجویان شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه تهران دوره دکتری آزمون زبان انگلیسی پذیرش بدون آزمون آزمون کاردانی به کارشناسی اتاق های فکر وزیر علوم زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۱۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت نخبگان بسیجی قم در رونق تولید باید به کار گرفته شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، جشنواره «جهادگران علم و فناوری» با هدف تقدیر از برگزیدگان علمی رده‌های دفاعی، دانشگاه‌ها اقشار و نواحی بسیج در سپاه استان برگزار شد.

سردار محمدرضا موحد در این مراسم با اشاره به ظرفیت های موجود در استان قم گفت: ظرفیت‌های انسانی، علمی، نخبگانی، حوزه‌های علمیه، مراکز علمی و فرهنگی و شهرک‌های صنعتی در استان وجود دارد که باید در کنار هم قرار بگیرند تا بتوانیم به یک نتیجه مطلوبی برسیم.

وی ادامه داد: در واقع باید بتوانیم نخبگان را شناسایی، جذب و به رشد و شکوفایی آنها کمک کنیم، برای یک نخبه خیلی مهم است که دیده شود و به او اهمیت داده بشود و حرف‌هایش شنیده شوند تا بتوانیم با این همکاری‌ها اقدامات خوبی را در این راستا انجام دهیم و این زنجیره و شبکه کامل شود.

فرمانده سپاه قم با تأکید بر اینکه حداکثر بهره‌برداری را از ظرفیت نخبگان داشته باشیم بیان داشت: برای تولید علم و جهش تولید این دو محور با هم دیگر ارتباط مستقیم دارند و باید همه در یک جبهه قرار بگیریم و بر اساس نظام مسائل استان کار انجام شود.

او افزود: نظام مسائل استان بر مبنای بهره مندی از ظرفیت هایی مثل اقشار بسیج،قشر بسیج مهندسین صنعت،کشاورزی و سایر اقشار مرتبط تعریف می شود و در صورت تحقق آن به نتایج مطلوبی دست خواهیم یافت.

سردار موحد با اشاره به ظرفیت مجمع عالی بسیج استان به عنوان بازوی توانمند کار و تولید گفت: در صورت تصویب طرح های نوین تولیدی و دانش بنیان نخبگان در مجمع عالی بسیج که با حضور استاندار و سایر سازمان ها برگزار می شود، تمامی دستگاه های ذیربط ملزم به اجرا و تحقق آن طرح ها خواهند بود.

وی اذعان کرد: مهم است که دانش آموزان و دانشجویان با این ظرفیت‌ها آشنا شوند و توانمندی‌های موجود در استان را ببینند که در نتیجه موجب ارتقای انگیزه و امید در نوجوانان و جوانان شود.

در پایان از منتخبان عرصه جهاد علمی و فناوری سپاه و نواحی مقاومت بسیج استان قم با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی قدردانی شد.

دیگر خبرها

  • ظرفیت نخبگان بسیجی قم در رونق تولید باید به کار گرفته شود
  • زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • برای نگهداشت حرمت معلم بکوشیم
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور