Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@21:12:03 GMT

طلسم انتخابات می‌شکند؟

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۱۵۱۱

طلسم انتخابات می‌شکند؟

انگارانتخابات کمیته ملی المپیک، طلسم شده؛ درحالی که تنها 5 روز مانده به انتخابات، هیچ خبری نیست. نه خبری از معرفی کاندیداها و نه لیست اعضای مجمع. اما تا دلتان بخواهد شایعه و خبرهای درگوشی زیاد است.

روزنامه ایران:  سکوت خبری که کم کم شائبه تعویق انتخابات را برای دومین بار به وجود می‌‌آورد. در حالی که تا به حال چنین چیزی سابقه نداشته و معمولاً انتخابات کمیته ملی المپیک یک ماه بعد از المپیک برگزار می‌‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این بار انتخابات درگیر حاشیه‌های زیادی است. تیرماه یعنی درست دو ماه مانده به انتخابات، زمزمه احتمال تعویق شنیده می‌‌شد، طبق تبصره ۲ ماده ۴ اساسنامه کمیته ملی المپیک، باید رأی اعضای المپیکی‌ها در مجمع بیشتر از غیرالمپیکی‌ها باشد. ۳۵ نفر عضو المپیکی مجمع کمیته ملی المپیک، شامل ۲۹ فدراسیون المپیکی به اضافه ۶ نماینده ورزشکاران هستند و ۲۸ عضو هم غیرالمپیکی. اما از جمع ۲۹ فدراسیون المپیکی، فوتبال، دوچرخه‌سواری، ژیمناستیک و شمشیربازی با سرپرست اداره می‌شوند. از طرفی این روزها ظاهراً قرار است با رد انتخابات فدراسیون سوارکاری توسط  وزارت ورزش و پایان دوره ریاست محمدرضا پوریا در فدراسیون بدمینتون، وزیر ورزش برای آنها هم سرپرست معرفی کند. البته نبود حمیده عباسعلی عضو کمیسیون ورزشکاران که در امریکا به سر می‌برد در مجمع تعداد آرای اعضای المپیکی در مجمع را کمتر از غیرالمپیکی‌ها می‌‌کند و با این حساب برگزاری انتخابات با مشکل قانونی مواجه می‌شود. چرا که 7 عضو المپیکی مجمع حق رأی ندارند و 28 عضو غیرالمپیکی می‌‌توانند رأی بدهند. هرچند چندی قبل کیکاووس سعیدی به «ایران» گفته بود:« ما طبق مصوبه مجمع و هیأت اجرایی، وظیفه داریم فرایند انتخابات را در تاریخ مقرر با تمرکز روی روند برگزاری انتخابات انجام دهیم.

اینها موضوعی نیست که به آن فکر کنیم و اصل بر این است که انتخابات را ۶ شهریور برگزار کنیم. به هر حال اکثریت و اقلیت مجمع در زمان نزدیکی به انتخابات قطعیت پیدا می‌کند. ما هیچ برنامه‌ای برای تغییر زمان انتخابات یا تعویق نداریم و در دستور کارهم نیست. اگر تعداد اعضای المپیکی مجمع کمتر از غیر المپیکی‌ها باشد، همان موقع تصمیم می‌‌گیریم.»با این اتفاق سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک هم انگشت اتهام برای عدم برگزاری انتخابات فدراسیون‌ها را به طرف شمال خیابان سئول گرفته و گفته: «مسئول برگزاری مجامع فدراسیون‌های بلاتکلیف، وزارت ورزش است. باید از وزارت سؤال کنیم چرا این دو فدراسیون بلاتکلیف هستند. مسئول برگزاری مجامع، وزارت ورزش و معاونت قهرمانی است. من قانع نیستم برای عدم برگزاری ولی به خاطر استراتژی انسجام و وحدت، سکوت می‌کنم.» هرچند مسئولان کمیته المپیک معتقدند وزارت ترجیح می‌‌دهد انتخابات کمیته 6 شهریور برگزار نشود و به همین دلیل امروز و فردا سرپرستان جدید 3 فدراسیون سوارکاری، اسکواش و بدمینتون به دلیل پایان کار رؤسای دو فدراسیون و بازنشستگی یکی از رؤسا احتمالا معرفی خواهند شد. با این حساب و طبق قانون انتخابات کمیته خود به خود از رسمیت خارج و به مهرماه سال آینده و بعد از بازی‌های آسیایی 2023 ‌هانگژو موکول می‌‌شود. اما از طرف دیگر فدراسیون‌ها می‌‌خواهند زودتر انتخابات برگزار شود. به همین دلیل یکی دو عضو غیر المپیکی، قید حضور در مجمع را زده‌اند تا به برگزاری انتخابات کمک کنند. محمدرضا پولادگر معاون توسعه امور ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش دراین باره می‌‌گوید: «در مجمع باید تعداد فدراسیون‌های المپیکی بیشتر از غیرالمپیکی‌ها باشد. یک بحث برگزاری مجمع است که با دو سوم اعضا مجمع رسمیت پیدا می‌کند. یک بحث هم  اعتبار انتخابات است که شرط آن بیشتر بودن فدراسیون‌های المپیکی است و تلاش می‌کنیم این اتفاق بیفتد. تعداد المپیکی‌ها اگر از غیرالمپیکی بیشتر باشد مانعی نیست و اتفاق خاصی نخواهد افتاد.»


هنوز خبری از تأیید صلاحیت نیست
به جز قصه آرای اعضای مجمع، هنوز خبری ازتأیید صلاحیت کاندیداها نیست.در حالی که باید تأیید صلاحیت‌ها هفته قبل اعلام می‌‌شد و لیست و بیوگرافی آنها به دست اعضای مجمع می‌‌رسید. اما تأیید صلاحیتی اعلام شده و معلوم نیست که تأیید نشده‌ها فرصتی برای اعتراض دارند یا نه؟ گره ماجرا وقتی کورتر می‌‌شود که به یک باره حکم بازنشستگی کیکاووس سعیدی دبیرکل کمیته ملی المپیک به دستش رسید و او هم دیگر به کمیته نیامد تا اعلام تأیید صلاحیت‌ها روی هوا برود. نکته جالب اینکه هنوز تأیید صلاحیت‌ها نیامده، بعضی از کاندیداها ترجیح می‌‌دهند انصراف دهند. گفته می‌‌شود این تصمیمی برای حفظ شأن کاندیداهای رد صلاحیت شده است. از طرفی کمیته هم انگار تصمیمی برای اعلام تأیید صلاحیت‌ها ندارد. ظاهراً در این شرایط سه نفر از کاندیداها رد صلاحیت شده‌اند و یکی از آنها خیلی زود دست به کار شده و می‌خواهد به نفع کاندیدای دیگری انصراف بدهد.حاشیه‌ها و شرایط موجود در روزهای باقی مانده تا برگزاری انتخابات یکسری را نگران کرده است. به‌ویژه که فدراسیون‌ها سال آینده باید به فکر گرفتن سهمیه المپیک باشند و تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک، فدراسیون‌ها را بلاتکلیف می‌‌گذارد؛ اتفاقی که ممکن است به ضرر فدراسیون‌ها باشد. مصطفی ‌هاشمی‌طبا رئیس اسبق کمیته ملی المپیک که تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک را به یاد ندارد، به خبرنگار «ایران» می‌‌گوید: «نباید حساب کنیم که این مسأله به ضرر است یا نه. باید بگوییم مطابق قاعده هست یا نیست. در واقع آن چیزی که در اساسنامه و آیین‌نامه پیش‌بینی شده است. در واقع تعویق انتخابات فدراسیون‌ها هم توجیهی ندارد و خلاف قانون است. آنچه مهم است وفاداری به قوانین و مقررات است که این مسأله سودش بیشتر است تا اینکه بگوییم تعویق انتخابات سود دارد یا ضرر.»

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: انتخابات کمیته ملی المپیک برگزاری انتخابات تأیید صلاحیت ها تعویق انتخابات فدراسیون ها وزارت ورزش المپیکی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۱۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنهایی که اهل ژیمناستیک نیستند، به انتخابات نیایند

به گزارش "ورزش سه"، بعد از حدود 14 ماه بلاتکلیفی قرار است انتخابات فدراسیون ژیمناستیک 24 اردیبهشت ماه برگزار شود، فدراسیونی که سال گذشته تا آستانه تعلیق پیش رفت، اما در نهایت با بازگشت زهرا اینچه درگاهی به صندلی ریاست به آرامش رسید و اخیرا توانست سهمیه المپیک پاریس را هم توسط مهدی الفتی کسب کند. 

در آستانه برگزاری انتخابات بار دیگر برخی حواشی باعث برهم خوردن آرامش این رشته شده و حتی سهمیه به دست آمده برای المپیک را هم تحت تاثیر قرار داده است.

در همین راستا با فرامرز سنگینی، دبیر سابق فدراسیون ژیمناستیک همکلام شدیم. او درباره شرایط این روزهای ژیمناستیک گفت: از زمانی که من ژیمناستیک را شروع کردم آرزویم  این بود که در عرصه قاره ای بدرخشیم. خیلی وقت ها اجازه شرکت در بازیهای آسیایی را به ما نمی دادند. چون ژیمناستیک ایران سطح پایینی داشت و می گفتند شانسی برای کسب مدال نداریم. واقعیت هم اینگونه بود که به دلیل تفاوت تکنیک در آموزش ژیمناستیک و اختلافی که با ژیمناستیک دنیا داشتیم نمی توانستیم شگفتی ساز شویم و کار خاصی انجام دهیم. این آرزوی همه اهالی ژیمناستیک کشور بود که به المپیک برویم آن هم در شرایطی که ژیمناستیک ایران سابقه طولانی تری نسبت به بسیاری از رشته های ورزشی کشور دارد و از دهه 20 فعالیت رسمی خود را در ایران آغاز کرده است ، این سابقه طولانی و عدم درخشش در رقابت های قاره ای یک نقطه ضعف بود. این دوران گذشت و با وجود زحمت های زیادی که کشیده شد و اردوهای مشترک و برون مرزی که داشتیم تلاش شد طلسم عدم توفیق در کسب مدال را بشکنیم.

وی افزود: بالاخره طلسم کسب مدال در آسیا در سالهای ابتدایی دهه نود رخ داد و عبدالله جامعی موفق به کسب مدال برنز خرک حلقه در قاره کهن شد. این کورسوی امیدی بود تا ژیمناستیک ایران بتواند موفقیتهای بیشتری کسب کند. اینکه این موفقیت تکرار شود نیازمند امکانات و زمان بیشتری هم بود. برای موفقیت در یک مسابقه نیازمند تمرینات حرفه ای هستیم و در آن زمان من متاسف می شدم که چرا نمی توانیم بیشتر از این به بچه ها رسیدگی کنیم. در دوره جدید فدراسیون که از سال 96 آغاز شد ژیمناست های جوانی مثل محمدرضا حمیدی ، مهدی احمد کهندی، محمدرضا شفیعی ، خسرو نژاد ، بهلولزاده و ... پا به عرصه تیم ملی گذاشتند. آنها نیازمند حضور در مسابقات بین المللی زیادی بودند و این اتفاق هم صورت گرفت.

دبیر اسبق فدراسیون ژیمناستیک عنوان کرد: در دوره هایی ما نمی توانستیم به دلایل مختلف حضوری مداوم در مسابقات بین المللی داشته باشیم اما از بعد از سال ۹۶ خصوصا در ژیمناستیک هنری مردان ، ژیمناست ها حضوری مداوم در مسابقات داشتند. حضور انها در سطوح مختلف مسابقات مثل جام های جهانی و تلاش های جمعی خانواده ژیمناستیک و مسئولان فدراسیون نتیجه داد و در بازی های آسیایی ، الفتی موفق به تاریخ سازی شد. به نظر من تاریخ ژیمناستیک ایران به قبل و بعد از مدال بازی های آسیایی تقسیم شد و این یک رنسانس بود. ما مدال قهرمانی آسیا داشتیم اما منتظر بودیم یک ژیمناست از کشورمان در بازی های آسیایی مدال بگیرد. در هانگژو یک پرواز تاریخی از الفتی را شاهد بودیم و این رقابت ها برای ما شادکامی به دنبال داشت. این مدال توقع جامعه را بالا برد و پس از آن هم توقع کسب سهمیه المپیک را داشتیم.

سنگینی در ادامه گفت: کسب سهمیه المپیک برای ما یک آرزو بود. پیش از این 2 حضور در المپیک توسط جمیله سروری و جلال بازرگان داشتیم که البته آنها بدون ورودی و کسب سهمیه اعزام شدند. چون در آن زمان کمیته بین المللی المپیک از حضور ورزشکاران استقبال می کرد. ژیمناستیک دنیا آنقدر قوی شد و در عرصه جهانی توسعه پیدا کرد که کمیته بین المللی المپیک تصمیم گرفت که مسابقات کسب سهمیه را در نظر بگیرد تا قوی ترین و بهترین ورزشکاران در این رویداد شرکت کنند. کسب سهمیه الفتی واقعا یک اتفاق تاریخی بود. او روحیه بالایی دارد و وقتی در قطر حرکت اول خود را خراب کرد در حرکت دوم با قدرت پرش خود را اجرا کرد. انشالله او بتواند نمایش خوبی در المپیک داشته باشد و  همین که در عرصه بزرگ المپیک نمایش قابل قبولی داشته باشد توفیق بزرگی است. فراموش نکنیم ژیمناستیک ایران دو سال دچار بی تدبیری شده بود و آرامشی که لازم بود را از بچه ها گرفته بودند. مسیر حرکت ژیمناستیک ایران را غیرمدبرانه دچار چالش کردند و همین مسئله دشواری کسب سهمیه المپیک را دوچندان کرد.

دبیر اسبق فدراسیون ژیمناستیک درباره انتخابات پیش روی این فدراسیون عنوان کرد: در انتخابات فدراسیون باید اخلاق رعایت شود و در یک فضای آرام هر کسی برنامه خودش را ارائه بدهد.  این برنامه ها باید در جهت ارائه برنامه خودشان باشد نه اینکه به دنبال تخریب یک کاندیدا باشیم در هیچ منطقی نمی گنجد. به کسانی که اهل ژیمناستیک نیستند توصیه می کنم که در انتخابات شرکت نکنند. آنها اصلا نمی دانند نیازهای ژیمناستیک چیست چون ژیمناستیک ظرافت هایی دارد و خیلی راحت یک فرد ناآشنا فریب می خورد و به بیراهه می رود. شاید آنها افراد خوبی باشند اما باید در جای خودشان قرار بگیرند.  اگر هم دنبال ریاست فدراسیون هستند حداقل افراد را مقابل هم قرار ندهند. چون اقدام آنها بر خلاف مصالح ژیمناستیک است.

دیگر خبرها

  • واکنش فدراسیون کشتی به حذف داور المپیکی و جلسه دبیر و یزدانی
  • چرا اتحادیه جهانی کشتی مصلایی پور را از المپیک‌ کنار گذاشت؟
  • توضیحات معتمدی درباره جلسه با ورزشکاران شانس المپیکی
  • یک ایرانی از کشتی المپیک کنار گذاشته شد | تنبیه فوری فدراسیون جهانی
  • حذف رییس کمیته داوران فدراسیون کشتی از المپیک
  • حذف رییس کمیته داوران فدراسیون کشتی از المپیک پاریس
  • محتمل‌ترین زمان برای برگزاری انتخابات فدراسیون دوومیدانی
  • مجوز برگزاری مجمع انتخاباتی دوومیدانی صادر شد
  • آنهایی که اهل ژیمناستیک نیستند، به انتخابات نیایند
  • تایید صلاحیت ۶ کاندیدای ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی