Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@04:37:17 GMT

همایش حکیم هزاره‌ها در همدان برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۲۴۸۵

همایش حکیم هزاره‌ها در همدان برگزار شد

ایسنا/همدان همایش "حکیم هزاره‌ها" امروز یکم شهریورماه همزمان با بزرگداشت ابن‌سینا فیلسوف و طبیب جهانی ایران  در همدان برگزار شد.

آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی؛ رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سه‌شنبه اول شهریورماه در همایش "حکیم هزاره‌ها" که به بهانه بزرگداشت شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا برگزار شد، بیان کرد: ابن‌سینا انسانی متعالی است که جهانیان باید از ایشان درس‌های زیادی یاد بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس فرمایشات پیامبر اکرم(ص)  هرگاه دانشمندی که برای رشد و اعتلای نسل بشر فداکاری کند را مورد اکرام قرار دهید مرا اکرام کردید و اگر به من اکرام کردید به خدا احترام گذاشته‌اید.

طه‌محمدی با اشاره به اینکه تمام شئون ربوبی را باید در انسان جستجو کرد، افزود: انسان مظهر رحمت خداست و اگر انسان‌های الهی را مورد احترام قرار دادیم خدا را اکرام کرده‌ایم.

رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی تکریم از بزرگان را مقدس دانست و گفت: اگر این حرمت‌گذاری‌ها و تکریم‌ها نباشد همه ارزش‌های عالم انسان دفن می‌شود.

وی با بیان اینکه بزرگ‌ترین ظلم به عقلانیت و فرهنگ انسان تکریم نکردن است، تصریح کرد: از بوعلی و بوعلی‌سیناها می‌شود همه درس‌های زندگی را آموخت. 

طه‌محمدی اضافه کرد: یکی از درس‌هایی که می‌توان از انسانی مثل ابن‌سینا آموخت این است که هیچ استادی نداشته و همه علوم را خودش تولید کرده است.

وی در ادامه بیان کرد: از بوعلی‌سینا نقل شده است که وقتی به مسائل پیچیده‌ای می‌رسیدم وضو می‌گرفتم و دو رکعت نماز می‌خواندم و آن مشکل حل می‌شد.

رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی با اشاره به اینکه انسان‌های الهی تمام‌ مشکلات را با اتکاء به خدا حل می‌کنند و به شرق و غرب متوسل نمی‌شوند، افزود: بوعلی‌سینا مکتب تعقل را رها کرد و به مکتب عرفان روی آورد چرا که به مقام والای عرفان رسیده بود.

طه‌محمدی با بیان اینکه بزرگانی مثل بوعلی‌سینا انسان را به سرچشمه نور می‌رسانند، اظهار کرد: هر چه قدر مراسمات تکریم این بزرگان برگزار شود به بشریت خدمت کردیم نه به بوعلی‌سیناها، بنابراین با معرفی چهره آسمانی ابن‌سینا به جهانیان دینمان را به وی ادا می‌کنیم.

حسن بلخاری؛ رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی که در این برنامه با موضوع "اگر انصاف نمی‌سوخت! تاثیراتی که الانصاف می‌توانست در تاریخ فلسفه ایران بر جای گذارد" به ادای سخنرانی پرداخت، گفت: طبق فرموده رسول اکرم(ص) هر کس عالمی را تکریم کند گویی من را تکریم کرده و مبنای صحت این سخن، آیات قرآن است.

وی با اشاره به اینکه تفاوت انسان با موجودات این است که انسان مصداق صیرورت است، افزود: جنس شهادت عالم از جنس شهادت حق است و شهادت هیچ کسی چون عالمان همچون شهادت عالم نیست.

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه ابن‌سینا یکی از مصادیق اول‌العلم است، اظهار کرد: بوعلی‌سینا در هندسه، فقه، نجوم، لسان عرب، علم و فلسفه بی‌نظیر است.

بلخاری با اشاره به اینکه ابن‌سینا را می‌توان به صراحت مصداق علامه شناخت، عنوان کرد: نداشته‌های ما از بوعلی بیشتر و عمیق‌تر از داشته‌هایمان است.

وی ادامه داد: اگر بپذیریم ابن‌سینا مولف سه اثر استثنایی الواحق، الانصاف و الحکمه‌المشرقیه بود که در تاراج روزگار از دست ما ربوده شده است تنها با بخشی از شخصیت وی روبرو هستیم نه همه آن.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اضافه کرد: اگر این آثار به دست ما رسیده بود تصورمان از وی متفاوت بود و شاید امروز لازم است باب جدیدی از بوعلی پژوهی باز شود.

در ادامه نجفقلی حبیبی؛ مصحح کتاب القانون ابن‌سینا گزارشی درباره تصحیح علمی، انتقادی کتاب سوم القانون بیان کرد: از پنج کتاب قانون بوعلی‌سینا کتاب اول و دوم به چاپ رسیده و کتاب سوم در باب پزشکی و در ۲۲ فن نگاشته شده است.

وی با اشاره به اینکه در این کتاب درباره بیماری‌ها و مداوای بیماری‌ها بحث می‌شود و نسخه‌هایی را برای بیماران ارائه می‌دهد، افزود: بخشی از کتاب سوم درباره عشق است که منظور عشق انسانی است، بوعلی‌سینا از عشق به عنوان بیماری تعبیر و درباره بیماری عشق مفصل بحث می‌کند.

حبیبی تصریح کرد: همچنین در این کتاب یک بیماری شدید به مانند عشق تصور و به علائم آن اشاره شده است، به عنوان مثال چشمان فرد گود شده، حالت های عجیب و خندیدن‌ها یا گوشه گیری شدید از علائم این بیماری است.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: این بیمار گاهی بسیار غمگین و گاهی بسیار خوشحال است و این حالات را بیان کرده تا پزشک وقتی حالات را دید متوجه بیمار بودن فرد می‌شود.

وی افزود: به گفته ابن‌سینا برای معالجه بیمار باید پیش او نشست و نبض او را گرفت تا نام معشوق را پیدا کنید و اگر اسم او را فهمیدید شهر و شغل او را پیدا کنید و پس از شناخت برای درمان می‌توانید معشوق را پیش عاشق بیاورید و به این معنی است که شغل و اطراف فرد را بشناسید و نوع غذا و دارو را برای او مشخص کنید.

قاسم پورحسن؛ استاد دانشگاه علامه طباطبایی هم که با  موضوع "ابن سینا و خرد ایرانی" در همایش شرکت کرده بود، گفت: ابن‌سینا در همدان ابن‌سینا شد.

وی با اشاره به اینکه آثار بوعلی تا سال ۴۱۴ در همدان و پس از آن در اصفهان نوشته شده است، اظهار کرد: آثار مهم بوعلی در همدان نوشته می‌شود، از طرفی داستان مولوی و ابن‌سینا داستان پزشک معمولی نیست و مولوی ابن‌سینا را پزشک معنوی می‌داند.

پورحسن با تاکید بر اینکه جامعه بی میراث فکری، جامعه‌ای بی آینده است، تصریح کرد: ما اگر بوعلی‌سینا نداشتیم می‌فهمیدیم چه فقدانی داریم.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه هنوز به مرزهای شناخت ابن‌سینا نزدیک نشده‌ایم، مطرح کرد: تحقیق دقیق وقت و کار می‌خواهد و ابن‌سینا شرح می‌نویسد و می‌گوید ارسطو خداشناسی ندارد و با خواندن فارابی تمام موارد را متوجه می‌شود.

وی ادامه داد: بی‌تردید ما به ابن‌سینا نیاز داریم و تمام منازعات به علت تهی بودن عقل است که این وضعیت کنونی دنیای اسلام است و به گفته فارابی و ابن‌سینا چراغ عقل باید در تمدن اسلامی روشن باشد.

کاوه خورابه؛ معاون علمی، پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در همایش حکیم هزاره‌ها با موضوع "بررسی جایگاه ابن‌سینا در تاریخ موسیقی ایران" بیان کرد: در تاریخ اندیشه موسیقیایی، موسیقی تنها رشته هنری قابل لمس است که می‌دانیم کتاب‌های ویژه برای آن نوشته شده است.

وی با اشاره به اینکه حساب، هندسه و نجوم در دل موسیقی قرار گرفته است، عنوان کرد: موسیقی همواره به عنوان علم ریاضی تعریف می‌شود و لذت حاصل از نغمه موسیقی از نفس بسیار مهم است.

خورابه با بیان اینکه از ابن‌سینا باید دو رویکرد یاد بگیریم، افزود: رویکرد ذهنی همان رویکردهایی است که به موسیقی در جهان خارج از ذهن می‌پردازد و دیگری رویکردی است که نفس انسانی در مرکز این اندیشه قرار می‌گیرد.

اکبر عروتی‌موفق؛ مدرس دانشگاه بوعلی‌سینا نیز که با موضوع "بررسی فلسفی عرفانی رساله‌الطیر ابن سینا" در همایش حضور داشت، اظهار کرد: فلسفه مشرقی مخصوص برگزیدگان و خواص است

وی تصریح کرد: رازی سعی کرده در همه جا ابن‌سینا را به چالش بکشد و کسی قبل و بعد ابن‌سینا نتوانسته این مبانی را به تصویر بکشد، همچنین آخرین نگاشته ابن‌سینا رساله فی‌العشق است که با مطالعه آن می‌توان به جنبه‌های حکمت ابن‌سینا پی برد.

عروتی‌موفق با بیان اینکه نفس آدمی اسیدی است که در تاریکی ماده زندانی شده و باید از آن آزاد شود تا به مقام بالا برسد، افزود: رساله الطیر نیز از شاهکارهای فلسفی و عرفانی ابن‌سینا است، ابن‌سینا اولین کسی است که معراج روح از خاک به طرف افلاک را بیان می‌کند.

حسین شمس؛ استاد دانشگاه فرهنگیان هم در همایش حکیم هزاره‌ها بیان کرد: ابن‌سینا متشرع است و در بحث معاد عنوان می‌کند برهانی بر معاد جسمانی نمی‌شود اقامه کرد و تقید به دین و شرع دارد.

وی با اشاره به اینکه مسأله وجود خدا همزاد و هم اندیشه با بشر است و همواره برای بشر مبدأ جهان سوال بوده است، تصریح کرد: در فلسفه ارسطو و قبل از آن مسأله مبدأ هستی وجود داشته و تالس تلاش می‌کرد مبدأ را به موجودی نامخلوق ربط دهد اما به اشتباه دنبال طبیعیات می‌گشت و ارسطو مطرح کرد حرکتی که ما داریم مربوط به یک مبدأ نامتحرک است.

شمس اضافه کرد: ابن‌سینا وجود خدا را به عنوان محرک اول اثبات می‌کند و در کتاب‌های بعد این را نمی‌پذیرد و تعجب می‌کند که ارسطو چگونه از طریق طبیعیات وجود خدا را اثبات می‌کند.

مدرس دانشگاه فرهنگیان افزود: ابن‌سینا به عنوان یک مسلمان می‌خواهد خدا را به عنوان هستی بخش اثبات کند و به همین دلیل دنبال براهین است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ابن سينا حکیم هزاره ها بوعلي سينا ابوعلی سینا استاد دانشگاه حکیم هزاره ها بوعلی سینا ابن سینا طه محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۲۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد

مطالبات و دغدغه مردم خراسان جنوبی امروز در همایش روز ملی شوراها از زبان نمایندگان شوراهای اسلامی شهرستان‌های استان بیان شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، نماینده شوراهای اسلامی شهرستان بیرجند امروز در همایش روز شوراهای خراسان جنوبی اظهار داشت: شوراهای اسلامی از مردم و برای مردم هستند و در دوره ششم، هماهنگی با دولت سبب انجام اقداماتی در حوزه مدیریت شهری شده‌اند.

شهرستان بیرجند نیاز به حداقل سه شهر دارد

به گفته محمدرضا حاجی‌آبادی همه اقدامات انجام شده با توجه به عقب‌ماندگی‌های گذشته کافی نیست و مشکلات معیشتی و گرانی از مهمترین مشکلات مردم است.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان بیرجند نیاز به حداقل سه شهر دارد و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز، ایجاد کمربندی جدید در شمال و جنوب بیرجند با توجه به گرفتن بخشی از کمربندی در شهر، ضرورت توجه به بازنگری در اجرای طرح هادی روستاها و درخواست قرار گرفتن بیرجند و قاین در لیست شهرهای محروم و لزوم ایجاد تقاطع غیر همسطح در شهر بیرجند و تهیه شناسنامه کشاورزی از جمله موارد مطرح شده است.

در آمایش سرزمینی جانمایی‌های لازم انجام نشده

نماینده شوراهای قاینات هم در ادامه گفت: مردم همیشه پای کار بوده و هستند و مسئولان باید انجام کارها را تسهیل کنند و در صورت لزوم با تفویض اختیار کارها در مرکز شهرستان‌ها انجام شود.

به گفته محمد قرایی بعضی از مدیران استانی هستند که هنوز در بخش‌های شهرستان‌ها حضور پیدا نکرده و از ظرفیت شوراها هم در سفر های مدیران دستگاه‌های اجرایی اکنون به خوبی بهره گرفته نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در آمایش سرزمینی جانمایی‌های لازم انجام نشده و در زمانی که پروژه‌ای به بن بست می‌رسد کسی نیست که پیگیری لازم را در زمینه آن انجام دهد و در کنار دود و مشکلات کارخانجات باید در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی این کارخانه‌ها اقداماتی را انجام دهند.

به دلیل طولانی بودن بروکراسی اداری سرمایه گذاری در استان با مشکل مواجه شده

نماینده شوراهای فردوس هم گفت: حدود 7 سال است که شعارهای سال در محور اقتصاد است و با توجه به خشکسالی‍‌های گذشته کشاورزی و دامپروری این شهرستان دچار مشکل شده که با حمایت دولت باید مشکلات موجود حل شود.

حیدرزاده افزود: به دلیل طولانی بودن بروکراسی اداری، سرمایه گذاری در استان با مشکل مواجه شده است و تأمین خوابگاه دانشجویی با توجه به نیاز 8 میلیاردی تومانی در فردوس با مشکل مواجه است و  خواستار عمل به دستور رئیس جمهور مبنی بر تشکیل بخش باغستان هستیم.

لزوم بازنگری در طرح جامع شهر بشرویه و تجهیز بیمارستان این شهر 

نماینده شوراهای بشرویه نیز بیان کرد: در روستای شهرک امام خمینی سال 1395 بر روی 20 واحد مسکونی پنل‌های خورشیدی را نصب کردیم و انجام این کار محلی برای در آمد مردم این روستا شده است. 

مرادزاده افزود: تاکنون اقدامی در زمینه دستور استاندار مبنی بر حضور رئیس شورای استان و شوراهای شهرا در جلسات اداری انجام نشده است.

وی خواستار لزوم بازنگری در طرح جامع شهر بشرویه و تجهیز بیمارستان این شهر شد و افزود: با وجود این که 47 درصد مردم بشرویه بیمه تامین اجتماعی هستند از خدمات درمانی تامین اجتماعی بی بهره‌اند و درخواست تبدیل نمایندگی به اداره میراث فرهنگی را داریم.

اجرا نشدن مصوبات سفر رئیس جمهور در طبس

نماینده شوراهای طبس هم به بیان مواردی شامل ضرورت ارتقای جایگاه شوراها، لزوم بازنگری در طرح جامع تفصیلی شهر طبس با توجه به الحاق اراضی بسیار در اجرای نهضت ملی مسکن به شهر طبس پرداخت.

طاهری ادامه داد: کمتر از 10 تا 15 درصد مالیات بر ارزش افزوده به این شهرستان بر می‌گردد و پروازهای اندک و شکننده و اجرا نشدن مصوبات سفر رئیس جمهور از جمله مشکلات موجود است.

بازارچه میل 73 بازگشایی شود

نماینده شوراهای درمیان نیز با اشاره به گوشه‌های از خدمات دولت در این شهرستان گفت: حدود 800 میلیارد تومان در حوز‌های مختلف در دو سال گذشته تخصیص یافته و بعد از 15 سال کارخانه قند قهستان راه‌اندازی و 180 نفر در آن مشغول کار شدند.

به گفته غلامی، بازگشایی بازارچه میل 73 ، راه‌اندازی جایگاه cng عمل به وعدههای وزیر نیرو در سفر به درمیان، انتقال آب سد رزه به زمین‌های بالا دستی آن، ضرورت ایجاد بندهای خاکی برای دخیره روان آبها و اجرای مصوبات سفر استاتدار به بخش میان دشت از جمله مطالبات مردم این شهرستان است.

برای بهره‌مندی مردم از مسئولیت اجتماعی معادن اقدام شود

نماینده شوراهای شهرستان سربیشه هم با اشاره به اینکه آبرسانی به روستاها کند است، افزود: درخواست انتقال حساب شرکت‌ها و کارخانه از تهران به استان هستیم و افزوده شدن حریم مرغداری‌ها و دامداری‌ها مشکل ساز شده و اقدامی برای بهره‌مندی مردم از مسئولیت اجتماعی معادن باید انجام شود.

فنودی خاطرنشان کرد: جانمایی ایستگاه باری و مسافربری قطار در شهرستان سربیشه باید پیش‌بینی شود.

ضرورت مهار روان آبها در شهرستان نهبندان

نماینده شوراهای نهبندان نیز گفت: هر چند پیشرفت نهضت ملی مسکن در نهبندان زیاد است، اما فراهم نشدن زیرساخت‌های آب و برق و ... سبب شده تا باوجود تکمیل واحدهای مسکونی مورد نظر مردم نتوانند در آنها ساکن شوند.

به گفته ابراهیمی، نبود زیرساخت‌ها در جاده‌های روستایی سبب وقوع 30 تا 35 درصد تصادفات در این جاده‌ها شده است و کندی دوبانده‌سازی شوسف به نهبندان، ضرورت مهار روان آب‌ها با ایجاد سدهای خاکی، جلوگیری از خام‌فروشی معادن از دیگر درخواست‌های مردم این شهرستان است.

لزوم ایجاد شهرک بنتونیت در سرایان

نماینده شوراهای اسلامی سرایان هم اظهار داشت: لزوم تکمیل پروژه‌های نیمه تمام 16 ساله، نیاز به احداث زیست پزشک در سرایان ازجمله خواسته‌های مردم سرایان است.

مظفری افزود: روزانه بیش از یک هزار و 500 تن بنتونیت از سرایان خارج می‌شود و نیاز به ایجاد شهرک بنتونیت در سرایان است.

به گفته وی توسعه بیمارستان سرایان با همت استاندار و نماینده مجلس در حال انجام است و درخواست استقلال بخش مرکزی و آیسک را داریم.

ایجاد کارخانه تولید شیرخشک در استان ضروری است

حجت‌الاسلام موسوی، نماینده شوراهای خوسف نیز گفت: مشکل آب حتی در زمستان در این شهرستان وجود دارد و در روستای سیوجان آنتن‌دهی وجود ندارد و  سیل به آب نماهای خوسف خسارت وارد کرده و حذف ارز 4 هزار و 200 منجر به حدف دام‌های مولد شد و ایجاد کارخانه تولید شیرخشک در استان ضروری است.

بخشی نماینده شوراهای زیرکوه هم خواستار سفر استاندار به شهرستان سیل زده زیرکوه شد و گفت: از کمک رسانی مسئولان با انتقال ماشین آلات به زیرکوه تشکر می‌کنیم.

در توزیع اعتبارات باید عدالت رعایت شود

رئیس شورای اسلامی استان نیز گزارشی از روند برگزاری جلسات شورای استان ارائه کرد و گفت: در این دوره 34 جلسه برگزار کرده‌ایم که در 20 جلسه آن مدیران استان حضور داشتند و یک جلسه هم با حضور مدیران دستگاه‌ها در حوزه استانداری برگزار شد که درخواست افزایش این جلسات را داریم.

ملکی با بیان اینکه سازمان جهادسازندگی بیشترین همکاری را با شوراها داشته است، افزود: جایگاه شوراها نباید قائم به شخص باشد و  در توزیع اعتبارات باید عدالت رعایت شود.

انتهای پیام/ 251

دیگر خبرها

  • دانشگاه بوعلی سینای همدان، میزبان رویداد دانشگاهی نزدیک قله ایم
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • تجمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود
  • برگزاری همایش جایزه استانی جوانی جمعیت ۲۶ اردیبهشت در قم 
  • تجلیل از فعالان حوزه حمل و نقل در استان همدان
  • برگزاری همایش پیاده روی خانودگی در بهبهان +فیلم
  • همایش پیاده‌روی همگانی به مناسبت روز ملی میمند برگزار شد