Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل محیط زیست استان لرستان گفت: تغییرات اقلیمی، خشکسالی و گاها سوء مدیریت در حکمرانی آب سبب تلفات شدن آبزیان رودخانه‌های لرستان و به ویژه کشکان شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، خشکسالی، سوء مدیریت آب و برداشت های بی‌رویه از رودخانه ها دست به دست هم داده‌ تا سالانه تعداد زیادی از آبزیان رودخانه های لرستان تلف شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال نیز رودخانه های لرستان یکی پس از دیگری خشک شد و در پی این خشکسالی، روزگار آبزیان در رودخانه ها تیره و تار شده است.

علی سالاروند در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، در رابطه با تلف شدن آبزیان رودخانه کشکان، اظهارداشت: با توجه به خشکسالی و تغییرات اقلیمی که طی سنوات گذشته رخ داده است و همچنین حکمرانی خوبی در بحث مدیریت آب چه در سطح کشور و استان نداشته‌ایم، مشکلاتی در حوزه زیست محیطی به وجود آمده است.

وی با اشاره به خشکی رودخانه کشکان و تلف شدن آبزیان این رودخانه، افزود: سد ایوشان در استان لرستان احداث شده اما هنوز به دلایل مختلفی کاملا آبگیری نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان عنوان کرد: مصوب شده تا ۵ یا ۱۰ روز یکبار عمدتا برای آبیاری باغات رهاسازی آب انجام شود اما متاسفانه چون الگوی کشت رعایت نشده است این آب صرف محصولات آبدوستی همچون برنج و چغندر می‌شود.

وی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته ایستگاه‌های پمپاژ مجاز و غیر مجاز زیادی در استان لرستان راه‌اندازی شده است، گفت: ایستگاه‌های پمپاژ غیرمجاز جمع‌آوری می‌شوند اما متاسفانه در جای دیگری نصب می‌شوند و همین مشکلات سبب شده که اکنون شاهد خشکی رودخانه‌ها و مرگ ماهی‌ها شویم.

سالاروند بیان کرد: رودخانه کشکان دو منبع تامین آب دارد، یکی سد ایوشان است که هم اکنون ۱۰ روز یکبار آب آن رها سازی می‌شود و دیگری رودخانه دوآب است که کشت محصولات آب‌بر و ایستگاه پمپاژ مجاز و غیر مجاز محدوده آن نمی‌گذارند آب به پایین دست برسد.

وی تصریح کرد: مسائل مربوطه به شهرستان چگنی و شهرستا‌ن‌های دیگری که مشکل داشته‌ایم طرح موضوع شده است، در این رابطه حتی رئیس منابع آب یکی از شهرستان‌ها را به ناچار و به اساس قانون به مراجع قضایی معرفی کرده‌ایم.

مدیرکل محیط زیست استان لرستان اظهارداشت: برای اینکه آب به پایین دست رودخانه کشکان برسد در آخرین جلسه شورای حفاظت کیفی آب نیز مصوب شد که ایستگاه‌های پمپاژ مجاز هر ۴۸ ساعت یکبار خاموش شوند اما متاسفانه کشاورزان توجه نمی‌کنند و انتظار دارند هر روز کشت خود را آبیاری کنند.

وی با بیان اینکه سوء مدیریت در حکمرانی آب سبب تلفات شدید آبزیان رودخانه‌های لرستان شده است، گفت: برای رفع مشکلات مذکور امسال تصمیمات خوبی گرفته شده است و با توجه به دستورات خوب استاندار لرستان، سال آینده حتی اگر خشکسالی داشته باشیم وضعیت بهتری خواهیم داشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آبزیان رودخانه های لرستان رودخانه کشکان استان لرستان سوء مدیریت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان هواشناسی با پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی طی امروز (سه‌شنبه)، چهارشنبه و پنجشنبه اعلام کرد: از امشب در نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و شمال غرب کردستان رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گرد و خاک و تگرگ رخ خواهد داد.

چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان و پنجشنبه یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان شاهد بروز این پدیده خواهند بود.

بارش‌ باران و رعد و برق در ۱۱ استان | تهران کی بارانی می‌شود؟

لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی از پیامدهای احتمالی این سامانه است.

احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش از توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان هواشناسی

کد خبر 848324 برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران طوفان سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • پیش‌بینی رگبار تگرگ در لرستان
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در لرستان
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
  • طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق
  • هشدار نارنجی هواشناسی لرستان: در حاشیۀ رودخانه‌ها توقف نکنید
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۰؛هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۴ استان