Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته نقوی، با توجه به ظرفیت‌های جدیدی که به‌ واسطه قانون مالیات بر ارزش افزوده در گواهی صرفه‌جویی حامل‌های انرژی ایجاد شده و همچنین مذاکراتی که با وزارت نفت درخصوص انتشار این گواهی‌ها داشتیم انتظار می‌رود که پس از انتشار این گواهی‌ها، صندوق‌های کالایی مرتبط با حامل‌های انرژی در بازار تشکیل شوند.

 به نقل از صدای بورس، علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی ایران ضمن بیان مطلب فوق و با بیان اینکه در حال حاضر چند شرکت تأمین سرمایه در حال بررسی این موضوع هستند، اظهار کرد: طبق مقررات باید شرکت‌های متقاضی درخواست‌هایشان را به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال کنند تا بعد از اخذ مجوز، معاملات واحدهای صندوق‌های مبتنی بر گواهی سپرده حامل‌های انرژی انجام شود که این امر مستلزم راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده حامل‌های انرژی در بورس انرژی است و در مرحله بعد از آن، این صندوق‌ها راه‌اندازی می‌شوند، احتمالا در سال جاری یا سال آینده شاهد معاملات واحدهای این نوع صندوق باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندوق‌های کالایی در کنار صندوق‌های هیبریدی

عضو شورای سیاست‌گذاری همایش «سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای مقابله با تورم» با اشاره به اینکه پیش از این ایده صندوق هیبریدی در بورس انرژی ایران مطرح شده بود اما تاکنون به نتیجه نرسیده است، تصریح کرد: به‌ طور کلی هدف از راه‌اندازی صندوق‌های پروژه هیبریدی آن است که برای صندوق‌های پروژه که تأمین مالی پروژه‌های مختلف را انجام می‌دهند مزیت بیشتری ایجاد کنیم. از آنجا که با اجرای پروژه‌های موضوع تشکیل صندوق پروژه در حوزه حامل‌های انرژی شاهد تولید فرآورده‌ای خواهیم بود و فرآورده‌های نفتی بازار صادراتی مناسبی در بورس انرژی ایران دارند، پیشنهاد این است که از منافع حاصل از پروژه در چارچوب ابزارهای متناسب با دارایی پایه به دارندگان واحدهای این صندوق‌ها تخصیص پیدا کند. به عنوان نمونه گواهی سپرده متناظر دارایی پایه تولید شده را دریافت کند یا از بخشی از منافع ناشی از فروش فرآورده به دارنده واحد صندوق منتقل شود یا اینکه در صورتی که اجرای پروژه منجر به دریافت گواهی صرفه‌جویی می‌شود، بخشی از این اوراق بهادار به دارنده واحدهای صندوق تعلق گیرد.

نقوی توضیح داد: در چنین مدلی، آن فردی که تا پایان پروژه سرمایه‌گذاری و منابع را نگهداری کند می‌تواند نفع بیشتری نسبت ‌به فردی که زودتر از این سرمایه‌گذاری خارج می‌شود کسب کند؛ ضمن آنکه این طرح به ضامن نقدشوندگی هم نیاز دارد تا اگر شخصی قصد خروج از صندوق داشت، امکان پذیر باشد.

وی با اشاره به اینکه تا امروز درخواستی برای کسب مجوز به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال نشده است، تصریح کرد: این ایده با مجموعه‌های که تقاضای تأسیس صندوق پروژه را داشتند مطرح شد و مورد استقبال قرار گرفت ولی هنوز مدارک و درخواست‌ها به سازمان ارسال نشده است و در حال پیگیری و برنامه‌ریزی با چند مجموعه بزرگ هستیم.

به گفته مدیرعامل بورس انرژی ایران، در صندوق‌های پروژه هیبریدی بخشی از منافع ناشی از پروژه به سرمایه‌گذار اختصاص می‌یابد و این موضوع جذابیت آن را بیشتر می‌کند. همچنین در صندوق‌های هیبریدی سرمایه‌گذاری بلندمدت ترویج داده می‌شود چون هر شخصی تا پایان پروژه بماند منافع بیشتری را نصیب خود می‌کند.

عضو شورای سیاست‌گذاری همایش «سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای مقابله با تورم» درباره مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق کالایی افزود: از جمله مزایای صندوق‌های کالایی این است که افرادی که دانش و آگاهی کافی نسبت ‌به سرمایه‌گذاری در کالاهای پیچیده‌ای مانند حامل‌های انرژی ندارند به‌صورت غیرمستقیم در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند یعنی مردم عادی با ‌واسطه مدیران صندوق‌های کالایی که طبق سازوکارهای سازمان بورس واجد شرایط تشخیص داده شده‌اند، در گواهی‌های سپرده حامل‌های انرژی یا ابزارهای مشتقه مبتنی ‌بر آن سرمایه‌گذاری می‌کنند و درنتیجه با ریسک کمتری مواجه می‌شوند.

نقوی در پاسخ به این پرسش که برگزاری همایش‌ «سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای مقابله با تورم» تا چه میزان می‌تواند به بازار سرمایه کمک کند، گفت: در بازار سرمایه به وجود ابزارهای مختلف برای تأمین مالی و ورود مردم به این بازار نیاز داریم چون در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون ایرانی سهامدار هستند اما همه می‌دانیم سرمایه‌گذاری در ابزارهای مالی با ریسک‌هایی روبه‌رو است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند این ریسک‌ها را پوشش دهند ضمن آنکه صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت هم ابزار خوب و مدرنی در بازار است که منابع را جذب و کمک کرد افراد در بازار مطمئنی سرمایه‌گذاری کنند. بنابراین به هر میزان بتوانیم این ابزارها را ترویج کنیم و مردم، شرکت‌ها، نهادها و سیاست‌گذاران را با آنها آشنا کنیم، در بلندمدت منجر به رشد و توسعه بازار و در نهایت اقتصاد می‌شود.

شایان ذکر است، همایش «سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای مقابله با تورم» با محوریت تبیین راه‌های عبور از تورم با ابزارهای بورسی ۱۴ شهریور ماه در محل شرکت بورس اوراق بهادار تهران برگزار می‌شود.

در این همایش ضمن بررسی وضعیت اقتصاد ایران به صندوق‌های سرمایه‌گذاری پرداخته شده و ضمن تطبیق عملکرد این صندوق‌ها با دنیا چالش‌ها، مزیت‌ها و فرصت‌های موجود در این بخش از بازار سرمایه که به رغم حضور غیر مستقیم در آن ریسک پایینی دارد، تبیین خواهد شد.

علاقه‌مندان برای حضور در این همایش می‌توانند به سایت. Finco.capital مراجعه کنند.

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صندوق های کالایی بورس انرژی ایران حامل های انرژی اوراق بهادار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام

به گزارش تابناک اقتصادی؛ توانایی ایران در مسیریابی و غلبه بر تحریم‌های نفتی و دستیابی به رکوردشکنی فروش نفت خام در شش سال گذشته، نشان از انعطاف‌پذیری، خلاقیت و نگاه راهبردی کشور در مواجهه با چالش‌های اقتصادی دارد. علیرغم اینکه ایران با محدودیت‌های قابل توجهی در صادرات نفت مواجه است، موفق شده است فروش نفت خود را افزایش دهد و سالانه تا ۳۵ میلیارد دلار درآمد داشته باشد. این موفقیت را می‌توان ناشی از اجرای سیاست‌های نوآورانه و آینده نگر در حوزه انرژی دولت سیزدهم دانست که ایران را قادر ساخته است از فرصت‌های جدید بازار سرمایه گذاری کند، پایگاه مشتریان خود را گسترش دهد و درآمد‌های ارزی خود را افزایش دهد.

در همین رابطه پیرامون عبور ایران از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام برابر با میزان فروش در زمان برجام در سال ۲۰۲۳ میلادی با خانم زهرا فلاحی کارشناس انرژی به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

زهرا فلاحی کارشناس انرژی در مورد مسیر خنثی سازی تحریم‌های تجارت نفت خام ایران گفت: رشد فروش نفت خام ایران نشان دهنده توانایی این کشور برای انطباق و تکامل در پاسخ به پویایی بازار در حال تغییر و فشار‌های ژئوپلیتیکی است. ایران با استفاده از استراتژی‌های بازاریابی جدید، تنوع بخشیدن به پایگاه مشتری و به حداکثر رساندن پتانسیل درآمد خود، توانسته است جایگاهی قوی در بازار جهانی نفت حفظ کند. این رویکرد پیشگیرانه نه تنها به ایران برای غلبه بر تحریم‌های اقتصادی کمک کرده است، بلکه این کشور را به عنوان یک بازیگر قابل اعتماد و رقابتی در تجارت بین المللی نفت معرفی کرده است.

علاوه بر این، موفقیت ایران در جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش نفت و گاز، جذابیت این کشور را به عنوان مقصد سرمایه گذاری و شریک استراتژیک در بازار انرژی برجسته می‌کند. ایران با تاکید بر تقویت زیرساخت‌های نفتی، توسعه میادین جدید نفتی و جذب سرمایه خارجی، به عنوان یک بازیگر کلیدی در جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز خود مطرح شده است. تمرکز بر ایجاد مشارکت‌های استراتژیک، ترویج سیاست‌های سرمایه‌دوستانه و ایجاد فضای کسب‌وکار مساعد، ایران را قادر می‌سازد تا به رکورد‌های سالانه سرمایه‌گذاری خارجی بیش از ۵ میلیارد دلار دست یابد.

این کارشناس انرژی در رابطه با بازسازی پالایشگاه‌های نیمه فعال کشور‌های آمریکای جنوبی و پایان تعمیرات بزرگ‌ترین پالایشگاه فراسرزمینی ایران در ونزوئلا اظهار کرد: دولت سیزدهم ایران استراتژی جسورانه و مبتکرانه‌ای را برای تغییر تجارت انرژی خود و تضمین بازار‌های تضمین شده برای صادرات نفت خام خود در پیش گرفته است. ایران با دور شدن از شیوه‌های سنتی تجارت نفت و بهره‌گیری از تخصص فنی و مهندسی داخلی، فرصت‌های جدیدی را برای رشد و گسترش در بازار جهانی نفت شناسایی کرده است.

تصمیم برای تمرکز بر سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های پالایشگاهی، نوسازی و ارتقای امکانات موجود، و مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند صنعت پالایشگاه، ایران را قادر ساخته تا وارد بازار‌های جدیدی شود و خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بخش انرژی آمریکای لاتین معرفی کند. امسال تعمیرات دو پالایشگاه نیمه فعال کشور‌های آمریکای جنوبی به دست مهندسان ایرانی به پایان خواهد رسید و شاهد از سرگیری کامل فعالیت بزرگ‌ترین پالایشگاه فراسرزمینی ایران در ونزوئلا خواهیم بود.

وی ادامه داد: ایران از طریق سرمایه گذاری‌های استراتژیک در پالایشگاه‌های نیمه فعال در آمریکای لاتین، جای پای خود را در منطقه گسترش داده، عملیات پالایشگاهی را احیا کرده و خود را به عنوان ارائه دهنده پیشرو خدمات فنی و مهندسی قرار داده است. ایران با بهره گیری از تخصص و نبوغ ایرانی، خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار انرژی آمریکای لاتین، به ویژه در کشور‌هایی مانند ونزوئلا، که بازسازی پالایشگاه‌ها فرصت‌های جدیدی را برای همکاری و رشد باز کرده است، تثبیت کرده است.

زهرا فلاحی در پایان گفت: موفقیت ایران در عبور از تحریم‌های نفتی، افزایش فروش نفت خام و جذب سرمایه‌گذاری خارجی نشان‌دهنده چشم‌انداز استراتژیک و رویکرد نوآورانه این کشور در تجارت انرژی است. ایران با پذیرش فرصت‌های جدید بازار، تنوع بخشیدن به پایگاه مشتریان خود و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های پالایشگاهی کشور‌های همسو با خود، خود را به عنوان یک بازیگر اصلی در بازار جهانی نفت معرفی کرده و خود را به عنوان یک شریک کلیدی در بخش انرژی تثبیت کرده است. در سال ۱۴۰۳ تعمیرات دو پالایشگاه نیمه فعال کشور‌های آمریکای جنوبی به دست مهندسان ایرانی به پایان خواهد رسید و مسیر توسعه صادرات نفت خام در سال جاری نیز تداوم خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403