Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران گفت: امسال مذاکراتی درباره خانه مرحوم فروغ فرخزاد و عمارت وثوق‌الدوله را پیگیری کردیم که به تازگی مرمت این دو بنا در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش ایمنا، محمد مویدی درباره وضعیت مرمت خانه پدری فروغ فرخزاد برای احداث خانه موزه، اظهار کرد: امسال مذاکراتی درباره خانه مرحوم فروغ فرخزاد و عمارت وثوق‌الدوله را پیگیری کردیم، همچنین درصدد آن هستیم خانه شیخ فضل‌الله نوری نیز به‌عنوان خانه موزه جدید به بافت فرهنگی شهر تهران اضافه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بعضی از این ملک‌ها ازجمله خانه فروغ فرخزاد و عمارت وثوق‌الدوله پیش‌تر به تملک شهرداری تهران در آمده‌اند؛ اما سال‌ها اقدام سازنده‌ای برای آن‌ها انجام نشده بود. به تازگی مرمت این دو بنا در دستور کار قرار گرفته است، برای بررسی بافت و مرمت در اختیار مشاور قرار دارد. امیدواریم تا پایان تابستان امسال، کار مرمت و بازسازی اساسی را در این دو بنا شروع کنیم تا پیش از پایان سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری برسند.

صنف کفاشان، مالک خانه شیخ فضل‌الله نوری است

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران درباره وضعیت خانه شیخ فضل‌الله نوری، واقع در منطقه ۱۲ تهران گفت: در حدود سه ماه است، وضعیت خانه شیخ فضل‌الله نوری را دنبال می‌کنیم. این خانه در اختیار مالک خصوصی است؛ البته در حال مذاکره با ایشان هستیم.

وی ادامه داد: خانه شیخ فضل‌الله نوری به‌عنوان اثر ملی ثبت شده و امکان ساخت و ساز آن وجود ندارد برای همین قیمت آن به شدت کاهش پیدا کرده است. مالکان این خانه در نظر داشتند آن را تخریب و از آن به‌عنوان یک بنای جدید برای صنف کفاشان استفاده کنند. تلاش کردیم طبق چهارچوب قانون و در قالب کارشناسی و موضوعات مرتبط با آن عمل کنیم، مذاکرات را با ایشان آغاز کردیم و درصدد هستیم با کمک سازمان املاک شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۱۲ این بنا را به‌عنوان خانه فرهنگی جدید به شهر تهران اضافه کنیم.

مالک مجاور خانه اخوان ثالث ساخت و ساز ادامه می‌دهد!

مویدی درباره اقدامات این شرکت به دنبال آسیب قسمتی از دیوار خانه اخوان ثالث، طی ساخت و ساز ملک مجاور، یادآور شد: خانه اخوان ثالث نیز به‌عنوان اثر ملی ثبت شده است. زمانی که مالک خانه مجاور آن قصد نوسازی داشت، مکاتبه‌ای با شهرداری منطقه شش انجام دادیم که مانع از صدور مجوز تخریب و نوسازی شویم. در دوره گذشته به دلیل اینکه منع حقوقی در این مورد وجود نداشت، مجوز تخریب و نوسازی ملک مجاور صادر شده بود و فقط توانستیم مدتی این ساخت و ساز را به تعویق بیندازیم.

وی ادامه داد: با میراث فرهنگی استان تهران مکاتباتی مبنی بر اینکه برای هر اثر ملی و خانه تاریخی، حریمی وجود دارد، انجام دادیم و متذکر شدیم که مرمت و نوسازی و ساخت و ساز در مجاورت هر اثر ملی قطعاً به آن اثر آسیب می‌زند. در ضمن وقتی منعی نداشته باشیم، هزینه تملک بنا، افزایش پیدا می‌کند. به هر حال باتوجه به اینکه در سال‌های اخیر قیمت ملک به شکل سرسام‌آوری افزایش یافته، موضوعات تملکی را برای شهرداری نیز دچار چالش کرده است.

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران اضافه کرد: از سازمان میراث فرهنگی نیز برای توقف ساخت و ساز در کنار این بنا درخواست کمک کردیم؛ متأسفانه اقدامی را شاهد نبودیم. این سازمان اعلام کرد تنها راه‌حل این است که ملک مجاور را تملک کنید و متأسفانه با توجه به اینکه مجوز ساخت چهار طبقه‌ای که به آن ملک داده شده بود، مالک مبلغ بسیار بالایی را مطالبه می‌کرد. در نهایت خودمان سعی کردیم با یک سری اقدامات، تمهیدات لازم برای حفظ بنا را انجام دهیم. از مهندس ناظر ملک مجاور درخواست کردیم تا جایی که امکان‌پذیر است، تخریب و نوسازی را با دقت بیشتری انجام دهند. این یکی از چالش‌های جدی در تملک بناهای تاریخی است و موجب شده، شهرداری مانند گذشته توان تملک جدی را نداشته باشد. با این حال تلاش می‌کنیم بناهایی که تملک شده را شناسایی و به چرخه فرهنگی شهر تهران اضافه کنیم.

خانه شهید متوسلیان، خانه‌های ایثار و شهادت و موزه شهدای دانش‌آموز

وی گفت: در کنار خانه موزه‌ها، رویکرد جدیدی را به‌عنوان «خانه‌های ایثار و شهادت» در مناطق شهر تهران آغاز کردیم که اولویت را خانه‌هایی قرار دادیم که بیش از سه شهید تقدیم انقلاب کرده‌اند. چند خانه شهید، شناسایی شده است؛ ازجمله خانه شهیدان صابری در منطقه ۸ و شهیدان اقبالی در منطقه ۱۰ تا پایگاه فرهنگی جدیدی برای خانواده معظم شهدا و مردم داشته باشیم.

مویدی درباره وضعیت خانه شهید احمد متوسلیان نیز گفت: برخی از بناها، مالک خصوصی دارند و برای خرید آن‌ها به تفاهم جدی نیاز است. تلاش می‌کنیم خانه شهید متوسلیان را به خانه فرهنگی برای بهره‌مندی مردم شهر تهران، تبدیل کنیم این خانه در اختیار سپاه محمد رسول‌الله است و درصدد آن هستیم مذاکرات و بازسازی آن را آغاز کنیم.

وی توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، همچنین درباره طرح «موزه شهدای دانش‌آموز» در تهران گفت: در این طرح مدارسی که بالای ۲۰ شهید دارند را به‌عنوان فضای فرهنگی جدید در دستور کار قرار دادیم. چند مدرسه را شناسایی کردیم که بالای ۱۰۰ شهید تقدیم انقلاب کرده‌اند. این مدارس بیشتر دولتی هستند. مذاکراتی با آموزش و پرورش انجام دادیم که بتوانیم «موزه شهدای دانش‌آموز» را کنار محل تحصیل دانش‌آموزان ایجاد کنیم تا وقتی وارد مدرسه می‌شوند، مطلع شوند، پیش‌تر ۱۰۰ شهیددر این مدرسه درس می‌خوانده‌اند.

منبع: خبرگزاری کتاب

کد خبر 599034

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خانه شیخ فضل الله نوری خانه اخوان ثالث شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران خانه شیخ فضل الله نوری عمارت وثوق الدوله تهران اضافه فروغ فرخزاد ساخت و ساز ملک مجاور خانه شهید شهر تهران اثر ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۳۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»

معاون میراث فرهنگی استان تهران به دنبال تخریب ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج که تهدیدی برای این بنای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی اعلام شده است، گفت: شهرداری از میراث فرهنگی قبل از عید استعلام گرفته بود و براساس پاسخی که به آن داده شده است، سازه جدید طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌تواند تا ۱۲ متر ارتفاع داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنرهای نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن ‌داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

در این عکس، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج و ارتفاع آن پیش از تخریب دیده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیارهای مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال  ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدیدهای مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بناهای تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • معاون وزیر نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی «صبا»/ بهره‌برداری مرکز تا پایان امسال
  • وزارت نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • امسال خاموشی نداریم | ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق صحت ندارد
  • امسال خاموشی نداریم
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید