Web Analytics Made Easy - Statcounter

بتامتازون سیستم ایمنی بدن شما را کاهش می دهند ، تا به کنترل التهاب کمک می کند. بتامتازون ممکن است برای درمان کوتاه مدت یا طولانی مدت استفاده شود، چه مدت استفاده از آن بستگی به بیماری شما در حال درمان دارید.

به گزارش برنا؛ بتامتازون یک استروئید است که از ترشح موادی که باعث التهاب در بدن می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بتامتازون برای درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی مختلف مانند واکنش‌های آلرژیک، کولیت اولسروز “ulcerative colitis”، آرتریت “arthritis”، لوپوس “lupus”، مولتیپل اسکلروزیس “multiple sclerosis”، التهاب مفاصل یا تاندون‌ها و مشکلات ناشی از سطح پایین هورمون غده آدرنال استفاده می‌شود.

بتامتازون "betamethasone" چیست؟

همچنین بتامتازون ممکن است به تشخیص پزشک برای اهداف درمانی دیگری استفاده شود که در این مقاله ذکر نشده است.

پماد بتامتازون برای چیست؟

بتامتازون موضعی برای درمان بیماری‌های آلرژیک و التهابات پوستی مانند آفتاب سوختگی، اگزما، پسوریازیس و نیش حشرات نیز استفاده می‌گردد. در مصرف پماد بتامتازون دقت کنید؛ مصرف بیش از اندازه پماد بتامتازون ممکن است موجب جمع شدن دارو در سطح پوست گردد و عوارض دارو را نیز تشدید نماید.

آمپول بتامتازون و موارد مصرف بتامتازون

بتامتازون برای کاهش التهاب با موجوز پزشک استفاده می شود.

موارد مصرف آمپول بتامتازون

شرایط آلرژیک

بیماری پوستی

اختلالات معده

اختلالات خون

اختلالات چشم

مشکلات کلیوی مانند پروتئین در ادرار شما

اختلالات تنفسی

سرطان

آرتروز

بیماری های مرتبط با هورمون ، مانند مشکلات تیروئید

نحوه عملکرد بتامتازون

بتامتازون یک داروی کورتیکواستروئید است که گاهی اوقات به آن استروئید نیز گفته می شود. استروئیدها میزان مواد شیمیایی التهابی بدن شما را کاهش می دهد. آنها همچنین سیستم ایمنی طبیعی بدن شما را کاهش می دهند ، تا به کنترل التهاب کمک می کنند.

عوارض جانبی بتامتازون

بتامتازون باعث خواب آلودگی نمی شود ، اما می تواند عوارض جانبی دیگری ایجاد کند.

آیا آمپول بتامتازون در سرماخوردگی موثر است؟

عوارض جانبی متداول موجود در بتامتازون شامل موارد زیر است:

افزایش قند خون. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:گیجیتکرار ادراراحساس خواب آلودگی ، تشنگی و گرسنگیلرزیدگی ، سرگیجه ، ضعف ، خستگی و ضربان قلب سریعسطح پتاسیم پایین ، که می تواند باعث درد و گرفتگی عضلات شود

تغییرات پوستی مانند:

جوش زدنخشکی پوستعلائم عفونت ، از جمله:تبلرزسرفه کردنگلو دردتغییر روحیه و رفتارتغییرات قاعدگی مانند لکه بینی یا بر هم زدن یک دورهتغییر دید ، از جمله تاری دیدسردردافزایش وزنتعریقبی قراریحالت تهوعآمپول بتامتازون برای سرفه

سرفه می‌تواند نشانه آلرژی و حساسیت به محرک خارجی باشد. در این شرایط می‌توان برای درمان آلرژی از این دارو استفاده کرد. همچنین در بیماری مانند سرماخوردگی تزریق آمپول بتامتازون باعث کاهش التهاب پوشش داخلی دستگاه تنفسی فوقانی شده و سرفه را بهبود می‌بخشد.

عوارض جانبی جدی آمپول بتامتازون

در صورت بروز عوارض جانبی جدی ، فوراً با پزشک تماس بگیرید. اگر علائم سلامتی شما را تهدید می کند یا اگر فکر می کنید اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید. عوارض جانبی جدی و علائم آنها می تواند موارد زیر را شامل شود:

خس خس سینه

تنگی قفسه سینه

تب

تورم صورت ، لب ها ، زبان یا گلو شما

آبی شدن رنگ پوست

علائم عفونت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

برای بسیاری این سوال مطرح است که آمپول بتامتازون در سرماخوردگی عوارضی دارد؟

هدف ما این است که اطلاعات مناسب و فعلی را در اختیار شما قرار دهیم. با این حال ، از آنجا که عوارض دارو بر هر شخص متفاوت است ، ما نمی توانیم به یقین یگوییم که این اطلاعات شامل تمام عوارض جانبی احتمالی باشد. این اطلاعات جایگزینی برای مشاوره پزشکی نیست. همیشه در مورد عوارض جانبی احتمالی با یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی که تاریخچه پزشکی شما را می شناسد صحبت کنید.

تداخل دارویی بتامتازون

تزریقی وریدی بتامتازون می تواند با سایر داروها ، گیاهان یا ویتامین هایی که ممکن است مصرف کنید تداخل داشته باشد. تداخل زمانی است که یک ماده نحوه کار یک دارو را تغییر می دهد. این می تواند مضر باشد یا مانع از کارآیی دارو شود. همیشه در مورد تمام داروها ، گیاهان و یا ویتامین هایی که مصرف می کنید حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض آمپول بتامتازون در بارداری

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید ، با پزشک خود مشورت کنید.

هشدار مصرف بتامتازون برای زنانی که شیر می دهند

بتامتازون می تواند از شیر مادر عبور کند و ممکن است رشد کودک در حال رشد را کند کند. بتامتازون همچنین ممکن است میزان شیر مادر را که بدن شما تولید می کند ، کاهش دهد. اگر از بتامتازون استفاده می کنید و می خواهید شیر دهید ، با پزشک خود مشورت کنید.

هنگام استفاده از بتامتازون ، از تماس با افرادی که آبله مرغان یا سرخک دارند ، خودداری کنید .

نکات مهم در آمپول بتامتازون

بتامتازون ممکن است برای درمان کوتاه مدت یا طولانی مدت استفاده شود. چه مدت استفاده از آن بستگی به بیماری شما در حال درمان دارید. در صورت عدم استفاده از آن بدون تجویز پزشک، این دارو با خطرات همراه است.

اگر به هیچ وجه از آن استفاده نکنید: علائم شما بهتر نمی شود. ممکن است درد و التهاب بیشتری داشته باشید.

اگر به طور ناگهانی مصرف آن را متوقف کردید: علائم شما ممکن است برگردد این می تواند شامل درد و التهاب باشد.

چگونه بفهمیم دارو در حال کار است: باید درد و تورم کمتری داشته باشید. با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا این دارو برای شما مفید است یا خیر.

نکته مهم درباره آمپول سرماخوردگی بزرگسالان

یک توصیه مهم که بیماران سرماخورده باید آن را جدی بگیرند مخصوصا بیمارانی که سرما خوردگیشان ناشی از عوامل باکتریایی همراه با یک ویروس عفونی باشد این است که در زمانی که دچار این سرماخوردگی شدید شدند به هیچ عنوان از دگزامتازون استفاده نکنند .تزریق دگزامتازون مخصوص در فصل پیش رو در کشور بسیار شایع است البته لازم به ذکر است این تاثیرات منفی ذکر شده از این دارو فقط در دگزا خلاصه نمی شود بلکه داروهایی که از خانواده کورتون ها هستند همگی اثرات منفی و زیان بارشان از اثرات مثبتشان بیشتر است.

هشدارها در مصرف بتامتازون

قبل از دریافت بتامتازون، پزشک خود را در مورد تمام شرایط پزشکی یا حساسیت خود و همه داروهایی که استفاده می‌کنید، مطلع نمایید و در صورت بارداری یا شیردهی، پزشک خود را در جریان قرار دهید. به صورت کلی، پزشک باید در جریان تمامی موارد و شرایط شما باشد. بدون مشورت با او، دارویی را قطع یا مصرف نکنید.

این دارو حاوی بتامتازون است. در صورت حساسیت به بتامتازون یا هر ماده دیگری که در این دارو وجود دارد مانند سلستون “Celestone”، سلستون سولوسپان “Celestone Soluspan”، بتاجکت “Betaject” یا بتامتازون، آن را به صورت عضلانی یا خوراکی مصرف نکنید.

بتامتازون را دور از دسترس کودکان نگه دارید. در صورت مصرف بیش از حد، بلافاصله از پزشک کمک بگیرید یا با اورژانس تماس بگیرید.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0 بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بتامتازون عوارض جانبی مدت استفاده پزشک خود برای درمان موارد زیر بدن شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۴۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید

به گزارش خبرآنلاین، اگر عادت به مصرف داروهایی دارید، که پزشک آنها را تجویز نکرده و دلیل انتخاب‌تان توصیه‌ای دیگران است، باید بدانید که بروز علائم بیماری در همه افراد یکسان نیست و داروها هم پاسخگویی یکسان برای همه ندارند.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: حذف ارز ترجیحی داروها، قیمت‌ داروی بدون و نسخه یعنی OTC‌ها را هم افزایش داده چون پوشش بیمه‌ای ندارند. به‌نظر می‌رسد که این افزایش قیمت تا حدودی افزایش بی‌رویه مصرف داروهای بدون نسخه را کنترل کرده باشد. این نکته را دکتر سیدعلی فاطمی، نایب‌رئیس سابق انجمن داروسازان ایران عنوان می‌کند. به‌گفته این کارشناس حوزه دارو، مسکن‌ها و داروهای سرفه بیشترین مصرف را به‌عنوان داروهای OTC دارند. البته میزان مصرف این داروها در ایران و جهان تقریبا یکسان است و واقعی شدن قیمت‌ این داروها پس از اصلاح سیاست‌های ارزی و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ما را هم‌رتبه بقیه کشورها از نظر میزان مصرف قرار داده است.

عوارض حاد و مزمن

فاطمی با اشاره به فرهنگ خرید دارو بدون ردوبدل شدن اطلاعات بیمار عنوان می‌کند: برای فروش دارو به بیمار یا هر فرد مراجعه‌کننده باید شرح حال کامل و مشکل به دکتر داروخانه ارائه شود، اما خرید داروهای بدون نسخه در داروخانه‌های کشور در حالی انجام می‌شود که هیچ شرحی درباره بیماری و داروی مورد نیاز بیماران رد و بدل نمی‌شود. این فرهنگ تقریبا بین مردم جا افتاده و آنها هم نیازی به ارائه این توضیحات نمی‌بییند و مستقیما دارو را مطالبه می‌کنند. داروساز هم براساس ضوابطی که وجود دارد، این داروها را عرضه می‌کند.

او با تاکید بر این که داروهای OTC به‌معنای صددرصد بی‌خطر نیستند، ادامه می‌دهد: این داروها می‌توانند عوارض حاد و مزمن هم داشته باشند. عوارض حاد آنهایی هستند که مصرف‌کننده بلافاصله بعد از خوردن دارو با آن مواجه می‌شود و در عوارض مزمن هم فرد ممکن است سال‌ها بعد با مشکلات ناشی از مصرف این داروها مواجه شود. به‌عنوان مثال اگر کسی مشکلات کلیوی داشته باشد، با مصرف آنها به‌تدریج دچار نارسایی می‌شود.

مصرف آسیب‌زای ۴ استامینوفن

فاطمی با اشاره به مصرف بالای استامینوفن در کشور بیان می‌کند: این دارو را مردم به‌عنوان یک داروی بی‌ضرر یا کم‌ضرر می‌شناسند اما عوارض این دارو هم درصورت مصرف بی رویه قابل توجه است. اگر بیمار ۴ استامینوفن ۵۰۰ میلی‌گرمی در روز استفاده کند دچار مسمومیت کبدی یا کما خواهد شد.

او تاکید می‌کند: همین حالا حدود ۲۰۰ مسکن در فهرست‌ دارویی کشور وجود دارد که همه آنها درصورت خرید بدون نسخه باید طبق دستور و توصیه پزشک داروخانه مورد مصرف قرار بگیرد که شاهد چنین چیزی هم نیستیم.

عفونت را خودسرانه درمان نکنید

این کارشناس دارویی درباره عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه عنوان می‌کند: برخی در مواجهه با اسهال به‌دنبال داروهای بدون نسخه برای رفع مشکل هستند، اما موارد عفونی اسهال را نباید با مصرف خودسرانه دارو، درمان کرد. باید عفونت موجود در بدن فرد درمان شود. در این باره بیمار نباید اقدام به مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها هم کند چون آنتی‌بیوتیک جزو داروهای OTC نیست.

عوارض نسل قدیم سرماخوردگی‌ها

فاطمی با اشاره به این که داروهای OTC برای سرماخوردگی یا حساسیت‌های فصلی نسل قدیم و جدید دارند، توضیح می‌دهد: نسل قدیم این داروها خواب‌آوری شدید دارند و فرد درصورت مصرف بیش‌از اندازه آنتی‌هیستامین‌ها در فعالیت کاری و رانندگی با مخاطراتی مواجه می‌شود. نسل جدید این داروها خواب‌آوری کمتری دارند اما OTC نیستند و باید از سوی پزشک تجویز شوند.

داروی توصیه‌ای نخرید

به گفته این کارشناس دارویی، فرهنگ بد دیگری که در کشور ما وجود دارد این است که فرد دارویی که استفاده و تجربه مصرف آن را دارد، به دیگران توصیه می‌کند.

فاطمی در توضیح بیشتر بیان می‌کند: این فرهنگ غلطی است چون حتی سردرد در افراد یکسان نیست و برای خرید داروی مسکن‌ باید شرح حال از سوی دکتر داروخانه گرفته شود. نکته مهم این است که هر درد یا سردردی با هر مسکنی برطرف نمی‌شود. به همین دلیل انواع و اقسام مسکن‌ها در بازار دارویی کشور وجود دارد و پزشکان یا دکتر داروخانه می‌توانند بر اساس نیاز بیمار آن را تجویز کند. دردهای قاعدگی، مفاصل یا سردرد با مسکن‌های متفاوت، پاسخگویی مختلف دارند، تجویز به‌اصطلاح عمه و خاله برای مصرف داروها، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

نظر پزشک را بپرسید

فاطمی با بیان این که تداخلات دارویی هم باید مدنظر قرار بگیرد، عنوان می‌کند: تداخلات دارویی درباره داروهای OTC اهمیت زیادی دارد. این داروها با داروهای انعقاد خون تداخل مصرف دارند.

او ادامه می‌دهد: فرد مبتلا به بیماری‌های قلبی که داروی وارفارین استفاده می‌کند نباید داروهای OTC را بدون تجویز پزشک مصرف کند. حتی مصرف همزمان آنتی‌بیوتیک و مسکن هم می‌تواند کارایی آنها را تحت‌تأثیر قرار دهد.

به گفته این کارشناس دارویی، اوتی‌سی‌ها همچنین می‌توانند جذب ویتامین را مختل کنند و به همین دلیل کسانی که مصرف بالایی در داروها دارند باید از دکتر داروخانه درباره تداخلات دارویی اطلاعات لازم را بگیرند تا اثربخشی داروی اصلی که استفاده می‌کنند کمتر نشود و مشکلاتی برای بیماران ایجاد نکند.

فاطمی با بیان این که خواندن بروشورهای دارویی هم اهمیت زیادی دارد، عنوان می‌کند: البته فرهنگ خواندن بروشور یا دستور مصرف داروها در ایران کم‌رنگ است و به نوعی مردم توجهی به آنها ندارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که درصد کمی از مردم هنگام خرید دارو، بروشور آن را مطالبه و مطالعه می‌کنند یا درباره دارو اطلاعات کامل را از مسئول فنی یا دکتر داروخانه می‌گیرند. درحالی‌که این مسئله اصل ضروری خرید دارو است و باید از عوارض جانبی، میزان مصرف‌ و احتمال تداخل آن با داروهای دیگر مطلع شد.

او تاکید می‌کند: توصیه جدی این است که هر نوع داروی بدون نسخه الزاما از داروخانه و با نظر دکتر داروخانه تهیه شود. درصورت عدم‌دسترسی به بروشور داروها، سایت های معتبر در اینترنت منابع خوبی برای کسب اطلاعات لازم هستند. این منابع معتبر به راحتی در دسترس مصرف‌کنندگان قرار دارد و می‌توان هشدارهای دارویی را در آنها مطالعه کرد.

این کارشناس دارویی هشدار می‌دهد که استفاده طولانی‌مدت از داروهای OTC توصیه نمی‌شود چون می‌تواند هم عوارض جانبی داشته باشد و هم برخی از آنها به‌تدریج اثربخشی خود را از دست خواهند داد.

اثر معکوس برخی داروها

اینطور گفته می‌شود که مصرف مداوم داروها باعث کاهش اثربخشی آنها می‌شود و فاطمی در این باره می‌گوید: این مسئله درباره همه داروهای OTC صدق نمی‌کند. مثلا درباره آنتی‌بیوتیک‌ها اگر بدون نسخه تهیه و بدون تجویز پزشک مصرف شود، باکتری‌های بدن با آنها سازگاری پیدا می‌کند و باید آنتی‌بیوتیک‌های قوی‌تر تجویز شود.

او ادامه می‌دهد: در برخی داروهای ضداسهال و ضداحتقان بینی هم این مسئله وجود دارد و اگر زیاد استفاده شود می‌تواند اثر معکوس هم داشته باشد. داروهای ضدیبوست هم می‌توانند این شرایط را به‌وجود بیاورند. عمده آنها گیاهی هستند و بهتر است هر چند وقت یک‌بار تغییر کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900064

دیگر خبرها

  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه