Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران رابطه با کشور‌های آفریقایی را از جمله اولویت‌های دولت سیزدهم خواند و با اشاره به تحریم‌ها علیه کشور مالی گفت: سیاست تحریم‌های دیوانه‌وار غرب شکست خورده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر امروز (سه‌شنبه) به وقت محلی بعد از برگزاری نخستین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و جمهوری مالی در باماکو و امضای سند این کمیسیون ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، گفت: ایران برای توسعه رابطه با قاره مهم و زیبای آفریقا اهمیت ویژه‌ای قائل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای دکتر رئیسی در دولت جدید ایران بر اولویت داشتن رابطه با آفریقا به ویژه کشوری تاریخی و تمدنی همچون جمهوری مالی تأکید ویژه دارد.

 

 

 

وی افزود: اینکه امروز من و همکارانم در قالب یک تیم بزرگ دولتی، بخش خصوصی و صاحبان صنایع و تجار ایرانی در باماکو هستیم و اینکه از صبح امروز جلسات مختلفی را با تیم خوب خانم‌ها و آقایان خوب مالی همکاران من برگزار کردند، حاکی از جدیت ایران در پیگیری سیاست توسعه هر چه بیشتر مناسبات با کشور مالی است.

عبدالله دیوپ وزیر خارجه مالی نیز در سخنانی بیان کرد: امیدواریم با همکاری‌های جدید راه‌های جدیدی پیش روی ما باز شود و پروژه‌های اولویت دار در مالی به اجرا درآید. نفع ما در این است که با یکدیگر و با احترام متقابل کار کنیم.

وزیر خارجه مالی بر اجرای مفاد این سند تأکید کرد و افزود: قرار است دومین نشست کمیسیون مشترک دو کشور طی دو سال آینده در تهران برگزار شود.

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور امیرعبداللهیان در مالی بیان کرد: علاقه‌مندیم با جمهوری اسلامی ایران در صحنه بین‌المللی به فعالیت مشترک بپردازیم از جمله در سازمان ملل، جنبش عدم تعهد و گروه ۷۷.

دیوپ از نتایج حاصله در نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور ابراز خرسندی کرد.

وزیر امور خارجه مالی همچنین در نشست خبری مشترک با همتای ایرانی خود خاطرنشان کرد: دیدار امیرعبداللهیان از باماکو در اولین سفرش به آفریقا نشانه بسیار مهمی برای ماست. از تلاش‌های آقای دکتر رئیسی و وزیر خارجه ایران به خاطر علاقه خود برای رابطه با مالی قدردانی می‌کنم. نتایجی که به دست آمد قابل ملاحظه است و می‌رویم که به سرعت این نتایج را محقق کنیم. در زمینه کشاورزی زمینه‌های زیادی برای همکاری وجود دارد. در حوزه دامپروری با توجه به چراگاه‌های فراوان در مالی مقرر شد همکاری در این زمینه صورت گیرد و همچنین قرار شد متخصصان دو کشور در زمینه تولید واکسن کار کنند.

عبدالله دیوپ از واکسن اهدایی برکت توسط ایران که یکصد هزار دزُ آن در این سفر تحویل مالی شد قدردانی کرد و افزود: این هدیه ساخت ایران است و برای ما حائز اهمیت است.

وی گفت: از لحاظ سیاسی ایران و مالی نقطه نظرات مشترک دارند.

* نقشه راه روشن روابط دو کشور را پیش رو داریم

امیرعبداللهیان هم در این نشست خبری بیان کرد: بسیار خرسندم اولین سفرم به قاره آفریقا را از مالی آغاز کنم. دو کشور روابط تاریخی و دیرینه‌ای را تجربه کردند و همواره همکاری‌های خوب در سطح مناسبات دو کشور حاکم بوده است. ایران برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات با مالی اهتمام و اراده جدی دارد و اینکه امروز ما در باماکو هستیم ترجمان این نیت واقعی تهران است.

وزیر خارجه کشورمان اظهار داشت: بسیار خرسندم که در کمتر از ۶ ماه گذشته میزبان برادرم آقای دیوپ در تهران بودم و در آنجا توافق کردم کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور را شکل دهیم و امروز این اتفاق زیبا و مهم در مناسبات تاریخی دو کشور رخ داد و ما یک نقشه راه روشن روابط دو کشور را پیش رو داریم. این مسؤولیت نمایندگی‌های دیپلماتیک ما را در باماکو و تهران سنگین‌تر می‌کند و اطمینان دارم در پایتخت‌ها دو طرف کمک می‌کنند این مناسبات هر چه زودتر و بهتر به پیش برود.

امیرعبداللهیان با ذکر این نکته که یکی از زمینه‌های مشترک دو کشور مبارزه با تروریسم است، خاطرنشان کرد: مالی از وجود تروریسم در بخش‌هایی از این کشور رنج برده و ایران هم در این مسیر شهدای بزرگی را تقدیم کرده و هم اینکه از تجربه بالایی برخوردار است.

وی گفت: به همکاری‌ها در سازمان‌های بین‌المللی شدت خواهیم بخشید.

وزیر خارجه به تلاش مالی برای استقلال و برقراری نوعی توازن و همکاری‌های همه جانبه و دوستانه در حوزه سیاست خارجی و همکاری‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: از نظر ما تلاش‌های دولت و مردم مالی برای حفظ استقلال و اتخاذ رویکرد مستقل از نفوذ و دخالت دیگران مورد تحسین است. اطمینان داریم رویکرد دولت انتقالی کنونی مالی در راستای تامین منافع ملی مالی است و از این رویکرد دولت انتقالی حمایت کرده و در مسیر کمک به آرامش، امنیت و رفاه مردم مالی به همکاری‌های بیشتر خود ادامه می‌دهیم. سخت گیری‌ها در حق مردم و دولت کنونی مالی به خاطر تلاش این کشور برای اتخاذ سیاست مستقلانه و متوازن در روابط با همه کشورهاست.

امیرعبداللهیان ادامه داد: به روش دیپلماسی و مذاکره به جای تحریم در مسائل کنونی مالی تأکید داریم. اعمال فشار و تحریم‌ها علیه ملت مالی کمکی به حل مشکلات نمی‌کند و بلکه مشکلات مردم را بیشتر می‌کند. ما سال‌ها تحت فشار تحریمی آمریکا و برخی کشور‌های غربی هستیم و به مالی توصیه می‌کنیم که از این فرصت می‌تواند برای توانمندی و استقلال بیشتر استفاده کند.

 

* سیاست تحریم‌های دیوانه وار غرب شکست خورده

وی گفت: سیاست تحریم‌های دیوانه وار غرب شکست خورده است و ملت‌ها با استقامت، پایداری و خوداتکایی در مسیر پیشرفت خود حرکت خواهند کرد.

وزیر خارجه به فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در برخی کشور‌های غرب آفریقا اشاره کرد و گفت: فعالیت برخی کشور‌های خارج از منطقه باعث این شرایط شده است. معتقدیم باید استفاده ابزاری از تروریسم توسط برخی کنشگران غربی متوقف شود و اجازه دهند ملت‌ها نسبت به آینده سیاسی و سرنوشت و استقلال و امنیت خودشان تصمیم بگیرند و عمل کنند.

امیرعبداللهیان بیان کرد: در کمیسیون مشترک اخیر توافق کردیم در موضوعات متنوعی همکاری‌های دو کشور را ارتقا دهیم از جمله موضوعات دفاعی برای انتقال تجربه مبارزه با تروریسم و آموزش عالی و تحقیقات علمی، صنعت و موضوعات زیرساختی و.

وی اضافه کرد: برای ملت بزرگ مالی بهترین‌ها را آرزو دارم.

وزیر خارجه مالی هم گفت: در بحث تحریم‌ها ایران مطمئن باشد از حمایت‌های مالی برخوردار است.

به گزارش خبرنگار فارس، امیرعبداللهیان همچنین یکصد هزار دُز واکسن کرونا برکت را تقدیم وزیر خارجه مالی کرد.

وزیر خارجه مالی در پایان نیز هدیه‌ای به امیرعبداللهیان تقدیم کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حسین امیرعبداللهیان ایران و آفریقا ایران و مالی تحریم ایران دشمنی آمریکا وزیر خارجه مالی کمیسیون مشترک دو کشور همکاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۶۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟

فرارو- جمعه گذشته تهران میزبان دومین "اجلاس بین المللی ایران و آفریقا" بود. نشستی که با حضور مقام‌های ارشد بیش از ۳۰ کشور آفریقایی به ویژه وزرای اقتصاد برگزار شد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این قبیل نشست‌ها می‌توانند مقدمه‌ای برای وقوع تغییرات مثبت در روابط خارجی و به طور خاص دیپلماسی اقتصادی باشند.

به گزارش فرارو؛ در این راستا، یکی از نکاتی که چندین سال است از سوی کارشناسان مسائل راهبردی و تحلیلگران به عنوان نقدی به سیاست خارجی ایران مطرح شده، غافل شدن از برخی حوزه‌های جغرافیایی در عرصه سیاست خارجی و صرفا تمرکز بر برخی مناطق و کشور‌های خاص است. موضوعی که در برخی موارد در بزنگاه‌های تاریخی موجب وارد آمدن آسیب‌ها و خساراتی شده است.

با این همه، دولت سیزهم از زمان آغاز به کار خود در سال ۱۴۰۰، تمرکز ویژه‌ای بر توسعه روابط با مناطق مغفول در حوزه سیاست خارجی ایران معطوف کرده است. ابراهیم رئیسی در دو نوبت در قالب تور‌هایی به کشور‌های آفریقایی سفر انجام داده و توسعه روابط با آفریقایی‌ها را یکی از محور‌های اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم توصیف کرده است.

معادله‌ای که در قالب نشست بین المللی اخیر ایران و آفریقا نیز نمود‌های عینی‌تری گرفته است. با این همه، واقعیت این است که اقبال به توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی در شرایط حاضر، به طور خاص تحت تاثیر ۳ مولفه مهم و محوری است.

۱. بازارِ رو به رشد کشور‌های آفریقایی

قاره آفریقا جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر را در خود جای داده و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که شاخص‌های اقتصادی در شمار قابل ملاحظه‌ای از کشور‌های افریقایی رو به رشد بوده و پالس هاس مثبتی را در مورد آینده این دسته از کشور‌ها به ویژه در حوزه اقتصادی مخابره می‌کنند.

در حقیقت، هم جمعیت این قاره چشمگیر است و هم درآمد خانوار‌ها در آن رو به بهبود است. این دو مولفه در نوع خود کشور‌های آفریقایی را به یک بازارِ هدف بسیار مناسب برای بسیاری از کشور‌های جهان تبدیل می‌کنند. ایران نیز با توجه به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی خود از این قاعده مستثنی نیست. می‌تواند کالا‌های ساخت خود را که از کیفیت بین المللی برخوردارند و البته کشور‌های آفریقایی می‌توانند آن‌ها را در مقایسه با نمونه‌ای مشابه خارجی، با قیمت کمتری تهیه کنند، به آفریقا صادر کند.

موضوعی که هم برای ایران و هم ملل آفریقایی حامل نفع و سود است.

۲. کسب حمایت موثر سیاسی در عرصه بین المللی

بلوک کشور‌های آفریقایی از وزن قابل توجهی در نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی برخوردارند. آفریقا چیزی در حدود ۵۴ کشور را در خود جای داده که آن‌ها در جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و دیگر نهاد‌های بین المللی، بازیگران مهم و تاثیرگذاری هستند.

در این چهارچوب، ایران به واسطه توسعه پیوند‌های سیاسی و اقتصادی خود با بلوک کشور‌های آفریقایی می‌تواند روی کارتِ رای‌دهی آن‌ها در نهاد‌های بین المللی حساب ویژه‌ای باز کند. موضوعی که یک برگ برنده موثر  به حساب می‌آید. این مساله به ویژه در بحبوحه تشدید تنش‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک بین المللی، از ابعاد جدی تری نیز برخوردار می‌شود.

۳. توسعه نفوذ بین‌المللی ایران در قالب یک قدرت منطقه‌ای

در نهایت باید به این مساله نیز اشاره کرد که ایران در منطقه غرب آسیا یک قدرت قابل توجهِ منطقه‌ای است. این کشور به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، طرح و برنامه‌هایی برای توسعه نفوذ خود دارد. مساله‌ای که در عرصه روابط بین الملل برای هر بازیگر دیگری غیر از ایران نیز امری طبیعی محسوب می‌شود.

حال در این میان، اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و برخی ملل آفریقایی و در عین حال وجود ظرفیت‌های نرم فرهنگی نظیر حضور شیعیان در برخی کشور‌های آفریقایی و یا مهاجرت تاریخی برخی اقوام ایرانی به کشور‌های آفریقایی، بستر‌های مناسبی را نیز برای توسعه نفوذ ایران در میان کشور‌های آفریقایی ایجاد کرده اند.

بستر‌ها و ظرفیت‌هایی که تاکنون مورد بی توجهی بوده اند و حال توجه به آن ها، یکی از الزاماتی است که با توجه به افزایش وزن و قدرت منطقه‌ای و بین المللی ایران، از اهمیت بسیار زیادی برخودار می‌شوند. معادله‌ای که موجب شده تا بار دیگر قاره آفریقا مورد توجه تصمیم سازان حوزه سیاست خارجی ایران قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • امیرعبداللهیان روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • تبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبی
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • خدمت به محرومین و توانمندسازی آنان، اولویت مهم کمیته امداد