Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@20:15:17 GMT

درمان زخم پای دیابتی

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۶۲۸۶

درمان زخم پای دیابتی

زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین عوارض مزمن بیماری دیابت است. اغلب افرادی که مبتلا به دیابت هستند می توانند به زخم پای دیابتی دچار شوند اما درمان به موقع و انجام مراقبت های لازم می تواند تا حد زیادی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین عوارض مزمن بیماری دیابت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب افرادی که مبتلا به دیابت هستند می توانند به زخم پای دیابتی دچار شوند اما درمان به موقع و انجام مراقبت های لازم می تواند تا حد زیادی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند. بر اساس برخی گزارش ها زخم پا در حدود ۱ نفر از ۴ نفر دیابتی ایجاد می شود. زخم های پا زخم های دردناکی هستند که در نهایت می تواند منجر به قطع پا شود به همین دلیل درمان آن بسیار حائز اهمیت است.

در این مطلب می خواهیم در مورد درمان زخم پای دیابتی صحبت کنیم. اگر شما هم یک بیمار دیابتی هستید یا علائم زخم پای دیابتی را دارید حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

علت زخم پای دیابت

علت اصلی ایجاد زخم پای دیابتی بیماری دیابت و بالا بودن قند خون فرد دیابتی است. بالا بودن قند خون باعث می شود که به اعصاب حسی آسیب برسد و در نتیجه نوروپاتی یا اختلال حس در فرد دیابتی می‌شود. زخم پای دیابتی می تواند به دلایل خون رسانی ضعیف، قند خون بالا، آسیب عصبی و ... ایجاد شود.

 

علائم زخم پای دیابتی

تورم، قرمزی، درد و بوی بد پا از اولین نشانه‌های زخم پای دیابتی است. در اغلب موارد فرد مبتلا به دیابت به دلیل نوروپاتی (اختلال حس) متوجه درد و یا وجود جسم خارجی تیز مثل میخ یا سوزن در پای خود نمی‌شود. به همین دلیل زخم تشکیل شده عفونت می‌کند و از روی ترشحات آن بر روی جوراب یا کفش خود متوجه زخم پا می‌شود. سایر علائم زخم پای دیابتی عبارتند از:

بافت‌های سیاه و زرد (نکروز و اسلاف) روی زخم ترشحات چرکی و بد بو درد و التهاب در محل زخم

 

طبقه بندی زخم پای دیابتی

پزشک بر اساس سیستم طبقه‌بندی زخم واگنر (Wagner Ulcer Classification System) و بر روی یک مقیاس درجه‌ بندی از صفر تا 5، میزان جدی بودن زخم پای بیمار را مشخص می‌کند.

درجه صفر: بدون زخم باز. ممکن است زخم بهبودیافته وجود داشته باشد.

درجه یک: زخم سطحی بدون نفوذ به لایه‌های عمیق‌تر.

درجه دو: زخم عمیق‌تر. رسیدن به تاندون، استخوان یا کپسول مفصلی.

درجه سه: زخم در بافت‌های عمیق‌تر همراه با آبسه، عفونت استخوان یا التهاب تاندون‌ها.

درجه چهار: قانقاریا در بخشی از پا یا پاشنه پا.

درجه پنج: قانقاریای کل پا.

هرچقدر زخم پای دیابتی جدی تر باشد درمان آن سخت تر خواهد شد و می تواند عوارض بسیار جدی برای بیمار همراه داشته باشد. به همین دلیل باید بیمار مبتلا به زخم پای دیابتی درمان تجویز شده توسط پزشک را انجام دهد.

درمان زخم پای دیابتی

برای درمان زخم پای دیابتی روش های مختلفی وجود دارد که برخی از جدیدترین متدهای درمانی عبارتند از:

پانسمان های نوین اوزون تراپی در آب لایت تراپی وکیوم تراپی NPWT پی آر پی PRP

اینکه کدام روش برای درمان زخم پای دیابتی انتخاب شود به پزشک و شدت زخم بستگی دارد. پزشک ممکن است برای انتخاب دقیق درمان، درخواست انجام برخی از آزمایش ها را داشته باشد. این آزمایش ها به پزشک کمک خواهد کرد تا بتواند بهترین متد درمانی را انتخاب کند.

 

مراقبت از پای دیابتی

مراقبت مناسب از پای افراد دیابتی در درمان و پیشگیری از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند. یکی از راه های مهم در مراقبت از زخم پای دیابتی، شستشوی روزانه پا است. خشک کردن پوست قبل از استفاده از مرطوب کننده از دیگر کارهایی است که باید در مراقبت از پای دیابتی انجام داد. سایر کارهایی که در مراقبت از پای دیابتی موثر است عبارتند از:

اجتناب از پابرهنه راه رفتن گرفتن با دقت ناخن های پا از بازرسی پا و نگاه کردن روزانه به داخل کفش معاینه پا در هر بار مراجعه به پزشک فوق تخصص غدد

کفش مناسب برای بیماران دیابتی، کفش چرمی بند دار، دارای قاب محافظ برای انگشتان پا و حداکثر پاشنه 3 سانتی متر و همینطور این کفش باید فضای کافی برای حرکت انگشتان پا داشته باشد و تنگ نباشد. افراد دیابتی برای تهیه این کفش باید به کلینیک های ارتوپدی فنی مراجعه کنند تا اسکن 3 بعدی گرفته شده و کفش مخصوص برای آن فرد ساخته شود.

همچنین ضروری است که افراد مبتلا به دیابت بر روی زخم‌های خود به دقت نظارت داشته باشند. هر چند ممکن است زخم ها به آرامی بهبود یابد، اما طبیعی نیست که آنها برای چند هفته باز بمانند، گسترش پیدا کنند، از آنها خون یا مایع بچکد یا به شدت درد کنند. در تمام این موارد بیمار باید سریعا به پزشک مراجعه کند تا اقدامات احتیاطی لازم انجام شود.

 

پیشگیری از زخم دیابتی

افراد مبتلا به دیابت باید نسبت به زخم پای دیابتی آگاه باشند و با کنترل قند خون، مراقبت کامل از پا و درمان زخم ها در هنگام بروز آنها از ابتلا به زخم دیابتی در پا پیشگیری کنند؛ زیرا باید توجه داشته باشید که پیشگیری از ابتلا به این بیماری از درمان آن ساده تر است.

 

مراجعه به پزشک برای درمان زخم پای دیابتی

برای درمان زخم پای دیابتی می توانید به صورت حضوری به مطب دکتر ابراهیم حاجی زاده متخصص قلب و عروق- فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی مراجعه کنید. ایشان با معاینه دقیق و انجام آزمایش های لازم، روش درمانی مناسب برای درمان زخم پای دیابتی را تجویز می کند. توجه داشته باشید که هرگونه تاخیر در درمان زخم پای دیابتی می تواند عوارض جدی با خود به همراه داشته باشد. به همین دلیل بعد از مشاهده اولین علائم زخم در پا به پزشک مراجعه کنید.

تماس با مطب دکتر ابراهیم حاجی زاده

نشانی: تهران – بالاتر از میرداماد – خیابان منظر نژاد – پلاک ۵۳ – واحد ۹ – کلینیک قلب دکتر ضربان

شماره موبایل برای تماس و واتساپ : ۰۹۳۹۳۳۳۳۱۶۷ – ۰۲۱۴۹۲۲۹۱۱۲

سایت دکتر ابراهیم حاجی زاده: https://drhajizade.com

پیج اینستاگرام دکتر ابراهیم حاجی زاده: https://www.instagram.com/dr.ebrahimhajizadeh

خانه پزشکان

 

منبع: دانا

کلیدواژه: برای درمان زخم پای دیابتی زخم پای دیابتی مبتلا به دیابت همین دلیل علائم زخم قند خون زخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۶۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن ذبیحی شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: شعار هفته سلامت به‌عنوان سلامت خانواده با مشارکت مردم نامیده شده و اهمیت این شعار این است که مردم در امر سلامت، مشارکت داشته باشند تا سلامت جامعه و یک شهرستان تأمین شود.

وی افزود: سطح سواد سلامت مردم در جامعه باید افزایش یابد و از منابع جدید و معتبر شبکه بهداشت استفاده کنند که اگر این امر مهم محقق شود، در پیشگیری از بیماری مؤثر خواهد بود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان تصریح کرد: پرونده سلامت الکترونیک مهم است، شهروندان می‌توانند با مراجعه به شبکه بهداشت از خدمات رایگان این عنوان استفاده کنند و به سلامت خود اهمیت دهند.

ذبیحی بیان کرد: ۹ هزار سالمند در شهرستان اردستان وجود دارد و از این حیث به عنوان شهرهای پیر استان محسوب می‌شود، در سال گذشته سالمندان شهرستان بیش از ۳۶۰ هزار قرص کلیسم دریافت کردند.

وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۲۰ هزار نفر در شهرستان اردستان آزمایش قند خون انجام دادند و نزدیک به چهار هزار نفر در این شهرستان مبتلا به بیماری دیابت هستند که ضرورت دارد به این مهم توجه شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۳۳ هزار نفر بالای ۱۸ سال از نظر بیماری‌های فشارخون و قندخون بررسی شدند که از این مجموع ۳۰ هزار نفر از شهر اردستان بودند و ۹۱ درصد مردم بالای ۱۸ سال در این زمینه بررسی شدند.

ذبیحی اضافه کرد: در این بررسی‌ها، حدود ۱۸۲ نفر مشکوک به بیماری دیابت و ۹۹۶ نفر نیز مشکوک به بیماری فشارخون شناسایی شدند همچنین بیش از دوهزار نفر بیماری پیش‌دیابت دارند.

وی تصریح کرد: بیش از چهار هزار خانم میانسال در اردستان از نظر سرطان سینه غربالگری شدند و حدود یک‌هزار نفر از این‌ها حداقل یک مشکل در سینه داشتند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان ادامه داد: بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ مورد بازرسی توسط کارشناسان بهداشت محیط شهرستان از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی صورت گرفته که ۲۵۸ مورد اخطاریه دریافت کرده، ۶۱ مورد ارجاع به مراجع قضائی و در ۱۱ مورد نیز پلمب انجام شد.

ذبیحی یادآور شد: سال گذشته بیش از دوهزار کیلوگرم موادغذایی تاریخ گذشته در شهرستان جمع‌آوری شد.

وی با بیان اینکه شدت بیماری سالک در شهرستان اردستان نسبت به گذشته کاهش یافته، گفت: عملیات مبارزه با مخزن بیماری سالک در مناطق آلوده انجام می‌شود، شهر زواره و مهاباد همراه با روستاهای اطراف آن‌ها کانون بیشتر بیماری سالک هستند که عملیات مبارزه در این مناطق نیز انجام شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان تاکید کرد: گزارشاتی به شبکه بهداشت شهرستان رسیده است که متأسفانه عده‌ای واکسن گریز هستند و خانواده‌ها را به عدم واکسیناسیون فرزندان ترغیب می‌کنند که این بسیار خطرناک بوده و موجب شیوع مجدد بیماری‌هایی می‌شود که صدها سال قبل کنترل شدند.

کد خبر 6089374

دیگر خبرها

  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • همایش تجلیل از خیران سلامت فریدونشهری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟