Web Analytics Made Easy - Statcounter

سهیل سرافرازی کارشناس و مسئول لیگ سرود مرکز موسیقی مأوا در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به شرایط و ضروریات توجه مجموعه‌های فرهنگی مرتبط با سرود برای ایفای نقش موثر این هنر مردمی بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری توضیح داد: مقام معظم رهبری در پیامی که به مناسبت اولین جشنواره ملی و بین‌المللی سرود فجر صادر فرمودند بر زبده‌گزینی در شعر، صدا و آهنگ در سرودها و انتخاب موضوعات اسلامی، انقلابی و ملی تأکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که به اعتقاد من همه موارد مورد توجه ایشان موضوعات بسیار ارزشمند و در عین حال مهمی هستند که باید مورد توجه دست‌اندرکاران عرصه سرود قرار گیرد.

وی افزود: موضوع زبده گزینی در حوزه سرود یکی از مهم‌ترین مباحثی است که به نظر من می‌تواند پشتوانه بزرگی برای این مقوله و حتی گستره موسیقی باشد. اما این زبده گرایی و زبده گزینی که رهبری با نهایت ظرافت و اندیشمندی روی آن تاکید فرمودند نیازمند پشتوانه فرهنگی است که پیش نیاز آن تشکیل یک کانون فرهنگی با حضور همه مجموعه‌های مرتبط با سرود است. شرایطی که بتواند برای تامین تولیدات و محتوا از منبع خودش تامین کند. این رویکرد به اعتقاد من می‌تواند یکی از اولویت‌های زبده گزینی در حوزه سرود باشد، چارچوبی که متناسب با تکنولوژی مدرن، باید روز به روز در حال پیشرفت باشد همان گونه که موسیقی در حال پیشرفت است و از ابزارهای متفاوتی همواره برای جلب مخاطب استفاده می‌کند. بنابراین «به روز بودن»، «سواد آکادمیک» و «تعلق به ذات فرهنگ» در همان چارچوبی که پیرامون سرود به عنوان یکی مهم‌ترین ظرفیت‌های هنری برای ارائه موضوعات و اولویت‌های معرفتی تعریف شده، می‌تواند از این پس در گستره بیشتری مورد توجه مجموعه‌های فرهنگی باشد.

مسئول لیگ سرود مرکز موسیقی مأوا ادامه داد: آنچه ما در مرکز موسیقی مأوا طی سال‌های گذشته روی آن تاکید داشته و داریم، تلاش برای حرکت در چنین مسیری است که به آن اشاره کردم چراکه معتقدیم به عنوان خادم در حوزه فرهنگ و هنر باید در مسیر آموزش و توسعه و بهبود وضعیت موجود گام‌های موثری برداریم. من بر این باورم این خوراکی که تحت عنوان سرود می‌شناسیم باید مقابله جدی با تهاجم فرهنگی داشته باشد که در این سال‌ها شکل فزاینده ای هم به خود گرفته است. راه مقابله با تهاجم فرهنگی توجه به خودِ فرهنگ و ایجاد بسترهای متفاوت فرهنگی است و سرود قطعاً یکی از مهم‌ترین ابزارها و رویکردها در راه مقابله به تهاجم فکری و فرهنگی است.

سرافرازی گفت: سرود به قدری دربرگیرنده ابزارهای تاثیر و ارتباطی فراوانی است که می‌تواند برای خود برندسازی کند و با استفاده از هنری چون موسیقی به عنوان یک هنر مینی مال تاثیرات شگرف خود را داشته باشد. موسیقی مانند هنرهای دیگر نیست که قدرت انتقال پیامش نیازمند صرف زمان باشد. همه می‌دانیم سرعت فرآیند انتقال پیام در این مقوله هنری بسیار سریع است. پس ما می‌توانیم با استفاده از این هنر مینی مال قطعات متناسب با شرایط فرهنگی جامعه را ساخته و آن را به گونه‌ای طراحی کنیم که بتواند مورد توجه عموم جامعه قرار گیرد. البته که همه می‌دانیم امروزه در بین کشورهایی که تلاش می‌کنند بنیان‌های فرهنگی یک جامعه را مورد هدف قرار دهند، از قبل مطالعات دقیق و حساب شده‌ای صورت گرفته که بتواند این چنین یک موضوع فرهنگی را به جامعه ایرانی منتقل کنند. شرایطی که اگر ما بتوانیم در حوزه سرود روی آن مطالعات روانشناختی و جامعه شناسانه کاربردی و اجرایی داشته باشیم قطعاً ابزار فرهنگی موثری برای مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن خواهیم داشت.

این کارشناس مسائل فرهنگی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: آنچه اشاره داشتم، قطعاً دربرگیرنده برنامه‌ریزی بلند مدتی است. چرا که اگر در حوزه فرهنگ و هنر به فکر برنامه‌ریزی کوتاه مدت باشیم متقابلاً در همان زمان کوتاه مدت نیز از بین رفته و نمی‌توانیم به استحکام بنیان‌های توسعه‌ای امیدوار باشیم. فرهنگ و هنر که سرود نیز جزئی از آن است باید دارای پایه‌های مستحکمی باشد که بتواند مبتنی بر رویکردهای خلاقانه و نوین با آنچه در جامعه ایرانی- اسلامی به آن نگاه می‌شود شرایط موثری را برای تأثیرپذیری ایفا کند. شرایطی که اگر در بین مجموعه‌های مختلف فرهنگی هنری کشور دربرگیرنده نقطه اشتراکی با تمام سلیقه‌های متفاوت نباشد، قاعدتاً نمی‌توانیم به ارائه یک محتوای مناسب و پذیرش آن توسط مخاطب امیدوار باشیم.

مسئول لیگ سرود مرکز موسیقی مأوا ضمن توضیحاتی درباره نحوه مشارکت هنرمندان در این عرصه، گفت: مسیری که بتواند دربرگیرنده مولفه‌های دقیق و کارشناسی شده فرهنگی هنری باشد، به خودی خود موجب می‌شود که طیف زیادی از هنرمندان وارد این مسیر خروشان شوند اما اگر این پی‌ریزی و برنامه‌ریزی در مدل نقطه گذاری شده خود توسط مجموعه‌های مختلف فرهنگی مرتبط با سرود به هم متصل نشوند آن گاه هدف‌گذاری‌ها نیز منسجم نخواهد بود و نمی‌تواند سرود را به نتیجه‌ای که می‌خواهیم برساند. شرایطی که قطعاً و حتماً با آنچه مقام معظم رهبری در پیام اخیرشان به آن اشاره داشتند، می‌تواند بهترین و موثرترین چراغ راه برای همه دستگاه‌ها و مجموعه‌ها باشد.

کد خبر 5571384 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری سرود لیگ سرود تئاتر ایران حضور هنر ایران در جهان فیلم کوتاه تئاتر شهر کارگردان تئاتر منوچهر اسماعیلی محرم 1401 خانه هنرمندان ایران فیلم سینمایی هنرمندان تئاتر بازیگر سینما اداره کل هنرهای نمایشی عکاسی سینمای مستند مرکز موسیقی مأوا زبده گزینی مجموعه ها مورد توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۹۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب

به گزارش خبرگزاری مهر، در بیانیه جمعی از فعالین دانشجویی انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز شیراز در حمایت از اقدام اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی آمده است:

«بسم الله القاصم الجبارین؛ اتحاد جهانی در حمایت از دانشجویان به پاخاسته در برابر جریان زور و اشغالگری، کمترین مسؤولیت انسان‌های آزاده و خیراندیش دنیا در قبال این جوانان غیور خواهد بود. به امید آنکه چنین تحرکاتی ضمن افشای هر چه بیشتر ماهیت نظام سلطه و استکبار، منجر به پایان یافتن جنگ غزه و شکست جنایتکاران صهیونیست و حامیان آنها شود.

استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور درباره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می‌سازد.

اینگونه سرکوب‌های خشونت‌آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور و نیز نگرانی‌های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.

ما فعالین دانشجویی دانشگاه پیام نور شیراز در انجمن‌های علمی دانشجویی و کانون‌های فرهنگی هنری، این برخوردهای دیکتاتورمآبانه پلیس آمریکا در برخورد با اساتید و دانشجویان حامی مردم مظلوم غزه را محکوم نموده، حمایت خود را از دانشجویان اعلام نموده و تلاش‌های مردم فلسطین را درسرزمین‌های اشغالی و آواره در سراسر جهان به منظور دست‌یابی به حق تعیین سرنوشت، آزادی و بازگشت به خانه‌ها و سرزمینشان ارج می‌نهیم و خواستار پایان فوری و مستمر محاصره و نسل‌کشی در غزه هستیم.»

گفتنی است این بیانیه به امضای انجمن علمی دانشجویی روانشناسی، انجمن علمی دانشجویی حسابداری، انجمن علمی دانشجویی حقوق، انجمن علمی دانشجویی مهندسی کامپیوتر، انجمن علمی دانشجویی مدیریت، انجمن علمی دانشجویی زیست‌شناسی، کانون فرهنگی مهدویت، کانون فرهنگی قرآن و عترت، کانون فرهنگی هلال احمر، کانون فرهنگی محبین اهل بیت (ع) رسیده است.

کد خبر 6090347

دیگر خبرها

  • « از خزر تا خلیج فارس»، ویژه برنامه کانون پرورش فکری بندرگز
  • فعالان سرود بیمه می‌شوند
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!