Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@19:35:03 GMT

این حیوان وحشی چطور پایتخت نشین شد؟

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۰۷۲۱

این حیوان وحشی چطور پایتخت نشین شد؟

مدتی است تعدادی از روباه‌ها کوه‌های اطراف تهران را ترک کرده و به این شهر وارد شده‌اند و حتی در نقاط مرکزی آن لانه ساخته‌اند و تردد می‌کنند.

به گزارش همشهری، به جمع سگ و گربه‌های شهری این روز‌ها روباه هم اضافه شده است. نه اینکه قبلا نمی‌شد آن‌ها را در شهر دید، حالا تعدادشان به‌طور محسوسی بیشتر از قبل شده و این گونه وحشی، بدون ترس به همزیستی به ظاهر مسالمت‌آمیز با جامعه انسانی رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ساعات اولیه شب که خیابان‌ها خلوت می‌شود، روباه‌های سرگردان در پایتخت برای تهیه غذا از کوچه پس‌کوچه‌های محله پاستور، میدان حر، شیخ‌هادی، بلوار کشاورز تا بهارستان در پایتخت سلانه‌سلانه به چند کوچه آنطرف‌تر می‌روند.

پراکندگی جمعیت گونه روباه قرمز (Red Fox) یا روباه معمولی در سراسر کشور است و عمدتا این گونه را در مناطق نزدیک به کوهستان و دشت‌ها می‌توان دید.

غذارسانی به حیواناتی همچون سگ و گربه معضلی است که با پیچیدگی‌های خود، مدیریت محیط‌زیست شهری را به چالش کشیده است و از نظر اکولوژیست‌ها اضافه‌شدن گونه روباه به جمعیت آنها، معضل را چندبرابر خواهد کرد.

چراکه روباه گونه‌ای است که هرگز اهلی نخواهد شد. ماجرا از ویدئو‌های تردد روباه‌ها در شهر تهران شروع شده است. اما با کمی جست‌وجو می‌توان دید که این گونه زمان زیادی است که از محیط‌های شهری سردرآورده است.

«مهدیه تقوی» یکی از ساکنان محله پاستور  می‌گوید: شب‌ها که برای پیاده‌روی در محله قدم می‌زنیم روباه‌هایی را می‌بینیم که در کیسه‌های زباله دنبال غذا هستند.

بعضی از خانه‌ها در این منطقه حیاط‌دار است و سکنه بعضا مرغ و خروس نگهداری می‌کنند. آن‌ها می‌گویند که در پاییز و زمستان که غذا کمتر است، روباه‌ها مرغ و خروس‌ها را شکار می‌کنند. ولی این باعث نشده که همزیستی مسالمت‌آمیز اهالی با روباه‌ها به‌هم بخورد.

حجت‌الاسلام «فخرالدین صابری» مدیر موزه ملی قرآن کریم هم ۱۲سال است که در حیاط موزه، خانواده ۶قلاده‌ای روباه‌هایی را می‌بیند که برای آفتاب‌گرفتن به حیاط موزه می‌آیند و بچه‌هایشان را بزرگ می‌کنند.

او  می‌گوید: روباه‌ها در سقف موزه تونل حفر کرده‌اند. ساختمان موزه زیر زمین بنا شده و به‌گونه‌ای است که سقف موزه، کف محوطه بیرونی ساختمان است. در فاصله یک‌متری سقف تا کف زمین و همچنین قسمت غربی موزه در حیاط برای خود لانه حفر کرده‌اند. آن‌ها چنان احساس امنیت می‌کنند که اجازه می‌دهند به آن‌ها نزدیک شویم و عکاسی کنیم. برخی از همکاران نیز برایشان غذا تهیه می‌کنند و تاکنون تعارضی با این جانوران نداشته‌ایم.

روباه‌ها به مرکز شهر رسیدند

حضور روباه‌ها در موزه قرآن سال‌های پیشین برای مدیران محل یک نگرانی بود و مسئولان موزه برای حل مشکل با کارشناسان سازمان محیط‌زیست تماس گرفتند. آن زمان ۶روباه با حفر تونل، در محوطه مجمع تشخیص مصلحت نظام، محوطه ساختمان سابق مجلس و حتی محوطه شورای نگهبان و محوطه موزه ملی قرآن در ساختمان مرمر و خانه‌های واقع در این محدوده تردد می‌کردند.

حجت‌الاسلام امیر لهراسبی در گفتگو با صدای میراث گفته بود: چندین‌بار برای زنده‌گیری روباه‌ها توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست با مسئولان این سازمان مکاتبه کرده بودیم. اما پس از آنکه یک کارگاه مرمت در این موزه با حضور استادان خارجی برگزار شد و متوجه علاقه آن‌ها به روباه‌های مجموعه شدیم از جمع‌آوری آن‌ها پشیمان شدیم. با توجه به صحبت‌هایی که با کارشناسان سازمان حفاظت محیط‌زیست شد متوجه شدیم که اتفاقا حضور روباه‌ها در این مجموعه کمک بسیاری به کنترل جمعیت موش‌ها در این مجموعه می‌کند و می‌تواند عاملی برای حفاظت از مجموعه باشد. با وجود این، افزایش تعداد روباه‌های وحشی در محیط شهری، بین اکولوژیست‌ها نگرانی‌هایی ایجاد کرده است.

فاطمه برنا، کارشناس محیط‌زیست که تا پیش از این رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان تهران بود در مورد روباه‌های شهر تهران می‌گوید: روباه با فضای شهری سنخیتی ندارد. مشکلی که در تهران و شهر‌های پیرامونی با روباه‌ها داریم ناشی از توسعه مناطق شهری و ساخت‌وساز‌های بی‌رویه در زیستگاه این گونه در دشت‌ها و مناطق کوهپایه‌ای است. روباه یک حیوان وحشی است و سازگار با زندگی شهری نیست. نمی‌توانیم آن‌ها را همچون سگ و گربه بدانیم. این گونه می‌تواند ناقل بیماری‌های مشترک باشد و از آنجایی که گونه گوشتخوار است حتی می‌تواند حمله کند. البته تخریب زیستگاه‌ها فقط شیوه زندگی روباه‌ها را تغییر نداده است.

او معتقد است آنچه در زمینه حضور روباه در تهران شاهدش هستیم نتیجه یک دهه توسعه نامناسب شهری است و می‌گوید: منطقه ۲۲زیستگاه حیات‌وحش است، ولی مدیریت شهری آنجا را به‌شدت توسعه داد. روباه‌ها از انسان فراری هستند و برای دوری‌کردن از انسان حتی به مناطق مرکزی شهر فرار می‌کنند.

محیط زیست برنامه‌ای برای روباه‌ها ندارد

اگرچه روباه جزو گونه‌های شکارگر و تعدیل‌کننده جمعیت جوندگان در زیستگاه است، ولی به‌دلیل احتمال انتقال بیماری نمی‌توان آن‌ها را در شهر نگهداری کرد. سازمان حفاظت محیط‌زیست هنوز برنامه مشخصی برای کنترل جمعیت آن‌ها ندارد و به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد. روباه در فضای شهری دشمن طبیعی ندارد و همچنین نمی‌توان برای آن‌ها برنامه زنده‌گیری و عقیم‌سازی اجرا کرد؛ بنابراین از آنجا که جمعیت روباه‌ها در تهران زیادشده، باید آن‌ها را زنده‌گیری و در زیستگاه‌ها رهاسازی کرد.

از گذشته لکه‌های زیستگاهی درون پایتخت وجود داشت و روباه‌ها در پارک‌های بزرگ ملت، طالقانی، لاله و... قابل مشاهده بودند.

اما این لکه‌ها در حال افزایش هستند و آنطور که محمد بندعلی، کارشناس حیات وحش می‌گوید: از ۴-۳ دهه قبل جمعیت روباه قرمز یا معمولی در شهر افزایش یافت. این گونه شبگرد برای جست‌وجوی غذا تردد می‌کند. لانه و مسیر تردد خود را درون تپه ماهور‌ها حفر می‌کند و گاهی اوقات کلونی برای چند خانواده ایجاد می‌کند. به اعتقاد این اکولوژیست، موضوع حضور روباه در شهر نباید رها شود و نمی‌توان به این بهانه که با حضور آن‌ها جمعیت جونده‌های شهری کمتر می‌شود، کاری نکرد.

او می‌گوید: وضعیت روباه قرمز باید رصد شود و اگر جمعیت‌شان بیشتر از ظرفیت برد منطقه شود باید آن‌ها را جابه‌جا کرد. روباه، زیرمجموعه سگ‌سانان است و می‌تواند بیماری هاری را به انسان منتقل کند؛ بنابراین مردم نیز نباید به این گونه وحشی غذارسانی کنند. چون روباه‌ها هیچ‌گاه حتی اگر سال‌ها در کنار ما زندگی کنند، پسوند اهلی نمی‌گیرند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: روباه حفاظت محیط زیست روباه ها حضور روباه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۰۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت روباه بدجنس به لیگ برتر

به گزارش همشهری‌آنلاین،‌ این روزها همه از جیمی واردی حرف می‌زنند، مهاجمی که تعصبش زبانزد خاص و عام است. او بار دیگر لسترسیتی را به لیگ برتر بازگردانده است، همان‌جایی که با هم قهرمان شدند. داستان زندگی واردی ماجراهایی اشکبار دارد. ممکن است به چشم دیگران بازیکنی ازخودراضی و متعصب و سنتی به‌نظر برسد و البته نژادپرست، اما خودش کمی بهتر از چیزی است که از او به تصویر کشیده شده. او چند سال پیش با همفکری مدیر برنامه‌هایش مؤسسه‌ای راه‌اندازی کرد تا توجه باشگاه‌های حرفه‌ای را به بازیکنان شاغل در لیگ‌های غیرحرفه‌ای و سطح پایین جلب کند. اسم این مؤسسه را از روی فامیلی و شماره پیراهن خودش برداشت و به سبک کریستیانو رونالدو و برند CR۷ نام آن را V۹ گذاشت. او در V۹ اقدام به کشف بازیکنان و معرفی آنها به باشگاه‌ها برای قرارداد حرفه‌ای می‌کند. فعلا ۶۴بازیکن تحت پوشش این شرکت قرار دارند و ۴‌بازیکن هم به لیگ برتر منتقل شده‌اند.

خودش وقتی در لیگ سطح هفتم فوتبال انگلیس بازی می‌کرد، نادیده گرفته شدن و تبعیض را به چشمش دیده بود. او همزمان کارگر کارخانه تولید آتل بود. حتی یک‌بار به‌خاطر مقصر شناخته شدن در یک سانحه و درگیری فیزیکی به‌مدت ۶ماه بازداشت خانگی بود و پابند الکترونیکی می‌بست. یک‌بار روزنامه «سان» ویدئویی از طریق خبرنگاران پاپاراتزی از او منتشر کرد که او را در یک رستوران شبانه در حال حمله به فردی از خاور دور نشان می‌داد، جایی که به این آسیایی به تمسخر می‌گفت «ژاپنی»! واردی به‌خاطر آن رفتار جریمه و مجبور به عذرخواهی شد.

واردی اخلاق عجیبی دارد. او نوجوانی سختی داشت. زندگی‌اش می‌گذشت، ولی به‌سختی. وقتی در یک فصل برای هالیفاکس ۲۶گل زد، مورد توجه باشگاه فلینت‌وود قرار گرفت. در یک فصل برای این تیم ۳۱گل زد و در هر ۲فصل جایزه بهترین بازیکن سال باشگاه خود را دریافت کرد. بلافاصله باشگاه لسترسیتی به‌دنبالش آمد. زمانی که به لستر رفت، این باشگاه یک میلیون پوند برای خریدش هزینه کرد که هنوز هم رکورددار و گران‌ترین فروش بازیکن برای تیم‌های غیرلیگی محسوب می‌شود. برای رسیدن به لستر تا ۲۵سالگی صبر کرد، اما برای بازی در لیگ برتر باید ۲‌سال دیگر هم منتظر می‌ماند. ۲۷ساله بود که با لستر به لیگ برتر آمد و بلافاصله در همان فصل اول (۱۶-۲۰۱۵) با کلود رانیری قهرمان لیگ شد.

واردی با ۲۴‌گل و ۷پاس گل نقش پررنگی در قهرمانی تیمش بازی کرد و تنها یک گل کمتر از آقای گل آن فصل، یعنی هری کین به ثمر رساند، اما در پایان فصل جایزه بهترین بازیکن را از آن خود کرد و همچنین به‌عنوان بهترین بازیکن سال۲۰۱۶ فوتبال انگلستان انتخاب شد و در همان سال پیراهن تیم ملی انگلیس را برای اولین‌بار به تن کرد و در یورو۲۰۱۶ نیز به میدان رفت. او یک‌بار سابقه آقای گلی در لیگ انگلیس در سال۲۰۲۰ را دارد و با ۱۲۵‌گل زده شانزدهمین گلزن برتر تاریخ لیگ برتر انگلیس به‌حساب می‌آید.

دوران کودکی‌اش هم سخت بود؛ پدرش آنها را ترک کرد و مادر با فردی به نام فیل واردی ازدواج کرد و برای همین فامیلی‌اش واردی شد، نه گیل. طرفدار تیم شهرش، شفیلد ونزدی بود. وقتی ونزدی با شفیلد یونایتد بازی داشت، کل شهر برای دربی شهر فولاد خواب نداشت. یکی از حسرت‌هایش این است که هرگز نتوانست برای تیم محبوبش بازی کند، ولی روزی که مقابل منچستر یونایتد در ورزشگاه برامال که متعلق به شفیلد یونایتد است، گل زد و باعث شکست این تیم شد، حس کرد برای شفیلد ونزدی گل زده و برای همین احساساتی شد و پرچم کرنر را شکست.

واردی ۱۲‌سال تمام برای لستر بازی کرد و پیشنهادهای دیگران را نپذیرفت. با اینکه همه پدیده‌های لستر با رقم‌های گزاف جذب باشگاه‌های بزرگ‌تر شده بودند کاپیتان راه کانته، مگوایر، محرز و خیلی‌های دیگر را در پیش نگرفت و وفادار ماند. تابستان ۲‌سال پیش گزینه یونایتد هم بود، آن هم در آستانه ۳۶‌سالگی، اما کریستیانو رونالدو به جای او بازگشتی ناموفق به اولدترافورد داشت.

همه از دیوید بکام و باشگاه اینترمایامی که در آمریکا خریده حرف می‌زنند، اما واردی هم دستی در باشگاهداری دارد و با ۲نفر دیگر به‌طور اشتراکی باشگاه روچستر نیویورک را خریداری کرده. دیگر کم‌کم وجهه بدی که از او وجود داشت از بین رفته. حتی ایستگاه استاکس‌بریج به نام واردی نامگذاری شده است. چیپسی هم تولید شد با نام «واردی نمکی». آدرین بوچارت فیلمنامه‌ای از زندگی این بازیکن انگلیسی نوشته تا آن را بسازد و برای کودکان انگیزه‌ یا درس عبرت شود.

واردی در این فصل لیگ چمپیونشیپ با ۱۸‌گل و پایین‌تر از سامی اشمودیکس از بلکبرن(۲۵)، آدام آرمسترانگ از ساوتهمپتون(۲۰)، سامرویل از لیدز و ویتاکر از پلیموث(۱۹) در رده پنجم بهترین گلزنان فصل قرار گرفت. قراردادش در تابستان به پایان می‌رسد، اما احتمالا تمدید خواهد شد.

بار دیگر باید تأکید کرد که او آدم عجیبی است. مارک آلبرایتون هم‌تیمی ۳۴ساله واردی که در کنار او سابقه قهرمانی لیگ برتر را دارد، درباره نقش این بازیکن در تیم می‌گوید: واردی همه را به جلسه فراخواند، جلسه‌ای اختصاصی میان بازیکنان و بدون حضور هیچ‌ کدام از اعضای کادر فنی و یا مدیران باشگاه. جیمی با این نوع جلسات باعث صداقت زیادی شد. گاهی در نیم‌فصل دوم احساس می‌کردیم بچه‌ها شاید تمام تلاششان را در تیم به نمایش نمی‌گذارند. جلسات خصوصی باعث درخشش دوباره جوان‌های ۲۰ تا ۲۵سال شد. واردی همانند یک پدر که تمامی مشکلات پسرانش را می‌شناسد، کمک کرد تا دوباره به آنچه باید برسند.

کد خبر 848633 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها لیگ برتر انگلیس ویژه ورزشی فوتبال

دیگر خبرها

  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در کاشان
  • واکنش امید نورافکن به عکس جنجالی؛ به این حیوان علاقه دارم!
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • بازگشت روباه بدجنس به لیگ برتر
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی