Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: در طول یک سالی که از عمر دولت سیزدهم می‌گذرد سید ابراهیم رییسی با مشکلات عدیده‌ای روبرو بود؛ از جمله کرونا، بلایای طبیعی، بن‌بست و طولانی شدن مذاکرات برجام، مشکلات اقتصادی و حذف ارز ترجیحی که تا امروز با آن‌ها دست و پنجه نرم کرده است.

در همین زمینه مصطفی نخعی نماینده سربیشه/ نهبندان در مجلس  گفت‌گویی را انجام دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با وی در پی می‌آید:

عملکرد دولت سیزدهم را در طول یک سال چطور تلقی می‌کنید؟

دولت در شرایط سخت سیاسی و اقتصادی تشکیل شد؛ در شرایطی که مذاکرات متوقف شده و اوضاع اقتصادی کشور ناپایدار بود، گرانی‌ها به صورت مستمر افزایش پیدا می کرد و به طور کلی شرایط خوبی بر کشور حاکم نبود.

با وجود این مشکلات دولت سیزدهم تشکیل شد و نسبت به گزینش خود در کابینه اقدام کرد که نقاط قوت و ضعفی نیز داشت. واقعیت این است مجلس در آن مقطع زمانی کمک کرد تا دولت هر چه زودتر تشکیل شود و این اتفاق هم افتاد، اما بعد از مدتی مشخص شد برخی اعضای کابینه فاقد توانمندی لازم هستند و به وضوح مشخص است برخی وزرا توانمندی مدیریت آن وزارتخانه را در آن شرایط سخت ندارند. دولت در مدت یک سال اقداماتی را در حوزه‌های مختلف شروع کرد؛ از جمله عملکرد میدانی دولت که این را بسیار خوب ارزیابی می کنم؛ به خصوص شخص رییس جمهور که کمتر از یکسال تقریبا در اکثر استان‌ها حضور داشتند و این از آن نقاط ضعفی بود که دولت گذشته داشت و به نظرم رییسی این نیاز را هوشمندانه درک و دنبال کرد و به آن تحقق بخشید.

 

 دولت در حوزه اقتصادی تا الان نمره قابل قبولی را نمی‌گیرد

 

در حوزه‌های اقتصادی علی رغم شعارهایی که داده شد تیم دولت به درستی عمل نکرد؛ کلیت جراحی اقتصادی که دولت انجام داد خوب بود؛ حذف ارز ۴۲۰۰ که رانت و فساد بسیاری را ایجاد کرده بود طبیعتا باید اتفاق می‌افتاد، اما دولت زمان مناسبی را انتخاب نکرد و می‌توانست در زمان بهتر و شرایط پایدار اقتصادی این کار را انجام دهد که منافع بهتری برای کشور داشته باشد.

در این طرح چهار کالا مورد هدف بود، اما عملا تعداد زیادی از کالاها دچار گرانی شدند و مشکلات عدیده‌ای را برای مردم به وجود آوردند. بنابراین، اگر بخواهیم در حوزه اقتصادی نمره بدهیم دولت تا الان نمره قابل قبولی را نمی‌گیرد.

 

مردم کشور ما منتظر هستند اخبار را از زبان تیم مذاکره کننده کشور خودشان بشنوند   

و اما در خصوص مذاکرات، زمانی که مذاکرات شروع شد؛ دولت مقید به توافقات سال ۲۰۱۵ برجام بود و تاکنون نیز آن را دنبال می کند و همواره تأکید می‌کنند که موضوعات فرابرجامی را دنبال نکرده ایم. این امر نشان میدهد دولت در این زمینه هوشمندانه عمل می کند. تیم مذاکره کننده در اینکه نیت خیر داشته و منافع کشور را به زعم خود دنبال می‌کنند شکی نیست اما به نظرم آن تجربه‌ای را که باید داشته باشند ندارند و بهتر است از نیروهای باتجربه‌تر و متخصص‌تر استفاده کنند.

در این میان گلایه‌ای نیز وجود دارد؛ ما از محتوای مذاکرات گزارش کمتر و دقیقی را دیدیم که آقایان بخواهند در سطح کشور مطرح کنند. خیلی وقت‌ها ما اخبار را از زبان کشورهای دیگر می‌شنویم و این برای تیم مذاکره کننده ما ایراد است؛ مردم کشور ما منتظر هستند اخبار را از لسان تیم مذاکره کننده کشور خودشان بشنوند، نه از نماینده روس و اروپا! لذا بهتر است تیم رسانه‌ای در عمل بهتر عمل کنند،  به طور شفاف با مردم صحبت کرده و روند مذاکرات را تشریح کنند تا اعتماد بیشتری در کشور شکل بگیرد.

قانون راهبردی مجلس سال گذشته به تصویب رسید و اگر امروز تیم مذکره کننده ما دست برتر  را در مذاکرات دارند، علی رغم تبلیغات منفی که در جاهای مختلف می‌شنویم، بخش زیاد آن به خاطر قانون مجلس است  

 

در بحث انتصابات دولت رییسی خیلی بهتر از این می‌توانست تشکیل شود

 

نکته‌ی دیگر در بحث انتصابات است که فکر می کنم دولت رییسی خیلی بهتر از این می‌توانست تشکیل شود؛ ما نیروهای انقلابی بسیاری در چارچوب نظام داریم که می شد  بهتر از آن‌ها استفاده شود. برخلاف دوقطبی‌های سیاسی که در شهرستان‌ها و جاهای مختلف کشور می‌بینیم، بسیاری از نیروها توانمند بوده و ظرفیت‌های خوبی برای کشور هستند و دل در گرو توسعه مملکت دارند، اما خیلی راحت با یک اتهام سیاسی کنار گذاشته می‌شوند و این دوقطبی سازی‌ها را برای کشور بسیار خطرناک می‌بینم.

 انتظار دارم آقای رییسی به این موارد شخصا ورود کند،، چرا که مسائل را در سطح در استان‌ها بسیار می‌بینم و در سطح وزارتخانه‌ها نیز وجود دارد که باید برای اصلاح این رویه تدبیری لحاظ کنند.

 

امروز دولت باید پس از یک سال با کارنامه صحبت کند  

گفتید دولت سیزدهم ابتدا با مشکلاتی روبه رو بود. در این رابطه برخی وزرا معتقدند مسبب مشکلات تا امروز حسن روحانی بوده است. آیا این را تائید می‌کنید؟

به هر حال این دولت وارث مشکلاتی بود؛ من فکر می کنم این مشکلات بیشتر حاصل فرایندها است، اگر غیر این بود ما باید  تحول مثبتی را در طول این یک سال از دولت می‌دیدم.

ما بیشتر چالش فرآیندها و تصمیم‌گیری‌ها را در کشور داریم و این نسبت دادن‌ها مشکلی را از کشور حل نمی‌کند. اگرچه من اعتقاد دارم دولت قبل تحرک و کار میدانی‌اش ضعیف بود و البته ایرادات اساسی داشت که در آن شکی نیست و ما جزو منتقدین اصلی بودیم، اما امروز دولت باید پس از یک سال با کارنامه صحبت کند. ابر چالش‌های بزرگی در کشور داشتیم و داریم خیلی از آن‌ها تشدید شده، اما بهتر نشده است.

شخص رییس جمهور را ندیدم اینطور صحبت کند، اما بعضا در وزارتخانه‌ها و پایین دست این بحث‌ها شنیده می شود. احساس می کنم به جای پرداختن به این مسائل حاشیه‌ای باید دنبال حل مشکلات مردم و ابر چالش‌ها در کشور باشند؛ از جمله برای گرانی و بیکاری باید کار حرفه ای صورت بگیرد و در این راستا از تمام ظرفیت‌ها استفاده شده و نیروها را به میدان بیاوردند و همه این‌ها مستلزم کار است و به نظرم پرداختن به این مسائل مشکل‌گشا نخواهد بود.

 

رییسی به دنبال شبیه سازی از شرایط قبلی نیست  

سفرهای استانی دولت سیزدهم را از نقاط قوت است دانستید آیا به نظر شما دولت سیزدهم در این زمینه راه دولت نهم و دهم را در پیش گرفته است؟

من فکر می کنم آقای رییسی به این مسئله اعتقاد دارد، نه اینکه بخواهد راه گذشته را دنبال کند؛ ایشان فرد خوب و سالمی است و فکر نمی کنم دنبال شبیه سازی از شرایط قبلی باشد. البته در کنار نقدهای جدی که به این سفرها وارد است اما اگر مجموعا به این مسائل نگاه کنیم به نظرم مثبت است.

 

بسیاری از مشکلات ما به تحریم‌ها گره خورده است  

بحث دیگری که بیان کردید سیاست خارجی بود. آیا شما هم معتقدید مشکلات امروز ما به برجام ارتباطی ندارد؟

آنچه که برای دولت اصل و معیار است و برای تحقق آن دنبال می کند همان تفاهم ۲۰۱۵ است و ما هم می‌خواهیم به همان تفاهم برسیم؛ مذاکره کنندگان ما چیز جدیدی را مطرح نکردند و طبیعتا اگر نقدی(به برجام) وارد بود باید می‌گفتند ما می خواهیم برجام جدیدی را دنبال کنیم. وقتی این‌ها همان برجام قبلی را مدنظر و هدف قرار دادند دیگر معنا ندارد آن را نقد کنند.

در گفتمان و کلام دولت کار خود را می کند و می‌گوید کار ما ربطی به برجام ندارد، اما واقعیت این است که بسیاری از مشکلات ما به تحریم‌ها گره خورده است، البته دولت هم این را به درستی متوجه شده و در کنار کارهایی که انجام می دهد موضوع مذاکرات هم پیش می‌برد. خود دولت هم می داند بخشی مشکلات ما ناشی از تحریم‌ها است و به این خاطر تیمی تشکیل می دهد تا مذاکرات را دنبال کنند، اما همانگونه که گفتم ضعف‌هایی نیز در بخش اطلاع رسانی دارد.

 

دولت بدون اینکه شرایط را بسنجد بلافاصله در حذف ارز ۴۲۰۰ اقدام کرد  

در کنار تمام مشکلاتی که امروز در جامعه حاکم است؛ بحث حذف ارز ۴۲۰۰ اتفاق افتاد که اقدامات در اجرای این طرح نشان داد دو قوه مجریه و مقننه همسو نبودند...

ما دست دولت را باز و حذف ارز ۴۲۰۰ را الزام دانستیم؛ مجلس شرایط را مناسب نمی‌دانست، اما دولت اصرار ورزید و بدون اینکه شرایط را بسنجد بلافاصله اقدام کرد. ما صراحتا در قانون بودجه ذکر کردیم که قیمت‌ها مطابق همان شهریور ۱۴۰۰ باشد. طبیعتا حفظ قیمت‌ها در آن سطح مستلزم توزیع کالابرگ است که اگر این اتفاق می‌افتاد گرانی‌های گسترده‌ای را در تمام کالاها شاهد نبودیم.

خود آقایان در دولت این مسئله را نقد کردند، اما کار دیگری انجام دادند و به دنبال یارانه نقدی رفتند و قیمت هاب شهریور ۱۴۰۰ را مبنا قرار ندادند. ۴ قلم جنس که هیچ؛ تمامی اقلام دچار نوسانات قیمتی شدند و روز به روز قیمت‌ها افزایش پیدا می کند!، بی‌تدبیری دولت در این خصوص قابل مشهود بود. اما اگر به قانون مجلس عمل می‌کردند و دغدغه نمایندگان را مدنظر قرار می‌دادند حتما شرایط بهتری بوجود می‌آمد.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا مجلس شورای اسلامی برجام مصطفی نخعی حذف ارز 4200 دولت سیزدهم افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا تیم مذاکره کننده حذف ارز ۴۲۰۰ دولت سیزدهم مشکلات ما تحریم ها قیمت ها یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۲۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند

سخنگوی وزارت امور خارجه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.   به گزارش خبرآنلاین سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.   کنعانی افزود ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.   سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.   سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!   سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!   کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.   کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.   سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.   کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!   سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند