Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روز‌ها رد پای خبر واردات خودرو‌های خارجی در محافل پر رنگ‌تر شده است اتفاقی که در پایان دولت قبل به خاطر کمبود منابع ارزی و سخت‌تر شدن پاسخگویی به نیاز بازار ارز ممنوع شد، واردات خودرو درصورتی که محقق شود دید‌ها را نسبت به به سطح منابع ارزی بهبود می‌بخشد. در مقابل برخی دیگر می‌گویند این خبر می‌تواند موجب فشار به قیمت درهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ردپای خبر واردات خودرو در بازار ارز
شاخص کل در اواخر اردیبهشت از محدوده یک میلیون و ۵۷۰ هزار واحدی به عقب برگشت در ادامه، حمایت محدوده یک میلیون و ۴۲۰ هزار واحدی در مردادماه به داد شاخص رسید و شاخص کل به سمت بالا برگشت، دیروز نیز این محدوده قیمتی برای بار دوم شاخص را نجات داد و شاخص را به بالا برگرداند.
روز سه شنبه بالاخره مالکیت حقیقی‌ها در بازار سرمایه افزایش یافت و ارزش معاملات خرد در دو روز متوالی رشد کرد اتفاق مثبتی که در صورت تداوم میتواند امید‌ها را به رشد بازار بیشتر کند، در صورتی که ارزش معاملات خرد رکورد‌های تازه تری را ثبت کند و در محدوده‌های جدیدتر تثبیت شود، می‌توان به ادامه رشد شاخص امیدوار بود و فضای حاکم بر بر بازار را شناسایی کرد، یعنی بررسی روند ارزش معاملات خرد در کنار شاخص کل و هم وزن دید جامع تری نسبت به آینده بازار سهام ارائه می‌کند.

هرچند دیروز شاخص کل و هم وزن هم سو بودند، ولی شاخص هم وزن بیشتر از شاخص کل رشد کرد. بررسی نمودار و سابقه معاملات نشان می‌دهد که از ابتدای شروع حرکت بازار در مردادماه، بازده سهام شرکت‌های کوچک بیشتر از شاخص کل بوده است و در حالیکه تکلیف توافق مشخص نیست توجه به سهام‌های کوچک مانند بعضی از شرکت‌هایی که از حذف ارز ۴۲۰۰تومانی سود می‌برند افزایش پیدا کرده است.

اثر خبر واردات خودرو بر بازار ارز
این روز‌ها رد پای خبر واردات خودرو‌های خارجی در محافل خبری و تصمیم گیری پر رنگ‌تر شده است اتفاقی که در پایان دولت قبل به خاطر کمبود منابع ارزی و سخت‌تر شدن پاسخگویی به نیاز بازار ارز نتوانست انجام شود.

ورود اخبار واردات خودرو به مرحله جدیدتر برای معامله گران ارزی نشان دهنده بهبود منابع ارزی در دولت جدید است، سخنگوی وزارت صنعت دیروز اعلام کرد که آیین نامه واردات خودرو نهایی شده است و در هفته آینده احتمالا ابلاغ خواهد شد.

برخی اعتقاد دارند درصورتی که واردات خودرو نهایی و اجرا شود هم دید‌ها به افزایش منابع ارزی کشور بهتر می‌شود و هم دولت این فرصت را پیدا می‌کند که بخشی از نقدینگی موجود در بازار را با فروش خودرو‌های خارجی جمع آوری کند. این مسئله در صورتی که کشور دچار تکانه‌های سیاسی و اقتصادی نشود موثر است، ولی در صورتی که نقدینگی دوباره تقویت شود و پول پر قدرت در جامعه رشد کند در کنترل تورم و محدود کردن حرکت دلار بی اثر می‌شود، در دولت‌های قبلی هم اقدامات مشابه اینچنینی که محدود کننده نقدینگی بود انجام شد، ولی به خاطر رویه غلط حاکم نتوانست رشد نرخ ارز را متوقف کند.

در مقابل اثر مثبت واردات خودرو یک جریانی اعتقاد دارد: ممنوعیت واردات خودرو با هدف حمایت از خودروى داخلى انجام نشد. هدف کنترل تراز تجارى در بحران ارزى بود هر نوع آزادسازی واردات خودرو که منجر به افزایش مصرف درهم شود، ضربه جبران‌ناپذیرى به تراز پرداخت می‌زند، از جمله واردات با ارز اشخاص، واردات در ازای صادرات قطعه یا خودرو.

این جریان اعتقاد دارد با توجه به اینکه پس از توافق نیز ذخیره ارزی کشور باید حفظ شود تاکید دارد سیاست‌های مثل ممنوعیت واردات به خصوص در حوزه خودرو به دلیل اثر مثبت بر تراز پرداخت و ژنتیک کوتاه مدت توافق باید ادامه یابد و گرنه موجب فشار به منابع ارزی می‌شود.

خبر دیگر در حوزه ارز را را علی صالح آبادی داد. رییس کل بانک مرکزی از تصویب اوراق ارزی در هیئت عامل بانک مرکزی خبر داد، به نظر می‌رسد برای جمع آوری و استفاده از ارز‌های بلوکه شده در دست مردم این شرایط دوباره به وجود آمده است، ولی در گذشته نیز طرح‌های این چنینی مورد استقبال قرار نمیگرفت، چون هم در تسویه اکثرا مشتریان و بانک‌ها دچار اختلاف نظر می‌شدند و هم به خاطر غیر قانونی بودن نگهداری ارز و سخت‌تر شدن قوانین و مصوبه‌ها برای دارندگان ارز، این نگرانی به وجود می‌آید در صورتی که فردی ارز بدون برگه خرید خود را از بانک بخواهد چه برخوردی با او خواهد شد؟ زیرا بر اساس قوانین جدید، نگهداری ارز بیشتر از مقدار مشخصی بدون داشتن برگه خرید به منزله قاچاق ارز تلقی می‌شود.

رشد حباب سکه امامی

قیمت سکه امامی در پایان معاملات روز قبل نسبت به دوشنبه، بدون تغییر در محدوده ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان ماند هرچند قیمت آن در معاملات دیروز تا یک قدمی کانال ۱۴ میلیون تومانی پیش رفت، ولی بالا بودن حباب سکه امامی مانع از ورود سکه به این محدوده و عقب نشینی قیمتی شد. حباب سکه روز قبل، بالای ۱۲ درصد بود که بیشتر از محدوده ۷ الی ۸ درصدی است که با افزایش خوش بینی‌ها به وجود آمده بود.

در معاملات سکه رفاه، ولی وضعیت فرق کرد و قیمت سکه رفاه به خاطر حضور فعال حقوقی در سمت عرضه کمتر از بازار آزاد شد.

حباب طلای آب شده نیز در بازار دیروز به بالای ۱۰ میلیون تومان در هر کیلوگرم رسید، حباب طلای آب شده با افزایش خوش بینی نسبت به برجام منفی شده بود، ولی هم اکنون مقدار کمی رشد کرده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: خودرو واردات ارز بازار سرمایه خبر واردات خودرو خودرو های خارجی منابع ارزی بازار ارز شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۳۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد بازار کشورهای منطقه، با توجه به مشترکات فرهنگی، می‌تواند بازار قابل تأملی برای نوشت‌افزار ایرانی باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صنعت نوشت‌افزار در ایران طی یک دهه گذشته تلاش کرده با استفاده از تمام ظرفیت‌های ممکن، جایگاه قابل قبولی را بتواند در بازار داخل به دست آورد. در حالی که یک دهه پیش شکل گرفتن صنعت نوشت‌افزار در ایران برای بسیاری دست‌نایافتنی و غیر ممکن بود، همت و توان تولیدکنندگان داخلی نشان داد که می‌توان با برنامه و گام به گام، در کنار اقلام خارجی، سهم قابل توجهی از سبد خانواده‌ها را به خود اختصاص داد.

اما صنعت نوشت‌افزار به این سادگی و آسانی به این مرحله نرسید. وجود عوامل تأثیرگذار بیرونی مانند شیوع کرونا و تعطیلی مدارس سبب شد تا چرخ تولید برخی از واحدها از کار بیفتد یا به کندی به کار خود ادامه دهد. نوشت‌افزار همانند دیگر بخش‌های صنعتی کشور در یک دهه گذشته با مشکلات خرد و کلان متعددی مواجه شد، اما توانست با برنامه‌ریزی و ترسیم چشم‌انداز، تا حد قابل قبولی به رشد خود ادامه دهد. دست اندرکاران این صنعت در آستانه ورود به دومین دهه فعالیت خود در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، صادرات را از مهمترین برنامه‌های خود عنوان کرده بودند؛ امری که علی‌رغم ایجاد فرصت‌های متعدد، چالش‌های چشم‌گیری نیز پیش روی تولیدکنندگان خواهد گذاشت.

نوشت‌افزار که از جمله صنایع فرهنگی است، می‌تواند در کنار انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به دیگر کشورها، از منظر اقتصادی نیز سودآور باشد. گردش مالی حوزه صنایع فرهنگی، آمار عجیب و غریبی است. براساس آمارهای اعلام‌شده، دوهزار و 250 میلیارد دلار سهم صنعت صنایع فرهنگی در دنیا است، همچنین براساس پژوهش‌های انجام‌شده، 500 میلیارد دلار گردش مالی صنعت انیمیشن و صنایع وابسته در دنیا اعلام شده است که از این میان، فقط 222 میلیارد دلار گردش مالی انیمیشن در دنیا تخمین زده شده است. همچنین این صنعت توانسته است برای 29.5 میلیون نفر در دنیا اشتغال‌زایی کند.

اما ایران برای راه‌یابی به بازارهای لوازم‌التحریر منطقه، چه فرصت‌هایی دارد و از چه جایگاهی در سطح منطقه و جهانی برخوردار است؟ اردیبهشت‌ماه سال گذشته سند راهبردی صنعت نوشت‌افزار به منظور ترسیم وضع موجود و افق‌های پیش‌رو، منتشر شد. سندی که تا هفته قبل عمومی نشده بود و تنها تدوین‌کنندگان از مفاد و جزئیات آن اطلاع داشتند. در بخشی از این سند، به جایگاه ایران در صنعت نوشت‌افزار جهان و منطقه اشاره شده است.

براساس آمار منتشر شده در درگاه الکترونیکی ریسرچ اند مارکت، گردش مالی صنعت نوشت‌افزار در سال 2021 میلادی؛ 21.6 میلیارد یورو بوده است که این میزان در سال گذشته میلادی(2023) به 22.5 میلیارد یورو رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری(2024) به 25 میلیارد یورو برسد. براساس تحقیقات صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود گردش مالی این صنعت در سال 2030 میلادی به 32.3 میلیارد یورو برسد. اما ایران در کجای این معادلات تجاری در سطح جهانی ایستاده است؟

سند راهبردی نوشت‌افزار به منظور بررسی جایگاه منطقه‌ای و جهانی صنعت نوشت‌افزار ایران، ابتدا به ارزیابی میزان صادرات، واردات و تراز تجاری اقلام پرمصرف از جمله خودکار، ماژیک، مداد تحریر، مدادرنگی و ... پرداخته است. براساس آمار صادرات منتشر شده ارزش صادرات انواع خودکار، خودنویس، روان‌نویس، ماژیک و اجزا و قطعات مربوطه در جهان حدود 6/17 میلیارد یورو در سال 2021 بوده، کشورهای چین، ژاپن و آلمان بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 202 کشور در رتبه 66 صادرات قرار دارد.

تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی

با توجه به آمار منتشر شده، ارزش واردات انواع خودکار، خودنویس، ماژیک، روان‌نویس و اجزا و قطعات مربوطه در سال 2021 به 5/6 میلیارد یورو بوده که به ترتیب کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان و چین سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 225 کشور رتبه 84 را در واردات دارد. با توجه به قرار گرفتن انواع خودکار و ماژیک در گروه کالایی 27، بخش عمده واردات مربوط به اجزا و قطعات همچون نوک ساچمه‌ای خودکار، فیلتر ماژیک و غیره است.

همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 177 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و منطقه‌ای نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور کسب سهم از بازار موجود است.

همچنین براساس آمار صادرات منتشر شده، ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در جهان حدود 1/5 میلیارد یورو در سال 2021 بوده که کشورهای چین، آلمان و برزیل بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 169 کشور در رتبه 68 صادرات قرار دارد. همچنین ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در سال 2021 به 1/4 میلیارد یورو رسیده و کشورهای آمریکا، آلمان و فرانسه سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 220 کشور رتبه 100 را در واردات دارد که با توجه به قرار گرفتن انواع مداد و مدادرنگی در گروه کالایی 4، بخش عمده واردات مربوط به نوک مداد است. همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 71 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و مذهبی نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور افزایش سهم بازار قابل دسترس است.

طبق محاسبات، بیشترین نسبت تراز تجاری(صادرات/ واردات) مداد، مدادرنگی، مداد شمعی، مغز مداد متعلق به کشور ژاپن با عدد 18/34 است. ایران با نسبت 0/09 در رتبه بیست و دوم رتبه‌بندی مذکور قرار دارد.

بر همین اساس ارزش صادرات دو سال آخر منتهی به اجرای برنامه راهبردی صنعت نوشت‌افزار را در سال‌های 1400 و 1401 از نظر ارزشی را می‌توان در جدول ذیل مشاهده کرد:

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج اعلام شود
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید