Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@18:03:53 GMT

بار اقتصادی کشور بر دوش فعالیت‌های معدنی است

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۴۲۱۲

بار اقتصادی کشور بر دوش فعالیت‌های معدنی است

ایسنا/خراسان رضوی  مدیر عامل شرکت مرکزی سنگ آهن ایران گفت: امروز فعالیت‌های معدنی بخش زیادی از اقتصاد کشور را به دوش می‌کشد اما حمایت و پشتیبانی لازم از فعالان این بخش به خوبی صورت نمی‌گیرد و نسبت به تامین و بهبود وضعیت زیرساخت‌های معدنی بی‌توجهی می‌شود.

مجتبی حمیدیان امروز، ۲ شهریور ماه، در مراسم افتتاح بزرگترین و اولین پردیس صنایع معدنی کشور و سومین نشست هم‌اندیشی رابطین ادارات با عنوان تانا که در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد، اظهار کرد: بی‌توجهی به ظرفیت‌های دانشگاهی و حفظ توانمندی نخبگان در کشور اصلی‌ترین دلیل عدم دستیابی ما به توسعه در صنایع فولاد، پتروشیمی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است. مادامی که به ضرورت و اهمیت پتانسیل‌های دانشگاه و استفاده از فرایندهای دانش‌بنیان در صنایع و معادن پی نبریم، در آینده شاهد افق روشنی در صنعت کشور نخواهیم بود.

وی افزود: برای توسعه اکوسیستم نوآوری در معادن ملزم به اعزام دانشجویان محصل در رشته‌های ذی‌ربط به شرکت‌های معدنی هستیم تا دانشجویان در سال‌های ابتدایی دانشگاه به صورت عملی به فراگیری مباحث این بخش بپردازند.  

مدیر عامل شرکت مرکزی سنگ آهن ایران ادامه داد: استحصال معادن از عناصر نادر خاکی نیز از قدیمی‌ترین معضلات فعالیت‌های معدنی است. برای حل این مساله از مسئولان ذی‌ربط در بخش فناوری خواستار پیگیری جدی هستیم.

حمیدیان اضافه کرد: همچنین استخراج معادن زیرزمینی نیز احتیاج به ارائه و استفاده از فناوری‌ دارد و موضوعی ضروری محسوب می‌شود. نگاه منطقه‌ای به منابع اقتصادی و معدنی در نقاط مختلف کشور نیز از دیگر معضلاتی است که مانع دستیابی ما به توسعه اقتصادی می‌شود.  

سپس علی امرایی، مدیر عامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خواف، به بیان اظهارت خود پرداخت و گفت: درحال حاضر تولیدات دانش‌بنیان محور توسعه اقتصادی در تمام کشورهای دنیاست. ایران میان ۱۳۰ کشور دنیا از لحاظ میزان خروجی نوآوری رتبه ۴۷ را دارد که امیدواریم طی سال‌های آتی رتبه و جایگاه کشور در این بخش ارتقا یابد.  

وی افزود: مسیر اقتصادی کشور باید به سمت دانش‌بنیان شدن در حرکت باشد. فولاد سنگان به عنوان بزرگترین مجموعه صنایع معدنی در شمال شرق کشور خود را موظف به عملکرد هم‌سو با حوزه دانش‌بنیان می‌داند و در این راستا از تمام ظرفیت و پتانسیل خود استفاده می‌کند.  

مدیر عامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خواف بیان کرد: مجموع اشتغال‌زایی صنایع معدنی در شهرستان خواف ۲۶ هزار نفر است که جامعه آماری بسیار بزرگی محسوب می‌شود. بخش اعظمی از مواد معدنی مورد نیاز در کل کشور از طریق منطقه سنگان خواف تامین می‌شود.  

امرایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ارتباطات صنعت و دانشگاه از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و از این رو دنبال چاره‌اندیشی برای بهبود وضعیت تعاملات فی ما بین ۲ طرف هستیم. شرایط باید به گونه‌ای برقرار شود که هم صنعت‌کاران و هم فعالان حاضر در دانشگاه از برقراری ارتباط دوطرفه‌شان منفعت کافی ببرند.

هدایت صنایع به انقلاب صنعتی نسل چهارم راه دستیابی به توسعه اقتصادی در کشور  

وی اضافه کرد: حرکت به سمت انقلاب صنعتی نسل چهارم از مهم‌ترین مسائلی است که باید در صنعت ایران تحت بررسی و پیگیری قرار گیرد. هدایت صنایع کشور به سمت انقلاب صنعتی نسل چهارم راه دستیابی به توسعه اقتصادی کشور است.  با وقوع انقلاب صنعتی چهارم در دنیا بین ۸۵ تا ۹۰ میلیون شغل نابود خواهد شد که این شامل مشاغلی است که از سطح علمی پایینی برخوردار است. به ازای حذف این ۸۵ تا ۹۰ میلیون شغل، شغل‌های جدیدی در دنیا ارائه خواهد شد که تنها کسانی که مسلط به علم روز در دنیا هستند، قادر به انجام آن‌ خواهند بود.  

مدیر عامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خواف بیان کرد: معدن‌کاری هوشمند در خصوص سهولت استخراج، اکتشاف، شناسایی ذخایر، سرعت در استخراج و اکتشاف، عدم نیاز به حضور فیزیکی افراد در این شغل و تامین ایمنی‌های لازم از فواید معدن‌کاری هوشمند محسوب می‌شود که آغاز آن در کشور گام بزرگی در توسعه فعالیت‌های معدنی محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی معدن ارتباط بین صنعت و دانشگاه فعالیت های معدنی مدیر عامل شرکت توسعه اقتصادی انقلاب صنعتی محسوب می شود صنایع معدنی فولاد سنگان سنگان خواف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۴۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟

فرارو- جمعه گذشته تهران میزبان دومین "اجلاس بین المللی ایران و آفریقا" بود. نشستی که با حضور مقام‌های ارشد بیش از ۳۰ کشور آفریقایی به ویژه وزرای اقتصاد برگزار شد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این قبیل نشست‌ها می‌توانند مقدمه‌ای برای وقوع تغییرات مثبت در روابط خارجی و به طور خاص دیپلماسی اقتصادی باشند.

به گزارش فرارو؛ در این راستا، یکی از نکاتی که چندین سال است از سوی کارشناسان مسائل راهبردی و تحلیلگران به عنوان نقدی به سیاست خارجی ایران مطرح شده، غافل شدن از برخی حوزه‌های جغرافیایی در عرصه سیاست خارجی و صرفا تمرکز بر برخی مناطق و کشور‌های خاص است. موضوعی که در برخی موارد در بزنگاه‌های تاریخی موجب وارد آمدن آسیب‌ها و خساراتی شده است.

با این همه، دولت سیزهم از زمان آغاز به کار خود در سال ۱۴۰۰، تمرکز ویژه‌ای بر توسعه روابط با مناطق مغفول در حوزه سیاست خارجی ایران معطوف کرده است. ابراهیم رئیسی در دو نوبت در قالب تور‌هایی به کشور‌های آفریقایی سفر انجام داده و توسعه روابط با آفریقایی‌ها را یکی از محور‌های اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم توصیف کرده است.

معادله‌ای که در قالب نشست بین المللی اخیر ایران و آفریقا نیز نمود‌های عینی‌تری گرفته است. با این همه، واقعیت این است که اقبال به توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی در شرایط حاضر، به طور خاص تحت تاثیر ۳ مولفه مهم و محوری است.

۱. بازارِ رو به رشد کشور‌های آفریقایی

قاره آفریقا جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر را در خود جای داده و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که شاخص‌های اقتصادی در شمار قابل ملاحظه‌ای از کشور‌های افریقایی رو به رشد بوده و پالس هاس مثبتی را در مورد آینده این دسته از کشور‌ها به ویژه در حوزه اقتصادی مخابره می‌کنند.

در حقیقت، هم جمعیت این قاره چشمگیر است و هم درآمد خانوار‌ها در آن رو به بهبود است. این دو مولفه در نوع خود کشور‌های آفریقایی را به یک بازارِ هدف بسیار مناسب برای بسیاری از کشور‌های جهان تبدیل می‌کنند. ایران نیز با توجه به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی خود از این قاعده مستثنی نیست. می‌تواند کالا‌های ساخت خود را که از کیفیت بین المللی برخوردارند و البته کشور‌های آفریقایی می‌توانند آن‌ها را در مقایسه با نمونه‌ای مشابه خارجی، با قیمت کمتری تهیه کنند، به آفریقا صادر کند.

موضوعی که هم برای ایران و هم ملل آفریقایی حامل نفع و سود است.

۲. کسب حمایت موثر سیاسی در عرصه بین المللی

بلوک کشور‌های آفریقایی از وزن قابل توجهی در نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی برخوردارند. آفریقا چیزی در حدود ۵۴ کشور را در خود جای داده که آن‌ها در جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و دیگر نهاد‌های بین المللی، بازیگران مهم و تاثیرگذاری هستند.

در این چهارچوب، ایران به واسطه توسعه پیوند‌های سیاسی و اقتصادی خود با بلوک کشور‌های آفریقایی می‌تواند روی کارتِ رای‌دهی آن‌ها در نهاد‌های بین المللی حساب ویژه‌ای باز کند. موضوعی که یک برگ برنده موثر  به حساب می‌آید. این مساله به ویژه در بحبوحه تشدید تنش‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک بین المللی، از ابعاد جدی تری نیز برخوردار می‌شود.

۳. توسعه نفوذ بین‌المللی ایران در قالب یک قدرت منطقه‌ای

در نهایت باید به این مساله نیز اشاره کرد که ایران در منطقه غرب آسیا یک قدرت قابل توجهِ منطقه‌ای است. این کشور به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، طرح و برنامه‌هایی برای توسعه نفوذ خود دارد. مساله‌ای که در عرصه روابط بین الملل برای هر بازیگر دیگری غیر از ایران نیز امری طبیعی محسوب می‌شود.

حال در این میان، اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و برخی ملل آفریقایی و در عین حال وجود ظرفیت‌های نرم فرهنگی نظیر حضور شیعیان در برخی کشور‌های آفریقایی و یا مهاجرت تاریخی برخی اقوام ایرانی به کشور‌های آفریقایی، بستر‌های مناسبی را نیز برای توسعه نفوذ ایران در میان کشور‌های آفریقایی ایجاد کرده اند.

بستر‌ها و ظرفیت‌هایی که تاکنون مورد بی توجهی بوده اند و حال توجه به آن ها، یکی از الزاماتی است که با توجه به افزایش وزن و قدرت منطقه‌ای و بین المللی ایران، از اهمیت بسیار زیادی برخودار می‌شوند. معادله‌ای که موجب شده تا بار دیگر قاره آفریقا مورد توجه تصمیم سازان حوزه سیاست خارجی ایران قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در اکسپو ‭‭۲۰۲۴‬‬
  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • استان‌ها در ۶۲ رشته طرح زنجیره‌های ارزش راهبردی فعالیت دارند
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳