Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@02:36:48 GMT

برای موفقیت بیشتر واقعیت‌ها را صادقانه منعکس کنیم

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۴۳۰۳

برای موفقیت بیشتر واقعیت‌ها را صادقانه منعکس کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، گردهمایی بزرگ یاوران رسانه‌ای اربعین عصر امروز چهارشنبه ۲ شهریورماه با حضور حجت الاسلام عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و حجت الاسلام کریمیان نماینده اتحادیه رادیوتلویزیون های اسلامی در سالن همایش‌های وزارت کشور برگزار شد.

حجت الاسلام نواب در این مراسم گفت: اهمیت فعالیت رسانه‌ای و گزارشگری آنقدر زیاد است که خداوند به آن سوگند یاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«نون و القلم» صرفاً قلم به ابزار نوشتن تفسیر نمی‌شود بلکه هر چیزی که از آن انعکاس رخدادی را داشته باشیم، قلم یاد می‌شود. ما از تاریخ هر چه گزارش برایمان تا به امروز آمده از فعالیت‌های رسانه‌ای است.

وی افزود: در واقعه عاشورا فردی توصیفات زیبایی از این واقعه را نوشته است گرچه خودش از لحاظ فکری متمایل به بنی امیه بوده است. او در یکی از این توصیفات تاریخی خود می‌نویسد: «به خدا سوگند هرگز ندیدم کسی که امواج بلاهای به سراغش آمده باشد ولی با اراده و محکم و با قلبی مطمئن بایستد و دفاع کند.»

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: با دقت باید فعالیت‌های اربعین گزارش شود. تاریخ نگارها به دلیل وابستگی به حاکمان، قلمشان به سمتی که حاکمان می‌پسندید، می‌چرخید. ما باید برای موفقیت بیشتر واقعیت‌ها را منعکس کنیم آن هم نه به صورت کوچک گرایی یا بزرگنمایی بلکه باید یک راوی صادق باشیم که واقعیت‌های شیرین و تلخ با بازگو می‌کند.

وی با اشاره به وظایف اصحاب رسانه در این پدیده معنوی گفت: ما باید ارزش‌ها را برجسته کنیم. شهادت سرداران مقاومت جهان اسلام را بیش از پیش اهمیت دهیم و در این زمینه نباید نگاهمان تنها ایرانی باشد. وقتی از تمام ادیان در مراسم اربعین حضور دارند ما نیز باید نگاهمان را به ظرفیت جهانی این مراسم باشکوه قرار دهیم.

حجت الاسلام نواب با اشاره به اینکه بحث ولایت بسیار مهم است و مراجع تقلید عراق نیز باید مورد توجه قرار بگیرند ادامه داد: حفظ حرمت اشخاص و حریم شخصی و آبروی افراد برای ما بسیار مهم است. در گزارش‌ها باید چنین مواردی رعایت شود. نکته دیگر سازنده بودن گزارش‌هایی برای همه اقشار مختلف حاضر در اربعین است. خانواده‌ها، کودکان و افرادی از سایر کشورها در این مراسم حضور پیدا می‌کنند و فرهنگ سازی وظیفه بعدی ما است.

وی با تاکید بر اینکه کوتاه کردن سفر نیازمند فرهنگ سازی است گفت: ما باید مدت زمان اقامت را کمک کنیم تا عراقی‌ها بتوانند از مهمانان بیشتری میزبانی کنند. روی خوش مردم عراق نباید دلیلی بر طولانی ماندن ما در خانه‌های آنان باشد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر اینکه استفاده از فرصت‌ها و لحظه‌ها یکی از مهمترین اتفاقات است، تصریح کرد: شناخت مخاطبین و انتخاب محتوای مهم، پرهیز از احساسی عمل کردن و رعایت مذاهب و ادیان دیگر از جمله وظایفی است که ما به عنوان زائر و اصحاب رسانه در گزارشاتمان باید به آن توجه کنیم.

در ادامه، حجت الاسلام کریمیان رئیس اتحادیه رادیوتلویزیون های اسلامی نیز گفت: رسانه پیام حسینی را به دنیا مخابره می‌کند و این امر خدمت بزرگی در دستگاه حسینی و توفیقی است که اصحاب رسانه به آن دست می‌یابند. این همان کاری است که حضرت زینب (س) انجام داد و پیام اربعین را به دنیا مخابره کرد. ما نیز به چنین حرکتی در فضای مجازی بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم.

حجت الاسلام کریمیان افزود: در حال حاضر فضای اربعین تغییر کرده ولی در عاشورا هنوز تصاویر قمه زنی بر روی سرچ گوگل می‌آید که امیدواریم با فرهنگ سازی بیشتر انعکاس رسانه‌ای عاشورا را هم تغییر دهیم.

وی گفت: حوزه سیاسی عراق، کشور مهمی در جهان اسلام به شمار می‌رود. بسیاری از بزرگان مسیحیت، اهل سنت و مراجع شیعه در کشور عراق حضور دارند. به همین دلیل این کشور مورد توجه دشمنان اسلام واقع شده و بحران‌های زیادی در آنجا خودنمایی می‌کند.

رئیس اتحادیه رادیوتلویزیون های اسلامی گفت: از اصحاب رسانه خواهش می‌کنم در خصوص مسائل سیاسی عراق اظهارنظر نکنند. وظیفه ما حفظ وحدت، انسجام و استقلال عراق است و بهتر است تمرکزمان را بر روی اتفاقات اربعین بگذاریم.

وی افزود: در رسانه وظیفه ما گزارشگری است و ایجاد شور و حماسه نیز خوب است اما عمق بخشی به این حرکت بسیار حائز اهمیت است.

حجت الاسلام کریمیان تصریح کرد: برای پیشرفت جامعه اسلامی به فرهنگ حسینی و فرهنگ مهدوی توأمان نیاز داریم و باید از اربعین حسینی برای زمینه سازی ظهور استفاده کنیم.

وی گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مسافت را تحت پوشش رسانه‌ای قرار دادیم و از ۲۸ محرم تا ۲۱ صفر به مدت ۲۳ روز این فعالیت رسانه‌ای رقم خواهد خورد.

حجت الاسلام کریمیان خاطرنشان کرد: همانطور که اربعین پدیده منحصر به فردی است فعالیت‌های مرتبط با این مراسم باشکوه نیز به صورت بسیار گسترده‌ای رقم می‌خورد. ما باید نگاه بین المللی داشته و در تولیداتمان، این امر را جلو ببریم.

کد خبر 5572083 سمانه نوری زاده قصری

منبع: مهر

کلیدواژه: یاوران رسانه ای اربعین عبدالفتاح نواب اربعین 1401 سازمان تبلیغات اسلامی انقلاب اسلامی ایران قرآن نشست علمی فعالیت های قرآنی کتاب قرآن کریم بنیاد هدایت اربعین 1401 محمدرضا حکیمی مسجد عاشورا مشهد اربعین حسینی حجت الاسلام کریمیان اصحاب رسانه رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۴۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد

میثم پرهیخته مدیر پایانه خسروی در غرب کرمانشاه گفت: بر اساس ارزیابی صورت گرفته که پارسال اربعین توسط بازرسان مستقر در مرز‌های اربعینی صورت گرفت، خسروی به عنوان اصلی ترین، قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین مسیر برای تردد زائران به عتبات عالیات بیشترین رضایتمندی را توسط زائران کسب کرده و از نظر خدمات و امکانات در بین مرز‌ها رتبه اول را به دست آورد از این رو امسال مورد اقبال بیشتر زائران خواهد بود.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون در مجموع با میانگین تردد روزانه بیش از یک هزار نفر بیش از ۴۰ هزار زائر از این مرز رسمی عازم عتبات عالیات شده و یا به کشورمان بازگشته اند که در ایام پایانی هفته و برخی روز‌های تعطیل میانگین تردد‌ها به روزانه حدود ۲ هزار نفر نیز می‌رسد.

وی اظهار کرد: هم اکنون تردد زائران از مرز خسروی به صورت شبانه روزی است و تمام امکانات و زیرساخت‌ها و شرایط برای تردد زائران در این مرز فراهم است از این رو هر ساعتی که زائران به مرز مراجعه کنند می‌توانند عازم عراق شده و یا از این مرز به کشور بازگردند.

مدیر پایانه مرز خسروی گفت: پارسال در مجموع یک میلون زائر از مرز رسمی خسروی تردد کردند و پیش بینی‌ها حکایت از افزایش ۵۰ درصدی زائران از این مرز دارد به گونه‌ای که ما آمادگی پذایریی بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر را داریم.

پرهیخته ادامه داد: طرح توسعه پارکینگ ها، سایبان‌ها و گیت‌های ورود و خروج در مرز خسروی و منذریه عراق سال گذشته انجام شد و امسال نیز تا پیش از اربعین بازهم توسعه پارکینگ‌ها و انجام سایبان در مرز منذریه را در دستور کار داریم تا بتوانیم شرایط خوبی را برای میزبانی از زائران در این مرز قدیمی و باسابقه برای سفر امن و راحت زائران فراهم کنیم.

او گفت: احداث و نصب ۱۲ هزار متر سایبان با جت فن و مه پاش، ۸۸ گیت پذیرش زائران در ۲ مرز خسروی و منذریه (عراق)، افزایش امکانات رفاهی و بهداشتی با احداث سرویس‌های بهداشتی و توسعه و تجهیز پایانه خسروی و همچنین آسفالت راه‌های منتهی به مرز و ۲ بانده شدن لاین رفت و برگشت جاده‌های کرمانشاه تا مرز خسروی بخشی از اقدام‌های صورت گرفته در مرز خسروی طی پارسال بود.

مدیر پایانه مرز خسروی گفت: امنیت کامل در مسیر منذریه تا شهر‌های زیارتی کشور عراق نیز برقرار است و زائران می‌توانند با خیال آسوده این مسیر را که نزدیکترین مرز با بغداد و کربلای معلی است؛ انتخاب کنند.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرز‌های کشورمان با شهر‌های زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می‌گرفت.

خسروی یکی از مرز‌های مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

با توجه به رضایتمندی زائران در مرز خسروی، به طور یقین شاهد افزایش زائران در این مرز خواهیم بود و این افزایش نیازمند زیرساخت‌های لازم است که فضا‌های جدیدی را ایجاد کنیم که باید در ایجاد پارکینگ، پایانه‌های مسافری و افزایش فضا‌های رفاهی زائرین برنامه‌ریزی ویژه صورت گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • جواد نکونام: تمدید قراردادها از هفته آینده شروع می‌شود؛ آرامش باشد شانس موفقیت بیشتر است
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی