Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  همشهری آنلاین به نقل از وبدا به گفته دکتر محسن کوشا متخصص جراحی مغز و اعصاب درباره جراحی ضایعه مغزی عامل تشنج در این بیمار مبتلا به صرع مقاوم به درمان دارویی بیمار مرد ۲۹ ساله بود که به علت تشنج های مداوم مورد بررسی تیم فلوشیپ صرع و تیم فوق تخصصی بیماری های تشنج بیمارستان امام حسین(ع) قرار گرفته و نامزد انجام این عمل جراحی شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر کوشا درباره ضایعه مغزی بیمار گفت: «در این مورد ضایعه ای جنینی در لوب پیشانی (frontal cortex) مغز وجود داشت که بر اثر اختلال در شکل گیری قشر (کورتکس) مغز ایجاد شده و عاملی برای بروز تشنج و رشد سلولی خارج از حد معمول کانونی قشر مخچه (Focal cortical dysplasia, FCD) بود.»

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: «به علت قرارگیری محل ضایعه در نزدیکی منطقه حرکتی صورت و دست‌ها، بیمار در حالت بیدار جراحی شد و همکاری کامل با تیم بیهوشی و جراحی را داشت.»

دکتر کوشا با  تاکید بر بهره‌گیری از تجهیزات بومی در انجام این جراحی گفت: «دستگاه ناوبری (Navigation) که تولید داخل است در این جراحی نقش مهمی در تشخیص محل دقیق ضایعه داشته است. همچنین از طریق MRI و ایکاگ (Electrocorticography) حین عمل، عامل تشنج بررسی و با جراحی به صورت کامل برداشته شد.»

 تفاوت انجام عمل جراحی در حالت بیهوشی و حالت بیداری

سهراب سلیمی فلوشیپ بیهوشی جراحی مغز و اعصاب نیز در این باره با اشاره به اهمیت بررسی شرایط و وضعیت بیمار توسط تیم متخصص و فوق تخصص برای انجام جراحی برای انجام عمل جراحی به صورت معمول یا بیهوشی یا به صورت بیدار گفت:‌«طبق ارزیابی‌های انجام شده اگر کانون تشنج‌زا در نزدیکی بخش‌های کنترل کننده عملکردی فرد در مغز باشد، بیمار در صورت انجام عمل جراحی شانس بیشتری دارد× چرا که در حین جراحی عملکرد این مراکز مغزی کنترل می‌شود تا هیچ‌گونه اختلال، ضعف یا نقصانی به مراکز حیاتی که حرکتی، تکلمی و بینایی است، وارد نشود،»

به گفته دکتر سلیمی در این در این نوع جراحی بیمار پس از عمل به سرعت به شرایط عملکردی قبلی خود بازمی‌گردد.

جراحی که انتخاب دومی ندارد

او درباره تفاوت شیوه انجام این نوع جراحی با جراحی‌های معمول در حالت بیهوشی گفت: «در جراحی‌هایی که به صورت بیدار انجام می‌شود، حین عمل بیمار با آمادگی‌هایی که از پیش به او داده شده، همکاری‌های لازم را با تیم جراحی و تیم بیهوشی دارد، تصاویر و رنگ‌ها را می‌بیند، حرف می‌زند و می‌تواند اندام‌های خود را حرکت دهد.

سلیمی گفت:‌«در سایر جراحی‌ها، انتخاب دومی وجود دارد؛ به این معنا که در صورت تشخیص امکان بی‌حسی محل جراحی، اگر این اقدام موفق نباشد، همان لحظه امکان بیهوشی عمومی فرد وجود دارد، اما در این عمل، انجام بیهوشی عمومی ممکن است به مرکز تکلم، بینایی یا اندام‌های حرکتی بیمار ضربه عمده ای وارد کند. از همین رو تیم در این نوع جراحی انتخاب دومی ندارد.»

 انجام نوار مغزی حین عمل نیز از دیگر تفاوت های عمده جراحی مغز در حالت بیداری است.

وقتی جراح به محل برداشتن ضایعه در مغز می‌رسد

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: «پس از رسیدن جراح به نقطه‌ای که باید مداخله صورت گیرد، همراهی تیم پزشکی با بیمار افزایش می‌یابد و بنا به محل قرارگیری ضایعه درخواست‌هایی برای حرف زدن یا حرکت دادن اندام‌ها از  بیمار صورت می‌گیرد تا مرکز تکلم، بینایی و حرکت فرد ارزیابی شود.»

او در ادامه با تاکید بر اهمیت همراهی بیمار با تیم جراحی و بیهوشی، افزود: «پیش از انجام جراحی باید با بیمار صحبت شود تا آمادگی کامل را داشته باشد و درصد موفقیت جراحی افزایش یابد.»

به گفته دکتر سلیمی، انجام عمل جراحی مغز به صورت بیدار برای بیماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان، در خارج از کشور هزینه بالایی دارد، «بنابراین اگر خدمتی در کشور ارایه می‌شود باید اطلاع‌رسانی صورت گیرد تا بیماران به مراکز ارایه دهنده مراجعه کنند.=

کد خبر 700395 برچسب‌ها بیماری صرع جراحی مغز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری صرع جراحی مغز انجام عمل جراحی حالت بیدار جراحی مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۶۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده همدان در مجلس خبرگان رهبری به علت عارضه مغزی در بیمارستان بستری شد


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی، امام جمعه سابق همدان به علت عارضه مغزی و کاهش هوشیاری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانی در قم بستری و تحت درمان است.

آیت‌الله طه‌محمدی در فروردین ماه امسال در راه بازگشت از سفر مشهد مقدس دچار سانحه رانندگی شد که در این حادثه همسر ایشان فوت کرد.

در آن زمان آیت‌الله محمدی با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد، اما پس از مدتی، پزشکان متوجه وجود لخته خون در مغز وی شدند که منجر به انجام جراحی در بیمارستانی در تهران شد، پس از عمل جراحی وی از بیمارستان مرخص و حال ایشان رو به بهبودی رفت.

اما متاسفانه در هفته گذشته آیت‌الله محمدی دچار سکته و خونریزی مغزی شده که منجر به بستری ایشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانی در استان قم شده است.

بنابر اعلام پزشکان، اکنون هوشیاری آیت‌الله محمدی در سطح پایین است و تغییری نسبت به روزهای قبل نداشته است.

با توجه به اوضاع امام‌ جمعه سابق همدان، از مردم تقاضا داریم برای سلامتی و بهبودی ایشان دعا کنند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902096

دیگر خبرها

  • نماینده همدان در مجلس خبرگان رهبری به علت عارضه مغزی در بیمارستان بستری شد
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود