Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر هنربر شامگاه چهارشنبه در جلسه پدافند غیرعامل شهرستان اهر با موضوع بررسی منشأ بوی نامطبوع افزود: پی‌رو نامه شهروندان اهری به استاندار آذربایجان‌شرقی و گلایه از بوی نامطبوع به دستور استاندار در شهرستان اهر حضور یافتیم تا معضل بوی نامطبوع را بررسی و برای آن چاره‌ای بیندیشیم در این راستا مدیران استانی مرتبط با این موضوع حضور یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان‌شرقی با اشاره به این‌که برخی کارشناسان منشأ عمده بوی نامطبوع در مناطق شهر اهر را تصفیه‌خانه فاضلاب شهری عنوان کرده‌اند، گفت: این‌که تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اهر با بیش از ظرفیت فعالیت کرده و احداث فاز دوم تصفیه‌خانه فاضلاب اهر ضروری است شَکی نیست. ولی باید منشأ بوی نامطبوع در سطح شهر اهر ریشه‌یابی شود.

وی، استفاده از پساب خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اهر در آبیاری مزارع کشاورزی را خطرناک دانست و یادآور شد: گزارشاتی در خصوص آبیاری مزارع کشاورزی با پساب خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب اهر دریافت کرده بودیم که پس از بررسی، این موضوع محرز شد لذا از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اهر تقاضا داریم تا مانع آبیاری مزارع و باغات با پساب خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب شوند.

هنربر از تشکیل کمیته تخصصی تحقیقات و شناسایی منشأ بوی نامطبوع شهر اهر متشکل از هیأت علمی دانشگاه تبریز، سازمان محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، فرمانداری اهر، شهرداری اهر، شرکت آب منطقه‌ای، سازمان زمین‌شناسی، جهاد کشاورزی و مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی خبر داد، گفت: کمیته تخصصی تحقیقات و شناسایی منشأ بوی نامطبوع شهر اهر ظرف ۷ روز آینده ملزم هستند تا نتیجه بررسی منشأ بوی نامطبوع در مناطق مختلف شهر اهر را به فرمانداری شهرستان و استانداری آذربایجان‌شرقی اعلام کنند.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان‌شرقی بر ضرورت رفع نواقصات تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اهر تأکید کرد و یادآور شد: شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی بایستی در کمترین زمان ممکن نسبت به رفع نواقصات تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اهر اقدام کند.

وی ادامه داد: از استاندار آذربایجان‌شرقی درخواست می‌کنیم تا طی نامه‌ای به وزیر نیرو و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور خواستار تأمین اعتبار احداث فاز دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اهر با تعیین ردیف بودجه شوند، علاوه بر این‌ها؛ موضوع بوی نامطبوع اهر را به سازمان مدیریت بحران کشور نیز منعکس و پیگیری خواهیم کرد.

هنربر با تأکید بر این‌که استاندار آذربایجان‌شرقی بر لای‌روبی رودخانه‌ها، کانال‌ها، آب‌راه‌ها و مسیل‌ها به منظور پیشگیری از حوادث احتمالی تأکید دارند، گفت: پیش‌تر نامه استاندار آذربایجان‌شرقی در این زمینه به شهرستان‌ها و سازمان‌های استانی ابلاغ شده و تأکید ما بر اجرایی شدن توصیه‌های پیشگیری است.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: مصوبات این جلسه باید از سوی دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان اهر عملیاتی شود. چراکه معضل بوی نامطبوع زندگی و آسایش شهروندان اهری را مختل کرده و حل آن جزو اولویت‌های نخست کاری باید باشد.

کد خبر 5572460

منبع: مهر

کلیدواژه: مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی شهرستان اهر هفته دولت بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه اربعین حسینی گرگان اربعین 1401 آمار کرونا اردبیل شیوع کرونا قزوین خراسان رضوی مشهد بیرجند تصفیه خانه فاضلاب شهری اهر استاندار آذربایجان شرقی منشأ بوی نامطبوع بوی نامطبوع مدیریت بحران شهرستان اهر شهر اهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۷۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب

در حالی که استفاده از روش‌های ازن‌زنی برای تصفیه آب کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند، استفاده از سامانه‌های نانو حباب، کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد و عدم نیاز به خطوط انتقال ازن را در پی دارد.

به گزارش ایسنا، پس از استفاده از فناوری نانوحباب ازن توسط یکی از شرکت‌های فناور در تصفیه‌خانه‌ آب ساوه، سوالاتی پیرامون اهمیت نانوحباب ازن در تصفیه آب مطرح شد و همچنین جایگزینی کلر با نانوحباب ازن در جامعه علمی و دانشگاهی بیشتر مورد توجه قرار گرفت. 

به نقل از ستاد نانو معمولا در تصفیه فاضلاب نیاز به استفاده از ترکیبات ضدعفونی‌کننده و گندزدا است و کلر یکی از رایج‌ترین مواد برای گندزایی در تاسیسات تصفیه آب و فاضلاب است. با این حال گزینه‌ دیگری یعنی ازن وجود دارد.

مطالعه‌ای در سال ۱۹۷۰ نشان داد که کلر با مواد آلی واکنش می‌دهد و محصولات جانبی ضدعفونی(DBPs) ایجاد کند که می‌توانند بر سلامت عمومی و زندگی آبزیان منطقه تأثیر منفی بگذارند. همچنین فاضلاب شهری حاوی کلر، در صورت ورود به آب‌ دریاچه‌ها و رودخانه‌ها منجر به کشتن ماهی‌ها می‌شود. از این رو آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا "ازن" را به عنوان فناوری ضد عفونی جایگزین معرفی کرد؛ چرا که معتقد است ضد عفونی آب کلید جلوگیری از گسترش بیماری در مصرف‌کنندگان و همچنین کاهش آلودگی محیط زیست است.

تفاوت‌های ازن و کلر به این شرح است:

۱) ازن در تصفیه آب بیش از ۳۰۰۰ برابر سریع‌تر از کلر عمل می‌کند.

۲) بر خلاف کلر، ازن هیچ محصول جانبی مضری در آب باقی نمی‌گذارد، ازن در صورت عدم استفاده به سرعت به اکسیژن خالص تبدیل می‌شود.

۳) تصفیه آب با کلر اثرات شیمیایی طولانی مدت بر جای می‌گذارد و بر محیط زیست نیز تاثیرات منفی دارد. در حالی که در مورد اُزن اینطور نیست.

۴) ازن قوی‌ترین و سریع‌ترین، ضدعفونی‌کننده و اکسیدکننده تجاری موجود برای تصفیه آب است. کپک، و اکثر آلاینده‌های آلی و معدنی به سادگی با ازن از بین می‌روند.

۵) ازن در دوزهای مناسب می‌تواند تمام پاتوژن‌های منتقل‌شوند از طریق آب را حذف کند، در حالی که کلر نمی‌تواند چنین اثربخشی داشته باشد.

۶) ازن در محل تولید می‌شود و نیازی به ذخیره‌سازی ندارد.

۷) هیچ‌گاه شاهد غلظت بیش از حد ازن استفاده نشده در آب نیستیم، وقتی ازن بیش از دوز مورد نظر در آب وارد شود، مقدار ازن استفاده نشده از آب خارج می‌شود و دوباره به اکسیژن باز تبدیل می‌شود.

۸) ازن بدون طعم و بوی نامطبوع شیمیایی می‌تواند به طور قابل توجهی سطوح مواد شیمیایی خطرناک مانند کلر و محصولات جانبی آن را کاهش دهد.

۹) ازن حل شده در آب باعث تحریک پوست، بینی یا گوش نشده و خشکی پوست را به دنبال ندارد.

۱۰) اثربخشی ازن را می‌توان با یک ORP متر ساده اندازه‌گیری کرد.

۱۱) ازن کمتر از کلر موجود در آب خورنده است.

روش‌های مرسوم ازن‌ زنی که معمولا متکی به اجکتور و دیفیوزر هستند، کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند. این درحالی است که فناوری‌نانوحباب می‌تواند مانع از این هدر رفت شده و همچنین اثربخشی ازن را در تصفیه آب افزایش دهد. از مهم‌ترین مزایای استفاده از سامانه‌های نانو ازن می‌توان به کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد، عدم نیاز به خطوط انتقال ازن و دیفیوزر، عدم نیاز به مخازن ازن‌زنی، عدم نیاز به تخریب‌کننده ازن و در نتیجه کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری تا ۵۰ درصد اشاره کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل ۴۳۴ پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون شهری آذربایجان غربی
  • تشکیل ۴۳۴ فقره پرونده برای رانندگان متخلف ناوگان برون‌شهری آذربایجان‌غربی
  • جابجایی خطوط انتقال آب شرب تبریز واقع در تقاطع باسمنج
  • حضور ۳۳۷ حافظ آذربایجان شرقی در آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • همسطح سازی دریچه های شبکه جمع آوری فاضلاب آذربایجان شرقی