Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان پیش‌بینی کرد: سازه‌ها و طرح‌های آبخیزداری این استان امسال افزون بر ۸۵ میلیون مترمکعب سیلاب را کنترل و به سفره های زیرزمینی هدایت کردند.

محمد راستین در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به وقوع خشکسالی‌های متعدد و کمبود آب در استان و کشور، بهترین مدیریت پایدار آب و خاک، آبخوانداری و اجرای طرح های آبخیزداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به افزایش موارد سیل در ایران و جهان گفت: با تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین شمار موارد سیل در دنیا و به ویژه کشورمان افزوده شده و لذا باید آمادگی لازم برای رویارویی با این پدیده در خود ایجاد کنیم.

 معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به طرح های مطالعه شده آبخیزداری در این استان افزود: تاکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب عملیات آبخیزداری در استان مورد مطالعه قرار گرفته که اجرایی شدن آنها به اعتباری بیش از ۳۹۰ میلیارد تومان نیاز دارد.

وی ادامه داد: همچنین اعتباری در حدود یک میلیارد تومان نیز برای تکمیل طرح‌های مطالعاتی در حوضه‌های آبخیز استان سمنان نیاز داریم.

وی در پاسخ به پروژه های نیمه تمام آبخیزداری در این استان کم آب و کویری اظهار کرد: در حال حاضر۴۷۱ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری نیمه تمام در شهرستان های این استان وجود دارد که به اعتباری بالغ بر ۴۰۵ میلیارد تومان نیاز دارند.

راستین با اشاره به اجرایی شدن ده‌ها طرح آبخیزداری در استان طی یکی دو دهه اخیر تصریح کرد: منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اجرای این طرح‌ها توانسته تهدید سیل را به یک فرصت تبدیل ‌کند.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح ها توانستیم آب‌ها را در مناطق پایین دست سازه ها در خاک نفوذ دهیم و هم از تبدیل آنها به سیلاب جلوگیری کنیم و هم از رهگذار آنها سفره های زیرزمینی را تغذیه کنیم. در همین راستا افزون بر ۸۵ میلیون مترمکعب سیلاب در استان کنترل شده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر کنترل این حجم از منابع آبی، توانستیم بیش از ۲۸ میلیون مترمکعب از میزان رسوب‌ها و یا بار معلق سیلاب‌ها را بکاهیم که این امر به کاهش قابل توجه خسارت ها کمک کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سیل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان سیل تابستانی میلیون مترمکعب طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۷۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳۰ هزار مترمکعب رواناب در نهرین کنترل شد

پورجعفر معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: سد نهرین طبس در حال حاضر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب آب دارد که در ۴۸ ساعت گذشته براثر بارش‌های اخیر ۶۳۰ هزار متر مکعب آبگیری شده است.  

او با بیان اینکه تاکنون ۴۵ درصد این سد آبگیری شده و ۵۵ درصد آن هنوز خالی است، افزود: آب سد نهرین هم برای کشاورزی و هم آب شرب استفاده می‌شود که پارسال به دلیل کم بارشی تنها در بخش کشاورزی استفاده  شد، اما امسال احتمالا بخشی از این آب به تصفیه خانه آب شرب طبس منتقل شود تا قسمتی از آب شرب را تأمین کند.  

پورجعفر اظهار کرد: هنوز  میزان آب مصرفی سد نهرین برای شرب مشخص نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • ۷۰ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • ۶۳۰ هزار مترمکعب رواناب در نهرین کنترل شد
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی