Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسای چهارگانه عراق با برگزاری نشستی مشترک با اشاره به پیامدهای منفی بی‌ثباتی سیاسی بر معیشت و امنیت مردم و همچنین جایگاه این کشور در سطح بین‌المللی بر لزوم توقف ناآرامی‌های سیاسی و انجام گفتگوهای ملی برای خروج از بحران تاکید کردند.

به گزارش ایران اکونومیست، درحالی که بحران شدید سیاسی در عراق همچنان ادامه دارد، چهار مقام برجسته عراقی در نشستی مشترک بر لزوم توقف تنش‌ها و انجام گفتگوهای منطقی برای خروج از بن‌بست سیاسی تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«برهم صالح» رئیس جمهوری عراق، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان و «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی این کشور با برگزاری نشستی مشترک تاکید کردند که ادامه بی ثباتی و ناآرامی‌های سیاسی بر امنیت شهروندان تاثیر منفی می‌گذارد.

دفتر رسانه‌ای ریاست جمهوری عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد: دکتر برهم صالح، رئیس‌جمهور چهارشنبه 24 آگوست 2022 میزبان نشستی بود که در آن «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان و «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی، تحولات اخیر کشور و پیامدهای آن را مورد بررسی قرار دادند.

در این بیانیه تاکید شده است که تداوم وضعیت نابسامانی سیاسی بر تلاش‌های ملی در راستای تحکیم امنیت و ثبات شهروندان تاثیر منفی می‌گذارد و این امر مستلزم موضع‌گیری فعلی و جدی همه طرف‌هاست تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و با اتخاذ گفتگوی ملی به دنبال حل بحران باشیم. همچنین لازم است همه اقدامات برای ازسرگیری گفتگوی موثر بر مبنای منافع عالی ملی، حفظ صلح مدنی و اجتماعی، اطمینان‌بخشی به شهروندان و اتخاذ تدابیر لازم برای رفع بحران کنونی انجام شود.

مقامات عراقی در ادامه با اشاره به ضرورت حمایت از همه نهادهای دولتی و حفظ اعتبار و استقلال آنها بر اساس چارچوب‌های قانونی و قانون اساسی تاکید کردند، تظاهرات مسالمت آمیز و ابراز عقیده با رعایت ضوابط و قوانین و حفظ امنیت و اموال عمومی از حقوق تضمین شده در قانون اساسی بوده و باید خواسته‌های مردم در چارچوب‌های قانونی بیان شده و به آن رسیدگی گردد.

در این بیانیه تاکید شده است، وظیفه نیروهای امنیتی در تمامی تشکل های خود حفظ ثبات در کشور و حفظ امنیت عمومی و اموال عمومی و عدم دخالت آنها در منازعات سیاسی است. مسئولیت دولت نیز محافظت از امنیت عراقی‌ها و حقوق آنهاست.

حاضران در نشست مذکور اظهار داشتند، تداوم بحران‌های سیاسی بر نقش عراق در جامعه بین‌المللی تأثیر می‌گذارد و ممکن است موجب اختلال در همکاری‌ها، تفاهم‌ها و توافق‌های منعقده در زمینه‌های مختلف، به‌ویژه مواردی که مربوط به نیازهای معیشتی و خدماتی شهروندان است، گردد.

روز گذشته پس از خروج طرفداران جریان صدر از ساختمان شورای عالی قضایی، این شورا فعالیت خود را از سر گرفت.

شورای عالی قضائی عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به عقب نشینی طرفداران جریان صدر و رفع محاصره ساختمان شورای عالی قضائی و دیوان عالی فدرال، مقرر شد امروز (چهارشنبه) در تمامی دادگاه‌ها به طور عادی کار از سر گرفته شود.

این شورا روز سه شنبه به دلیل تحصن سازماندهی شده توسط طرفداران جریان صدر در مقابل ساختمان شورا، کار خود و دادگاه‌هایش و نیز فعالیتِ دادگاه فدرال را به حالت تعلیق درآورده بود.

این در حالی است که هفته گذشته شورای عالی قضایی عراق در بیانیه‌ای به درخواست جریان صدر برای انحلال پارلمان این کشور پاسخ داد و تصریح کرد که صلاحیت و قدرت انحلال مجلس نمایندگان را ندارد و از همه احزاب خواست که قوه قضائیه را وارد خصومت‌ها و رقابت‌های سیاسی خود نکنند.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شورای عالی قضایی تاکید کردند جریان صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۷۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ۳ مصوبه اخیر این شورا در خصوص «شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی»، «اعضای جدید هیئت عالی جذب دانشگاه فرهنگیان» و «اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیئت تجدید نظر» را به دستگاه های مربوطه ابلاغ کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را به شورای عالی حوزه‌های علمیه، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کرد.

اعضای شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی

بر اساس این گزارش، نخستین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده اصلاح ماده ۴ آئین نامه شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که در جلسه ۸ اسفند ۱۴۰۲ این شورا به تصویب رسیده بود.

مطابق این مصوبه، اعضای شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شدند که به شرح زیر است:

سه نماینده از شورای عالی حوزه‌های علمیه

سه نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی

مدیر حوزه‌های علمیه یا نماینده وی

رئیس جامعة المصطفی العالمیة یا نماینده وی

مدیران حوزه‌های علمیه خراسان، اصفهان، خواهران، جامعة الزهراء

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم

۷ تن از فضلای صاحب نظر حوزوی

افراد فوق‌الذکر به مدت ۳ سال به عضویت در شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب می‌شوند.

اعضای کمیته جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان

مصوبه دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی که در ۸ اسفند ۱۴۰۲ مصوب شده و رئیس جمهور آن را برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش و هیأت عالی جذب اساتید دانشگاه‌ها ابلاغ کرد، «ماده واحده تعیین اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» بود.

وزیر آموزش و پرورش به عنوان رئیس هیأت مرکزی جذب، رئیس دانشگاه فرهنگیان به عنوان دبیر هیأت مرکزی جذب، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دبیر ستاد نظارت تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به عنوان اعضای حقوقی و اسدالله اسدی گرمارودی، سعید غیاثی ندوشن، سید نقی موسوی، فهیمه فرهمندپور و فخرالسادات نصیری به عنوان اعضای حقیقی برای مدت ۴ سال انتخاب شدند.

اعضای هیأت عالی تجدید نظر وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد

مصوبه سوم این شورا در ۸ اسفند ۱۴۰۲ که ۱۱ اردیبهشت امسال از سوی رئیس جمهور به وزرات خانه‌های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد ابلاغ شد، «ماده واحده انتخاب نمایندگان شورای انقلاب فرهنگی در هیأت‌های عالی تجدید نظر وزارت علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد» بود.

طبق این مصوبه، محمدرضا مخبر دزفولی در کسوت نمایندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیأت عالی تجدید نظر وزارت علوم و دانشگاه آزاد ابقاء و سید سعیدرضا عاملی به عضویت نمایندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیأت تجدیدنظر وزارت بهداشت انتخاب شد.

کد خبر 750761

دیگر خبرها

  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • گزارش امیرعبداللهیان از دیدار امروز رئیس اقلیم کردستان عراق
  • فرصت ۲ ماهه دستگاه‌ها برای تهیه برنامه عملیاتی امنیت غذایی
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • رئیس دفتر سیاسی حماس: توافق آتش‌بس باید جامع و مرحله‌ای باشد
  • هنیه: توافق باید جامع و مرحله‌ای باشد
  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم