Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:06:42 GMT

شهرها را پایدارتر کنید

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۸۷۳۰

شهرها را پایدارتر کنید

ایسنا/خراسان رضوی شهرها نقش مهمی در پیشرفت موارد پایداری و تغییرات آب‌وهوایی دارند و برای دستیابی به این هدف، ساکنان شهری باید در دستیابی به اهداف تعیین‌ شده مشارکت داشته باشند به این معنی که شهرها باید فرصت‌ها و راهنمایی‌هایی را برای ساکنان خود فراهم تا به پیشرفت در این حوزه کمک کنند.

به نقل از ویفروم، در حالی که برخی از اهداف ملی مانند هدف کانادا برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای سالانه به ۱۱۰ مگاتن در سال ۲۰۳۰ از ۱۹۱ مگاتن در سال ۲۰۱۹  مهم هستند اما برای یک شهروند یا یک سازمان اهمیت زیادی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعیین چگونگی رسیدگی به مسائل بزرگ و پیچیده ملی می‌تواند به راحتی نباشد. اینها باید از تعهدات نظری به اهداف قابل اندازه‌گیری تبدیل شوند تا احساس تعهد و فوریت ایجاد شود. به عنوان مثال، اهداف انتشار کانادا باید به اهداف قابل اجرا در سطح شهر تقسیم شود که این امر آن را برای ساکنان معنادارتر می‌کند سپس می‌توانند سهم کوچکی داشته باشند که منجر به نتایج قابل‌توجهی برای شهر و فراتر از آن می‌شود.

اهداف توسعه پایدار سازمان ملل‌ متحد (SDGs) از نظر استراتژیک برای پایداری مهم شناخته شده است. سازمان‌های دولتی و خصوصی در شهرها می‌توانند زمینه را برای مشارکت همه در جهت اهداف مشترک فراهم کنند. دستیابی به اهداف توسعه پایدار ممکن است بزرگ و سخت به نظر برسد اما می‌توان آنها را محلی‌سازی و به قطعات قابل دستیابی تقسیم کرد. این کار توسط ده‌ها شهر در سطح بین‌المللی انجام می‌شود که پیشرفت خود را در بررسی‌های محلی داوطلبانه گزارش می‌کنند.

رهبری شهری نیاز به ایجاد چشم‌اندازی مشترک دارد که ساکنان را در مشارکت فردی و جمعی آنها راهنمایی کند. دستاوردهای ترکیبی در سطح شهری به پیشرفت‌های جهانی نیز کمک می‌کند. 

انجام اقدامات مشترک در مورد اهداف بزرگتر می‌تواند نگرانی‌های مربوط به رهبری در این حوزه را که اخیراً در رسانه‌ها گزارش شده است برطرف کند. واکنش رهبران جهان به چالش‌های آب‌وهوایی جاری و همه‌گیری جهانی کووید-۱۹ باعث ایجاد بحران جهانی اعتماد شده است، مردم باید عمل کنند و بخشی از راه‌حل‌هایی باشند که پیشنهاد می‌شود و برای ایجاد اعتماد، رهبری شهر به شرکاء، همکاران و ساکنان نیاز دارد تا با آنها در تعیین اهداف، توسعه یک سیستم اندازه‌گیری و جمع‌آوری داده‌ها کار کنند.

بر اساس استراتژی ملی ۲۰۳۰ کانادا، شهرها مرکز مشاغل، رشد، تنوع، فرهنگ و نوآوری هستند و پاسخ‌های خط مقدم را برای رسیدگی به جدی‌ترین چالش‌های اجتماعی و زیست‌محیطی ازجمله فقر، ناامنی غذایی، امدادرسانی در بلایای طبیعی، بی‌خانمانی و جنایت ارائه می‌کنند.

از آنجایی که پایداری یک فضای در حال تکامل است، باید بحث در مورد شاخص‌های مهم جدید مانند اندازه‌گیری شادی شهروندان، بهبود درک و اقدامات به سمت اقتصادهای دایره‌ای احیاءکننده و ترمیم کننده و رشد از طریق اکوسیستم‌های پایدار برای توسعه شهرها ارائه کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهر پايدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۸۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام دبیری عصر شنبه در مراسم نکوداشت روز ملی شوراها ضمن تبریک این روز به اعضای پارلمان شهرهای کشور و اشاره به تاریخچه تشکیل شوراها، اظهار کرد: حضرت امام خمینی (ره) در نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ دستوری به شورای انقلاب دادند که براساس آن، آئین نامه اجرایی شوراهای شهر برای اداره امور شهرها تشکیل یافت.

وی ضمن اشاره به اهمیت نهاد شورا با بیان اینکه یک فصل از قانون اساسی کشور به شوراها اختصاص یافته است، یادآور شد: مطابق با قانون، ضرورت دارد تمامی مسائل و مشکلات مردم از طریق شوراها بررسی شده و نارسایی‌های موجود در حوزه‌های مختلفی چون اقتصادی اجتماعی فرهنگی از طرف نهاد شورا واکاوی و نتیجه به مراجع بالاتر اعلام شود.

رئیس شورای‌عالی استان‌های کشور با اشاره به اینکه شوراها طی شش دوره فعالیت خود، سیر تکاملی خوبی را طی کرده‌اند، افزود: ارتقا سطح آموزشی برای جلوگیری از خطاهای احتمالی نیازمند برنامه ریزی دقیقی است و در این زمینه برنامه‌های آموزشی خوبی برای پیشگیری از خطاها آغاز شده است چرا که سنخ خطای شوراها مالی نبوده و بیشتر مربوط به عدم آشنایی با قوانین است.

دبیری با بیان اینکه در سال جاری تلاش می‌کنیم برای تمامی استان‌ها برنامه آموزشی برگزار کنیم، یادآور شد: ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد از این رو امیدواریم با توسعه آموزش و افزایش نظارت‌ها خود شورا در قالب ناظر این نهاد عمل کرده و نیازمند ورود نهادهای نظارتی دیگر نباشیم.

دبیری با اشاره به اینکه امروزه شوراهای روستا نقش مهمی در توسعه روستاها، اجرای طرح‌های هادی و حل اختلاف دارند، تصریح کرد: از طریق سامانه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها پیگیر مشکلات شوراهای شهر و روستا بوده و اجازه نخواهیم داد، هیچ‌گونه تخلفی در شوراها رخ دهد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز ضمن اشاره به ۳۴ وظیفه شوراها با بیان اینکه انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد و اجرای قانون مهمترین وظیفه شورا است، خاطر نشان کرد: درآمد پایدار شهرها پایین بوده و ۸۰ درصد درآمد شهرداری‌ها از طریق تراکم فروشی، وصولی از ماده صد و عوارض تأمین می‌شود که این درآمدها اصولی نیست و در این زمینه حتی قانون درآمد پایدار و هزینه‌های شهرداری نیز کمک کار نیست.

دبیری با بیان اینکه شورای عالی شهرسازی در ارتباط با ضوابط ساختمانی قوانینی وضع می‌کند اما باید این وظیفه به کمیسیون ماده پنج ارجاع داده شود، تصریح کرد: اجرای ضابطه شورای عالی شهرسازی در تمام شهرها به صورت یکسان جوابگو نیست چرا که هر شهر ویژگی‌های منحصربفرد خود را دارد به طوری که ارتفاع ساختمان‌ها، ضوابط شهری باید در خود شهرها تنظیم شود. اگر تصمیمات مربوط به ضوابط شهرسازی که توسط شورای عالی شهرسازی انجام می‌شود در داخل استان اتخاذ شود، نتایج رضایت بخش تری برای مردم خواهد داشت.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به شعار سال، یکی از وظایف شورای شهرها را نیز برنامه ریزی برای مشارکت مردم در امور عمرانی، اقتصادی و غیره دانست و گفت: ما در مجموعه شورای شهر و شورای استان رضایت کامل از دولت، استانداری، فرمانداری و هیئت تطبیق داریم و معتقدیم حضور پیگیر و مستمر شخص استاندار در بازدید از پروژه‌های عمرانی شهر، حکایت از اهتمام ویژه ایشان در تسریع پروژه‌های اجرایی است.

کد خبر 6090397

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد
  • شهادت و زخمی‌شدن شمار دیگری از ساکنان غزه
  • اشغالگران عامدانه آمبولانس را در غزه هدف قرار می دهند
  • یک‌میلیون و ۷۱۹ هزار و ۵۶۵ نفر ساعت آموزش فنی و حرفه‌ای در قم ارائه شد
  • تمدید تخفیف ۵۰ درصدی عوارض آزادراه تبریز- سهند برای ساکنان شهر جدید سهند 
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • گاز قسمتی از کرج قطع می‌شود
  • دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران
  • گاز قسمتی از کرج قطع می شود