Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@20:39:56 GMT

حساسیت کار گرافیکی در عرصه طراحی پوسترهای مذهبی

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۴۲۹۲۸

حساسیت کار گرافیکی در عرصه طراحی پوسترهای مذهبی

عضو هیئت موسس مجمع طراحان انقلاب اسلامی گفت: یکی از پس رفت هایی که روی داده در مقوله پوستر حجاب بوده که کارهای خوبی نداشته‌ایم و در جایگاهی قدم برداشته‌ایم که کار را خراب کرده‌ایم. همین نشان می‌دهد که کار روی پوسترهای دینی حساس است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حامد مغروری روز پنجشنبه در نشست تخصصی گپ و گرافیک درعمارت تاریخی سعدی اصفهان، اظهار کرد: گرافیک دیزاین تجاری است و فرهنگی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظیفه این نوع گرافیک تشویق مصرف کننده به خرید بیشتر است. از این مدیوم وقتی در کار فرهنگی استفاده می‌کنیم آسیب‌ها و چالش‌هایی دارد.

وی ادامه داد: اغراق در بحث فرهنگ آسیب‌زا است. در پوستر تجاری تبلیغ یک جنس اغراق پذیرفتنی است چون طبیعت گرافیک دیزاین همین است تا یک عنصری برای مخاطب جذاب باشد.

این هنرمند گرافیست تصریح کرد: اما در امور فرهنگی قضیه فرق می‌کند. یک نمونه را که خودم دیدم طراحی پوستری از شهرداری درباره سیگار بود که یک نخ سیگار هم معتاد می‌کند. اگر این در رابطه با موضوعی اقتصادی یا تجاری بود این اغراق اشکالی نداشت اما در خصوص مسایل فرهنگی این آسیب زننده است.

مغروری افزود: این موضوع به این خاطر آسیب دارد چرا که وقتی یک جوان می‌بیند و می‌داند که یک نخ سیگار معتاد کننده نیست، این اغراق را به منزله دروغ می‌بیند. همین باعث می‌شود به پوستر بعدی که رسید آن را نیز باور نکند.

وی اظهار کرد: اغراق در کارهای فرهنگی چالش‌زا است. در کارهای مذهبی هم به نسبت کار فرهنگی این قضیه آسیب زاتر است. خیلی از پوسترهای مذهبی ما به جای اینکه تبلیغ باشند، وهن دین و مذهب هستند.

عضو هیئت موسس طراحان انقلاب اسلامی گفت: باید دید ما تا چه حد مجاز هستیم مفاهیم دینی و فرهنگی‌مان را در قالب تصویر در بیاوریم. اتفاقی بدی که در فرهنگ ما افتاده این است که برخی چیزها را به شکل پیش فرض می‌پذیریم و قبول می‌کنیم.

وی ادامه داد: در این موضوع همه شما را نسبت به کاری که در این عرصه کرده‌اید تشویق می‌کنند اما این پیش فرض غلطی است و ما همیشه اجازه نداریم مفاهیم را به تصویر بکشیم.

مغروری اضافه کرد: مهم است پوستری که کار می‌کنیم مردم نیز آن را پسند کنند و دوست داشته باشند تا این اثرگذار واقع شود.

وی تصریح کرد: یکی از پس رفت هایی که روی داده در مقوله پوستر حجاب بوده که کارهای خوبی نداشته‌ایم و در جایگاهی قدم برداشته‌ایم که کار را خراب کرده‌ایم. همین نشان می‌دهد که کار روی پوسترهای دینی حساس است.

این گرافیست ادامه داد: یک زمان است که شما روی یک موسسه یا یک محصول کار گرافیکی می‌کنید و اگر اشتباهی روی داد ممکن است روی همان محصول ضربه یا آسیب وارد شود اما یک زمانی است که موضوع شما مقولات دینی است. اینجا خیلی فرق می‌کند. پوسترهای دینی روی یک مرز یا لبه تیغ قرار دارد. چرا که اگر اشکال کوچکی هم در کار باشد ممکن است باعث وهن شود و حتی دین را زیر سوال ببرد.

وی با بیان مثالی اضافه کرد: اگر بخواهم تمثیلی را به جای حضرت علی اصغر (ع) قرار بدهم این کار درستی است یا نیست. بنابراین حساسیت کار گرافیکی دینی زیاد است.

این گرافیست اظهار کرد: یک دسته پوسترهای دینی تزیینی هستند که در قاب خانه‌ها دیده می‌شوند مثل پوسترهای استاد نجابتی. برخی دیگر هم هستند با محتوا هستند که بر اساس یک بیت شعر یا حدیث طراحی شده‌اند و می‌خواهند حرف و سخن یا پیامی را منتقل کنند.

مغروری تاکید کرد: باید شناخت و مطالعه کافی داشته باشیم و قبل از کار واکاوی دقیقی از موضوع کرده باشیم.

کد خبر 599721

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هنر گرافیک هنرمندان گذر سعدی عمارت سعدی اصفهان گرافیست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۲۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است

به گزارش خبرنگار مهر، ساسان زارع معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله در یازدهمین همایش سراسری مسؤولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد با اشاره به مواجه مستقیم جمهوری اسلامی ایران با رژیم صهیونیستی ابراز کرد: در این مواجهه غول‌های تکنولوژی دنیا در حوزه پدافند در مقابل ما قرار گرفتند و یک جنگ تمدنی در حوزه تسلیحات نظامی شکل گرفت.

وی با اشاره به دلیل این که طرف مقابل مغلوب شد، اظهار کرد: یک بار کشورهای عربی جمع شدند تا کوچک‌ترین ضربه‌ای به اسرائیل بزنند؛ ولی با وجود این که تا بن دندان مسلح بودند و در زمان خود هیچ کسری تسلیحاتی نداشتند ولی شکست خورده جنگ را ترک کردند ولی دلیل اینکه امروز این پیروزی رقم خورد این بود که الگوی تهیه تسلیحات نظامی ما بومی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه وقتی کشوری یک اسلحه تولید می‌کند توان مقابله با آن را هم دارد، گفت: آن چیزی که امروز باعث شد که طرف مقابل مقهور و مغلوب شود این بود که با تسلیحات و تکنولوژی روبرو شد که هیچ اطلاعی از آن نداشت.

وی با بیان اینکه مشکل آمریکا با حاج قاسم این بود که با الگوی تصمیم گیری او آشنا نبودند و آن را نمی‌شناختند، گفت: هر ایده جدید حکمرانی که متولد می‌شود باید بتواند ساختارهای مخصوص به خود را گسترش دهد و سبک زندگی مختص خود را شکل دهد و اگر این کار را نکنند شکست می‌خورد.

زارع با بیان اینکه اگر ما نتوانیم ساختارهای زندگی برخاسته از ایده مرکزی ولایت فقیه و مردم سالاری دینی را شکل دهیم این ایده به تحقق نخواهد رسید، گفت: ما نمی‌توانیم یک سیستم غربی را وارد کشور کنیم و برداشت نهایی ما تمدن اسلامی باشد؛ بنابراین اگر ما نتوانیم ساختارهای بومی مبتنی بر مردم سالاری دینی را شکل دهیم هیچ گاه تمدن نوین اسلامی شکل نخواهد گرفت.

وی موفقیت موشکی ایران در مواجهه با اسرائیل را نمونه کوچکی از بلوغ مردم سالاری دینی در حوزه امنیتی و تسلیحاتی دانست و گفت: وقتی تکنولوژی غرب را وارد می‌کنیم در حقیقت فکر، ارزش و چارچوب‌های فرهنگی آن کشور را وارد کرده ایم و همین مشکل ما با رژیم پهلوی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه این نکته تمدنی در دیگر حوزه‌ها هم باید شکل بگیرد، گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با دهه هشتادی‌ها به آنها فرمودند که شما ایران را در قله تمدن دنیا خواهید دید و در جای دیگر فرمودند این تمدن شکل نخواهد گرفت مگر با کشور مستقل، پیشرفته، معنوی و الهام بخش.

وی مأموریت ویژه جامعه قرآنی عصر را ارتقای ظرفیت‌های معنوی جامعه بر مبنای ترویج انس با قرآن دانست و گفت: الگوی تمدنی مردم سالاری دینی با حضور و نقش آفرینی مردم مؤمن به وجود آمده است و این حضور باید به صورت پر رنگ تر ادامه پیدا کند.

زارع با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری به دو دلیل باید الگوی عمل در گام دوم انقلاب تغییر کند و یک حرکت عمومی شکل بگیرد، افزود: دلیل اول اینکه مسائل گام دوم انقلاب از جنس فرهنگی و غیر ملموس است و دلیل دوم اینکه حرکت‌های فرهنگی و نرم نیاز به استمرار و امتداد اجتماعی و اتخاذ یک سبک زندگی مجاهدانه دارد.

وی با بیان اینکه یک تمدن به صورت تدریجی شکل می‌گیرد و به اوج می‌رسد گفت: هر چه تعداد جلسات خانگی بیشتر شود جامعه اسلامی‌تر می‌شود و نباید از این کار خسته شویم بلکه باید به این فعالیت خود ادامه دهیم و نتایج آن را بعدها ببینیم.

کد خبر 6089237 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود
  • قوی کردن‌زیر ساخت‌های فرهنگی
  • تقویت معرفت و باور دینی کلید حل مشکلات فرهنگی