Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیشکسوت فوتبال با اشاره به در پیش بودن انتخابات فدراسیون گفت: سه نفر نامزد شده‌اند و یک نفر صلاحیتش تأیید نشده؛ با این شرایط چرا انتخابات را عقب بیندازند؟ - اخبار ورزشی -

امیر حاج‌رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در خصوص عدم تأیید صلاحیت مهدی تاج از سوی نهادهای قضایی و مطرح شدن بحث تعویق انتخابات فدراسیون اظهار داشت: من مسائل حقوقی را نمی‌دانم اما اینکه به خاطر یک نفر صبر کنند تا جوابش بیاید را برای اولین بار است که می‌شنوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظاهراً دو نفر تاییدیه‌شان آمده و ایشان تأیید نشده، با این شرایط انتخابات را عقب بیندازند که چه شود؟ که نفر سوم بتواند تأیید صلاحیت بگیرد؟ این برای من نامفهوم است. فیفا و نهادهای تابعه مثل AFC برای خود قوانینی دارند و قبلاً هم گفته‌ام که خیلی از مواقع در این قوانین انعطاف هم ندارند چه برسد به اینکه از رأی خود برگردند.

*فوتبال ایران برای AFC مشکل شده است
وی ادامه داد: فوتبال ایران برای AFC یک مشکل شده است و دائماً پرونده‌هایی دارد که مورد بازرسی قرار می‌گیرد، چه بدهی‌های باشگاهی و مسائل ملی و چه ورود خانم‌ها به استادیوم و دخالت دولتی‌ها در امور فوتبال که فیفا مخالف این امر است. به طور کلی فوتبال ایران یک فدراسیون دردسرساز شده چه در داخل و چه برای فیفا که هیچ نظمی بر آن حاکم نیست. امروز 4 شهریور است و 4 روز تا انتخابات باقی مانده و اگر تاریخ تغییر نکند باید تکلیف فدراسیون روشن شود اما هنوز مشخص نیست اوضاع به چه شکل است و مرتب اخبار ضدونقیض به گوش می‌رسد. کمتر کسی هست که حرف راست بزند و هر کسی یک چیزی می‌گوید. زیان هرج و مرج حاکم به فوتبال وارد می‌شود و هر چقدر جامعه فوتبال و رسانه‌ها می‌گویند که تنها 3 ماه به جام‌جهانی باقی مانده باز هم اتفاقی نمی‌افتد. معلوم نیست درون فدراسیون چه می‌گذرد و مقامات فدراسیون چه تصمیمی دارند. می‌توانم با دید غیرتخصصی در زمینه حقوقی هم بگویم که همه اینها به زیان فوتبال ایران است.

*چرا برای یک نفر انتخابات عقب بیفتد؟
این پیشکسوت فوتبال با تأکید بر اینکه ایران با این پرونده‌ها جایگاه خوبی در کنفدراسیون فوتبال آسیا ندارد، گفت: نگاه AFC و فیفا نگاه کاملاً منفی به فوتبال ایران است که در هیچ زمینه‌ای همکاری نمی‌کنند. هرگز خبرهای خوشی در مورد فوتبال ایران نمی‌شنویم. سه نفر کاندیدا شده‌اند و یک نفر صلاحیتش تأیید نشد؛ چرا انتخابات را عقب بیندازند؟ دفعه اول قرار بود 10 اردیبهشت و بعد از آن 10 شهریور انتخابات برگزار شود و اگر باز عقب بیندازند این همه مشکل در فوتبال آن هم در سال جام‌جهانی را چطور می‌خواهند حل کنند.

*هر کسی می‌خواهد رئیس شود، بشود
حاج‌رضایی در مورد بلاتکلیفی فوتبال ایران در سال جام‌جهانی تصریح کرد: به جایی رسید‌ه‌ام که می‌گویم هر کسی که می‌خواهد رئیس شود، بشود، واقعیت این است که امروز به این نقطه از بی‌تفاوتی به فدراسیون رسیدم که واقعاً از نظر من فرقی ندارد چه کسی رئیس می‌شود. یک زمانی هست آدم توصیه‌ای می‌کند و دیگران هم تکرارش می‌کنند ولی امروز دیگر این تکرار لوث شده و ارزشش را از دست می‌دهد. ما می‌گوییم این اتفاق نباید رخ دهد و یک تأیید اجتماعی هم می‌گیرد ولی به آن اعتنا نمی‌کنند، ما که قدرت اجرایی نداریم، سمتی نداریم که بتوانیم چیزی را گارانتی و امضا کنیم تا قانون شده و اجرایی شود. آقایانی که در فدراسیون تشریف دارند طبیعتاً ادامه کار خودشان را مستلزم این می‌دانند که با مردم صادق نباشند.

 *آنهایی که کاندیدای‌شان تأیید نشده دنبال خریدن زمان هستند

وی افزود: هر وقتی این آقایان مقابل این سؤال قرار می‌گیرند که VAR چه شد، یکی می‌گوید نیم فصل، یکی می‌گوید آخر فصل و یکی هم حرف تحریم را مطرح می‌کند، در واقع هیچ‌وقت جواب روشن و سرراست نمی‌دهند. کدام منبع هست که از آن اطلاعات موثق بگیریم و به جامعه منتقل کنیم؟ در فوتبال ما هیچ‌وقت صادقانه برخورد نمی‌کنند و حرف راست نمی‌زنند و وقتی هم چیزی به این شکل غیرشفاف هست حتماً پشتش مسائلی هست که نمی‌توانند حقیقت را بگویند.

حاج‌رضایی عنوان کرد: چرا باید انتخابات عقب بیفتد و چرا باید این بی‌سامانی باشد؟ هرگز و هرگز پاسخ صادقانه نمی‌گیریم و نخواهیم گرفت. دراین خصوص تجربه قبلی هم داریم و متأسفانه هر روز هم یک داستانی وسط می‌آید. شاید تلاش گروهی که کاندیدای‌شان تأیید صلاحیت نشده این باشد که انتخابات را به تعویق بیندازند تا زمان خریده و راه‌های دیگری را جستجو کنند.

*اگر اسمم در ماجرای فساد فولاد مبارکه بود آب می‌شدم و به زمین می‌رفتم
حاج‌رضایی با اشاره به فساد سنگین شرکت فولاد مبارکه گفت: اگر این موارد در مورد من مطرح شده بود، آب می‎شدم و به زمین می‌رفتم. خدا گواه است که رویم نمی‌شد به روی کسی نگاه کنم و جایی می‌رفتم که کسی من را نبیند. حالا چه اصراری هست که این آقا باشد، خدا می‌داند. 30 سال در یک اداره کار کردم و 24 سال است که بازنشسته شد‌ه‌ام. چند وقت قبل به بانک رفتم، دیدم که پیرمرد و پیرزن‌هایی با عصا در داخل شعبه رفت‌وآمد دارند و دائم سؤال می‌کنند واریز کردند؟ حالا چه چیزی را ورایز کردند؛ 5-6 میلیون تومان حقوق بازنشستگی‌شان را. یکی از کارمندان دلش سوخت که این آدم‌ها اینقدر به سختی راه می‌روند و به یکی از آنها گفت، مادر خانه باش، اینقدر در این هوا به بانک نیا، حقوقت را ریختند تماس می‌گیرم. بعد من به فساد اتفاق افتاده در فولاد مبارکه فکر می‌کنم.

وی خاطرنشان کرد: یک آقایی برای من متنی فرستاد که رقم اختلاس اتفاق افتاده 15 صفر دارد؛ یا یک نفر اصلاً سر کار نرود و یک میلیارد حقوق بگیرد. حسودی‌ام نمی‌شود ولی دردم می‌آید و یک مرتبه در ذهنم تصویر آن پیرمرد و آن پیرزن می‌آید که مثلاً دبیر آموزش و پرورش بوده و هزار شاگرد زیر دستش تربیت شده‌اند و باید برای یک حقوق ناچیز با عصا به بانک برود و دست خالی برگردد. اینها درد است. بعد نگاه می‌کنی می‌بینی باز این آدم به صحنه آمده، برای چه باید بیاید؟ برای چه باید حمایت شود؟

از تاج تا ساکت؛ تمام تخلفات ورزشی کارخانه فولاد مبارکه

*سرخابی‌ها و سپاهان مدعی قهرمانی و فولاد، گل‌گهر و تراکتور خطرناک هستند
این کارشناس فوتبال در ادامه گفت‌وگو  با تسنیم درباره مسابقات لیگ برتر در هفته‌های آغازین خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه تیم‌ها خیلی هزینه کرده و مربیان و بازیکنان خارجی گرفته‌اند تصور می‌کنم کیفیت نسبت به سال گذشته بالاتر باشد و این انتظاری به حق است. مدعیان هم امسال دو تیم نیستند، فکر می‌کنم چند تیم مدعی باشند و از این چندین تیم دو سه تیم می ‌توانند خطرناک باشند.

وی ادامه داد: دو تیم پایتخت نشین و تیم سپاهان که خیلی هزینه کرده جزو مدعیان هستند، گل گهر و تراکتور و بالاتر از اینها فولاد می‌توانند خطر جدی در راه قهرمانی برای آن سه تیم ایجاد کنند. در بازی‌هایی که تا اینجا دیده‌ام، هنوز پرسپولیس تیم خوبی نشان نداده، نه از نظر نتیجه که می‌توانیم این دلخوشی را بدهیم که لیورپول هم وضعش خراب است و دو تساوی و یک باخت داده، پرسپولیس از لیورپول که بالاتر نیست، بلکه از جهات دیگر می‌گویم. استقلال هم که خیلی زیاد بازیکن گرفته و دستش خیلی پر است. البته تنها دو هفته از لیگ گذشته و یک مقدار برای قضاوت کردن زود است ولی توقعم این است در مقابل این همه پول‌هایی‌ که خرج شده کیفیت لیگ بالا بیاید.

*هزینه کردن بیش از 300 میلیارد برای 2 تیم پایتخت شگفت‌انگیز است
حاج‌رضایی عنوان کرد: عوامل بیرونی هم در بالا بردن کیفیت دخیل است. ما نمی‌توانیم از تکنولوژی استفاده کنیم و داوران‌مان مجهز به آن نیستند، برنامه‌های لیگ هم دائماً تغییر می‌کند. حتی اگر دو ساعت برنامه مسابقه عقب و جلو شود صددرصد برنامه غذایی را تغییر می‌دهد. یک مرتبه اطلاع می‌دهند که دو ساعت بازی عقب افتاده است. اگر سازمان لیگ توجه بیشتری به این موارد کند به تیم‌ها کمک کرده است. مشکلات زیرساختی هم که پابرجاست و اکثر زمین چمن‌های ما خوب نیست.

حاج‌رضایی افزود: سرمربی استقلال تا به انزلی رسید از زمین گِله کرد، نه اینکه او خارجی باشد و این را بگوید، بیشتر مربیان داخلی هم همین نظر را دارند. اینجا که البته چیزی مدرن نیست اما امید داریم که فصل خوبی باشد، خصوصاً نسبت به گذشته با این همه هزینه‌ای که شده؛ شگفت‌انگیز است که بیش از 300 میلیارد تومان برای دو تیم پایتخت هزینه شده ولی بوی خوشی از کل فوتبال به مشام نمی‌رسد. متأسفانه چشم‌انداز خوبی وجود ندارد و هیچ چیزی سر جای خودش نیست.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فدراسیون فوتبال ایران امیر حاج رضایی فدراسیون فوتبال ایران امیر حاج رضایی فوتبال ایران فولاد مبارکه عقب بیندازند حاج رضایی یک نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۳۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار مجلس و استاد علوم سیاسی در گفتگو با هم‌میهن به تشریح و بررسی تأخیر در ایجاد گشت ارشاد واقعی مسئولان پرداخت.

مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید؛

* یکی از وعده‌های ابراهیم رئیسی تشکیل گشت ارشاد مسئولان بوده است؛ نظرتان درباره عملکرد دولت در رابطه با ایجاد گشت ارشاد مسئولان چیست؟

مقایسه دو گشت ارشاد حاکی از آن است که دو بار این طرح شکست خورده است و هر دو شکست جزو موضوعات منفی کارنامه دولت است. گشت ارشاد عفاف و حجاب بدون قانون، کار خود را انجام می‌دهد. وقتی قانون وجود ندارد مردم در بلاتکلیفی دچار ظلم می‌شوند. متاسفانه اصرار جدی نیز در این رابطه صورت گرفته درحالی‌که هنوز لایحه حجاب و عفاف تعیین‌تکلیف نشده عده‌ای بدون پشتوانه قانونی در حال وارد آوردن فشار بر مردم هستند.

گشت دوم مربوط به فساد و سوءاستفاده‌های اقتصادی است که در سکوت دچار شکست شده است. چند پرونده عمده مانند پرونده معروف به باغ گیلاس در اُزگُل است. پرونده دیگر چای دبش است که رئیس قوه قضائیه اعلام کرد کسی در این رابطه به دستگاه عدلیه معرفی نشده است درحالی‌که قبل از آن اعلام شد احتمالاً ۶۰ نفر در این پرونده دچار اهمال شده باشند.

اما به نظر می‎آید هیچ پیگیری‌ای صورت نگرفت و مسائل دیگر نیز در این رابطه مطرح شد. بنابراین در زمینه گشت ارشاد مدیران نیز کارنامه موفقی وجود ندارد، یا آن‌گونه که تبلیغات گسترده‌ای در بحث گشت ارشاد حجاب صورت گرفته، شفافیت اعتمادسازی در مورد گشت ارشاد مدیران انجام نشده و آنچه می‌بینیم نوعی لاپوشانی است. به هر حال در مواردی که تخلف وجود دارد، خلاف‌واقع‌هایی صورت گرفته و از اسامی مقدس سوءاستفاده شده است؛ از استفاده اسامی چهارده معصوم در چای دبش گرفته تا عناوین مذهبی در موضوع باغ اُزگُل.

* دولت دستگیری برخی از مدیران میانی و رده پایین را در راستای گشت ارشاد مسئولان گزارش کرده است. این گزارش‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شاهد آن هستیم که نه‌تنها گشت ارشاد کارکرد نداشته و گزارش شفافی ارائه نشد، بلکه لاپوشانی هم صورت گرفته است. واقعیت این است که مردم این موارد را درک می‌کنند و مواردی که مسائل ایضایی بدون محفل قانونی صورت می‌گیرد اما در مواردی که به حقوق ملت مربوط است برخورد شفاف، جدی و قانونی صورت نمی‌گیرد. معتقدم بسیاری از وظایف قانونی دولت در پرداختنِ حقوق مردم، تحت‌الشعاع شرایطی قرار دارد که ارشاد غیرقانونی صورت می‌گیرد. بزرگترین ضربه به اعتماد و امنیت یک کشور زمانی زده می‌شود که قوانین یک کشور فقط برای مردم نوشته شود. متاسفانه شاهدیم که در برخی موارد که قانون هم وجود دارد، زور قانون به صاحبان قدرت نمی‌رسد اما برای بخشی از مردم، برخوردکنندگان خود را از قانون بالاتر می‌بینند.

* به نظر شما اگر قرار باشد گشت ارشاد مسئولان به صورت واقعی راه‌اندازی شود چه موضوعاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟

مفهوم ارشاد، وجه جدی روشنگری و شفاف‌سازی است. ارشاد نوعی برخورد است که همزمان منجر به نوعی تعلیم و تربیت عمومی می‌شود. اگر گشت ارشاد مقابله با فساد صورت گرفته پس باید با ارائه گزارش آشکارِ آن به مردم جلب اعتماد مردم انجام شود و از سوی دیگر نقش پیشگیرانه در مقابل فسادهای بیشتر را داشته باشد. ولی متاسفانه هنوز گزارش مشخص و روشنی در این رابطه وجود ندارد و در مواردی نیز خارج از گشت ارشاد حکومتی توسط برخی از رسانه‌ها خبر از فساد داده می‌شود.

در این موارد متاسفانه دولت نه‌تنها به وظیفه ارشادی خود عمل نمی‌کند بلکه دستگاه‌های مختلف به سمت لاپوشانی حرکت کرده و این پرونده‌ها را مشمول قاعده زمان می‌کنند. مشمول قاعده زمان شدن این پرونده‌ها دو وجه دارد؛ بخشی از آن شامل مسائل حقوقی شده و اگر پرونده بعد از زمان مشخص بررسی نشود، عملاً امکان پیگرد قضایی برای بررسی آن وجود ندارد. ولی مد نظر من؛ مشمول قاعده زمانی از نظر فراموش کردن نزد اذهان عمومی است.

عده‌ای بر این عقیده‌اند که اگر موضوعی مطرح نشده و از دستور اخبار خارج شود، از محل توجه مردم نیز دور می‌شود درحالی‌که انباشته شدن پرونده‌های فساد در حال بررسی یا غیرشفاف، به افکار عمومی در جامعه ضربه می‌زند.

* حکومت ما برای شروع این گشت ارشاد باید از کدام نهاد شروع کند؟

هر پرونده فسادی سه ضلع اصلی دارد؛ اول کسانی که سوءاستفاده مالی می‌کنند و در رأس هرم قرار دارند. گروه دوم لابی‌گر یا دلال این افراد هستند و این افراد سوءاستفاده‌گر را به امتیازات موجود به‌ویژه رانت‌های دولتی وصل می‌کنند. دسته سوم، افراد نزدیک به قدرت هستند که از طریق دلال‌ها به مختلسین ربط پیدا می‌کنند. اگر نگاهی به مجموعه پرونده‌های بزرگ ایران داشته باشیم که جمع آنها به ده‌ها میلیارد دلار براساس نرخ روز می‌رسد، این سه ضلع در آن وجود دارد.

متاسفانه در گذشته به‌طور عمده رأس هرم (اختلاس‌گران) مورد مجازات قرار گرفتند و مجازات لابی‌ها یا افراد قدرتمند که اُلیگارشی قدرت را شکل داده‌اند، شفاف نبوده است. اما مهم این است که سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده هم مشخص نشده است. مبلغ برخی از پول‌های اختلاس‌شده (از دهه ۷۰ به بعد) بیش از بودجه اعتبارات عمرانی آن سال بوده است اما سرنوشت این پول‌ها مشخص نشده است.

باید با سه ضلع مثلث برخورد شود. گاهی اسامی خاصی مطرح می‌شود که یا آنها مجازات می‌شوند یا مجازات‌شان در گذر زمان محو می‌شود. اما نتیجه عدم برخورد با فساد شکل‌گیری اُلیگارشی قدرت و ثروت است؛ اُلیگارشی‌ای که صاحبان قدرت و ثروت شکل می‌دهند و می‌بینیم که عملاً این موضوع فساد و مثلث فاسد را بیمه می‌کند.

* یک سال دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری است و راه‌اندازی گشت ارشاد مدیران یکی از وعده‌های آقای رئیسی بوده است. عدم به نتیجه رسیدن و حتی مشخص و شفاف نشدن ابعاد پیگیری آن در کشور، چه تاثیری بر جامعه دارد و چه نتیجه‌ای برای این دولت و آقای رئیسی رقم می‎زند؟

دولتمردان فکر نکنند که مردم این وعده‌ها را فراموش می‌کنند، مردم هیچ وعده‌ای را فراموش نمی‌کنند؛ به‌ویژه وعده‌های مقابله با فساد. تجربه نشان داده که بخش اعظم فسادخیزی‌ها در کشور ناشی از اصرار دولت‌ها بر حفظ شرایط است. به‌طور مشخص چندنرخی بودن ارز در کشور یکی از عوامل فساد است.

در سال ۱۴۰۲ میزان ارزی که با رقم غیرآزاد توزیع شده، حدود ۶۹ میلیارد دلار است. در حقیقت ۶۹ میلیارد دلار را دولت در ردیف‌های مختلف توزیع کرده است که کل این رقم‌ها پایین‌تر از نرخ ارز آزاد در بازار است. در حال حاضر دلار ۲۸۸۰۰ تا ۴۲۰۰۰ تومان وجود دارد اما نرخ ارز در بازار آزاد فراتر از این ارقام است. این اصرار بر چندنرخی بودن ارز، بیشترین سود را به رانت‌خواران بخشیده است. تاکید می‌کنم این به معنای گزارش یک فساد نیست بلکه گزارش زمینه فساد است.

* آیا دولت سیزدهم توانایی راه‌اندازی گشت ارشاد مدیران را دارد؟

معتقدم که دولت رئیسی برخلاف ادعاهای اولیه زودتر از دولت‌های گذشته در مقابل اُلیگارشی قدرت و ثروت دچار ناکارآمدی شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900042

دیگر خبرها

  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • اعلام برنامه ۴ هفته پایانی لیگ برتر
  • امیدواریم جلسات باشگاه فولاد در خوزستان برگزار شود
  • «گشت ارشاد مدیران»؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فسادها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟
  • وکیل توماج صالحی : موکلم از فساد فی الارض تبرئه شده و شامل عفو رهبری می‌شد
  • فلاحت پیشه : هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران / سرنوشت پول های اختلاس شده هم مشخص نشد
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت