Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی این گزارش به مناسبت فرارسیدن نخستین هفتۀ دولت که کابینۀ سیزدهم تجربه می‌کند به بررسی وضعیت وزارت ارتباطات در زمینۀ تحقق وعده‌های انتخاباتی رییس جمهور پرداخته‌ایم تا وضعیت فعلی دولت سیزدهم در این زمینه برای افکار عمومی تبیین و تشریح شود

به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا؛ حدود یکسال از روی کار آمدن دولت سیزدهم می‌گذرد، امروز هم دومین روز از نخستین هفتۀ دولتی است که کابینۀ سیزدهم تجربه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فراگیر شدن اینترنت و فضای مجازی سبب شده است تا امتداد زندگی مردم در فضای مجازی یکی از اولویت‌های مهم هردولتی در سراسر جهان باشد.

رییس جمهور در ایام انتخابات سیزدهمین دورۀ ریاست جمهوری وعدۀ بهبود بعد مجازی زندگی مردم ایران را داده بود که اجرای آن در لایۀ زیرساخت و فراهم آوردن امکانات هوشمندسازی زندگی برای ایرانیان بر عهدۀ وزارت ارتیاطات و فناوری اطلاعات است.

زندگی هوشمند ابعاد مختلفی دارد و نباید آن را محدود به ابزارهای هوشمند مانند برنامک‌های موبایلی دانست، دولت هوشمند، شبکۀ ملی اطلاعات، بازی‌های آنلاین و ... از جمله مصادیق عینی هستند که توجه به آن‌ها تاثیری مستقیمی بر زندگی مردم دارد، در کنار آن‌ها وعدۀ رایگان کردن اینترنت برای اقشار آسیب‌پذیر نیز توسط رییس جمهوری داده شده بود که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گام‌هایی عملی برای اجرای آن طی یکسال گذشته برداشته است، در ادامۀ این گزارش به مهم‌ترین اقدامات این وزارتخانه در راستای عملیاتی کردن وعده‌های ریاست جمهوری طی یکسال گذشته می‌پردازیم.

شکل گیری دولت الکترونیک و استقرار دولت هوشمند 

هوشمند شدن، یکپارچگی، صرفه‌جویی در زمان، سهولت در کارها، کاهش ریسک فساد و ... از جمله مزایای دولت الکترونیک و استقرار دولت هوشمند در کشور است، فراگیر شدن اینترنت و خدمات غیرحضوری در کشور سبب شده تا دیگر صف‌های طولانی برای گرفتن مجوز در ادارات مختلف، پرداخت قبوض گوناگون و ... به تاریخ پیوسته باشد اما حالا دولت سیزدهم بنا دارد تا ضمن تکمیل پروژۀ دولت الکترونیک پیش از پیش طعم شیرین فناوری را برای مردم ملموس کند.

وزارت ارتباطات دولت سیزدهم به منظور تحقق دولت یکپارچه هوشمند، در لایحه بودجه 1401 پیشنهاد داد که همراهی مجلس شورای اسلامی سبب تصویب آن به عنوان یکی از تکالیف قانونی این وزارتخانه در سال جاری شد.

وفق «بند و تبصره هفت قانون بودجه»، کلیه دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی مکلف شدند که پیش از پایان شهریور 1401 اقدام به راه‌اندازی پنجره واحد خدمات هوشمند خود کنند و حداقل سی درصد از خدمات پرکاربرد خود را به صورت کاملا غیر حضوری و برخط به مردم ارائه دهند.

بر اساس همین تبصره، وزارت ارتباطات مکلف شد که قبل از پایان دی ماه 1401 با تجمیع پنجره‌های دستگاهی، اقدام به راه‌اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نماید.

سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و تعدادی از دستگاه‌های اجرایی طی این مدت پنجره خدمات واحد خود را راه اندازی کردند تا هم اکنون نسخه آزمایشی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در آدرس my.gov.ir در دسترس باشد، مردم در این سامانه می‌توانند با یک بار احراز هویت به تمام خدمات 20 دستگاه ملی که به این پنجره متصل شده‌اند، وزارت ارتباطات اعلام کرده است که تمام تلاش و اهتمام خود را به کار خواهد بست تا دستگاه‌های باقی‌مانده مشمول این قانون، پیش از پایان شهریور ماه مقدمات اتصال خود به این درگاه را انجام دهند.  

بهبود کیفیت اینترنت 

بهبود کیفیت و پایداری شبکه یکی دیگر از وعده‌های بود که دولت سیزدهم پیش از شروع به کار مردم داده بود که آمارها نشان می‌دهد در این مسئله نیز کم‌توفیق نبوده است.

بر اساس آمارهای مراجع جهانی از جمله سایت Speedtest (اسپید تست)،  در نه ماه گذشته، سرعت اینترنت ثابت و همراه بهبود داشته است. میانگین سرعت اینترنت همراه از 21.8 مگابیت بر ثانیه در شهریور 1400  با افزایش حدوداً 22 درصدی به 27 مگابیت بر ثانیه در تیر ماه 1401 رسیده است همچنین متوسط سرعت اینترنت ثابت از 9.28 مگابیت بر ثانیه در شهریور ماه 1400 به 10.2 در تیر ماه 1401 رسیده است که نشان دهنده افزایش حدوداً ده درصدی است. (این آمار در آدرس زیر قابل مشاهده است:https://www.speedtest.net/global-index/iran).

این نتایج حاصل اقدامات متعددی توسط وزارت ارتباطات است که گزارش آن در زیر آمده است:

پروژه مهم «فیبرنوری منازل و کسب و کارها» یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که دولت سیزدهم طی یکسال گذشته در دست اقدام دارد، این پروژه تاکنون در چند شهر به بهره برداری رسیده است و سرعت هزار مگابیت در ثانیه در آن‌ها آزمایش شده که نوید روزهایی خوش را برای مردم دارد.

دولت سیزدهم امید دارد که ظرف سه سال آینده، دستکم 20میلیون ایرانی به شبکۀ پرسرعت فیبرنوری دسترسی داشته باشند.

دولت سیزدهم برای بهبود کیفیت شبکه فرکانس جدید 2300 مگاهرتز را در اپراتورهای تلفن همراه قرار دادوزارت ارتباطات طی یکسال گذشته برای بهبود کیفیت شبکه به مسیرهای تامین اینترنت کشور تنوع زیادی بخشید با این هدف که تاحدامکان قطعی‌های اینترنت کاهش پیدا کند.

البته در پاره‌ای موارد مردم با مشکلاتی در کیفیت شبکه مواجه شدند که دلیل آن‌ها اغلب به اختلالات زیرساختی مربوط می‌شد، یکی از آخرین نمونه‌های آن نیز آتش‌سوزی در دو حوزۀ ارتباطی منطقۀ 8تهران بود که مردم را در ارتباط با شبکه دچار مشکل کرد، در همان مقطع وزیر ارتباطات وعده داد که متخلفان در اسرع وقت به دستگاه قضایی معرفی شوند، دلیل دیگر برخی مشکلات که گاهی گزارش می‌شود، افزایش درخواست دسترسی به شبکه و حجم مصرفی اینترنت در کشور است که عقب ماندگی‌های گذشته به خصوص در زمینۀ توسعۀ زیرساخت‌های شبکۀ ثابت را می‌توان مهمترین دلیل آن برشمرد.

رونق اقتصاد فضای مجازی

یکی از وعده‌های اصلی رییس جمهور در ایام انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری «رونق اقتصادی فضای مجازی» بود. برای راهبری این موضوع و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های فناوری ارتباطات و اطلاعات و فضای مجازی در توسعه اقتصادی کشور،  هیات دولت در تاریخ 8 دی ماه 1400  طی مصوبه شماره  ۵۹۳۶۹/۱۲۳۳۱۳ با تشکیل «کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال» با مسئولیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و عضویت 8 نفر از اعضای دولت موافقت کرد، بر مبنای این مصوبه اختیارات اصل 127 و 138 قانون اساسی به این کارگروه سپرده شد.

این کارگروه با ده کمیته تخصصی تاکنون ده‌ها جلسه اصلی و کمیته های تخصصی داشته است و مصوبات مهمی همچون هوشمندسازی فرآیند صدور مجوز برای کسب و کارها را به تصویب رسانده که نقش مهمی در توسعۀ زیست بوم اقتصاد دیجیتال ایفا کرده است. این کارگروه بنا دارد تا پیش از پایان دولت دوازدهم هدف نهایی خود، یعنی دستیابی به سهم ده درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی را محقق کند.

رایگان کردن اینترنت برای اقشار آسیب پذیر

دولت سیزدهم برای تحقق این وعده ابتدایی و مهم خود، یک بسته اینترنت 50 گیگابایتی را برای مدت یکسال به نام سرپرست خانوارهای سه دهک پایین درآمدی فعال کرد. سامانه ثبت نام از افراد متقاضی در تیرماه راه اندازی شد و طی این مدت نزدیک به یک میلیون نفر سرپرست خانوار مشمول این طرح در سامانه ثبت‌نام کرده‌آند، براساس اعلام مسئولان ذی‌ربط بستۀ مذکور از اول مرداد ماه برای مشمولین فعال شده است.

انتهای پیام/

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اینترنت فضای مجازی شهریور هفته دولت وزیر ارتباطات اینترنت 4g وزارت ارتباطات اینترنت رایگان اینترنت 5G اینترنت موبایل اینترنت 6G بسته اینترنت زارع پور عیسی زارع پور دولت هوشمند پنجره واحد خدمات الکترونیک برای مردم تست سرعت اینترنت دانلود رایگان آپلود رایگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۳۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود

رییس‌جمهور از بازگشت حدود ۱۰ هزار کارخانه و کارگاه به مدار تولید خبر داد و بر لزوم رفع دغدغه مسکن برای کارگران تاکید کرد.

به گزارش مشرق، آیت الله «سید ابراهیم رییسی» رییس‌جمهور کشورمان در جشنواره ملی امتنان از کارگران گروه‌های کار و واحدهای نمونه که صبح امروز برگزار شد اظهار کرد: تولیدات کارگران عزیز ما علی رغم همه تهدیدها و تحریم‌ها برای کشور نقش آفرین است.

وی‌افزود: همان طور که رهبری بر آن تاکید فرمودند، تلاش‌ها و اقدامات کارگران ما باید امید آفرین باشد و همان طور که در شعار امروز این جشنواره آمده است، «ما پای کار ایران هستیم» و این شعار نشان از روحیه جهادی و ارزشمند کارگران، مدیران و کارفرمایان ماست.

رییس‌جمهور اظهار کرد: دشمن در عرصه های مختلف ناکام مانده است و در عرصه اقتصادی هم ناکام خواهد ماند و تلاش و فعالیت‌های کارگران ایرانی به عنوان محور همه تلاش‌ها در عرصه تولید محسوب می شود و نقش کارگران در آن بی بدیل است، لذا باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر صورت بگیرد.

آیت‌الله رییسی با اشاره به اهمیت رشد فرهنگ کار در کشور، اظهار کرد: باید به کار و کارگر توجه شود؛ عمل برتر و موثر مهم است؛ همانطور که میان نماز اول وقت و نماز قضا تفاوت وجود دارد. تاکید دارم که کار زمان‌شناسانه اهمیت دارد.

وی ادامه داد: در زمان دفاع مقدس، کارهایی در کارخانه‌ها انجام شد که ما را از کشورهای بیگانه بی نیاز کرد؛ کارهایی که همراه با خلاقیت و نوآوری بود؛ در حالی که کارگران ما سابقه این کارها را نداشتند.

رییس‌جمهور گفت: هم‌اکنون هم که به ما جنگ اقتصادی تحمیل شده است، جوانان، کارگران و کارفرمایان ما نشان دادند که همچنان که رزمندگان ما سیلی محکمی به دشمن زدند، آن‌ها هم در عرصه اقتصادی سیلی محکم به دشمن خواهند زد؛ در حالی که دشمنان فکر می‌کنند با تهدید و تحریم می‌توانند ما را متوقف کنند.

وی ادامه داد: ما در کشور رشد تولید، رشد اقتصادی، رشد نوآوری داریم و در حوزه فناورانه رشد کمی در شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها را شاهد هستیم؛ جامعه کارگری و کارآفرینی ما پای کار است و این جای قدردانی دارد.

آیت‌الله رییسی با اعلام اینکه لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده و در مجلس پیگیری می‌شود افزود: ثبات شغلی بسیار مهم است؛ ما امروز شاهدیم که اشتغال در کشور افزایش و بیکاری کاهش یافته و این جای افتخار دارد.

رییس‌جمهور با اشاره به موضوع بیمه کارگران ساختمانی گفت: آقای وزیر گفته است که موانع این کار در حال رفع است؛ بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است.

آیت الله رییسی همچنین با بیان اینکه سازوکار قانونی سه‌جانبه دولت، کارفرما و کارگر مناسب است که ادامه یابد تا تصمیم‌های مناسب و قابل دفاع با تورم گرفته شود، ادامه داد: لازم است بانک‌ها با اشتغال، مسکن و ازدواج همراهی کنند؛ لذا تاکید می‌کنم که در پرداخت وام برای این سه موضوع که به رفع دغدغه جوانان کمک می‌کند، همراهی کنند.

وی تصریح کرد: مسوول بانک رفاه کارگران اعلام کرد که آمادگی دارد برای تسهیلات مسکن کارگران کمک کند و من از وی تشکر می‌کنم تا ان‌شاء الله این دغدغه کارگران را حل کند زیرا سهم مسکن در سبد هزینه خانواده زیاد است و بنای دولت این است که با امکاناتی که در کشور وجود دارد، این مشکل را حل کند.

رییس‌جمهور ادامه داد: یکی از ابزارها و امکانات مهم کشور، زمین است که باید از آن بهره ببریم؛ البته ممکن در مراکز استان‌ها یا تهران و تبریز و مشهد، زمین برای ارایه نداشته باشیم اما آن طرف‌تر از این شهرها، امکان ارایه و تهیه زمین وجود دارد.

آیت‌الله رییسی اظهار کرد: از همه مدیران شرکت‌ها و کارخانجات می‌خواهم همت کنند تا تعاونی‌های مسکن فعال شوند؛ وزارت راه و شهرسازی آمادگی لازم برای رفع دغدغه مسکن را دارد زیرا مسکن دغدغه مهمی برای کارگران است و باید این دغدغه رفع شود.

رییس‌جمهور با بیان اینکه مهارت‌ورزی برای همه لازم است افزود: برای هر کاری در کنار دانش‌افزایی، مهارت‌افزایی هم لازم است؛ در واقع مهارت و دانش باید به روز شوند؛ لذا همواره باید نسبت به کسب دانش اقدام کرد. دنیای امروز، دنیای اطلاعات و ارتباطات و دانش است.

آیت‌الله رییسی با اشاره به موضوع دولت الکترونیک گفت: در گذشته، حرف دولت الکترونیک مطرح بود و امروز بحث «دولت هوشمند» مطرح است. متاسفانه در سال‌های گذشته دولت‌ها نتوانستند دولت الکترونیک را اجرایی کنند و الان تنها بین ۳۵ تا ۳۷ درصد دولت الکترونیک، محقق شده است؛ این در حالی است که دیگر موضوع دولت هوشمند مطرح شده است.

وی اضافه کرد: حدود ۱۰ هزار کارخانه و کارگاه تولیدی که از مدار تولید خارج شده بودند، به تولید بازگشته‌اند؛ در سفرهای استانی شاهد هستیم که کارخانه‌های به مدار برگشته، در غرفه‌های تولیدات خود را عرضه می‌کنند؛ از طرفی هزاران کارگر مشغول به کار شده‌اند و کارخانجات تعطیل دوباره احیاء شده اند.

رییس‌جمهور گفت: باید توجه کرد که تعطیلی کارخانجات، مشکلات زیادی در زندگی کارگران ایجاد می‌کند؛ لذا مسوولان اجازه ندهند کارخانه‌ای به هر دلیل تعطیل شود.

آیت‌الله رییسی با اشاره به صادرات ۲ میلیارد دلاری شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان اظهار کرد: البته اگر کارخانه یا کارگاهی در گذشته از مدار تولید خارج شده، حتماً دلایل مالی و حقوقی وجود داشته که لازم است استانداران و فرمانداران از وقوع دوباره آن در آینده جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • فیلم/ تحقق وعده یک میلیون اشتغال در دولت سیزدهم
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • ببینید | ادعای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره یک وعده مهم در دولت سیزدهم!
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است
  • انتقاد استاندار گلستان از سنگ‌اندازی‌ در اجرای مصوبه رییس جمهور در آشوراده