Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مدتی قبل بود که علیرضا صادقی مدیرکل حریم شهر تهران به ارائه گزارشی از وضعیت حریم شهر تهران پرداخت و با بیان اینکه امروز شهر تهران دیگر حریم ندارد، گفت: بر اساس طرح مصوب سال ۱۳۷۱ آتک برای تهران، ۱۳۲۷ کیلومتر حریم تعیین شد اما امروز با توجه به ایجاد دهیاری‌ها و شهرداری‌های متعدد، شهرک‌های صنعتی و بخشداری‌ها، حریم شهر تهران نسبت به محدوده قانونی شهر، کاهش پیدا کرده و این موضوع بسیار نگران کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غالب شدن نگرش حاکمیتی و درآمدزایی به حریم پایتخت

صادقی با بیان اینکه مشکلی که امروز به صورت جدی، حریم شهر تهران را تهدید می‌کند، غالب شدن نگرش حاکمیتی و درآمدزایی به حریم پایتخت است، اظهار کرد: شهرداری تهران اکنون با دو مسئله مواجه است، نگرش حاکمیتی به حریم و نگرش درآمدزایی که شهرداری‌ها و دهیاری‌های تازه تأسیس به حریم دارند. با مقایسه نقشه‌‏های گذشته و حال حریم متوجه می‌‏شویم که با تأسیس هر فرمانداری، بخشداری، شهرداری و دهیاری، حریم شهر تهران به صورت سالانه کوچک شده است.

تهران اساساً دیگر حریم ندارد

مقوله حریم تهران آن‌قدر اهمیت پیدا کرد که در نشست شورای حفظ حقوق بیت‌المال در اراضی ملی و منابع طبیعی دادگستری استان تهران به‌عنوان یکی از دستور کارها مطرح شد. حمیدرضا صارمی در این نشست با بیان اینکه تهران اساساً دیگر حریم ندارد، گفت: حریم شهر تهران در ۵۲ سال گذشته به‌طور مداوم دچار دست‌اندازی و خدشه شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: تقریباً دو سوم حریم تهران دچار خدشه شده و اکنون در تهران حریمی وجود ندارد.

دستور رئیس کل دادگستری تهران برای تشکیل کارگروه فنی و تخصصی در مورد حریم تهران

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در همین زمینه دستور داد تا شورای عالی شهرسازی و معماری ضمن تشکیل کارگروه فنی و تخصصی، همه جوانب مربوط به حریم شهر تهران را به‌طور تخصصی و ویژه بررسی کند و نتایج حاصل از بررسی‌ها را برای تصمیم‌گیری به شورای حفظ حقوق بیت‌المال انعکاس دهد.

وی با تاکید بر اینکه نتایج حاصل از بررسی‌های کارگروه یادشده باید مستند، متقن و متکی به ضوابط شهرسازی و مقررات لازم‌الاجرا در حوزه شهری باشد، گفت: در مساله حریم شهر تهران، حقوق دولت و مردم مطرح است؛ بنابراین ضمن پرهیز از تصمیم‌گیری‌های عاجل و کارشناسی نشده باید با انجام بررسی‌های فنی و تخصصی به اختلافات موجود در این زمینه پایان داده شود.

حریم نداشتن تهران علاوه بر موازی‌کاری دستگاه‌ها در حوزه‌های مختلف، سبب ایجاد تداخل در مواقع بحران‌ها خواهد شد که آسیب‌های قابل توجهی را به‌دنبال خواهد داشت. علاوه بر این مساله، مشخص نبودن حریم تهران، سبب می‌شود که شهروندان در انجام امورات خود با مشکل مواجه شوند و برای کسب پروانه و مجوز در حوزه‌های مرتبط با شهرداری میان شهرداری تهران و شهرداری سایر شهرستان‌ها گرفتار شوند.

شهرداری تهران تقریباً در هیچ یک از نقاط حریم نگاه درآمد محور ندارد

نکته قابل توجه در این زمینه این است که برخی اشخاص مدعی هستند که شهرداری تهران نسبت به موضوع حریم نگاه درآمد محور دارد و از این جهت در تلاش است تا حاکمیت خود را در حریم شهر تهران حفظ کند. جعفر شربیانی در گفتگو با خبرنگار مهر و در پاسخ به این سوال که آیا مدیریت شهری پایتخت نسبت به موضوع حریم نگاه درآمد محور دارد، گفت: شهرداری تهران در هیچ یک از نقاط حریم تقریباً می‌توان گفت که نگاه درآمدی ندارد و می‌توان با بررسی عملکرد دو دهه اخیر شهرداری تهران به جرأت گفت که شهرداری تهران به حریم شهر تهران به‌عنوان اراضی ذخیره نگاه می‌کند که در طولانی مدت و در بحران‌ها و مواقع ضروری کارآمد است.

عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه عملکرد شهرداری تهران بیشتر یک عملکرد نگاهداشتی و محافظت از حریم تهران است، اظهار کرد: در خصوص حرائم شهر تهران اختلافات عدیده‌ای وجود دارد که باید دستگاه‌های ذی ربط و قوای سه گانه با ورود خود این موضوع را حل کنند.

وی با بیان اینکه مسئله حریم، یک اختلاف قدیمی بین شهرداری تهران، وزارت کشور، استانداری تهران و شهرداری‌های شهرستان‌ها است که همچنان وجود دارد، عنوان کرد: در ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها به نظر می‌رسد که شهرداری تهران بیشترین محافظت را از حریم کرده است.

کد خبر 5573045

منبع: مهر

کلیدواژه: حریم شهری مدیریت شهری شهرداری تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران شهر تهران اربعین حسینی اربعین 1401 شورای شهر سازمان تامین اجتماعی میراث فرهنگی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هلال احمر جمهوری اسلامی ایران یوسف نوری آلودگی هوا ترافیک سازمان زندان ها حریم شهر تهران شهرداری تهران نگاه درآمد حریم تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۳۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: شهرگاه، تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست، چراکه نیازهای پژوهشی ما به‌صورت نظام‌مند شناسایی و به اطلاع دانشگاهیان خواهد رسید تا در اجرای این پروژه‌ها با مدیریت شهری مشارکت داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی نصوحی امروز _سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در حاشیه نشست شهرگاه (هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری) با موضوع حمل‌ونقل و ترافیک اظهار کرد: برنامه شهرگاه از تلفیق موضوع شهرداری و دانشگاه گرفته شده است، بدین صورت که بتوانیم یک هم‌نشینی نزدیک بین مدیریت شهری و اعضای هیئت علمی دانشگاه ایجاد کنیم.

وی افزود: در این راستا برنامه‌های شهرگاه در دانشگاه‌های مختلف با موضوعات متنوعی اجرا می شود.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: امروز مدیریت شهری با موضوع حمل‌ونقل و ترافیک مهمان دانشگاه صنعتی اصفهان است؛ در این نشست اساتید دانشگاه یافته‌های خود را که در قالب پایان‌نامه، مطالعات و پژوهش داشتند، به مدیران شهری ارائه می دهند.

نصوحی ادامه داد: مدیران شهری در این نشست تلاش می‌کنند تا از این فرصت برای اجرای بهتر ایده‌ها و تجربیات این اساتید استفاده کنند، همچنین از آخرین یافته ها و مطالعات دانشگاهی مطلع شوند که این موضوع می‌تواند در برنامه‌ریزی‌ها و رفع مشکلات موجود نقش به‌سزایی داشته باشد.

وی اضافه کرد: در این نشست‌ها مدیران شهری می‌توانند با اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها آشنا شوند و از این طریق در برنامه‌ریزی‌ها ارتباط نزدیکی برقرار کنند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: در این نشست به برنامه‌ریزی یکپارچه زیرساخت‌های حمل‌ونقل پرداخته شد و برآورد مدیران شهری و اساتید دانشگاهی بر این بود که در دنیا با استفاده از این روش، حدود ۲۰ درصد از هزینه‌های نگهداری و تعمیرات زیرساخت‌های حوزه حمل‌ونقل کاهش پیدا کرده است و می‌توان گفت، این عددِ قابل‌توجهی بوده است که توانسته پس‌انداز شود.

نصوحی با بیان اینکه شهرگاه، تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری مکانیزم‌ها و سازوکارهای مختلفی برای ارتباط با دانشگاه دارد، بدین صورت که شورای پژوهش در مجموعه شهرداری اصفهان وجود دارد، همچنین پیشنهادهای پروژه های پژوهشی دانشگاهیان به مدیران شهری ارائه و بررسی می‌شود و نیازهای پژوهشی ما به‌صورت نظام‌مند شناسایی و به اطلاع دانشگاهیان خواهد رسید تا در اجرای این پروژه‌ها با مدیریت شهری مشارکت داشته باشند.

وی افزود: ما در بخش تحصیلات تکمیلی و دکترا نیز در این زمینه ظرفیت‌های بسیاری داریم که پژوهش‌های آن‌ها می‌تواند حول محور نیازهای جدی مدیریت شهری قرار گیرد و یک فعالیت کاربردی محسوب شود.

کد خبر 749507

دیگر خبرها

  • اکران طرح فرهنگی《همه مدیون شما هستیم》 در پایتخت
  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود