Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@22:01:21 GMT

شیوع یک بیماری جدید؛ آنفولانزای گوجه فرنگی چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۴۸۰۷۹

شیوع یک بیماری جدید؛ آنفولانزای گوجه فرنگی چیست؟

فرارو- وزارت بهداشت هند هفته جاری اعلام کرد که یک عفونت ویروسی جدید و بسیار مسری که "آنفولانزای گوجه فرنگی" نامیده می‌شود در حال شیوع بین کودکان در هندوستان است.

به گزارش فرارو به نقل از واشنگتن پست، دست کم ۸۲ کودک زیر ۵ سال تا اواخر ژوئیه در ایالت جنوبی کرالا در هند پس از شناسایی اولین بیمار مبتلا در ماه مه به این بیماری مبتلا شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک قایق ماهیگیری در ایالت کرالا جایی بود که اولین مورد آنفولانزای گوجه فرنگی در ماه مه در آن شناسایی شد.

تایمز هندوستان روز پنجشنبه گزارش داد که اکنون عفونت در سه ایالت دیگر از جمله ابتلای ۲۶ کودک در فاصله سنی ۱ تا ۹ سال در اودیشا ثبت شده است.

براساس داده‌های مقاله‌ای که هفته گذشته در مجله پزشکی بریتانیایی "لَنسِت" منتشر شد این عفونت نام خود را از "فوران تاول‌های قرمز و دردناک در سراسر بدن گرفته که به تدریج به اندازه یک گوجه فرنگی بزرگ می‌شوند". این تاول‌ها شبیه تاول‌هایی است که در بیماران جوان مبتلا به آبله میمون دیده می‌شود.

براساس داده‌های این مقاله آنفولانزای گوجه فرنگی که به نظر می‌رسد از طریق تماس نزدیک گسترش می‌یابد و تهدید کننده زندگی محسوب نمی‌شود می‌تواند عارضه بعدی چیکونگونیا (بیماری عفونی ناشی از ویروس که از طریق پشه به افراد انتقال می‌یابد و علائم آن شامل تب و درد مفاصل است) یا تب دنگی باشد تا یک عفونت ویروسی.

در مقاله منتش شده در نشریه "لنست" آمده است: "آنفولانزای گوجه فرنگی هم چنین می‌تواند سویه جدیدی از بیماری دست، پا و دهان باشد که در بین کودکان زیر ۵ سال رایج است. عفونت جدید یک بیماری خود محدود شونده است بیماری‌ای که به طور خود به خود بدون درمان برطرف می‌شود و هیچ داروی خاصی برای آن در دسترس نیست".

به نظر می‌رسد کودکان خردسال به دلیل استفاده از پوشک، تمایل به لمس سطوح احتمالا آلوده و تمایل به قرار دادن اشیاء در دهان شان بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزای گوجه فرنگی قرار دارند.

در بخش دیگری از مقاله منتشر شده در نشریه "لنست" آمده است:" با توجه به شباهت‌های بیماری دست، پا و دهان اگر شیوع آنفولانزای گوجه فرنگی در کودکان کنترل و پیشگیری نشود انتقال آن ممکن است با انتشار در بزرگسالان منجر به پیامد‌های جدی شود".

علائم اولیه ابتلا به آنفولانزای گوجه فرنگی مواردی، چون تب بالا، ضایعات پوستی، درد مفاصل شدید هستند که مشابه علائم چیکونگونیا می‌باشند. علائم دیگر آن عبارتند از خستگی، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و علائم رایج آنفولانزا که شباهت زیادی به علائم عفونت دنگی دارند.

در مقاله منتشر شده در نشریه لنست اشاره شده اگرچه آنفولانزای گوجه فرنگی و کووید-۱۹ علائم مشابهی دارند، اما ویروسی که باعث بیماری جدید می‌شود با ویروس کرونا مرتبط نیست.

آنفولانزای گوجه فرنگی پس از انجام آزمایش‌هایی که ابتلای بیمار به دنگی، چیکونگونیا، زیکا، آبله مرغان و هرپس تناسلی را رد کنند تشخیص داده می‌شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: آنفولانزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۸۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان

بارندگی‌های اخیر، گرم شدن هوا و فراوانی پشه در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان شرایط تهدیدآمیز برای افزایش بیماری مالاریا در این استان ایجاد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، مهدی زنگنه ضمن هشدار در خصوص شیوع بیماری مالاریا در مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: همجواری استان سیستان و بلوچستان با کشور پاکستان، فراوانی پشه در مناطق مرزی و گرمای هوا، شرایط مساعد برای افزایش انفجاری بیماری مالاریا در مناطق مرزی استان را فراهم  کرده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: هم‌استانی‌ها در مناطق مرزی در صورت مشاهده هرگونه تب و بدن درد در هر یک از اعضای خانواده به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود مراجعه تا از این افراد لام مالاریا گرفته شود.

وی بر اهمیت شناسایی و درمان به موقع بیماران مبتلا به مالاریا  برای کنترل و پیشگیری از افزایش موارد بیماری تاکید کرد و افزود: شناسایی سریع و درمان به موقع، صحیح و کامل بیمارا (کمتر از 24 ساعت)،  از راهکارهای اصولی مبارزه با مالاریا است.

زنگنه گفت: مردم حتماً برای جلوگیری از گزش پشه اقدامات حفاظتی شامل پوشیدن لباس‌های محافظ، استفاده از حشره‌کش‌ها و خوابیدن زیر پشه‌بند و نصب توری بر درب و پنجره‌ها را رعایت کرده و تا حد امکان برای خشکاندن آب‌های راکد اطراف محل زندگی خود اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اطلاعاتی مهم درباره غذاهای کنسروی
  • افرادی که آلرژی بهاری دارند چه غذاهایی بخورند؟
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • طرز تهیه دمی گوجه یا استانبولی خوشمزه ؛ فوت و فن پختن دمی گوجه در کمترین زمان | با این ترفند سس گوجه فرنگی را خوشمزه کنید
  • آلرژی بهاری دارید؟ این مواد غذایی را بخورید
  • خاستگاه بسیاری از غذا‌های ملی ممکن است شما را شگفت زده کند!
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی