Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور، خطاب به مسئولان نسبت به بی‌رغبتی پزشکان جوان برای ورود به برخی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی به دلیل وجود چالش‌های جدی در این رشته‌ها، هشدار داد.

به گزارش ایمنا، محمد رئیس‌زاده در سخنانی در پیش خطبه نماز جمعه این هفته تهران (چهارم شهریور)، با تبریک روز پزشک و داروساز و هشدار نسبت به اجرای ناقص اسناد بالادستی و به ویژه عدم عمل به سند ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه درمان دهم، اظهار کرد: در حال حاضر برخی مشکلات نظیر عدم توجه به کسب و کار پزشکان جوان، بی‌توجهی به نیروهای طرحی، بی‌توجهی به استعدادها و هجمه‌های گاه و بیگاه رسانه‌ای برای جامعه پزشکی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جامعه پزشکی در برخی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی با چالش‌های اساسی مواجه است و از این رو ممکن است در آینده فارغ‌التحصیلی از این رشته‌ها نداشته باشیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه پزشکان جوان رغبتی برای ورود به برخی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی به دلیل چالش‌های جدی موجود در آنها، ندارند، ادامه داد: راه حل درمان این چالش‌ها را به مسئولین می‌سپاریم. موظف بودیم به مسئولین این هشدار را بدهیم و بگوییم که این خطر و نگرانی بسیار جدی وجود دارد.

وی ادامه داد: این بی‌رغبتی تحصیل در رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی می‌تواند به "پس‌رفت چهل ساله" در برخی عمل‌های جراحی بیانجامد، در این صورت برای برخی عمل‌های جراحی نیاز به وارد کردن جراح و پزشک از خارج کشور و یا فرستادن بیماران به خارج از کشور خواهیم داشت و این یک هشدار جدی است.

رئیس‌زاده همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به پیشرفت جامعه پزشکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و به ارائه آماری در این زمینه پرداخت و گفت: پس از انقلاب جمعیت پزشکان ۱۲ برابر و سرانه پزشک بیش از ۵.۵ برابر رشد کرد. در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار دانشجوی پزشکی و حدود ۱۵ هزار دانشجوی تخصص داریم. در امتحان پیش رو حدود ۴۱۴۳ متخصص و حدود ۳۷۸ فوق تخصص فارغ‌التحصیل خواهند شد. در بسیاری از رشته‌های پزشکی وضع ما در دنیا مثال‌زدنی است. در دو سال کرونا جراحان قلب اطفال ما ۶۳ عمل پیوند قلب اطفال انجام دادند که از این حیث در این محدوده زمانی در دنیا رتبه نخست را به دست آوردیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور تاکید کرد: با افتخار اعلام می‌کنیم در آموزش نیروی متخصص و ارائه پیچیده‌ترین درمان‌های مورد نیاز مردم به طور مطلق خودکفا شده‌ایم و مردم بسیاری از کشورهای دنیا برای درمان به کشور ما مراجعه می‌کنند.

به گفته وی، در حال حاضر بیش از ۶۰۰۰ دانشجوی پزشکی از بیش از ۶۰ کشور آفریقایی، اروپایی و آمریکایی با پول خود در دانشگاه‌های پزشکی ایران در حال تحصیل هستند.

وی معتقد است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جامعه پزشکی ایران مسیر خود را پرافتخار و با سرعت اعجاب برانگیزی طی کرده است.

رئیس‌زاده در عین حال این را هم گفت که علیرغم تمام پیشرفت‌های موجود در بحث‌هایی نظیر زیرساخت‌های درمانی و بحث‌های بیمه‌ای نواقصی وجود دارد که رفع آنها مربوط به سیاست‌گذاران است و باید این نواقص اصلاح شوند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور همچنین در بخشی از سخنان خود از مفاخر و اسطوره‌های حوزه پزشکی و داروسازی نظیر ابوعلی سینا و زکریای رازی یاد کرد و با اشاره به نقش این اسطوره‌ها در "طب نوین"، ادامه داد: مفاخر و اسطوره‌های هر کشور مایه فخر و مباهات جوانان آن کشور هستند و این اسطوره‌ها رابطه مستقیمی با هویت ملی و خودباوری کشورها دارند.

وی از مفاخر هر کشور به عنوان سند توانایی تکرار شونده ملت‌ها برای تقویت غرور ملی یاد کرد و یادآور شد که معرفی مفاخر به نسل جوان و پرداختن به آنها می‌تواند منجر به حرکت ملت‌ها به سوی آینده‌ای روشن‌تر شود.

رئیس‌زاده با اشاره به جایگاه ویژه ابوعلی‌سینا در کشورهای غربی، تصریح کرد: برای نمونه رئیس یکی از مؤسسات تحقیق پزشکی دانشگاه‌های معروف پزشکی دنیا می‌نویسد که علم پزشکی در دست ابن‌ سینا، تبدیل به بنایی هماهنگ شد و کتاب "قانون" او مظهر دانش پزشکی دنیا است. بر این اساس به جرأت می‌توانیم اعلام کنیم بنیان گذار "طب نوین" در دنیای ما ابوعلی سینا بوده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه از قرن ۱۲ تا واسط قرن ۱۷ میلادی کتاب "قانون" ابوعلی سینا منبع محصلین طب در اروپا بود، اظهار کرد: این کتاب ابو علی سینا بیش از ۳۵ بار در اروپا تجدید چاپ شده است و بر اساس تدریس این کتاب در دوره رنسانس در دانشگاه‌های اروپا طب نوین پزشکی شکل گرفت.

منبع: ایسنا

کد خبر 599843

منبع: ایمنا

کلیدواژه: رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور واردات پزشک درآمد پزشکان آزمون پزشکی مشکلات پزشکان جوان مشکلات پزشکان عمومی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور رشته های تخصصی و فوق تخصصی جامعه پزشکی ابوعلی سینا رئیس زاده اسطوره ها چالش ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۸۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تعرفه های پزشکی نسبت به قیمت تمام شده خدمات عقب است

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه شورای هماهنگی نظام پزشکی استان ها با حضور رئیس کل سازمان نظام پزشکی، معاونین و برخی از مدیران این سازمان و نیز با دعوت ۳۰ تن از روسای شورای هماهنگی نظام پزشکی استان ها، روسا و هیات رئیسه مجمع عمومی و شورای عالی نظام پزشکی به صورت مجازی برگزارشد.

در این جلسه، مطالب مهمی در خصوص تعرفه های پزشکی و ادامه رایزنی ها درباره مباحث قضایی از جمله حبس زدایی از پزشکان مطرح شد.

اعضای مدعو در این جلسه همچنین نگرانی ها و دغدغه های خودشان را در موضوع تشدید مالیات و رفع ابهامات الزام به عقد قرارداد با بیمه ها مطرح کردند و خواستار پیگیری از طریق شکایات به دیوان عدالت مبنی بر قوانین موجود که به ضرر جامعه پزشکی است، شدند.

در ادامه، محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، با بیان اینکه رشد جزء حرفه ای تعرفه های پزشکی در مقایسه با سایر اجزاء تعرفه همیشه مورد غفلت واقع شده بود، گفت: امسال شاهد افزایش ۴۵ درصدی جزء حرفه ای بودیم که میزان افزایش این جز کم سابقه است یعنی جزء حرفه ای که میانگین رشد آن در ۱۴ سال اخیر ۹ و ۶ دهم درصد بود، تقریباً ۵ برابر میانگین رشد سالهای اخیر، یعنی ۴۵ درصد رشد کرده است.

وی افزود: با این حال رشد تعرفه های پزشکی نسبت به قیمت تمام شده خدمات عقب است و جداول موجود نشان می دهد دستاوردها و رایزنی های انجام شده در شورای عالی بیمه نسبت به دوره های قبل قابل قبول تر بوده است.

رئیس زاده با اشاره به فعالیت کارگروه اقتصاد سلامت با اولویت مالیات، عوارض و تعرفه ها عنوان کرد: این کارگروه بلافاصله پس از اعلام تعرفه های پزشکی در ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ تشکیل جلسه داد که پیگیری های این کارگروه در اعلام زمان تعرفه های پزشکی نیز قابل توجه است.

وی با اشاره به بازه زمانی ابلاغ تعرفه های پزشکی در سه سال اخیر نیز گفت: تعرفه های پزشکی در سال ۱۴۰۱ در ۱۲ اردیبهشت، سال ۱۴۰۲ در ۲۹ فروردین و سال جاری ۲۶ فروردین ابلاغ شد که نشان می دهد تعرفه های پزشکی با حداقل تاخیر زمانی از آغاز سال ابلاغ شد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در ادامه به پیگیری مباحث قضایی اعضای سازمان نظام پزشکی و تلاش های سازمان در حبس زدایی برای جامعه پزشکان اشاره کرد و افزود: برخی مباحث تعزیرات و بازرسی در جلسه ای با رئیس سازمان بازرسی کل کشور مطرح شد و پس از بیان مسائل مربوط به مشکلات تعرفه ای، مقرر شد جلسه ای پیرامون حل مشکلات و بیان نقطه نظرها تشکیل شود.

وی درباره مسائل اخیر مربوط به جامعه پزشکی نیز اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی از حداکثر ظرفیت خود برای حل مشکلات اعضای سازمان استفاده می کند و معاونت های مختلف سازمان، شورای عالی، هیات رییسه شورای عالی نظام پزشکی و هیات رییسه مجمع در شهرستان ها که بدون چشم داشت وقت می گذارند و کارهای مثبت و ارزشمندی هم انجام شده است. از جمله آنکه در حوزه آموزش، تقریباً یک روز در میان برنامه بازآموزی برگزار شده و نزدیک به ۲۳۶ برنامه در سال گذشته برگزار شده است که همه اینها زحمات دوستان است که در سراسر کشور انجام می‌دهند.

رئیس زاده در ادامه ارائه گزارش عملکرد سازمان نظام پزشکی به ایمن سازی ساختمان نظام پزشکی کل اشاره کرد و درباره برخی از این جزئیات گفت: تعویض آسانسورهای ساختمان و تعمیرات در جهت ایمنی ساختمان نظام پزشکی کل بوده و همکاران ما در تعطیلات نوروز به منظور تسهیل پایان کار و مباحث مربوط به مالیات ساختمان شبانه روز تلاش کردند.

وی همچنین با اشاره به راه اندازی سامانه الکترونیک قضایی در معاونت انتظامی و هیات های انتظامی نظام پزشکی، اظهار داشت: راه اندازی سامانه جامع انتظامی تنها مراجعات حضوری اعضای جامعه پزشکی و مردم را پس از ثبت شکایت کاهش خواهد داد و تغییری در فرایند شروع ثبت شکایات رخ نداده و فقط اطلاع رسانی ها به شکل الکترونیک اعلام خواهد شد.

کد خبر 6093700 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی و آبگرفتگی معابر
  • رقابت ۱۲۰۰۰ داوطلب در آزمون دستیاری/ اعلام حقوق دستیاران
  • شرایط سخت رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ تعهد محضری و ضمانت می گیریم
  • وضعیت بحرانی رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ شرایط را سخت‌تر کرده ایم
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری پزشکی/افزایش ۱۲درصدی ظرفیت برای امسال
  • افزایش ۱۲ درصدی ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری پزشکی سال ۱۴۰۳
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • رشد تعرفه های پزشکی نسبت به قیمت تمام شده خدمات عقب است