Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی‌اصغر زرگر» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به پیشنهاد ترکیه برای مذاکره مستقیم  و بدون شرط با سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اینکه ترکیه اعلام کرده با سوریه مذاکره مستقیم خواهد داشت به نوعی به مسائل جاری در شمال سوریه به جنوب ترکیه بر می‌گردد. واقعیت این است که پاشنه آشیل ترکیه از گذشته تاکنون، کُردها هستند و آنکارا در این محور سیاست خود را با ایران منطبق کرده است اما در مورد سوریه اوضاع تا حد زیادی تفاوت دارد؛ چراکه کردهای سوریه حق خود را استقلال و خودمختاری می‌دانند و ترکیه از این مسأله به شدت نگران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنکارا به دنبال آن است که برای جلوگیری از تشکیل کانتون کُردی در شمال سوریه به نوعی با دمشق وارد تعامل شود و به هر ترتیب نگران شکل گرفتن چنین اتفاقی در جنوب مرز‌های خود است.

وی ادامه داد: بر همین اساس اینکه ترکیه اعلام کرده به دنبال مذاکره با سوریه بدون هیچ پیش‌شرطی است، نشان می‌دهد که به دنبال آن است دمشق را به هر ترتیب با خود هماهنگ کند. مسأله دوم این است که ترکیه حالا به دنبال آن است تا بتواند از توافق آستانه و راهبرد سه جانبه میان خود با تهران و روسیه استفاده کند و منافع‌اش را بر اساس آنچه که وجود دارد سر و شکل دهد. این در حالی است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه آرام آرام به سمت انتخابات ریاست جمهوری می‌رود و برای یک جدال همه‌جانبه آماده می‌شود. او به دنبال آن است که تا زمان برگزاری انتخابات بتواند سیاست‌های کوتاه‌مدت و گذرا را در محور خارجی اجرا کند تا در نهایت بتواند افکار عمومی را با خود همراه و هدایت کند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: اردوغان به دنبال آن است تا از طریق بازسازی روابطش با کشورهای منطقه به هر ترتیب که شده ورود سرمایه به ترکیه را عملیاتی کند و بحث تورم را کاهش دهد؛ چراکه او و تیمش در شرایط فعلی به دنبال آن هستند تا به هر ترتیب که شده تورم را پایین بیاورند و مردم را برای رأی‌دهی به سمت خود جذب کنند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران معتقدند که احتمال دارد مجدداً غربی‌ها، کُردهای سوریه را قربانی سیاست‌ها خود یا تکریه کنند اما واقعیت این است که هنوز هیچ موضوعی در این رابطه مشخص نیست. اینکه بگوییم چگونه با این اهرم بازی می‌شود یا اینکه دمشق در مورد این موضوع چگونه عمل خواهد کرد، هنوز در ابهام سیر می‌کنیم و مشخص نیست که چگونه باید به این مسا‌ٔله نگاه کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه داشته باشید که در عالم روابط بین‌الملل هر چیزی می‌تواند اتفاق بیفتد و هیچ موضوعی در این میان بعید نیست. بر همین اساس معتقدم که در مورد سوریه هم یک سری توافق‌ها انجام خواهد شد. به همین روال اساساً ممکن است ترکیه با آمریکا در پشت صحنه در مورد کردها هماهنگ باشند و توافقاتی کرده باشند. معتقدم که نمی‌توان خاورمیانه را به صورت تک‌محوری تحلیل و بررسی کرد، بلکه باید این منطقه را در یک پلان کلی مشاهده کرد و به همین دلیل باید در مورد پرونده سوریه یک رضایت جمعی و منطقه‌ای وجود داشته باشد؛ چراکه به موازات این تحرکات ترکیه و نزدیک شدن این کشور به سوریه، ما شاهد پیشرفت در پرونده برجام هستیم که این خود نشان می‌دهد باید یک پلان بزرگ‌تر را مدنظر قرار داد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران ترکیه رجب طیب اردوغان روسیه سوریه آمریکا کردهای سوریه انتخابات ریاست جمهوری 2023 ترکیه دنبال آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۰۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، درگیری‌ها و حملات بین گروه‌های مخالف و نیروهای نظام سوریه ادامه دارد و فضای پرتنشی در شمال غرب سوریه حاکم است. ارتش ترکیه پس از اینکه هیئت «تحریر الشام» از پاسخگویی به درخواست این کشور برای ایجاد نقاط مرزی خودداری کرد، نیروهای کمکی به منطقه اعزام کرد.

منابع سوری گفتند: ارتش ترکیه نیروهای کمکی را به گذرگاه «الغزاویه» اعزام کرد که این گذرگاه، مناطق تحت کنترل هیئت «تحریر الشام» در ادلب را از حومه غربی آن جدا می‌کند. هم‌زمان یک کاروان نظامی متعلق به هیئت تحریرالشام شامل ده‌ها نیروی مسلح با سلاح‌های سنگین از حومه ادلب به سمت گذرگاه مذکور حرکت کرد.

این منابع سوری توضیح دادند که تقویت‌های متقابل پس از آن صورت گرفت که تحریر الشام درخواست طرف ترکیه را رد کرد؛ این درخواست به ایجاد نقاط مرزی تحت نظارت نیروهای «گارد مرزی» ارتش ملی تحت حمایت ترکیه در کنار نیروهای خود ترکیه با هدف محدود کردن عملیات قاچاق انسان به خاک این کشور ارتباط می‌یافت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اردوغان از دست دادن با مارک روته اجتناب کرد+ فیلم
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • مقامات سیاسی ترکیه و دردسر خودروهای لوکس
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه