Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد مهدی آرتیمانی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رییس جمهور در نامه ای به رییس برنامه و بودجه از او خواسته است اعتبارات حوزه آبخیزداری را به جای اسناد، نقدی پرداخت کند که این امر نشان از توجه دولت به بخش آبخیزداری است.

وی خاطرنشان کرد: ۴۶ میلیارد تومان اعتبار امسال برای اجرای طرح های آبخیزداری استان همدان در سطحی به وسعت هشت هزار و ۵۲۲ هکتار پیش بینی شده اما تاکنون تخصیص نیافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: ۳۰۰ هزار متر مکعب روان آب امسال در این استان کنترل و از این میزان ۸۰ هزار متر مکعب آب استحصال و پشت سازه های آبخیزداری جمع و ذخیره شده است.

آرتیمانی اظهار داشت: ۲۴ هزار بند و سازه با یک تا ۱۵ متر ارتفاع برای کنترل سیل رسوب ایجاد شده است که بیشتر آنها بین ۲ تا پنج متر ارتفاع دارند.

وی با بیان اینکه روان آب ها پس از جاری شدن از ارتفاعات و مناطق بالا دست در پشت این سازه ها جمع و به مرور به داخل خاک نفوذ می کند ادامه داد: هدف منابع طبیعی از ایجاد این سازه ها ذخیره آب نیست بلکه جلوگیری از خسارت های ناشی از بروز سیلاب با کنترل حجم زیادی از روان آب است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه کرد: با وجود اینکه منابع طبیعی تکلیفی در ذخیره آب ندارد اما جمع شدن این مایع حیاتی پشت سازها در کنار شیب زمین، موجب نفوذ آب به داخل خاک و تزریق آن به قنات ها و چشمه ها می شود.

آرتیمانی تصریح کرد: وجود این سازه ها، سد کردن مسیر سیلاب و کُند کردن سرعت آن سبب جلوگیری از بروز خسارت به باغ های پایین دست و افزایش نفوذ آب به زمین می شود.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته اجرای عملیات آبخیزداری موجب کنترل ۲۷۰ متر رواناب در استان همدان به ازای هر هکتار شده است.

آرتیمانی گفت: هنگام بارش موثر یعنی ۱۰ تا ۱۵ میلیمتر، شاهد جریان یافتن روان آب در آبراهه و جذب اتوماتیک آن در دل خاک و گیاه می شود.

وی اظهار داشت: استان همدان دارای ۲۴ هزار سازه کوچک و بزرگ است که از این تعداد ۱۵ هزار سازه "خشک چین" بوده و آبی پشت آن باقی نمی ماند و مابقی سازه ها "گابیونی" و "سنگ ملاتی" هستند.

 به گزارش ایرنا مساحت اراضی ملی استان همدان سطحی افزون بر ۸۲۲ هزار هکتار است.

آیت‌الله «سیدابراهیم رییسی» رییس جمهوری اسلامی ایران (پنج‌شنبه ۶ مرداد۱۴۰۱) در سی‌امین سفر استانی خود، وارد همدان شد، آیین استقبال رسمی از رییس جمهور با حضور آیت‌الله «حبیب الله شعبانی موثقی» نماینده ولی فقیه در استان و «علیرضا قاسمی فرزاد» استاندار همدان، فرماندهان نظامی و انتظامی، اعضای شورای تامین و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی استان در فرودگاه همدان برگزار شد.

سفر پربرکت رییس جمهور به استان همدان در مجموع ۲۴ هزار میلیارد تومان رهاورد برای استان به همراه داشت که شامل ۱۴ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۱۷۹ طرح عمرانی، اقتصادی و خدماتی و پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در بخش های مختلف است.

برچسب‌ها سید ابراهیم رییسی سفر استانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اعتبارات پروندهٔ خبری دیار هگمتانه میزبان سی‌امین سفر استانی رییس جمهور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید ابراهیم رییسی سفر استانی سید ابراهیم رییسی سفر استانی اعتبارات میلیارد تومان رییس جمهور سازه ها روان آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۰۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟

 امروز خبری مبنی بر شکستن یک سد خاکی معیشتی در فضای مجازی منتشر و موجب نگرانی برخی شد که رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و بخشدار بخش نوبران ساوه (استان مرکزی) در خصوص این اتفاق توضیحاتی را ارائه کردند.

به گزارش ایرنا، این سد بین روستاهای سنگگ و مراغه توسط جهاد سازندگی وقت احداث و سال گذشته بهره برداران نسبت به افزایش ظرفیت ذخیره آن اقدام کردند که به گفته رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه، آبگیری بیش از حد مجاز، باعث بروز برخی آسیب ها به پیشانی آن شده است.

کامیار گراوند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سد در سال ۱۳۷۰ توسط جهاد سازندگی احداث شده است تا اینکه در سال گذشته نیز با افزایش ارتفاع حدود ۲ متر و ۸۰ سانتی متری موافقت شد.

وی با بیان اینکه اهالی پارسال زیر نظر کارشناسان فنی این اداره نسبت به افزایش ارتفاع اقدام کردند یادآور شد: این سد قبل از افزایش ارتفاع حدود ۴۵ مترمکعب ظرفیت ذخیره داشت که هم اکنون به ۶۰ مترمکعب رسیده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه افزود: ایام عید که بر اثر بارش های بهاری این سد معیشتی سرریز کرد و بررسی های کارشناسی از سوی اداره منابع طبیعی انجام شد اما برخی از بهره برداران پس آن نسبت به مسدود کردن محل سرریز به منظور ذخیره بیشتر آب پست سد اقدام می کنند.

وی با اشاره به اینکه افزایش حجم و ارتفاع آب باعث افزایش تشدید فشار آب به بخش فوقانی سرریز و موجب ریزش پاشنه و شسته شدن خاک بخشی از پشت سد شده است یادآور شد: هرچند در این اتفاق هیچ آسیبی به بدنه اصلی وارد نشده است اما کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه به همراه کارشناسان سایر دستگاه ها در محل حاضر و موارد لازم برای ارتقای ایمنی سد را اعلام کرده اند.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون محل تخلیه آب این سد بازگشایی و مقرر شده روند تخلیه تا رفع آسیب ها، ایمن سازی کامل پاشنه و رسیدن آب به حجم مناسب ادامه خواهد داشت.

بخشدار نوبران ساوه نیز در این ارتباط با بیان اینکه به محض اطلاع از وضعیت سد به همراه کارشناسان منابع طبیعی، اعضای شورای اسلامی روستا، نمایندگان دادگستری در روستای مراغه حاضر و اقدامات اولیه ایمن سازی آن انجام شد.

یوسف حیدری یادآور شد: به اعضای شورای اسلامی روستا و معتمدان تاکید شد نظارت بیشتری داشته باشند تا بهره برداران به سلیقه شخصی دخالتی در این امور نداشته باشند.

روستای سنگک در ۷۹ کیلومتری و روستای مراغه نیز در ۷۲ کیلومتری شهر ساوه واقع شده است.

بخش نوبران ساوه داری ۸۰ روستا با ۲۵ هزار نفر جمعیت بوده که ۶۷ مورد این آبادی ها بالای ۲۰ خانوار است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد
  • آبگیری ۳ میلیون و ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس