Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@09:39:46 GMT

حل مسائل پیچیده با کمک سیستم‌های چندعاملی

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۵۰۲۴۶

حل مسائل پیچیده با کمک سیستم‌های چندعاملی

سیستم‌های چندعاملی توسط مجموعه‌ای از عوامل مختلف تشکیل می‌شود که معمولاً در کنار یکدیگر و به صورت خودمختار شروع به همکاری می‌کند که این همکاری منجر به حل مسائل بزرگ و پیچیده مختلف می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سیستم چند عاملی نوعی، سامانه‌ای متشکل از چند عامل هوشمند تعاملی است. از سامانه‌های چند عاملی می‌توان برای حل مسئله‌هایی استفاده کرد که حل آن توسط یک عامل منفرد یا سیستم یکپارچه مشکل یا غیرممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسائلی که تحقیق سامانه‌های چندعاملی می‌تواند پیرامون آن‌ها رویکردهای مناسبی ارائه کند شامل مبادلات برخط، پاسخ‌دهی به فجایع و مدل‌سازی ساختارهای اجتماعی است. سامانه‌های چندعاملی روش‌های نوینی برای حل مسائل محاسباتی و پیاده‌سازی پروژه‌های نرم‌افزاری رایانه‌ای ارائه می‌دهد.

ازآنجاکه در این گونه از سامانه‌ها مجموعه متشکل از چندین عامل، سیستم را به‌وجود می‌آورد، دستیابی به اهدافی که به وسیله سیستم‌های تک‌عاملی امکان‌پذیر نیست، مهیا می‌شود. این نوع از سیستم‌ها در اکثر شرایط فعالیت می‌کند و به دلیل اینکه مغز متفکر واحدی ندارد و تصمیم‌گیری در آن توزیع شده است، هیچ‌گاه از کار نمی‌افتد؛ البته سیستم‌های چند عاملی معایبی دارد که باعث می‌شود استفاده از آن‌ها محدود شود، به طور مثال در این نوع از سیستم، فعالیت‌ها کمی آهسته انجام می‌شود، اما به طور کلی می‌توان در هنگام نیاز از این سیستم بهره‌مند شد.

به طور کلی سیستم‌های چندعاملی ویژگی‌ها و کاربردهای بسیاری در حوزه‌های مختلف دارد که نمونه‌هایی از این سیستم‌ها در ربات‌های فوتبالیست مشاهده می‌شود، از جمله کاربردهای این نوع از سیستم‌ها می‌توان به کاربردهای نظامی و نمایش تصاویر بزرگ در آسمان اشاره کرد. برای شناخت بیشتر سیستم‌های چند عاملی و بررسی کاربردها و نحوه کارکرد این نوع از سیستم‌های هوشمند با حامد شهبازی، دکترای هوش‌مصنوعی و رباتیک گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

سیستم چند عاملی چیست؟

سیستم‌های چندعاملی به مجموعه‌ای از عامل‌های همکار گفته می‌شود که در یک محیط ویژه، برای انجام عملیات مدنظر در کنار یکدیگر شروع به فعالیت می‌کند. مفهوم عامل در سیستم‌های چند عاملی اصطلاحاً به هر چیزی گفته می‌شود که بتواند اطلاعات محیط را با استفاده از حسگرهای خود دریافت کند و با کمک عمل‌گرهای خود در محیط تأثیراتی ایجاد یا تغییراتی اعمال کند.

چه اجسامی تحت عنوان عامل شناخته می‌شود؟

عامل، مفهومی کلی است که می‌توان آن را به ربات‌ها، ماشین‌های هوشمند و حتی نرم‌افزارهای هوشمند نسبت داد. یکی از ویژگی‌های خاص و مهم عامل‌ها در سیستم‌های چند عاملی، خودمختار بودن آن‌هاست؛ درواقع تصمیماتی که توسط این عوامل گرفته می‌شود در داخل سامانه و یا کامپیوتر به‌صورت مستقل اتخاذ می‌شود. در سیستم‌های چند عاملی، می‌توان از نرم‌افزار، قطعه کد کامپیوتری یا یک ربات هوشمند به عنوان عامل استفاده کرد.

سیستم‌های چند عاملی چگونه فعالیت می‌کند؟

سیستم‌های چند عاملی توسط مجموعه‌ای از عامل‌های مختلف تشکیل می‌شود؛ این عوامل معمولاً در کنار یکدیگر و به صورت خودمختار شروع به همکاری می‌کند که این همکاری منجر به حل مسائل بزرگ و پیچیده مختلف می‌شود.

چه نمونه‌هایی از سیستم‌های چند عاملی وجود دارد؟

اگر بخواهیم به نمونه‌ای از سیستم‌های چند عاملی اشاره کنیم، می‌توان از ربات‌های فوتبالیست نام برد؛ این نوع از ربات‌ها در یک تیم قرار می‌گیرد و به صورت متحد با یکدیگر بازی می‌کند. در حین بازی ربات‌ها می‌توانند به یکدیگر پاس داده و از استراتژی‌های مختلفی برای گل زدن به حریف و پیروزی در بازی استفاده کنند. به طور کلی هرگاه مجموعه‌ای از ربات‌ها در کنار یکدیگر قرار بگیرد و به انجام ورزش یا فعالیت گروهی بپردازند، می‌توان گفت که سیستمی چند عاملی ایجاد شده است.

در سیستم‌های چند عاملی از چه فناوری‌هایی استفاده می‌شود؟

مسائل و فناوری‌های مختلفی در ایجاد سیستم‌های چند عاملی وجود دارد که یکی از آن‌ها هوش‌مصنوعی توزیع شده است. هوش‌مصنوعی توزیع شده شکلی از فناوری هوش‌مصنوعی است که می‌تواند در سیستم‌های چندعاملی عمل تصمیم‌گیری را انجام دهد.

هوش‌مصنوعی توزیع شده چیست؟

در هوش‌مصنوعی توزیع شده به مسائل مختلفی پرداخته می‌شود که از جمله آن‌ها همکاری، مذاکره و تبادل پیام است؛ درواقع در سیستم‌های چند عاملی، علاوه بر اینکه ربات‌ها و یا سیستم‌عامل‌ها باید بتواند به‌طور خود مختار به خوبی فکر کند و مسائل را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد، باید بتواند با سایر عوامل نیز ارتباط برقرار کرده، همکاری کند و با ایجاد زبانی مشترک عمل مذاکره و گفت‌وگو را انجام دهد تا با استفاده از این ویژگی‌ها به‌صورت همکاری مسائل مختلف حل شود.

درواقع پیشرفته‌ترین نوع از هوش‌مصنوعی که امروزه پیرامون آن بحث می‌شود و مورد توجه است، همین فناوری هوش‌مصنوعی توزیع شده است که مجموعه‌ای مختلف از مسائل پیشرفته و پیچیده‌ای را در حوزه همکاری تعداد بسیاری از Agents و یا عوامل هوشمند را در بر می‌گیرد.

سیستم‌های چندعاملی چه کاربردهایی دارد؟

سیستم‌های چندعاملی کاربردهای گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها در زمینه پرواز گروهی ربات‌های پرنده است؛ درواقع ربات‌های پرنده می‌تواند در ابعاد گسترده‌ای و به‌صورت همکاری با یکدیگر عمل پرواز را انجام داده و به طور مثال تصاویر مختلفی در آسمان به نمایش بگذارد.

یکی از کاربردهای مهمی که امروزه در حوزه سیستم‌های چند عاملی مطرح است، پخش تصاویر مختلف در آسمان به صورت یک مانیتور است که این سیستم توسط پهپادها پیاده‌سازی می‌شود؛ درواقع پهپادها طی همکاری و تعامل با یکدیگر می‌تواند، نمایشگرهایی بسیار بزرگی را در آسمان تشکیل دهد و تصاویر مختلفی پخش کند.

کد خبر 599783

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی توسعه هوش مصنوعی کاربرد هوش مصنوعی هوش مصنوعی گوگل کاربرد هوش مصنوعی در آینده برنامه نویسی هوش مصنوعی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نوع از سیستم کنار یکدیگر مجموعه ای سیستم ها سامانه ها حل مسائل عامل ها ربات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۰۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگشت به عقب گلبال در مسیر پارالمپیک/وضعیت اعزام دوباره پیچیده شد

به گزارش خبرنگار مهر، سیاستی که کمیته ملی پارالمپیک برای اعزام ورزشکاران و تیم های صاحب سهمیه به بازی های پارالمپیک تدوین کرده است، وضعیت تیم ملی گلبال برای حضور در این دوره بازی ها را مبهم کرده است. وضعیتی که با وجود برخی مصوبات و همراهی ها همچنان پیچیده و سرانجام آن نامشخص است.

تیم ملی گلبال ایران آبان گذشته در مسابقات آسیا پاسفیک که به میزبانی هانگژو برگزار شد به عنوان قهرمانی دست یافت و سهمیه آن رقابت ها برای بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس را از خود کرد.

اینگونه شرایط مهیا شد تا گلبال ایران بعد از ۱۲ سال در بازی های پارالمپیک حضور داشته باشد. با این حال مسئولان کمیته ملی پارالمپیک بر اساس سیاست های کیفی گرایی، اعزام این تیم به بازی ها را منتفی کرده و حتی موضوع را به صورت شفاهی به مسئولان فدراسیون نابینایان و کم بینایان هم اعلام کردند. همین مساله تشکیل اردوی تیم ملی گلبال بعد از قهرمانی در مسابقات آسیا پاسفیک و کسب سهمیه را با وقفه مواجه کرد در حالیکه سرمربی تیم ملی برنامه آماده سازی لازم را ارایه داده بود.

در ادامه اما وعده سرمربی تیم ملی گلبال مبنی بر کسب مدال در صورت اعزام به پاریس و رایزنی های صورت گرفته از طرف فدراسیون نابینایان و کم بینایان ، منجر به تغییر رویکرد نسبت به این تیم و متمایل شدن مسوولان کمیته پارالمپیک برای اعزام آن به پاریس دارد، البته مشروط به حضور در دو تورنمنت بین المللی به میزبانی آلمان و سوئد و ارزیابی عملکرد ملی پوشان در آنها.

تیم ملی گلبال ایران به واسطه سهمیه ای که برای پارالمپیک کسب کرده بود به حضور در آنها دعوت شد. در همین راستا ملی پوشان گلبال ایران اسفند سال گذشته در تورنمنت بین المللی برلین شرکت کردند. به جز فرانسه و چین، ۶ تیم دیگر که صاحب سهمیه پارالمپیک شده اند در این تورنمنت شرکت داشتند.

تیم ملی گلبال ایران در تورنمنت بین المللی برلین و گروه A مقابل لهستان، سوئد و آلمان پیروز شد اما نتیجه دیدار برابر مونته نگرو، برزیل و ژاپن را واگذار کرد و از صعود به نیمه نهایی بازماند.

در ادامه قرار بود تیم ملی گلبال خرداد هم در تورنمنت بین المللی سوئد شرکت کند و با دیگر تیم های پارالمپیکی حاضر در این رقابت ها، دیدار داشته باشد اما لغو تورنمنت از سوی میزبان، این اعزام را منتفی کرد. در حالیکه عملکرد ملی پوشان در این تورنمنت هم یکی از ملاک های ارزیابی عملکرد ملی پوشان گلبال برای اعزام به پارالمپیک پاریس بود.

البته با این اوصاف تیم ملی گلبال پیگیر اردوهای آماده سازی خود است. این تیم طی سال جاری یک مرحله اردوی آماده سازی ۱۰ روزه در اردبیل هم داشت اما در مجموع به خاطر لغو دومین تورنمنت موردنظر و مصوب کمیته ملی پارالمپیک و جایگزین نشدن تورنمنتی دیگر، در بلاتکلیفی محض برای اعزام به پاریس به سر می برد.

بهمن دوستی سرمربی تیم ملی گلبال در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: تورنمنتی که شرایط حضور در آن را داشته باشیم، فعلا نیست. هانگژو میزبان یک اردوی ۱۱ روزه و تورنمنت بین المللی است (۱۴ تا ۳۰ خرداد)، چین و مصر که پارالمپیکی هستند و تیم هایی مانند کانادا، پاکستان و تایلند در آن شرکت دارند اما حضور در این تورنمنت متناسب با برنامه های ما نیست. گلبال به دنبال رقابت با تیم‌هایی است که سبک بازی شبیه به اروپایی ها داشته باشد.

وی ادامه داد: برزیل هم از ما دعوت کرده تا در تورنمنت این کشور (۱۹ تا ۲۴ اردیبهشت) شرکت کنیم اما به جز ما و تیم میزبان، فقط آمریکا در آن شرکت داشت. خیلی مقرون به صرفه نبود که این مسافت طولانی را برای دیدار با فقط دو تیم برویم. مصر هم تیر (۱۵ تا ۲۰) میزبان یک تورنمنت است اما حضور در آن با توجه به فاصله کمی که تا بازی های پارالمپیک دارد خیلی ریسک می خواهد. از طرفی باید در تورنمنتی شرکت کنیم که در تاریخی زودتر از این برگزار شود چون قرار است نتیجه آن ملاک ارزیابی برای اعزام مان باشد.

سرمربی تیم ملی گلبال در پاسخ به این پرسش که «با این اوصاف تکلیف این تیم برای حضور در بازی های پارالمپیک چه می شود؟»، گفت: خودمان هم بی اطلاع هستیم. از مسوولان فدراسیون نابینایان و کم بینایان خواسته ایم تا با مدیران کمیته ملی پارالمپیک طرح موضوع کنند تا حداقل با لحاظ کردن نتیجه تورنمنت برلین تکلیف مشخص شود. فقط امیدوارم این موضوع مدنظر قرار گرفته شود که شیوه برگزاری تورنمنت بین المللی آلمان با پارالمپیک متفاوت است. اگر این تورنمنت به شیوه پارالمپیک برگزار می شد، می توانستیم از مرحله مقدماتی صعود کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، بازی های پارالمپیک پاریس ۷ تا ۱۸ شهریور برگزار می شود. تیم ملی گلبال ایران با وجود در اختیار داشتن سهمیه بازی های پارالمپیک و به دلیل سیاست کیفی گرایی کمیته ملی پارالمپیک و نصف و نیمه ماندن برنامه های مصوب برای ارزیابی عملکرد این تیم، وضعیتی بلاتکلیف برای اعزام به پاریس دارد.

البته خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده که محمدرضا مظلومی قصد دارد در نشست هیات رییسه کمیته ملی پارالمپیک وضعیت تیم ملی گلبال را طرح موضوع کند تا تصمیم گیری در مورد این تیم زودتر به نتیجه برسد. نشست هیات رییسه صبح روز یکشنبه برگزار می شود.

کد خبر 6089485 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • ۳ نمایشنامه جدید در نمایشگاه کتاب
  • انتشار ۳ نمایشنامه
  • عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب
  • سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود
  • برگشت به عقب گلبال در مسیر پارالمپیک/وضعیت اعزام دوباره پیچیده شد
  • جایگاه شایسته اردبیل در کشتی فرنگی احیا شود
  • (ویدئو) کمین پیچیده حزب الله برای ارتش اسرائیل
  • وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند
  • حق معلم با مادیات ادا نمی شود
  • زیرساخت های کشتی اردبیل تقویت می شود