Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا صالحی جوزانی روز شنبه در آیین رونمایی از ۲ دستاورد حوزه نانوفناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که همزمان با هفته دولت برگزار شد، با اشاره به احیای کمیته فناوری نانو در وزارت جهاد کشاورزی، افزود: امروز بخش کشاورزی در سراسر دنیا با چالش های زیادی روبرو است که تا سال ۲۰۵۰ به دلیل تغییرات اقلیمی و گرما افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به مشکلات پیش روی جهان در موضوع تامین غذا و تغییرات اقلیمی اشاره کرد و اظهار داشت:  بر اساس پیش بینی های انجام شده تا سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت ایران به بیش از ۱۰۰ میلیون نفر می رسد که باید در پی آن به دنبال افزایش رفاه جمعیت  بود.

وی با بیان اینکه فناوری های جدید و مهمی روز به روز در جال افزایش است، گفت: این فناوری ها امیدبخش باید در راستای توسعه پایدار از آنها استفاده شود  که یکی از این فناوری ها بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی است.

صالحی جوزانی افزود: در بین فناوری های نوین بیوتکنولوژی کشاورزی،بیوتکنولوژی جنرال حدود ۳۲ درصد سهم این فناوری را دارد.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر ۴۷ میلیارد دلار بازار جهانی نانوتکنولوژی است و هر سال  شاهد رشد ۳۴ درصدی این فناوری هستیم که تا سال ۲۰۲۶ این سهم به ۷۰ میلیارد دلار می رسد.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه گردش مالی نانو در فناوری های جدید حدود ۶ درصد است، گفت: این جایگاه تا سال ۲۰۳۰ میلادی باید به ۳۰ درصد برسد که با این رشد جایگاه فناوری نانو در حوزه کشاورزی و غذایی بسیار خوب خواهد بود که باید ما هم باید در این بازار جایگاه خود به دست بیاوریم.

وی افزود: در افق ۱۴۰۴ بایستی ایران جایگاه سهم ۲ درصدی به ارزش یک میلیارد دلار در بازار جهانی به دست بیاورد و رتبه پنجم در تولید علم و جایگاه ۱۵ ثبت اختراع را داشته باشد.

وی با بیان اینکه اکنون ایران جایگاهی بالاتر در تولید علم دارد، اظهار داشت: از لحاظ تولید علم اکنون رتبه چهارم جهانی را داریم ولی رتبه ثبت اختراعات ۲۰ است که باید به رتبه ۱۵ برسد.

۳۳۰ شرکت دانش بنیان و غیردانش بنیان در فناوری نانو فعال هستند

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران ادامه داد: هم اکنون ۳۳۰ شرکت دانش بنیان و غیردانش بنیان در حوزه فناوری نانو کار می کنند که ارزش تولید محصولات نانوفناوری ایران حدود ۱۲ میلیارد تومان است که سهم کمتر از یک درصد بازار جهانی است.

وی اضافه کرد: متاسفانه در حوزه کشاورزی کمتر از ۲۰ شرکت در حوزه نانوفناوری در ایران داریم ولی در حوزه ساخت و ساز و تجهیزات حوزه تجاری سازی در فناوری نانو خوب پیش رفته و تقریبا ۵۰ شرکت به ۴۵ کشور صادرکننده این محصولات هستند.

وی با بیان اینکه میزان صادرات این شرکت ها حدود ۷۰ میلیارد دلار است که باید تا ۱۴۰۴ به ۵۰۰ میلیارد دلار برسد، گفت: از فناوری نانو  در بخش کشاورزی در حوزه های مختلفی همچون واکسن ها و مکمل ها ، سازه ها و گلخانه ها، کیت های تشخیصی، نانو کودها، نانوسموم، مهندسی ژنتیک، نانوسنسورها، بسته بندی و ماندگاری، تجهیزات و مکانیزاسیون استفاده می شود.

صالحی جوزانی افزود: وزارت جهاد کشاورزی طبق سند گسرتش کاربرد فناوری نانو در افق ۱۴۰۴ در حوزه ایمنی فناوری نانو باید تدوین و تثبیت مقررات ها را داشته باشیم ضمن اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید در خرید این محصولات کمک کند تا بتوانیم سهم دو درصدی فناوری کشاورزی نانو را در سطح جهانی داشته باشیم.

وی بیان داشت: در زمان حاضر متاسفانه در بازار محصولات فناورانه نانوتکنولوژی کشاورزی سهم ۲.۵ درصد که ۳۰۰ میلیون تومان را از ۱۲ میلیارد تومان داریم.

وی گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از فناوری های نو و نانو در رفع مشکلات بخش کشاورزی و توسعه پایدار استفاده کنیم که اولویت های ما در این بخش کاهش هزینه و افزایش بهره وری است.

صالحی جوزانی افزود:  تاکنون ۳۶ پروژه تحقیقاتی در فناوری نانو در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کار شده ضمن اینکه ۲۰ پروژه جاری نیز داریم و علاوه بر آن ۱۱ ثبت اختراع و ۱۸ فناوری قابل تجاری سازی داریم که سه قرار داد تاکنون بسته ایم.

همزمان با هفته دولت از ۲ طرح نانوکشاورزی در حوزه نانویی حسگرها برای تشخیص میزان آلاینده هایی همچون نیترات، نیتریت، بقایای سموم و آمونیاک با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تات رونمایی شد.

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران در استان البرز مستقر است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی هفته دولت فناوری نانو شرکت دانش بنیان استان البرز پروندهٔ خبری یکسال با «دولت مردم»

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی هفته دولت فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی هفته دولت فناوری نانو شرکت دانش بنیان استان البرز پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی فناوری نانو فناوری نانو میلیارد دلار فناوری ها تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۰۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند ،۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است. در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

همچنین، تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند. در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

لازم به ذکر است؛ سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

کد خبر 6088475 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بازار گل و گیاه ارغوان تا پایان ۱۴۰۳
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • جام جهانی پاراتیراندازی | تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد
  • نشان نقره تیم تپانچه بادی مختلط ایران در جام جهانی پاراتیراندازی
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • جایگاه هشتم نماینده ایران در جام جهانی پاراتیراندازی
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته