Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکسال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بود، شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با اینحال گرچه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

به گزاش خبرنگار تئاتر ایرنا؛ مرور کارنامه فعالیت‌های دولت سیزدهم در تمامی عرصه‌ها از جمله عرصه فرهنگ و هنر با پشت سر گذاشتن یک‌سال نخست فعالیت دولت مردمی امری ضروری می‌نماید؛ هرچند خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بنا بر رسالت رسانه‌ای خود با توجه به تأکیدات دولت مردمی سیزدهم در حوزه تعالی و توسعه بخش‌های متعدد و متکثر فرهنگ و هنر؛ کارنامه ۱۰۰ روزه؛ ۲۰۰ روزه و یک‌ساله دولت سیزدهم را در عرصه‌ها و شاخه‌های مختلف فرهنگ و هنر از جمله تئاتر پیش از این مورد تحلیل قرار داده و به کاوش در آن‌ها پرداخته بود.

اما یکی از مؤلفه‌هایی که بازتاب‌دهنده فعالیت هر نهاد و سازمانی در قیاس با ادوار پیشین آن به‌شمار می‌رود؛ به مؤلفه نگرش آماری بازمی‌گردد. مؤلفه‌ای که به مخاطبان نشان می‌دهد که نهاد یا سازمان مورد نظر، طی بازه زمانی مد نظر آن پژوهش آماری چه کارنامه‌ای از خود به یادگار گذاشته است.

بعد از تحلیل کلان و متنی اتفاقات رخ داده یک‌ساله عرصه هنرهای نمایشی؛ ذیل مجموعه اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان تنها نهاد مدیریت تئاتر در کشور؛ حال با نگرشی آماری سراغ کارنامه یک‌ساله این اداره کل رفته‌ایم.

در این پژوهش مؤلفه‌هایی چون تعداد جشنواره‌های حمایت‌شده توسط اداره کل هنرهای نمایشی؛ تعداد عناوین نمایش‌های تولیدشده؛ تعداد دفعات اجرای نمایش‌های تولید شده؛ تعداد تماشاگران آثار نمایشی؛ رصد فعالیت حوزه انتشارات و پژوهش‌های ذیل مجموعه اداره کل هنرهای نمایشی و ارائه پروانه فعالیت مؤسسات تک منظوره هنرهای نمایشی را ذیل مجموعه اقدامات و فعالیت‌های مدیریتی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در سراسر کشور مورد بررسی قرار گرفته است.

انتشارات با ۱۵ درصد، کمترین رشد؛ ارائه موجوز موسسه‌های تک‌منظوره با ۲۵۶ درصد، بیشتریت رشد

تعداد دفعات اجرای نمایش‌های تولید شده در سراسر کشور با ۴۱ درصد رشد از ۱۰هزار و ۲۵۰ نمایش اجرا شده به ۱۴هزار و ۵۳۹ نوبت اجرا افزایش پیدا کرده است

بر اساس آمار به‌دست‌آمده در حوزه کارنامه اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ذیل مولفه‌های یاد شده در این گزارش طی بازه یک ‌ساله از فعالیت و عمر دولت سیزدهم به این شاخص‌ها می‌توان اشاره کرد.

الف) تعداد جشنواره‌های حمایت‌شده توسط اداره کل هنرهای نمایشی در سراسر کشور با رشد ۸۰ درصدی از ۱۲ به ۲۰ جشنواره افزایش پیدا کرده‌است.

ب) تعداد عناوین نمایش‌های تولید شده با عددی نزدیک به ۳۰ درصد رشد در سراسر کشور از ۱۴۸۲ اثر نمایشی به ۱۹۳۱ عنوان نمایش طی بازه زمانی یک ‌ساله افزایش پیدا کرده‌است.

تعداد تماشاگران آثار نمایشی از ۳۸۲ هزار و ۲۸۸ نفر نفر به ۷۱۹ هزار و ۵۰ نفر افزایش یافته استج) تعداد دفعات اجرای نمایش‌های تولید شده در سراسر کشور از ۱۰هزار و ۲۵۰ نمایش اجرا شده به ۱۴هزار و ۵۳۹ نوبت اجرا افزایش پیدا کرده است. با تطبیق این دو عدد به رشد ۴۱ درصدی تعداد دفعات اجرای نمایش‌های تولید شده در سراسر کشور می‌توان دست یافت.

د) تعداد تماشاگران آثار نمایشی از ۳۸۲ هزار و ۲۸۸ نفر نفر به ۷۱۹ هزار و ۵۰ نفر افزایش پیدا کرده است.

این افزایش ۸۸ درصدی نخست در سایه تسریع روند واکسیناسیون؛ بازگشت ایمنی نسبی؛ آغاز فعالیت و حیات جریان تولید آثار نمایشی به شکل مستمر و دو دیگر اعتمادزایی میان گروه‌های هنری و مخاطبان برای استمرار در تولید، اجرا و حضور مخاطبان در سالن‌های نمایشی را بازتاب می‌دهد.

ه) در بخش انتشاراتِ اداره‌کل هنرهای نمایشی؛ پنج عنوان مجله نمایش و چهار عنوان فصلنامه تئاتر طی بازه زمانی یک ‌ساله منتشر شده‌است. اما تعداد کتاب‌های نمایشی از ۱۹ به ۲۲ عنوان با ۱۵ درصد رشد طی بازه زمانی یک‌ ساله در سراسر کشور مواجه بوده‌است.

و) در نهایت ارائه مجوز برای مؤسسات تک منظوره هنرهای نمایشی از ۵۱ مؤسسه به ۱۳۰ مؤسسه با رشد بیش‌از دو و نیم برابری (۲۵۶ درصد) در سراسر کشور بالا ترین میزان رشد فعالیت کارنامه آماری اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به خود اختصاص داده است.

برچسب‌ها سید ابراهیم رییسی ایرنا تئاتر دولت سیزدهم اداره کل هنرهای نمایشی پروندهٔ خبری یکسال با «دولت مردم»

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید ابراهیم رییسی ایرنا تئاتر سید ابراهیم رییسی ایرنا تئاتر دولت سیزدهم اداره کل هنرهای نمایشی اداره کل هنرهای نمایشی افزایش پیدا کرده سراسر کشور طی بازه زمانی دولت سیزدهم آثار نمایشی تک منظوره یک ساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۱۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟

 

به گزارش تابناک، مدیر کل سلامت شهرداری تهران گفت: متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی نوشت: جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت.

به این ترتیب نه فقط در کشورهای توسعه‌ یافته بلکه در کشورهای در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد.

در کشورهای توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند.

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیازهای آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد.

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

دیگر خبرها

  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • کارنامه سه ساله به روایت اعضای شورای شهر اصفهان
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آخرین آمار از وضعیت تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا | این ۶ استان کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی را داشته‌اند
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند