Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@12:37:39 GMT

فقط از ۵ درصد ظرفیت صادراتی صنعت دارو استفاده می‌شود!

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۵۲۲۷۳

فقط از ۵ درصد ظرفیت صادراتی صنعت دارو استفاده می‌شود!

رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه در زمان حاضر تنها از ۵ درصد ظرفیت صادراتی صنعت داروسازی استفاده می‌شود، گفت: صنعت داروسازی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کارنامه موفقی از خود به جا گذاشته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ صنعت داروسازی کشور در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رشد چشمگیری داشته و علاوه بر تأمین نیاز داخلی و خودکفا کردن کشور در تولید داروها، در شرایط تحریم از ارزبری زیاد پیشگیری و از هدررفت منابع نظام سلامت جلوگیری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این با توجه به ظرفیت گسترده صنعت داروسازی کشور، امکان رشد این صنعت بیش از آن چیزی است که در حال حاضر شاهد آن هستیم و این صنعت نیز با چالش‌هایی مواجه است.

به مناسبت روز بزرگداشت محمدبن زکریای رازی که در تقویم ایران به عنوان روز داروسازی شناخته می‌شود در گفت‌وگویی با رئیس انجمن داروسازان تهران، به وضعیت صنعت دارویی کشور و چالش‌های پیش‌رو پرداختیم.

کارنامه درخشان صنعت داروسازی پس از پیروزی انقلاب اسلامی

حمید خویی در گفت‌وگو با تسنیم درباره وضعیت صنعت داروسازی ایران اظهار کرد: صنعت داروسازی کشور تاکنون با تمام فراز و فرودها، کارنامه بسیار موفقی از خود به جا گذاشته است؛ ایران در سال‌های پیش از انقلاب چیزی به نام صنعت ملی داروسازی که درخور توجه باشد، نداشت و عمده داروهایی که در آن سال‌ها در کشور مصرف می‌شدند وارد و مابقی نیز توسط شرکت‌های چندملیتی در ایران ساخته می‌شد اما پس از پیروزی انقلاب، علی‌رغم وقوع مسائلی همچون جنگ تحمیلی و تحریم‌های ظالمانه، داروسازان موفق شدند که پایه‌های صنعت ملی داروسازی را پی‌ریزی کنند و در مدت کمی موفق شدند که 97 درصد داروهای مورد نیاز بازار را تأمین کنند.

چالش‌های صنعت داروسازی

وی با اشاره به برخی چالش‌های صنعت دارو افزود: با وجود این موفقیت‌ها، صنعت داروسازی نیز در سال‌های اخیر با برخی چالش‌ها مواجه شده که اگر مورد توجه سیاست‌گذاران کشور قرار نگیرد، دچار مشکلاتی خواهد شد.

خویی ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که صنعت داروسازی در سال‌های گذشته با آن روبرو بوده، واقعی نشدن قیمت داروها بوده که با اجرای طرح دارویار در دولت سیزدهم و اصلاح سیاست‌های ارزی دارو، بخشی از این مشکلات در حال حل شدن است.

وی با بیان اینکه شرکت‌های بزرگ داروسازی 30 درصد بودجه خود را صرف تحقیق و توسعه می‌کنند اما متأسفانه در سال‌های اخیر شرکت‌های ایرانی تولیدکننده دارو دچار مشکلاتی در تأمین بودجه موردنیاز خود برای ادامه تولید بوده‌اند؛ خاطرنشان کرد: برای آن که صنعت داروسازی ما بتواند کارنامه درخشان خود را در دهه‌های آینده نیز حفظ کند باید علاوه بر واقعی شدن قیمت دارو و متناسب شدن حاشیه سود داروها نظارت بر این صنعت باید بیشتر شود تا کیفیت داروهای تولیدی ارتقا یابد.

داروهای ایرانی باکیفیت‌اند؟

رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه همچنان فضا برای ارتقای کیفیت داروها فراهم است، گفت: وقتی همزمان با افزایش هزینه‌های تولید دارو، قیمت دارو اصلاح نشود؛ اولین عنصری که قربانی می‌شود کیفیت دارو خواهد بود زیرا برخی تولیدکنندگان صنعت دارو مجبور خواهند شد که به سراغ مواد اولیه‌ای بروند که کیفیت و قیمت پایین‌تری دارند؛ البته این صحبت به این معنا نیست که کیفیت داروهای ایرانی پایین است؛ برخی داروهای ایرانی کیفیت بسیار بالایی دارند و برخی دیگر نیز نیازمند ارتقای کیفیت خود هستند.

وی درباره راهکار ارتقای کیفیت داروهای تولیدی بیان کرد: متأسفانه در قیمت‌گذاری داروها هزینه این ارتقای کیفیت دیده نمی‌شود. باید ابتدا این هزینه در قیمت داروها در نظر گرفته شود و سپس نظارت جدی بر صنایع داروسازی صورت بگیرد تا مشخص شود که شرکت‌ها واقعا کیفیت داروهای خود را افزایش داده‌اند یا خیر.

وی در پاسخ به این سؤال که "آیا پایین‌ آمدن کیفیت برخی داروها بر اثر چالش‌های پیش روی صنعت داروسازی، به منزله عدم اثربخشی این داروهاست؟" افزود: خیر؛ در حال حاضر 97 درصد داروهای مصرفی در داخل کشور تولید می‌شود و بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز از این داروها رضایت دارند و بازخورد منفی متناوبی از آنها نداشته‌ایم. از سوی دیگر باید توجه داشت که داروها بر اساس استانداردهای بین‌المللی به نام فارماکوپه ساخته می‌شوند یعنی هر دارویی که در ایران ساخته می‌شود، باید استانداردهای لازم را بر اساس این شرایط بین‌المللی رعایت کند تا سازمان غذا و دارو مجوز تولید به آن بدهد.

خویی ادامه داد: باید توجه داشت که کیفیت دارو، چه برای داروهای ایرانی و چه خارجی، یک طیف است بنابراین همه داروهایی که در داخل کشور تولید می‌شوند، حداقل استانداردهای فارماکوپه را رعایت می‌کنند؛ بنابراین کیفیت لازم برای اثربخشی را دارند اما کیفیت یک طیف است؛ یعنی همه داروها شرایط استاندارد تولید را دارند اما ممکن است یک دارو کف استانداردها و داروی دیگر سقف استانداردها را را داشته باشد.

وی با بیان اینکه داروها قبل از عرضه به بازار مورد بررسی قرار می‌گیرند؛ گفت: تولیدکننده‌ها پیش از ورود دارو به بازار مصرف، تست‌های پایداری را انجام می‌دهند و باید اطلاعات آن را به وزارت بهداشت بدهند و پس از عرضه به بازار نیز به طور اتفاقی نمونه‌برداری می‌شوند و کیفیت آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه در زمان حاضر تنها از 5 درصد ظرفیت صادراتی صنعت داروسازی استفاده می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید در کشور بیشتر از میزان تقاضا در داخل کشور است و این مسئله، ظرفیت صادرات داروهای ایرانی را فراهم کرده است؛ از سوی دیگر حدود 400 میلیون فارسی‌زبان در کشورهای همسایه ایران زندگی می‌کنند که مشتاق مصرف داروهای ایرانی نیز هستند اما تاکنون بسترسازی جدی برای توسعه صادرات داروهای ایرانی انجام نشده است در حالی که یکی از راه‌های تثبیت و تقویت صنعت داروسازی، تأمین بازارهای صادراتی است.

پیش‌بینی اعتبار 73000 میلیارد تومانی برای اجرای طرح "دارویار" در سال جاری/ 6 میلیون نفر رایگان بیمه شدندنخستین محموله داروی بیماران SMA وارد کشور شدفروش داروی ضدبارداری در داروخانه‌ها ممنوع است؟وزیر بهداشت: از آذر 1400 واکسن خارجی خریداری نکرده‌ایم/ تداوم تخصیص ارز ترجیحی به داروهای وارداتی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت داروی شیمیایی تجارت دارو سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت داروی شیمیایی تجارت دارو پس از پیروزی انقلاب داروهای ایرانی کیفیت داروهای صنعت داروسازی کیفیت داروها ارتقای کیفیت کیفیت دارو قیمت دارو صنعت دارو چالش ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۲۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ بهروز ناصری،‌ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ایلام در جلسه‌ای با حضور فعالان صنفی و اقتصادی استان ایلام که در این دانشگاه برگزار شد با بیان اینکه ظرفیت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دانشگاه در خدمت بخش تولید، سرمایه‌گذاری و صنعت قرار خواهد گرفت، اظهار کرد:‌ با توجه به سند تحول و تعالی دانشگاه و تأکید همیشگی دکتر طهرانچی مبنی بر حل مسئله در استان‌ها ظرفیت‌های دانشگاه در همه زمینه‌ها در خدمت توسعه استان قرار می‌گیرد.

وی افزود: صنعت، تولید و سرمایه‌گذاری با مشارکت و حضور دانشگاه بسیار نتیجه‌بخش خواهد بود. درب‌های دانشگاه همیشه برای توسعه ایلام باز بوده و به‌عنوان وظیفه ظرفیت دانشگاه در خدمت استان است. ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه در شهرستان مهران شامل مجتمع رفاهی و اقامتی و زمین مناسب و پارکینگ ۱۰ هکتاری با مشارکت فعالان اقتصادی و صنعتی استان در راستای ایجاد پایانه صادراتی با محور محصولاتی تولیدی استان شکل می‌گیرد.

اربعین فرصت مناسبی برای توسعه و معرفی استان ایلام

یکی از تجار موفق و دبیر اتاق تعاون استان ایلام نیز گفت: اربعین فرصت مناسبی برای توسعه و معرفی استان است. مهم‌ترین اولویت استان باید رفع موانع اداری برای حضور سرمایه‌گذاران در استان باشد.

فرزاد فیض‌الهی بیان کرد: ورود دانشگاه آزاد اسلامی به توسعه استان امیدبخش و مهم‌ترین اولویت فعلی استان ایجاد پایانه صادرات و برندسازی تولیدات استان است که این مهم با همکاری و محور دانشگاه آزاد اسلامی شکل خواهد گرفت.

به گزارش آنا،‌ در این جلسه فعالان اقتصادی و صنفی ایلام به بیان مشکلات و سنگ‌اندازی‌های پیش روی صنعت استان و سرمایه‌گذاری اشاره و خواستار ورود دانشگاه آزاد اسلامی ایلام به این مباحث شدند و رحیم لطفی عضو اتاق صنعت و معدن و از فعالان و کارآفرینان نمونه استان در حوزه تولید و صنعت آرد استان، یار حسین دینی پژو از کارآفرینان و عضو اتاق اصناف استان و کاظم اسماعیلی از فعالان اقتصادی و کارآفرین به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران