Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@20:49:16 GMT

انقلاب در اهدای عضو با رشد کبد کمکی در بدن بیمار!

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۵۷۷۱۰

انقلاب در اهدای عضو با رشد کبد کمکی در بدن بیمار!

یک استارتاپ می‌خواهد کبدهای کوچکی را در بدن انسان به منظور کمک به کبد بیمار رشد دهد، مسئله‌ای که اگر محقق شود، می‌تواند اهدای عضو را متحول کند.

به گزارش ایمنا، به نظر می‌رسد شرکت‌های "لی‌جنسیس"(LyGenesis) و آی‌تولرنس"(iTolerance) آماده نجات افراد مبتلا به بیماری‌های ویرانگر کبدی هستند که واجد شرایط پیوند نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مقاله منتشر شده در مجله MIT Technology Review، یک داوطلب در بوستون آمریکا در هفته‌های آینده اولین کسی خواهد بود که درمان جدیدی را آزمایش می‌کند که می‌تواند منجر به ایجاد یک کبد دوم در بدن وی شود.

رویکرد جدید استارتاپ "LyGenesis" یک مطالعه بازسازی کبد است که توسط "پائولو فونتس" محقق ارشد این پروژه و همکارانش انجام می‌شود. هدف این شرکت تزریق سلول‌های کبدی از اهداکننده به غدد لنفاوی گیرندگان بیمار است. این کار می‌تواند منجر به ایجاد اندام‌های مینیاتوری در بدن شود که در نهایت تصور می‌شود این کبدهای کوچک، از کار افتادگی بخشی از کبد اصلی را جبران کنند.

این مطالعه و آزمایش این روش روی موش‌ها و خوک‌ها موفقیت آمیز بوده است و زمان نشان خواهد داد که این آزمایش چه میزان روی انسان‌ها تأثیر خواهد گذاشت.

این شرکت در یک بیانیه توضیح داد: در این مطالعه، یک بیماری کبدی انسان (تیروزینمی نوع ۱) در خوک‌ها مدل‌سازی شد و سلول‌های کبدی پیوند شده به غدد لنفاوی قادر به تشکیل کبدهای کوچک و کمکی در بدن آنها بودند که همه این حیوانات را که از بیماری‌های کبدی کشنده رنج می‌بردند، نجات داد و درمان کرد. این پیوندها نشان دادند که ایمن هستند و همچنین از نظر ساختاری و عملکردی، مشابه با بافت کبدی عمل می‌کنند.

"تیروزینمی"(Tyrosinemia) یک ناهنجاری متابولیک مادرزادی است که در آن بدن نمی‌تواند به طور مؤثر اسید آمینه تیروزین را تجزیه کند. نشانه‌های این بیماری شامل اختلالات کبد و کلیه و نیز انواع عقب ماندگی ذهنی است. چنانچه این بیماری درمان نشود، می‌تواند کشنده باشد. بیشتر انواع تیروزینمی موجب هایپرتیروزینمی (افزایش سطح تیروزین در خون) می‌شوند.

اندام‌های کمکی برای همه

دکتر "پائولو فونتس" مدیر ارشد پزشکی شرکت "LyGenesis" و مدیر سابق برنامه پیوند کبد در مؤسسه پیوند Starzl در مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبورگ گفت: توسعه و تأیید گرفتن از سازمان غذا و دارو(FDA) برای این درمان‌های جدید و برای استفاده در بیماری‌های تهدید کننده زندگی نیاز به رویکردی دقیق برای مطالعات پیش‌بالینی دارد و پروژه ما برای رشد اندام‌های کمکی برای حمایت از اندام‌های مبتلا به نارسایی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: نمایش اینکه روش سلول‌درمانی ما قادر است به طور ایمن و مؤثر اندام‌زایی -تشکیل یک اندام جدید و کامل از لحاظ عروقی در بدن- را در مدل‌های متعدد حیوانات بزرگ مبتلا به بیماری کبدی ممکن کند، گامی حیاتی برای شروع کارآزمایی بالینی ما در بیماران مبتلا به بیماری‌های حاد کبدی است که در حال حاضر واجد شرایط پیوند کبد نیستند.

در جانداران، نخستین نشانه تشکیل اندام‌های جنینی را اندام‌زایی یا اُرگانوژنز (organogenesis) می‌گویند. موجود در حال شکل‌گیری تا پایان روند اندام‌زایی رویان و جنین خوانده می‌شود.

اندام‌زایی عمل رویش اندام از گونه‌های مختلف بافت است، بافت‌هایی که میان یکدیگر دارای اعمال یکسان یا همانند هستند. این اندام‌ها به نوبه خود معمولاً به دستگاه‌های زیستی مختلفی (مثلاً دستگاه گوارشی) تقسیم می‌شوند.

اندام‌زایی در اصل فرآیندی است که به وسیله آن برون‌پوست، درون‌پوست و میان‌پوست به صورت یک اندام یک‌پارچه ادغام می‌شوند. در انسان، از نظر علمی هفته سوم تا هشتمی که فرد در بدن مادرش است (بارداری) را دوران رویانی یا اندام‌زایی می‌گویند و از ماه سوم تا تولد را دوران جنینی می‌گویند.

درمان انقلابی

دانشمندان می‌گویند اگر این مطالعه در انسان موفقیت‌آمیز باشد، هم برای جامعه علمی و هم برای بیماران یک انقلاب خواهد بود. این رویکرد جدید می‌تواند از اعضایی استفاده کند که در غیر این صورت از کار افتاده و مختل می‌شدند.

محققان بر این باورند که با این روش می‌توانند از هر یک عضو اهدایی حدود ۷۵ نفر را درمان کنند.

"والری گوین-اوانز" زیست‌شناس سلول‌های بنیادی با تمرکز بر بازسازی کبد که در این تحقیق یا شرکت توسعه دهنده آن مشارکتی ندارد، می‌گوید: این رویکرد بسیار امیدوارکننده است. من واقعاً خوشحالم. این ایده در حال ورود به کلینیک است.

پیوند تنها راه نیست

"اریک لاگاس" زیست‌شناس سلول‌های بنیادی در دانشگاه پیتسبورگ و از محققان شرکت LyGenesis، سال‌های زیادی را روی درمان‌های مبتنی بر سلول برای بیماری کبد تحقیق کرده است. او می‌گوید که پیوند به خصوص برای بیمارانی که حالشان خوب نیست، خوب کار نمی‌کند و تنها راه حل نیست.

او حدود ۱۰ سال پیش ایده تزریق سلول‌های کبد سالم به کبدهای بیمار را در موش‌ها آزمایش کرد، اما فقط تعداد کمی از موش‌ها زنده ماندند.

زمانی که "لاگاس" و همکارانش آن موش‌هایی را که زنده مانده بودند، کالبد شکافی کردند، بسیار شگفت‌زده شدند، چرا که به گفته خودشان، جایی که غدد لنفاوی در آن قرار دارد، یک کبد کوچک دیدند.

منبع: ایسنا

کد خبر 600184

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علم و فناوری علم و فناوری پزشکی تازه های پزشکی پیوند عضو پيوند كبد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اندام زایی اندام ها موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۷۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • خواص ظرف های ضد سرطانی