Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور مجلس رئیس جمهور اهتمام ویژه دولت به استفاده از ظرفیت دانشگاه و دانشگاهیان را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش خبرگزاری برنا، سیدمحمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های سفر به استان قم به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور و به مناسبت هفته دولت در دیدار روسای دانشگاه و دانشگاهیان استان قم، اظهار داشت:  دولت، برنامه هفتم توسعه را  براساس مساله محوری تدوین کرده و به زودی پس از تصویب سیاست‌های برنامه در مجلس تشخیص مصلحت نظام، نهایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: امروز دستگاه‌های دولتی توجه و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناوری دارند و معتقدیم فعالیت‌های اقتصادی بر پایه دانش خلاقیت و نوآوری می‌تواند شکوفا شود. نیروهای تحصیل کرده و متخصص می‌توانند با انتخاب راه‌های میانبر در مسیر توسعه کشور شتاب ایجاد کنند.

معاون پارلمانی رییس جمهور اهمیت حمایت از نخبگان را مورد اشاره قرار داد و گفت: همگرایی مطلوبی که در کشور ایجاد شده فرصت مناسبی برای تقویت و توسعه علوم انسانی است.

حسینی خاطرنشان کرد: دولت به رغم همه مشکلات مصمم است با افزایش درآمدهای کشور به ویژه از محل صادرات غیر نفتی، وضعیت عمومی جامعه بهبود یابد.

معاون پارلمانی رییس جمهور در ادامه با اشاره به سخنان روسای دانشگاه‌ها بر بررسی و حل مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه غیرانتفاعی، توجه به پژوهش‌های دانشگاهی در آسیب‌های اجتماعی و اصلاح برخی آیین‌نامه‌های دانشگاهی تاکید کرد.

در این مراسم امیر آبادی نماینده مردم قم و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: دکتر حسینی ارتباط نزدیک و شایسته‌ای با نمایندگان دارد و دولت انقلابی در یک سال گذشته نشان داد که پای کار رفع مشکلات مردم است و انصافاً  تلاش بی‌وقفه و خستگی ناپذیری را در پیش گرفته و با هماهنگی‌خوبی که بین قوای مختلف شکل گرفته شاهد رقم خوردن اتفاقات مطلوبی در عرصه های مختلف هستیم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعیین تکلیف برخی پروژه‌های معطل مانده قم، تصریح کرد: متاسفانه در ۸ سال گذشته در رابطه با بسیاری از پروژه‌هایی که در سطح استان قم آن را پیگیری می‌کردیم هیچگونه اقدامی انجام نگرفت و بعضاً در این مسیر اجرای آن سنگ‌اندازی هم می‌شد اما امروز اراده دولت مردمی تعیین تکلیف این پروژه ها است.

در این دیدار رییس دانشگاه قم نیز در سخنانی با اشاره به ظرفیت بالای قم در حوزه علوم اسلامی و انسانی، خاطرنشان کرد: موسسات علمی و پژوهشی قم اقدامات زیادی در این مباحث داشته و جا دارد یافته های آنان در کتب دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد.

تقویت دانشگاه های غیرانتفاعی منجر به ارتقای علمی کشور می شود

حجت الاسلام عسکر دیرباز، همچنین خاطرنشان کرد: تقویت دانشگاه های غیرانتفاعی، آزاد و سایر موسسات علمی ،منجر به ارتقای علمی کشور می شود و ادغام آنها با یک دیگر تصمیم سنجیده ای نیست.

وی مباحث فرهنگی دانشگاه‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت: مسائل مربوط به عفاف و حجاب باید بصورت ایجابی و در قالب اقدامات فرهنگی هدایت شود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم نیز گفت: در مباحث علمی و دانشگاهی باید حساب ویژه ای روی مراکز علمی این استان باز شود.

*هم اکنون 118 شرکت دانش بنیان در سطح استان قم وجود دارد

حجت الاسلام حسن خیری، قم را پیشتاز وحدت حوزه و دانشگاه یاد کرد و ادامه داد: برای تقویت علوم اسلامی انسانی در قم لازم است تا مراکز علمی شاخص با همکاری حوزه و دانشگاه راه اندازی شود.

وی اضافه کرد: حدود 68 درصد دانشجویان قمی در رشته های علوم انسانی مشغول تحصیل هستند اما خروجی این افراد در جامعه به خوبی نمایان نیست.

رییس پارک علم و فناوری قم نیز  گفت: با حمایت های دولت هم اکنون 118 شرکت دانش بنیان در سطح استان قم وجود دارد و حدود 3 هزار نفر در پارک های علم و فناوری قم مشغول فعالیت می باشند. قم در رتبه هشتم شرکت های دانش بنیان و ششم فناوری های نرم کشور قرار دارد.

رییس دانشگاه حضرت معصومه(س) نیز با اشاره به کسری بودجه این دانشگاه،  درخواست نمود نسبت به رفع نیازهای بودجه ای این مرکز علمی اقدام عاجل صورت بگیرد.

انتهای پیام/

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: معاون پارلمانی رئیس جمهور سیدمحمد حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۸۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین نکوداشت و قدردانی ۶۰ سال تلاش‌های خستگی‌ناپذیر علمی و اجرایی استاد دکتر سید محمد بلورچیان مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه شیمی و مهندسی با حضور دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در مرکز همایش‌های حکمت این پژوهشگاه برگزار شد.

محمدرضا مخبر دزفولی رییس فرهنگستان علوم در آئین نکوداشت و قدردانی ۶۰ سال تلاش‌های خستگی‌ناپذیر علمی و اجرایی استاد دکتر سید محمد بلورچیان مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه شیمی و مهندسی در مرکز همایش‌های حکمت این پژوهشگاه، اظهار کرد:‌ بیش از دو دهه است دکتر بلورچیان را می‌شناسم، بیشتر ارتباطمان در فرهنگستان علوم بوده است. انصافا از روزی که با ایشان آشنا شدم هر روز یک نکته از ایشان یاد گرفتم، تاسیس این پژوهشگاه و مجموعه‌ای پژوهشی در تبریز، علاقه به ساخت و ساز در موضوعات دانشگاهی، نشان می‌دهد که ویژگی اصلی ایشان پشتکار است ایشان مشهور گمنام است و توانمندی‌هایش ناشناخته است.

وی ادامه داد:‌ در جلسات مجمع فرهنگستان شاید تنها کسی که بعدا مصوبات را پیگیری می‌کند دکتر بلورچیان با روحیه انسانی و حسن خلق است. پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی هم به همین دلیل ساخته شده است.

رییس فرهنگستان علوم بیان کرد: اواخر دهه ۸۰ پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی شکل گرفت، دکتر بلورچیان از بخش به بخش پژوهشگاه و درباره جزییات همواره توضیح می داد و آدمهای فرهیخته و توانمند را پیدا می‌کرد و به پژوهشگاه می‌آورد.

مخبر دزفولی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که در فرهنگستان دنبال می‌کنیم این است که باید روشی پیدا شود تا توانمندی دانشی برای شکل‌گیری ایران قوی به کار گرفته شود. یعنی علاوه بر اینکه نگاه ویژه به کاربرد علوم داریم، حرکت در مرزهای دانش را مدنظر خواهیم داشت. دکتر بلورچیان این مسائل را پیگیری می‌کردند، در عین حال ظرفیت و توانمندی ایشان در تاسیس، استمرار و تربیت باید مورد توجه باشد چراکه وی به عنوان معلم و مربی و تربیت کننده است و باید به عنوان الگوی برجسته معرفی شود.

وی افزود: شاید یکی از کارهای فرهنگستان‌ها معرفی درست ذخیره و گنجیه دانشی کشور است که از جمله آنها دکتر بلورچیان است.

رییس فرهنگستان علوم با تاکید بر موضوع علوم پایه بیان کرد: گاهی عجله و شتاب‌زدگی در رسیدگی به موضوعاتی داریم که موجب عقب‌ماندگی در حوزه علوم پایه شده است، اروپا، آمریکا و چین سرمایه گذاری ویژه در حوزه علوم پایه دارند، ما هم باید برای علوم پایه سرمایه‌گذاری ویژ ه ای داشته باشیم.

مخبردزفولی عنوان کرد: فناوری‌ها از دل مطالعات علوم پایه به دست می‌آید. گاهی چون دوراندیشی نمی‌کنیم سرمایه‌گذاری علوم پایه را مناسب نمی‌دانیم و فکر می‌کنیم باید سرمایه‌گذاری زودبازده داشته باشیم. اما باید بدانیم دستیابی به رده‌های بالای علمی، بدون داشتن علوم پایه قوی و دانشمندان قوی امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: مهندسی، پزشکی و علوم کاربردی بسیار مهم است اما عقبه همگی علوم پایه است ما به این موضوع کم توجهی می‌کنیم. خوشبختانه وزیر علوم اهل علوم پایه است و به این موضوع توجه ویژه دارد، فرهنگستان علوم نیز در این زمینه برنامه‌ریزی می‌کند. یکی از وظایف ما در آینده این است که باید مشخص کنیم برای رسیدن به قله‌ها و مرجعیت علمی چگونه عمل کنیم. باید هدفمند سرمایه‌گذاری کنیم تا نتیجه گیری مفید بگیریم.

رییس فرهنگستان علوم گفت:‌ فرهنگستان در رویکرد جدید و نگاه به آینده، بخش مهمی از برنامه‌ریزی‌های طولانی مدت و میان مدت را بر مبنای علوم پایه انجام خواهد داد. باید نسبت به علوم پایه در سطح دانشگاه و پیش از دانشگاه حساس باشیم، این موضوع در آموزش و پرورش باید مورد توجه باشد چون در زمینه علوم پایه سرمایه‌گذاری درست صورت نگرفته است به همین دلیل بهره وری پایین بوده است.

کد خبر 6091878

دیگر خبرها

  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست