Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در برخی زمینه‌ها با حجم عظیم قوانین، تعارض و هم پوشانی و ضعف نظارت مواجه هستیم، گفت: این وضعیت برای کشور و مردم آسیب آور خواهد بود و مجلس شورای اسلامی باید از این معضل جلوگیری کند.   به گزارش مرکز خبر حوزه، عطالله رفیعی آتانی در سخنانی خاطرنشان کرد: ما در کشور با دو مشکل روشن در قانونگذاری مواجه هستیم یکی حجم بالای قوانین است که روزانه از طریق مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهایی که قانونگذاری می‌کنند به حجم آنها افزوده می‌شود و دیگری اینکه ما انقلاب کردیم ولی همچنان قوانین قبل از انقلاب اسلامی جزو قوانین معتبر است و این خود مشکل ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این حجم عظیم از قوانین با معضل دیگری به نام تعارض و هم پوشانی مواجه هست، هم پوشانی قوانین تا حدودی قابل تحمل است ولی تعارض قوانین آسیب زا خواهد بود و بی توجهی به این مساله باعث می‌شود مشکل به صورت بی نهایت لاینحل باقی بماند.   رفیعی آتانی بیان داشت: البته این موضوع یک مشکل محتوایی دارد و آن اینکه دیدگاه‌های بنیادی ما در حوزه‌های مختلف روشن نیست، مثلاً نمی‌دانیم وظیفه دولت در حوزه فرهنگ چیست و مبنای مورد توافقی در این زمینه‌ها نداریم و به دلیل این خلاء، نگرانی و دغدغه پیدا می‌کنیم و فکر می‌کنیم با قانونگذاری می‌توان مشکل را حل و فصل کرد.   رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تصریح کرد: ما به یک نظریه پایه و بنیادین مورد توافق که مسائل جمهوری اسلامی را در حوزه‌های مختلف تعیین تکلیف و حل و فصل کند، نیاز داریم، هر اندازه ما در مورد محتواها کمتر بدانیم بیشتر قانون وضع می‌کنیم چون فکر می‌کنیم احتمال‌های آسیب زا را کاهش می‌دهیم در حالی که این امر واقعاً مشکل را پیچیده‌تر خواهد کرد.   رفیعی آتانی تصریح کرد: مطالبه اصلی ما باید این باشد که آن مبانی پایه‌ای و بنیادین جایی روشن شود که دولت جمهوری اسلامی در حوزه فرهنگ چه وظایفی دارد، وقتی این مساله روشن شد هم خیلی از قوانین زائد را از بین می‌برد و هم مساله را به صورت ریشه‌ای حل می کند. .   وی با طرح این پرسش که آیا حجم عظیم قانونگذاری عقلایی است؟ گفت: اینکه مجموعه بزرگی مانند مجلس شورای اسلامی و نهادهای دیگر به صورت دائم در حال وضع قانون باشند این خود باعث مشکلاتی خواهد شد که یک نمونه آن این است که مردم دائم متخلف هستند و هرکاری که انجام دهند با یک قانون معارض خواهد بود و تخلف از یک قانون محسوب می‌شود.   وی ادامه داد: باید تدبیری اتخاذ شود که جعل و وضع قانون محدود شود، اگر با همین وضعیت پیش برویم، برخی نهادها از وظایف اساسی دیگری مانند نظارت باز می‌مانند.   رفیعی آتانی یادآورشد: کشور  در امور مختلف از فقر نظارت رنج می‌برد، انسان‌های درست که دقیق و سالم کار می‌کنند کم نیستند، ولی کشور نباید از موهبت آثار نظارت محروم شود، اگر ناظران در حوزه های مختلف وظایف خود را انجام می‌دادند خیلی از مشکلات برای کشور ایجاد نمی‌شد و حتی نیاز به وضع برخی قوانین جدید هم نبود.   وی ادامه داد: پیشنهاد روشن برای حل این معضل، داشتن نظریه‌های پایه‌ای و بنیادین مورد توافق است تا مسائل نظام جایی تعیین تکلیف شود، بگوییم دولت در فرهنگ بر اساس مبنای جمهوری اسلامی باید اینقدر دخالت کند و این نظریه را در قانونگداری حاکم ببینیم.   رفیعی آتانی تغییر دولت‌ها و شعارهای متفاوت را نیز باعث حجم عظیم قانونگذاری در کشور دانست و گفت: دولت‌هایی با شعارهای مختلف می‌آیند و برای تحقق شعارهای خود لایحه می‌دهند، این لایحه‌ها در هر دولت ذاتاً متعارض می‌شوند، این وضعیت هم باید مدیریت و حل و فصل شود.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۰۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیردریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به پیشرفت شگرف نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در ۴۵ سال بعد از انقلاب اسلامی که کشور در همه ابعاد در شرایط تحریمی و توطئه دشمنان قرار داشته است، انقلاب اسلامی در نقطه شروع خود حتی سیم‌خواردار هم نداشت.

وی در گفتگویی که با خبرگزاری دانشجو داشته، افزود : اما انقلاب از داشته‌های خود که مردم و جوانان نخبه بود بهره برد و امروز نه تنها در منطقه خاورمیانه، بلکه در جهان حرف اول را می‌زند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: هدف اصلی ایجاد پایگاه در قطب جنوب مطالعات علمی است، یعنی جامعه علمی و نخبگانی کشور در آن حضور پیدا خواهند کرد، در همه کشورهای دنیا که پایگاه در قطب جنوب دارند ارتش‌ها صرفاً پشتیبان کننده است.

امیردریادار ایرانی تاکید کرد: ما آمادگی کامل برای پشتیبانی نخبگان و بخش‌های علمی کشور برای حضور در قطب جنوب را داریم، بر این اساس دولت در حال آماده سازی برای حضور دائمی در قطب جنوب است.

27211

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899837

دیگر خبرها

  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • معاون رئیس‌جمهور: ۵۰۰ هزار خانه تحویل متقاضیان شد
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • رییس سازمان سنجش آموزش کشور: نمرات سال گذشته کنکوری‌ها همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • نمرات سال گذشته کنکوری‌ها همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • نمرات کنکور سال گذشته داوطلبان همچنان معتبر است/ انتشار کارنامه اولیه در مرداد
  • امضای 5 سند همکاری مشترک میان مقامات ایران و سریلانکا
  • آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده