Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@21:30:24 GMT

نان هوشمند

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۶۳۹۱۳

نان هوشمند

«هوشمندسازی اعطای یارانه آرد و نان» طرحی که نه فقط آرد و نان بلکه حکمرانی اقتصادی مبتنی بر داده را رقم زده و به محک تجربه کشاند.

روزنامه ایران: قانون بودجه سال 1401 مصوب مجلس شورای اسلامی، مسئولیت مدیریت ارز ترجیحی را به دولت سپرد و بر همین مبنا بود که دولت سیزدهم طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها در موضوع کالاهای اساسی را از اردیبهشت ماه سال جاری در دستور کار خود قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نان به عنوان «آخرین سنگر معیشتی مردم» در میان کالاهای اساسی، برای دولت از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است و طی ابلاغ 19 اردیبهشت 1401 از طرف دفتر معاون اول رئیس جمهور، مسئولیت طراحی و پیاده سازی زیرساخت مدیریت هوشمند و عادلانه یارانه آرد و نان به وزارت امور اقتصادی و دارایی در قالب طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان (مهیا) واگذار شد.
طرح مهیا  بعد از پروژه کارت سوخت و تجهیز 3000 جایگاه توزیع سوخت، شاید بزرگترین زیرساخت سخت افزاری و نرم افزاری برای مدیریت توزیع یک کالای یارانه ای در 15 سال گذشته است که در دولت سیزدهم، تنها کمتر از 4 ماه از در سطح کشور به فراگیری بالای 95 درصد در اجرای آن رسید و حالا با فراهم شدن امکان سنجش فراگیر عملکرد واحدهای پخت نان در سراسر کشور، امکان بازرسی هوشمند و مدیریت و توزیع هوشمند تخصیص گندم و آرد یارانه ای هم در کشور فراهم خواهد شد.


بر اساس اعلام وزارت اقتصاد در این طرح، معیار رفتار صحیح نانوایان و مشتریان، میانگین رفتار خرید یا فروش نان در آن منطقه است و لذا تفاوت الگوهای مصرف نان در مناطق مختلف جغرافیایی، در طرح به صورت خودکار پشتیبانی می شود.
از دیگر ویژگی‌های بارز طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان این بود که برای دولت بار استقرار زیرساخت ها را نداشت چرا که پیاده سازی این زیرساخت عظیم و فراگیر به واسطه سرمایه گذاری و عاملیت اجرایی و مالی به بانک عامل سپرده شد.
۱۰۰ روز پس از اجرای این طرح، آمارها حاکی از توفیق دولت در فاز اول پروژه است.


محمد جلال، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفت‌وگو با ایران در تشریح گزارش عملکرد 100 روزه اجرای این طرح می‌گوید: کارتخوان های هوشمند موضوع این طرح، بیش از ۹۵ درصد فروش نان سنتی در کشور را تحت پوشش قرار داده اند و سنجش رفتار و عملکرد واحدهای پخت نان در سراسر کشور و امکان هشداردهی پیامکی به تفکیک نانوایان و بازرسی هوشمند و مدیریت و توزیع هوشمند تخصیص گندم و آرد یارانه ای، فراهم شده است.
وی می گوید: هم اکنون روزانه بیش از ۸.۹ میلیون تراکنش خرید نان، در کارتخوان های موضوع این طرح با ارزش ریالی مجموعا ۸۲ میلیارد تومان و در قالب ثبت فروش بیش از ۱۰۵ میلیون قرص انواع نان ثبت می شود.


به گفته وی داده های مذکور حاکی از ۳۰ درصد افزایش تعداد تراکنش های کارتخوان های نانوایی ها قبل از آغاز طرح و کاهش ۴۰ درصدی مبلغ خرید مردم از کارتخوان نانوایی هاست. در واقع بعد از اجرای طرح، خرید نقدی نان به شدت کاهش و تراکنش های غیرمرتبط با خرید نان تا حد زیادی از کارتخوان های مستقر در نانوایی ها حذف شده است.
جلال توضیح می‌دهد: با شروع فاز دوم طرح با همکاری مشترک وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و وزارت امور اقتصادی و دارایی و ترمیم کمک هزینه جبران افزایش دستمزد و اجاره نانوایان و شناورسازی و متناسب سازی تخصیص آرد یارانه ای به میزان عملکرد قابل قبول ثبت شده نانوا درکارتخوان‌های هوشمند، فراگیری کامل در مورد استقرار کارتخوان های هوشمند در نانوایی های کشور محقق خواهد شد.


بر اساس این گزارش یک صد روزه هم اکنون میانگین آرد مصرفی به ازای هر قرص نان در کشور، 148 گرم و میانگین قیمت هر قرص نان حدود 728 تومان است و برآورد می شود که نیاز روزانه کشور در حوزه نان سنتی، ۱۲۰ میلیون قرص انواع نان در روز می باشد. در حوزه نان سنتی، به طور متوسط، ۳۸ درصد آرد برای تولید نان لواش، ۲۵ درصد برای تولید انواع نان تافتون، ۲۵ درصد برای تولید انواع نان بربری و ۱۰ درصد برای تولید نان سنگک و ۲ درصد برای سایر انواع نان مورد استفاده قرار می گیرد. متوسط میزان مصرف آرد یارانه ای در کشور روزانه حدود ۲۳۱۰۰ تن است که برآورد نیاز کشور در تامین نان مردم، حدود ۱۸ هزار تن است.    مشاور وزیر اقتصاد اعلام می کند: از آغاز طرح تا کنون، فروش بیش از ۵ میلیارد و ۳۵۰ میلیون قرص نان در قالب ۴۱۰ میلیون تراکنش خرید نان توسط بیش از 76 میلیون کارت بانکی یکتا در سامانه، ثبت شده است.


علاوه بر این موارد،  ثبت فروش نان غیر واقعی، جابجایی کارتخوان ها و انتقال کارتخوان به واحد صنفی دیگر، تولید تراکنش های جعلی توسط برخی نانوایان و ... به منظور سواستفاده از کمک هزینه دولت به نانوایان یا بهره مندی غیر عادلانه از آرد یارانه ای، با تحلیل داده ای سوابق رفتار نانوایان در کارتخوان های هوشمند، به صورت مداوم در حال شناسایی است و در صورت تکرار، تبعات معنی دار مالی و حقوقی برای نانوا در پی خواهد داشت.

  تقلب فقط 3 درصد
قاعدتا چنین طرحی ممکن بود با تقلب و سوء استفاده از سوی برخی مواجه شود اما آمارها حکایت از همراهی نانوایان و مردم دارد به طوری که سبحانیان تاکید می‌کند: ثبت فروش نان غیر واقعی و تولید تراکنش های جعلی توسط برخی نانوایان بابت سوءاستفاده از کمک هزینه 15 درصدی، صرفا از طرف کمتر از 3 درصد نانوایان مشاهده شده است که بیش از 12 درصد کل کمک هزینه ها را دریافت کرده اند و به صورت دقیق توسط مدیران استانی، عودت منابع در دستور کار قرار گرفته است.
 

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کارتخوان های هوشمند یارانه آرد و نان آرد یارانه ای کارتخوان ها برای تولید نانوایی ها کمک هزینه انواع نان فروش نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۳۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان وی تصریح کرد:تحولات ارزی ‌و‌افرایش قیمت مواد اولیه کود شیمیایی در آغاز سال جاری این استان را با چالش های اساسی و کشاورزان را دچار تنش افزایش قیمت و  بستن بودن سامانه پایش مواد کودی برای صدور حواله کرده بود.
 وی تصریح کرد: پتروشیمی ها نیز در فروردین ماه سال جاری، تحویل سهمیه‌کود‌اوره را به این استان متوقف کرده بودند و فقط سهمیه‌کود اوره اسفند ماه سال۱۴۰۲ تحویل دادند.
  ضیائی همچنین درباره سهمیه انواع کود کشاورزی یارانه ای در سال۱۴۰۳ گفت: فعلا برای این شرکت سهمیه سال جاری همانند سهمیه سال گذشته به میزان۱۸۲ هزار و۷۵۴تن شامل: کود های ازته، فسفاته و پتاسه تعریف و مشخص شده است. ‌که تاکنون ۱۲ درصد ازسهمیه ابلاغی به میزان۲۱هزار و ۹۲۴ تن تامین شده است که این رقم در سال گذشته۲۰ هزار و۸۳۸ تن، بوده است. 
  وی خاطر نشان کرد: با این وجود برای تامین کود سرک اوره نیز باکمبود مواجه نبودیم و درحال حاضر نیز بیش از دوازده هزارو۵۶۸ تن انواع کود پایه پر مصرف شامل یک هزار و ۲۲۵ تن ازته، چهار هزار و۳۹۴ تن پتاسه‌و شش هزارو۹۴۹ تن برای کشت بهاره ذخیره سازی شده است‌و روانه۳۵۰ الی۴۰۰ تن کود از مبادی و پتروشیمی های و کارخانجات تولید داخل به انبار های استان حمل و تخلیه می گردد و جای هیچ گونه دغدغه و‌نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد.
ضیایی بصورت ‌مصداقی بیان کرد: در حال حاضر یک کیسه ۵۰ کیلویی کود اوره با قیمت ۱۹۵ هزار تومان، یک کیسه ۵۰ کیلویی کودسوپر فسفات تریپل با قیمت ۷۱۵ هزار تومان و یک کیسه ۵۰ کیلویی کود سولفات پتاسیم نیز با قیمت ۸۱۲ هزار تومان به کشاورزان تحویل می شود.
وی افزود: این سهمیه کودهای شیمیایی با قیمت های اشاره شده به صورت قیمت های یارانه ای به کشاورزان تحویل می شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت آزاد یک کیسه کود اوره در بورس بیش از ۸۰۰ هزار تومان و کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه نیز تا حدود دو میلیون تومان است که دولت مابه التفاوت این نرخ ها می پردازد.

دیگر خبرها

  • مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود
  • برقراری و تامین امنیت ورزشگاه‌ها با استفاده از دوربین‌های هوشمند پلیس
  • ۸۵ درصد نمایندگان پست با گوشی هوشمند توزیع مرسوله می‌کنند
  • ۳۱ درصد منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده است
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • آخرین تغییرات درباره یارانه‌ها و زمان واریز آن
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای