Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@11:14:35 GMT

بازنگری طرحهای کلان مدت دانشگاهها در حوزه نفتی

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۰۸۵۵

بازنگری طرحهای کلان مدت دانشگاهها در حوزه نفتی

محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار مهر درباره همکاری دانشگاه ها با وزارت نفت گفت: از چند سال قبل بحث همکاری دانشگاه ها و پژوهشکده ها با وزارت نفت وارد مرحله جدید شد به این ترتیب که چون موضوعات نفت و گاز کشور و بطور کلی صنایع نفت و گاز، مسائل اساسی و بلندمدتی است، تلاش شد تا طرح های بلندمدتی با دانشگاه ها تنظیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خوشبختانه وزارت نفت در حوزه های مختلف بالا دستی، پایین دستی و پخش و پالایش و پتروشیمی، کارهای مختلفی در قالب طرح های کلان بلند مدت با دانشگاه های مختلف و بزرگ کشور در تهران و شهرستانها منعقد کرد و هدف این بود که بتوانیم کار را توسعه دهیم و دانشگاه ها را در جهت اولویتها و نیازهای اساسی با وزارت نفت، همراه کنیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه همگرایی خوبی در این رابطه آغاز شده و دانشگاه ها سعی دارند بر اساس مامورتهایی که به آنها داده شده کار را پیش ببرند، ادامه داد: این اولین بار است که کارهایی در این ابعاد در دانشگاه ها انجام می شود. پیش از این پروژه ها بیشتر بر اساس یک استاد یا یک متخصص و تعهدات و تخصص آن فرد منعقد می شد، ولی در طرح های کلان کنونی، سعی شده است که توان دانشگاه بصورت گسترده درتخصص های متعدد و نه فقط محدود به نفت، بلکه تخصص های دیگری همچون برق، مکانیک، کامپیوتر، مهندسی صنایع، مدیریت و غیره همراه شود و دانشگاه ها بتوانند بصورت همه جانبه روی موضوعات مورد علاقه وزارت نفت کار کنند.

سیف افزود: طبیعتا این طرح ها از آنجا که نخستین بار است اجرا می شود با کندی پیش رفته است با این وجود اما خوشبختانه این ساختار در دانشگاه ها جا افتاده و تقریبا بصورت محوری روی این موضوعات کار می شود.

وی با اشاره به اینکه با تغییر تحولات دولت جدید، وقفه ای در موضوعات حاصل شد، گفت: از این فرصت استفاده کردیم تا طرح ها مورد بازنگری و آسیب شناسی قرار بگیرد. به این ترتیب که تلاش کردیم طرح ها به سمتی برود که حتما دستاورد ویژه و قابل استفاده داشته باشد و بتواند بصورت مشخص به وزارت نفت در توسعه میادین و بهره برداری از منابع نفت و گاز کمک کند تا انشالله شاهد تسریع و افزایش کیفیت باشیم.

سیف اظهار داشت: خوشبختانه معاونت پژوهشی و فناوری وزارت نفت در این زمینه همکاری لازم را داشته و وزیر نفت نیز تاکید دارد که این موضوع بخوبی پیش برود و زیربنایی باشد برای همکاریهای گسترده دو وزارتخانه.

وی تعداد طرح ها را حدود ۴۰ طرح برشمرد و گفت: از این میان تعدادی طرح های بالادستی است؛ یعنی روی فناوری ها و مسائل مربوط به اکتشاف و بهره برداری میادین و افزایش ضریب برداشت تمرکز دارد.

سیف ادامه داد: طبیعتا تکنولوژی های مختلفی در این زمینه وجود دار و دانشگاه ها در این بخش کمک می کنند تا با بومی سازی این فناوری ها و بهره برداری در میادین نفتی کشور، وزارت نفت و در مجموع کل کشور، درآمدش از این منابع بیشتر شود.

وی افزود: برخی طرح های هم اصطلاحا طرح های پایین دستی هستند که فناوری های مرتبط با پالایش و پخش، تولید محصولات، پتروشیمی و موارد مشابه را شامل می شود. این طرج ها نیز به نوبه خود بسیار ارزشمند هستند و اجرای آنها می تواند کشور را از واردات تکنولوژی های خارجی و یا وابسته بودن به تجهیزات و امکانات خارجی، بی نیاز کند.

سیف با بیان اینکه همه این طرح ها، در واقع ماموریتهای استراتژیک و مهمی به شمار می روند، اظهار داشت: طبیعتا ما علاقمند هستیم که دانشگاه ها بتوانند همه امکانات خود؛ از جمله اساتید، دانشجویان ارشد و دکتری، پایان نامه ها و آزمایشگاه های تخصصی را هم راستا کنند و با استفاده از آنها نیازهای وزارت نفت محقق شود.

سیف گفت: قرار است تا پایان تابستان بازنگری طرح ها به انجام برسد و بر اساس نیازهای جدید و شرایط وزارت نفت، قراردادها بروز شود. در این راستا قرار شد وزارت نفت کمیته مشترکی را با وزارت علوم تشکیل دهد و خود دانشگاه ها هم مسائل و مشکلات را بررسی کنند و دستاورهایی را که داشته اند ارائه دهند تا با یک جمع بندی اساسی، مشخص شود که چه ماموریتی به کدام دانشگاه سپرده شود.

کد خبر 5575622 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت علوم دانشگاه ها وزارت نفت ارتباط دانشگاه با صنعت سازمان سنجش دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه های علوم پزشکی ثبت نام دانشجویان دانشگاه تهران شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان امور دانشجویان مرکز سنجش آموزش پزشکی پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی وزارت علوم دانشگاه شهید بهشتی کنکور دانشگاه ها پذیرش دانشجو دانشگاه ها وزارت نفت طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۰۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود

صالح اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اثرگذاری فضای مجازی در شرایط امروز کشور اظهار کرد: امروز در کشور دو کلان مسئله ناظر به فضای مجازی داریم که باید بر روی آن کار کنیم.

وی افزود: کلان مسئله اول همبستگی اجتماعی و کیان ایران است بعضاً در فضای مجازی شاهد اخبار و مطالب نادرست هستیم که بحث همبستگی اجتماعی و سرمایه اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده و می‌تواند باعث مشکلاتی در کشور شود.

وی با بیان اینکه کلان مسئله دوم خانواده ایرانی است، تصریح کرد: خانواده ایرانی به مثابه یک کل منسجم است که یکی از محورهای اصلی آن تربیت است اما به نظر می‌رسد این نهاد اجتماعی در نسبت با فضای مجازی دچار اعوجاج شده است.

اصغری اضافه کرد: فضای مجازی یکی از فرصت‌های خانواده‌ها محسوب می‌شود که متأسفانه شاهد آن هستیم بعضاً مخاطرات آن در خانواده پررنگ شده است.

وی با بیان اینکه باید فعالیت‌های ترویجی را در قالب کمپین‌های مردمی جلو ببریم، اضافه کرد: ما در سازمان مرکز سواد مجازی سازمان سراج تلاش می‌کنیم گروه‌ها و مجموعه‌های مردمی را که دغدغه بهبود شرایط اجتماعی-خانوادگی را در مدل خرد را دارند همراهی کنیم و نیازهای آنان را برطرف کنیم.

مسؤول مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج تصریح کرد: جنس فعالیت‌های اجتماعی ارگانیک و مردم برای مردم را باید تقویت کنیم.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: حاکمیت و دولت عزم خوبی برای حل مسائل حوزه رسانه و فضای مجازی دارند اما الگوی مردم برای مردم یک الگوی مکمل محسوب می‌شود.

وی گفت: نباید و نمی‌توانیم به عنوان یک جامعه پویا منتظر باشیم تا همه اقدامات از سوی ساختارهای دولتی انجام شود بلکه باید توان خود در سطح خرد تقویت کرده و با احساس مسؤولیت اجتماعی نسبت به مسائلی همچون خبر جعلی دغدغه داشته باشیم.

اصغری تاکید کرد: در جامعه باید الگوهای موفق کوچک را توسعه و رسانه‌ای نمائیم.

وی در پایان با بیان اینکه فضای مجازی ما باید انسجام اجتماعی را افزایش دهد نه اینکه این فضا باعث دو قطبی شدن جامعه و اختلاف در جامعه شود، ادامه داد: ایجاد کمپین ملی مواجهه با خبر جعلی یکی از فعالیت‌هایی است که امسال به آن می‌پردازیم.

کد خبر 6088323

دیگر خبرها

  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • رشد ۷۰ درصدی کشور در تجارت الکترونیک طی سال گذشته
  • وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه تاکید کرد
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است
  • اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • بازنگری تعهدات وزارت نفت نسبت به طرح‌های درمانی بوشهر
  • امضای 5 سند همکاری مشترک میان مقامات ایران و سریلانکا