Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس؛ حنان سالمی: نمی‌شنوند، آن‌ها هیچ کدام از روضه‌ها را نمی‌شنوند اما خوب بلدند «یا حسین» بگویند. یا حسینشان چای ایرانی‌ست که  در استکان عربی می‌ریزند و برایت شیرینش می‌کنند، یا حسینشان خرمایی‌ست که در دهانت می‌گذارند، دورت می‌گردند و وقتی موقع خداحافظی شد خاک کفشت را توتیای چشمشان می‌کنند، آن‌ها یک موکب‌اند در مسیر نور که بی‌سروصدا می‌درخشند و ناگهان دست تقدیر، ما را به آن‌ها می‌رساند تا در خیمه‌شان نورانی شویم!

حجت‌الاسلام ناصر احمدی، مسوول بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) شهرستان بندر امام، قصه‌ی روز دیدار با آن‌ها را این‌گونه تعریف می‌دهد:

چند سالی است که تقدیر از موکب‌های حسینی را انجام می‌دهیم، ابتدا تقدیر از چند موکب انگشت‌شمار انجام شد، با توجه به اینکه صاحب عزا، امام زمان (عج) است ما تصمیم گرفتیم بنیادی که به نام حضرت می‌باشد لوحی را تقدیم کند به آن‌هایی که در مسیر عزاداری اباعبدالله (ع) خدماتی ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله در امسال که بیش از چهل موکب فعال داشتیم، لوحی را تنظیم کردیم و خدمت تک تکشان جهت تقدیر رسیدیم که در سه راه شادگان، با چند موکب مواجه شدیم، برایمان تازه بودند، به آن‌ها لوح تقدیم کردیم، به سراغ مسوولان موکب‌ها رفتیم، آشنا شدیم، با همراهان گفت‌وگو کردیم، قدردانی کردیم، اما بین آن‌ها یک موکب از بقیه عجیب‌تر بود.

فریاد یا حسین

اسم آن موکب، صمٌ و بکم بود، موکب ناشنوایان اباعبدالله (ع). مسوول موکب آقای خالد خمیسی ناشنوا بود، همراهان موکب اهالی شادگان‌اند و حدود پانزده نفری می‌شدند که در سه راه شادگان چهار سالی بود که این هیئت را تشکیل داده‌ بودند و چون همه‌شان ناشنوا هستند و خیلی دوست داشتند که به سهم خودشان در این مسیر خدمت کنند، چای و قهوه دست مردم می‌دادند و لذت می‌بردند، حقیقتا ما هم از وجودشان لذت بردیم.

 

 

همه خدام این موکب ناشنوا هستند و مردم عادی برای ضیافت می‌آمدند و توسط این برادران ناشنوا از آن‌ها پذیرایی می‌شد، مردم هم متوجه می‌شدند، اما این عزیزان ناشنوا می‌خواستند نشان بدهند که می‌توانند خدمت کنند، می‌دویدند، با ایما و اشاره هماهنگی‌ها را انجام می‌دادند، به زوار رسیدگی می‌کردند چون می‌خواستند بگویند ناشنوا هستیم، نمی‌توانیم سخنمان را برسانیم و سخن دیگران را بشنویم اما می‌توانیم در عین سکوت، فریاد یا حسین بگوییم.

شیرینی و گوارایی

در اصل با این خدماتشان داشتند لبیک یا حسین را فریاد می‌زدند که ما هم هستیم و این واقعا جای تقدیر و تشکر داشت.

ما با آقای خالد خمیسی با اشاره صحبت می‌کردیم، هیچ تلخی‌ای نگفتند و همه شیرینی و گوارایی بود؛ موکبشان شلوغ بود، برای مردم جالب است، برایشان قشنگ است. بعضی‌ها شاید اسم هیئت را متوجه نشوند یا توجه نکنند اما وقتی نزدیک می‌شدند و می‌خواستند گپی بزنند یا مثلا «آقا، شکر چای را زیادتر یا کمتر کن» تازه ناشنوا بودن برادران موکب صمٌ و بکم برایشان مشخص می‌شد، البته آنجا که بودیم برای من مشخص شد که حواسشان جمع است، مثلا من نمی‌دانستم استکان چایی که برایم ریختند شکر دارد و مجدد شکر ریختم، با اشاره گفتند «نه، این را برگردان»، یعنی خیلی شیرین شده برای شما خوب نیست و از قوری در یک لیوان یک بار مصرف دیگر چای ریختند.

شور خدمت

جالب اینکه متوجه شدند ما از جای دیگری آمده‌ایم، در لیوان یک بار مصرف از ما پذیرایی کردند، برای اهالی خودشان با استکان‌های عربی چای می‌دادند اما برای بقیه در لیوان‌های یک بار مصرف چای می‌ریختند تا اگر حساسیتی دارند معذب نشوند و در رودربایستی قرار نگیرند.

 

 

خلاصه هر چه هست اینجا شیرینی بود، تلخی اصلا معنایی نداشت؛ کسی توجهی به ناشنوا بودن آن‌ها نمی‌کرد بلکه شور خدمتشان جالب بود و توجه‌ها را جلب می‌کرد، همان‌طور که حضرت زینب (س) تلخی را نمی‌دید، سوال کردند یا زینب چه دیدی؟ زینبی که قطعات بریده و خون‌آلود بدن عزیزانش را دیده بود، فرمود «ما رأیت إلا جمیلا»، جز زیبایی چیزی را ندیدم، چون راه خدا را می‌دید، آن عشق، آن محبت، آن فدای خدا شدن را می‌دید، این‌ها برایشان زیبایی جلوه می‌کرد و تلخی هیچ معنایی نداشت، لذا ما چون زیبایی‌های خدمتشان را دیدیم دیگر توجهی به این نقص جسمی نکردیم و به روح بزرگ آن‌ها خیره شدیم، آن‌ها هم نقصشان را فراموش کردند و به آن کار بزرگشان فکر می‌کردند، به خدمت زوار امام حسین (ع).

حی علی العزا

راستش  ناشنوایان هم امام حسین (ع) را می‌شناسند، حتی بهتر و بیشتر از مایی که سال‌ها در مجلسش نشستیم و روضه‌اش را شنیدیم. در شهرهای بزرگ هستند مداحانی که با اشاره دعا و روضه می‌خوانند اما در جایی مثل اینجا که این امکان فراهم نیست، این عزیزان با تماشای ریتم سینه‌زنی، می‌دیدند و بر سینه می‌کوفتند، می‌دیدند که بقیه گریه می‌کنند متوجه می‌شدند ذکر مصیبت اباعبدالله (ع) شده و اشک می‌ریختند، موکب‌داریشان بسیار منظم و مرتب و منحصر به فرد بود، شور و حال و هوای عجیبی داشتند، تدارک می‌دیدند، با هم همکاری می‌کردند، با اشاره گفت‌وگو می‌کردند که تو فلان کار را انجام بده، از شور و شوق نمی‌افتادند و ساعاتی که ما در خدمت این عزیزان بودیم، این شور، شوق، عشق و محبت نیز در ما جاری شد.

موقع رفتن، سر موکب‌دار آقای خالد خمیسی را بوسه زدم و تا جایی که می‌توانستم با اشاره گفتم که «کار شما کار بزرگی‌ست و فقط خدا می‌تواند پاداش آن را بدهد چرا که حرکت شما یک حرکت عظیم اجتماعی و فرهنگی‌ست و ممکن است حتی در بیداری حسینی نقش بسزایی داشته باشد و دل‌های مرده را بیدار کند.» تا جایی که توانستم سعی کردم مضمون این جملات را با اشاره به او برسانم و چشم‌هایش گویی همه را می‌فهمید، چون در آن‌ها «لبیک یا حسین» را دیدم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: موکب داران مشایه زائران اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۲۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛  دکتر جواد شاهین‌فر بابیان اینکه پارسال  یازده هزار کودک متولد شده در بیمارستان‌های استان غربالگری شنوایی شدند، گفت: ازاین تعداد  ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روش‌های جراحی و طبی زیر پوشش قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: با توجه آمار‌های جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامه‌های بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام می‌شود.
رئیس دانشگاه غلوم پزشکی استان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانه‌هایی از آسیب شنوایی را دارند، که برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماری‌های غیرواگیردار گنجانده شده است.
به گفته شاهین فر اکنون برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستان‌های استان به کمک شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام می‌شود.
افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت‌های گوش و دیگر عفونت‌ها از جمله بیماری‌هایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از دارو‌های آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط‌های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن‌ همراه و دستگاه‌های صوتی شخصی از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی است.

دیگر خبرها

  • ۴۰۰۰ موکب به زائران اربعین حسینی خدمات رسانی می کنند
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • شکست جادوگر بریتانیایی پس از توهین به وفایی
  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • مواکب اربعینی استان سمنان تجمیع می‌شوند
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • مراسم ویژه خدام حسینی در حرم مطهر امام حسین(ع) عصر جمعه