Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@06:27:12 GMT

روغن ایران از کجا تامین میشود؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۲۹۸۸

روغن ایران از کجا تامین میشود؟

ایران یکی از بزرگ‌ترین مصرف کنندگان روغن در دنیا است. سرانه مصرف روغن خوراکی در ایران حدود ۲۱ کیلوگرم، یعنی ۹ کیلوگرم بیشتر از سرانه مصرف جهانی است.

در این مقاله به سوال «روغن ایران از کجا تامین میشود؟» پاسخ می‌دهیم و بهترین راه برای تامین انواع روغن خوراکی را به همکاران عزیز معرفی می‌کنیم. اگر سوال یا ابهامی درباره نحوه تامین این روغن‌ها دارید، با صرف چند دقیقه کوتاه، اطلاعاتی بسیار مفید و کاربردی به دست خواهید آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان مصرف روغن در ایران؛ تامین بخش اعظم روغن موردنیاز از طریق واردات

حتما برایتان سوال پیش می‌آید که روغن ایران از کجا تامین میشود و آیا ایران کشوری مستقل در تولید روغن مصرفی است؟ طبق آمار به‌دست‌آمده، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن از انواع روغن خام به کشور وارد می‌شود و ۱.۵ میلیون تن روغن خام از داخل کشور و دانه‌های روغنی وارداتی تامین می‌شود. علاوه‌بر این، ۳میلیون تن دانه روغنی وارد ایران می‌شود که حدود ۱۸ درصد آن روغن خام موردنیاز کشور را تامین می‌کند. ازاین‌رو، برخی از فروشندگان، دانه‌های وارداتی مانند کنجد و سویا را از مراکز خرید محصولات عطاری به صورت عمده تهیه می‌کنند.

صادرکنندگان روغن در دنیا؛ بیشترین حجم کشت دانه‌های روغنی در کدام کشور است؟

بعد از بررسی میزان واردات روغن ایران، وقت آن رسیده که به پاسخ سوال «روغن ایران از کجا تامین میشود» بپردازیم. به‌طورکلی، ۱۵۱ کشور، بازار صادرات روغن خوراکی در دنیا را به‌دست گرفته‌اند. در این بین، اندونزی، چین، مالزی، آمریکا و برزیل، به ترتیب رتبه‌های ۱ تا ۵ بزرگترین صادرکنندگان دنیا را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین، اوکراین و روسیه در رتبه ۸ و ۹ قرار دارند که ایران، مشتری اصلی آن‌ها برای تامین روغن مصرفی خود محسوب می‌شود.

واردات روغن از اوکراین و روسیه؛ منبع روغن‌های وارداتی به ایران

روغن‌های خوراکی بسیار متنوع هستند و در کشورهای مختلف تولید می‌شوند. دانه‌های روغنی متعددی مانند سویا و کلزا نیز از کشورهایی مانند برزیل، آرژانتین، بلغارستان و روسیه نیز به ایران وارد می‌شوند و بیشترین سهم از دانه‌های روغنی وارداتی را به خود اختصاص می‌دهند.

روسیه نه فقط در زمینه تولید روغن آفتاب‌گردان، بلکه در زمینه تولید روغن از سایر دانه‌های خوراکی نیز پیشرفتی چشمگیر داشته است. بااین‌حال در سال ۲۰۲۰، اوکراین با فروش عمده روغن های گیاهی به ایران بیش از ۳۰ درصد از روغن خام موردنیاز کشور را تامین کرد و باقی حجم روغن مصرفی ایران از ترکیه خریداری شد.

کدام کشورها بیشترین واردات روغن را در دنیا دارند؟

هند، به‌عنوان بزرگترین واردکننده روغن در دنیا شناخته می‌شود. پس از آن چین، پاکستان و مکزیک نیز در رتبه‌های بعد قرار می‌گیرند. ایران نیز با واردات حجم بیشتر دانه‌های روغنی و روغن خام، در لیست بزرگ‌ترین کشورهای واردکننده روغن نباتی قرار می‌گیرد. البته کشورمان ایران به دلیل شرایط مناسب آب‌وهوایی، محل بسیار خوبی برای کشت برخی دانه‌ها مانند کنجد است. این دانه‌ها به صورت مستقیم از کشاورزان خریداری شده و از آن برای تامین روغن مصرفی استفاده می‌شود.

کدام دانه‌های روغنی در داخل ایران تامین می‌شوند؟

دانه‌های روغنی در بین محصول‌های زراعی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و پس از غلات، دومین ذخایر جهانی را تشکیل می‌دهند. کشور ایران نیز با رشد و توسعه‌ای که در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم، بخش قابل‌توجهی از روغن‌های موردنیاز جامعه را به صورت خودکفا تولید می‌کند. دانه‌های روغنی مانند سویا، کلزا، پنبه دانه، آفتاب‌گردان، زیتون، بادام زمینی و بسیاری موارد دیگر در کشور تولید می‌شوند و در آینده‌ای نزدیک با رشد چشمگیر آن‌ها روبه‌رو خواهیم بود.

اگر به فکر یک کسب‌وکار پرسود هستید، راه اندازی کارگاه روغن گیری را به شما پیشنهاد می‌کنیم. تولید روغن در ایران در حال حاضر بسیار کمتر از تقاضا است. افرادی که تجربه خوبی در این زمینه دارند و دانه‌های روغنی را می‌شناسند، با سرمایه‌ای نه چندان بالا می‌توانند یک کارگاه روغن‌گیری احداث کرده و بخشی از نیاز بازار را برطرف کنند. البته پیش‌بینی می‌شود که میزان تولیدات روغن در سال‌های آینده به ۵۰ درصد روغن مصرفی سالانه کشور افزایش پیدا کند.

پتانسیل خودکفایی در تولید روغن مصرفی کشور با افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی

ایران در حال حاضر علاوه‌بر روغن، کنجاله یا تفاله دانه‌های روغنی را نیز وارد می‌کند. باتوجه‌به اقلیم مناسبی که برای کشت دانه‌های روغنی در ایران موجود است، ما می‌توانیم فرایند تولید روغن و کنجاله را در داخل کشور انجام دهیم. این کار باعث ایجاد شغل و مانع از خروج ارز از کشور می‌شود. همچنین امکان تولید سوخت‌هایی با پایه روغن در داخل کشور فراهم خواهد شد که نتیجه آن، تبدیل ایران به یک کشور صادرکننده کنجاله و روغن خام به دنیا است.

خرید دانه‌های روغنی مرغوب وارداتی و ایرانی از فروشگاه معتبر مواد غذایی

در این مقاله به سوال «روغن ایران از کجا تامین میشود؟» پاسخ دادیم و بزرگ‌ترین واردکنندگان روغن در جهان را به شما معرفی کردیم. همچنین متوجه شدیم که بخش قابل‌توجهی از روغن مصرفی ایران در داخل کشور تولید می‌شود. اگر قصد فعالیت در زمینه روغن‌های خوراکی یا مشاغلی مانند عطاری را دارید، روغن مصرفی خود را از کجا تهیه خواهید کرد؟ در همین بخش به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

در حال حاضر بیش از ۲۲۰۰ واحد از جمله کارخانه‌ها و فروشگاه‌ها، محصولات روغنی خود را از ویترین مارکت تهیه می‌کنند. این مجموعه با مدیریت برادران مقدسی و با بیش از ۳۰ سال تجربه و سابقه درخشان، روابط اقتصادی پایداری با واردکنندگان و کشاورزان برقرار کرده است و بیش از ۹۹درصد روغن‌های گیاهی را در داخل مجموعه تولید کرده و به فروش می‌رساند. روغن‌های گیاهی ویترین مارکت از بهترین و مرغوب‌ترین دانه‌های روغنی تولید می‌شوند و کیفیت بسیار بالایی دارند. همچنین این مجموعه با در اختیار داشتن ناوگان حمل‌ونقل اختصاصی، سفارش‌های مشتریان را به صورت عمده و تک به اقصی نقاط کشور می‌رساند. کلیه عطاری‌های کشور می‌توانند انواع روغن‌های خوراکی و سایر اقلام موردنیاز کسب‌وکار خود را با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت از ویترین مارکت سفارش دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد سایت این مجموعه به آدرس vitrinemarket.com شوید یا برای اخذ مشاوره رایگان با شماره ۰۲۱۲۲۹۵۳۵۸۴ تماس بگیرید.

کد خبر 1667469

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دانه های روغنی تولید روغن روغن مصرفی داخل کشور روغن خام دانه ها روغن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۲۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید

آیا شما هم هنگام نوشیدن قهوه، متوجه ته‌مزه ترش و تیز آن شده‌اید؟‌ این ترشی و طعم تیز که گاهی ما را یاد طعم‌یادهای میوه‌ای می‌اندازد، همان اسیدیته قهوه است.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت دلکینی، اسیدیته، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه در کنار طعم، آروما (رایحه)‌ و بادی آن است. در واقع اسیدیته قهوه اگر به‌اندازه باشد، طعم قهوه را به‌طور چشم‌گیری بهبود می‌بخشد. البته این خاصیت جالب قهوه، عوارضی نیز دارد. اگر معده حساسی دارید، ممکن است با مصرف زیاد قهوه‌ درگیر رفلاکس معده شوید. هرچند جای نگرانی وجود ندارد و با یک‌ سری راهکار، می‌توان از این مسئله جلوگیری کرد.

اسیدیته قهوه چیست؟

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، اسیدیته قهوه یکی از ویژگی‌های قهوه است که مسئولیت طعم تیز و ترش‌مزگی قهوه را برعهده دارد. این ویژگی اگر در قهوه به‌اندازه باشد، پیچیدگی قهوه را افزایش داده و طعم کلی را بهبود می‌بخشد. برخی افراد اسیدیته قهوه را با سطح pH قهوه اشتباه می‌گیرند، اما بدانید این دو کاربرد و تعاریف متفاوتی دارند. در واقع مقیاس pH میزان اسیدی یا قلیایی بودن مواد را اندازه می‌گیرد، اما اسیدیته قهوه به درک چشایی ارتباط دارد. اسیدیته قهوه، ناشی از وجود اسیدهای طبیعی موجود در دانه‌های قهوه است که معمولا شامل اسید کلروژنیک، اسید سیتریک و اسید کوئینیک می‌شوند. در واقع نوع و میزان این اسیدها در قهوه، اسیدیته آن را تعیین می‌کنند.

عواملی که روی اسیدیته قهوه تأثیر می‌گذارند

نوع و خاستگاه دانه قهوه: انواع مختلف دانه قهوه، بنا به خاستگاه و شرایط کشت‌شان میزان اسیدیته متفاوتی دارند. مثلا دانه‌هایی که در ارتفاعات بالاتر کشت می‌شوند، اسیدیته بیشتری دارند. از همین جهت قهوه عربیکا که در نواحی مرتفع‌تر تولید می‌شود، اسیدیته بیشتری نسبت به قهوه روبوستا دارد. بنابراین، اگر دنبال اسیدیته پایین‌تر هستید، در فروشگاه قهوه دلکینی دنبال ترکیباتی با درصد روبوستای بیشتر باشید یا تحقیقات بیشتری در زمینه خاستگاه‌های قهوه انجام دهید. درجه برشته‌کاری: فرایند برشته‌کاری بر اسیدیته قهوه تأثیر مستقیم دارد. هر چقدر درجه برشته‌کاری قهوه پایین‌تر باشد، اسیدیته بیشتر در دانه باقی می‌ماند. بنابراین، قهوه دارک رست اسیدیته کمتری نسبت به قهوه مدیوم رست و البته لایت رست دارد. این مسئله به خاطر این است که برای قهوه دارک رست، از درجه بالایی برای برشته‌کاری استفاده می‌شود که تا حد زیادی اسیدیته قهوه را از بین می‌برد. روش دم‌آوری: نحوه دم‌آوری قهوه و در واقع روش عصاره‌گیری آن، روی اسیدیته قهوه اثر می‌گذارد. مثلا قهوه‌های پور اور، ایروپرس یا اسپرسو، اسیدیته بیشتری را از پودر قهوه استخراج می‌کنند. در مقابل، روش‌هایی مثل کلد برو و فرنچ پرس، قهوه‌ای با اسیدیته و ترشی کمتر به شما تحویل می‌دهند.

آیا اسیدیته قهوه برای بدن مضر است؟

اسیدیته، یک ویژگی طبیعی در قهوه است و معمولا برای سلامتی ضرری ندارد. در واقع بعضی از اسیدهای موجود در قهوه مثل کلروژنیک، خواص آنتی‌اکسیدانی دارند و می‌توانند خطر بعضی از بیماری‌ها را کاهش دهند. با وجود این، مصرف زیاد قهوه‌هایی با اسیدیته بالا، ممکن است برای افراد با معده‌های حساس مشکل‌ساز شود و رفلاکس معده را تشدید کند.

چطور اسیدیته قهوه را کنترل کنیم؟

دانه قهوه را درست انتخاب کنید: با توجه به عوامل بخش قبلی، دانه قهوه با اسیدیته پایین خریداری کنید. مثلا قهوه برزیل، سوماترا و گواتمالا به اسیدیته پایین شهرت دارند. علاوه‌بر این، به درجه رست قهوه دقت کنید و ترجیحا دانه قهوه دارک رست بخرید که اسیدیته کمتری دارد. دانه قهوه را با درجه ریز آسیاب کنید: هر چقدر درجه آسیاب قهوه ریزتر باشد، اسیدیته کمتری از آن استخراج می‌شود. البته آسیاب قهوه به روش دم‌آوری شما بستگی دارد. روش‌های دیگر دم‌آوری قهوه را امتحان کنید: برای مثال قهوه کلد برو، بهترین روش تهیه قهوه برای کسانی است که قهوه با اسیدیته پایین می‌خواهند؛ چرا که در تهیه آن از آب داغ استفاده نمی‌شود. به قهوه پوست تخم‌مرغ اضافه کنید: مقداری پوست تخم‌مرغ را خرد کرده و به شکل پودر با قهوه آسیاب‌شده مخلوط کنید. پس از دم‌آوری، با استفاده از صافی نوشیدنی خود را سرو کنید. به‌خاطر ترکیبات قلیایی پوست تخم‌مرغ، اسیدیته قهوه کاهش می‌یابد. به قهوه نمک اضافه کنید: اگر کمی نمک به قهوه دم‌شده‌تان اضافه کنید، اسیدیته کمتر شده و طعم قهوه بهبود می‌یابد. از فیلتر کاغذی استفاده کنید: فیلتر کاغذی، روغن‌ قهوه را می‌گیرد و اسیدیته آن را پیش از سروکردن کاهش می‌دهد.

قهوه را با شیر مصرف کنید: اضافه‌کردن شیر به قهوه،‌ از بهترین روش‌های کاهش اسیدیته قهوه است. شیر دارای خاصیت ضداسیدی است و از رفلاکس معده جلوگیری می‌کند. اگر به هر دلیلی نمی‌توانید لبنیات مصرف کنید، هیچ نگران نباشید. شیرهای گیاهی مثل شیر بادام نیز به‌خاطر خاصیت قلیایی، برای کاهش میزان اسیدیته قهوه مناسب هستند.

سخن پایانی

آشنایی با اسیدیته قهوه و درک آن برای قهوه‌دوستانی که درمورد نوشیدنی موردعلاقه‌شان کنجکاو هستند، ضروری است. خیلی‌ها ترشی و طعم تیز قهوه را می‌پسندند و بعضی‌ها از آن فراری هستند! انتخاب درست فروشگاه خرید قهوه می‌تواند شما را در این مسیر یاری کند. با دانستن عوامل تأثیرگذار بر اسیدیته قهوه، می‌توانید دانه قهوه مناسبی بخرید تا در نهایت به قهوه مدنظر با میزان اسیدیته دلخواهتان دست یابید.

انتهای رپرتاژ آگهی

دیگر خبرها

  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • توسعه زیرساخت‌ها در بنادر امری ضروری است
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • ایران جز کشورهای برتر در سدسازی است/ تامین ۹۵درصد تجهیزات آب و فاضلاب