Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@04:15:12 GMT

درمان پارگی مینیسک با سخت کردن تاندون‌ها!

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۳۵۲۷

درمان پارگی مینیسک با سخت کردن تاندون‌ها!

محققان دریافته‌اند که یک هورمون خاص می‌تواند به غضروف‌مانند شدن تاندون‌ها کمک کند تا پس از پارگی مینیسک به بهبودی بیمار کمک کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، پارگی مینیسک که یک ساختار غضروفی در زانو است، یک آسیب شایع ورزشی است و متأسفانه چندان خوب بهبود نمی‌یابد. اما محققان ژاپنی اکنون هورمونی را شناسایی کرده‌اند که به ترمیم این غضروف پس از جراحی کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مینیسک یک ساختار غضروفی هلالی یا C شکل در زانوهای ما است که استخوان ران را در مقابل استخوان ساق پا محکم می‌کند. این بافت حیاتی به ویژه در حین ورزش، مستعد آسیب است. چرخش ناگهانی زانو در حین وارد کردن وزن بر روی آن می‌تواند مینیسک را پاره کند و بسیاری از این آسیب‌ها به خودی خود به خوبی بهبود نمی‌یابند.

درمان‌ها اغلب شامل جراحی، کاشت بافت مینیسک اهدایی یا برداشتن قسمت‌هایی از تاندون خود بیمار و استفاده از آن برای تقویت مینیسک ضعیف‌ شده است. در حالی که این کارها می‌تواند به کاهش مقداری درد کمک کند، اما این دو بافت عملکردهای بسیار متفاوتی دارند و بنابراین پیوندها ممکن است سازگاری نداشته باشند.

محققان دانشگاه "اوزاکا متروپولیتن" در ژاپن برای این مطالعه جدید، روش جدیدی را برای شبیه‌سازی غضروف تاندون پیوند شده بررسی کردند. آنها دریافتند که کلید اصلی، هورمون پاراتیروئید(PTH) است که به طور معمول سطح کلسیم را در جریان خون کنترل می‌کند و در حال حاضر به عنوان یک درمان برای پوکی استخوان استفاده می‌شود.

این تیم دریافت که افزودن PTH به تاندون‌های موش، آنها را سفت‌تر می‌کند و ماتریسی از غضروف را رشد می‌دهد و ژن‌های مرتبط با تولید سلول‌های غضروفی، یعنی سلول‌های مسئول تشکیل غضروف را بیان می‌کند. این اثر هم در سلول‌های کشت داده شده از تاندون آشیل موش صحرایی و هم در زمانی که روی تاندون‌های حیوانات زنده اعمال شد، مشاهده شد.

سپس محققان تاندون‌هایی را که با PTH تقویت شده بودند، به موش‌هایی پیوند زدند که بخشی از مینیسک آنها برداشته شده بود و مینیسک را در موش‌های تحت درمان با PTH بهتر ترمیم و از آسیب ثانویه به غضروف مفصلی زانو جلوگیری کرد.

نکته مهم این است که این روش در جایی که بافت‌های نرم خیلی سخت و شبیه به استخوان می‌شوند موجب استخوان‌سازی نمی‌شود.

این تیم دریافت که بیان ژن‌های دخیل در تولید سلول‌های غضروفی جدید تا چهار هفته پس از درمان افزایش می‌یابد. این نشان می‌دهد که این هورمون بر روی خود سلول‌های تاندون یا سلول‌های بنیادی مزانشیمی درون تاندون اثر می‌گذارد.

در حالی که هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن باقی مانده است تا اینکه این روش به کلینیک‌ها راه یابد، این تیم تحقیقاتی امیدوار است که در نهایت بتوان از آن برای درمان بهتر یکی از رایج‌ترین آسیب‌های ورزشی استفاده کرد.

"کازویا نیشینو" نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما کشف بسیار جدیدی کرده‌ایم که هورمون پاراتیروئید تجویز شده به تاندون‌ها باعث تمایز سلول‌های غضروفی تاندون آن هم بدون استخوان‌سازی می‌شود.

وی افزود: ما امیدواریم که بتوانیم نتیجه جراحی بازسازی مینیسک را بهبود بخشیم و از غضروف زانو در بیمارانی که مینیسک خود را در سنین پایین برداشته‌اند، محافظت کنیم.

این تحقیق در مجله American Journal of Sports Medicine منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پارگی مینیسک تاندون تاندون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۳۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

شما می‌توانید از طریق نور خورشی، د ویتامین D مورد نیاز بدن را تأمین کنید. در برخی از غذا‌ها از جمله روغن ماهی سالمون، کره و تخم‌مرغ نیز ویتامین‎دی به اندازه‌ی کافی وجود دارد. 

بسیاری از ما وقتی به ریزش مو مبتلا می‌شویم به سراغ مکمل‌های آهن و قرص زینک می‌رویم. در حالی که دلیل ریزش مو در همه‌ی افراد یکسان نیست.

یکی از خواص ویتامین D برای بدن، جلوگیری از ریزش مو است.

کمبود این ویتامین، مانع از رشد فولیکول‌های مو می‌شود. زیرا در فولیکول‌های مو تعداد زیادی دریافت‌کننده‌ی ویتامین دی وجود دارد.

این موضوع نشان می‌دهد رشد مو تا حد زیادی به ویتامین دی بستگی دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود