Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@03:43:29 GMT

◄ آیا تعرفه ترانزیت در مرزها به صفر می رسد؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۴۴۰۱

◄ آیا تعرفه ترانزیت در مرزها به صفر می رسد؟

تین نیوز

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی از رشد ۲۵ درصدی ترانزیت در پنج ماهه اول سال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

به گزارش تین نیوز شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری روز یکشنبه با بیان اینکه ترانزیت نقش بسیار مهمی در درآمدزایی کشور دارد، ابراز داشت: در سال ۱۳۹۳ حدود ۱۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون تن کالا از ایران حابجا می شد، این عدد تا سال ۱۳۹۹ به دلایل مختلف به ۵.۵ میلیون تن کاهش یافت. در سال ۱۴۰۰ به ۱۱.۵ میلیون تن افزایش پیدا کرد و در سال ۱۴۰۱ تابع هدف ۲۰ میلیون تن در سال، در نظر گرفته شده است. 

وی گفت: در پنج ماهه اول سال جاری، این عدد به ۵ میلیون تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشته است. 

وی اضافه کرد: کریدور شمال جنوب نقش مهمی در کشورهای روسیه و هندوستان دارد و وزارت راه و شهرسازی تلاش کرد با ایجاد تفاهمنامه های مشترک با کشورهای روسیه، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان بتواند کریدور شمال جنوب را فعال کند. 

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی ضمن تاکید بر اهمیت حمل و نقل ترکیبی بیان کرد: در کریدور شمال _جنوب سه شبکه ریلی مهم، سیستم های جاده ای و بنادر را داریم.

وی در مورد پروژه اتصال بندرعباس به آستارا اظهار کرد: رشت به آستارا حلقه مفقوده است که ۱۴۲ کیلومتر است. این حلقه جزو اولویت های وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است و قرار بر این است که با توجه به سرمایه گذاری های روسیه، آذربایجان و خود ایران که قرار است اتفاق بیفتد.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی افزود: امیدواریم ظرف چند سال آینده این حلقه مفقوده را کامل کنیم. اگر این اتفاق بیفتد، یک شبکه ریلی از بندرعباس به سمت آذربایجان و روسیه و شمال اروپا خواهیم داشت که این مسیر می تواند تا ۳۰ میلیون تن جابجایی بار بین کشورهای کریدور شمال جنوب داشته باشد.

وی بیان کرد: در تفاهم نامه اخیر که بین ایران و روسیه منعقد شد، ترانزیت ۱۰ میلیون تن کالا بین دو کشور به تفاهم رسید و در سفر اخیر هیئت روسی به ایران، آنان علاقمند بودند در سال های آینده با ایجاد و توسعه زیرساخت ها این عدد به ۳۰ میلیون تن برسد. 

افندی زاده همچنین با اشاره به شبکه ریلی دیگری که از ترکمنستان وارد می شود و در ایران به بندرعباس می رسد، گفت: اولین قطار روسیه از مسکو حرکت کرد، وارد قزاقستان، ترکمنستان و ایران شد و در ایران فقط ۵ روز طول کشید تا به بندرعباس برسد. این حرکت نشان دهنده فعال شدن کریدور در شبکه ریلی از سرخس به بندرعباس بود.

وی همچنین در مورد شبکه ریلی چابهار- زاهدان- مشهد- سرخس خاطرنشان کرد: چابهار ما را به آب های آزاد متصل می کند و می تواند کشور های C.I.S را تغذیه کند. بنابراین دولت در تلاش برای ایجاد زیرساخت های ریلی آن خواهد بود.

افندی زاده در ادامه به اهمیت شبکه جاده ای و پتانسیل بسیار بالای آن اشاره و عنوان کرد: بیش از ۶۰ هزار کیلومتر راه های اصلی، فرعی، آزادراه و بزرگراه در کشور وجود دارد.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی افزود: تلاش می کنیم بتوانیم موانع موجود در مرزها را از نظر هزینه و مدت زمان توقف کاهش داده و در این راستا تفاهمنامه های بسیار خوبی با کشورهای ترکمنستان و آذربایجان در حال انعقاد است که بتوانیم موانع (تعرفه ها) را برداریم. 

او تاکید کرد که دیپلماسی وزارت راه و شهرسازی با توجه به نظر مقام عالی وزارت این است که تعرفه ها در مرزهای بین المللی به صورت متقابل به صفر برسد. 

افندی زاده گفت: ما با تلاش به سمتی پیش می رویم که با استفاده از سیستم های الکترونیکی عبور کامیون ها از مرزها را به حداقل زمان برسانیم.

وی در موضوع کریدور شرق به غرب عنوان کرد: چین سالانه حدود ۶۰ میلیون تن کالا را به سمت اروپا می برد. ایران سهم بسیار کمی را از تجارت ترانزیت بر عهده دارد. تلاش ما این است که تفاهم صورت بگیرد و مرز سرخس و اینچه برون در اختیار کالاهایی که از چین می آیند قرار بگیرند و به سمت اروپا و ترکیه برود. 

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در خصوص ظرفیت بنادر بیان کرد: در ایران کمتر به ظرفیت حمل ترکیبی توجه شده است. حدود ۲۷۰ میلیون تن ظرفیت بنادر و شمال و جنوب است که با حمل و نقل ترکیبی می توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

او با بیان این نکته که منابع دولت محدود است، اشاره کرد: در حمل و نقل داخلی تلاش خواهد شد با جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی از این ظرفیت ها استفاده شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: وزارت راه و شهرسازی تین معاون حمل و نقل راه و شهرسازی روسیه تاجیکستان حمل و نقل سرمایه گذاری ایران و روسیه ترکمنستان مسکو تغذیه بزرگراه چین تجارت اینچه برون ترکیه بخش خصوصی معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی افندی زاده کریدور شرق به غرب کریدور شمال ـ جنوب وزارت راه و شهرسازی معاون حمل و نقل کریدور شمال ۵ میلیون تن افندی زاده شبکه ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۴۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور جزئیات جدیدی از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور و جلوگیری از قاچاق انسان و سلاح بیان کرد.

به گزارش مشرق، سید مجید میر احمدی معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور درباره آخرین اقدامات درباره فنس کشی و ایجاد دیوار در مرزها گفت: یکی از اقدامات بسیار شایسته و تعیین کننده دولت جناب آقای رئیسی تصمیم گیری و سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزهاست.

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور وزیر کشور افزود: در ابتدای کار ما یک جمع‌بندی را خدمت آقای رئیسی ارائه و شرایط و وضعیت مرزها را تبیین کردیم و خسارت‌های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی که عدم انسداد مرزها برای کشور دارد نیز برای رئیس جمهور تشریح شد.

تخصیص ۳ میلیارد یورو برای انسداد مرزها طی ۵ سال

میراحمدی با بیان اینکه سالیانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور یا از کشور خارج می‌شود فقط یک بخش از خسارت‌های اقتصادی درباره مرزها است، تصریح کرد: قاچاق مواد مخدر و ناامنی‌هایی که برای کشور وجود دارد همه از طریق یک سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزها قابل حل است همان اقدامی که در دولت‌های قبلی از آن غفلت‌های اساسی شده بود.

وی ادامه داد: جناب آقای رئیسی به سرعت با این موضوع موافقت و دستور دادند تا ۳ میلیارد یورو ظرف ۵ سال در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار داده شود و نیروهای مسلح به سرعت فرآیند انسداد مرز را آغاز کنند.

استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح برای انسداد مرزها

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور با اشاره به اینکه راهبری موضوع انسداد مرزها توسط سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انجام می‌گیرد، تاکید کرد: این کار اکنون جزو اولویت‌های کاری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است و با هدایت و راهبری وی در حال پیگیری است.

وی افزود: در این راستا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همه ظرفیت‌های مهندسی نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، فراجا و قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) را به کار گرفته‌اند و یک تقسیم کار انجام شده که این نهادها اقدامات خوبی را برای انسداد مرز آغاز کردند.

اولویت‌بندی برای انسداد مرزها چگونه است؟

میراحمدی گفت: یک اولویت‌بندی برای انسداد مرزها انجام شده و مسیرهایی که از طریق آن‌ها قاچاق انسان و قاچاق سلاح انجام می‌گیرند در اولویت بوده و در حال پیگیری است که بخشی از این اولویت‌ نیز، مرز افغانستان است.

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انسداد مرزها فقط به صورت دیوار کشی است یا به طریق دیگری انجام می‌شود، اظهار کرد: انسداد مرزها یک طرح جامع است که در چند لایه انجام می‌گیرد، هم به صورت فنس و هم به صورت دیوارکشی و هم سیستم‌های هوشمند کنترل مرزی.

وی در پایان افزود: اگر این طرح به طور کامل انجام شود آن‌گاه دستاوردهای راهبردی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی برای کشور حاصل می‌شود.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • ۳ میلیون یورو در اختیار نیروهای مسلح برای انسداد مرزها +جزئیات مهم
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • دستور مهم رئیسی؛ تخصیص ۳میلیون یورو برای دیوارکشی مرزهای ایران | اعلام جزئیات جدید از انسداد مرزها؛ اولویت‌ با کدام مرزهاست؟
  • جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟