Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@08:55:28 GMT

فقر محتوایی از عوامل رکود مطالعه در جامعه است

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۸۲۳۵

فقر محتوایی از عوامل رکود مطالعه در جامعه است

به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس محمدیان، روز دوشنبه در مراسم رونمایی از کتاب "رسانه‏ ایران: ۱۱۰ نکته رسانه ای برای مدیران عالی رتبه" در مشهد افزود: در دوران  رشد و شکوفایی اندیشه های نوین استفاه از کتابهای نوین با توجه به پیشرفتها یکی از عوامل موثر در افزایش سرانه مطالعه است. 

وی بیان کرد: امروز عصر انقلاب فناوری، رشد و نمو رسانه‌ها است، در تاریخ حیات بشری آنچه که ماندگار بوده و هیچ جایگزینی برای آن تعریف نشده، کتاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدیان خاطر نشان کرد: از صدر اسلام با نزول قرآن کریم تا به امروز هر آنچه که در جهان اتفاق افتاده است همه رسانه ای بوده، انقلاب ما رسانه ای و دین اسلام، دین رسانه ای بود، از ظرفیت رسانه برای بیان و تبلیغ دین اسلام استفاده شده است. 

این مسوول با بیان اینکه کتابی ماندگار است که بتواند نیاز دانشی مخاطب را برطرف کند، افزود: کتاب اعجاز قرن است، هر فردی با هر اندیشه و مکتبی می تواند با یک کتاب خوب و غنی در جامعه خود عامل پیشرونده باشد.

وی ادامه داد: کتاب ابر رسانه امروز است، امروز به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران و خون شهیدان شاهد شکست قلم و پایان حاکمیت تبلیغاتی غرب هستیم، اگر در تولید کتاب نگاهی پژوهشی و به دور از کلیشه وجود داشته باشد،  جامعه ای متخصص و آگاه پرورش می‌یابد.

رییس سازمان بسیج رسانه کشور ادامه داد: امروز کشور ایران با یک بلوغ فکری و همگام با شعار "ما می توانیم"، در عرصه تولید محتوا در قالب کتاب می تواند پیشرو باشد.

محمدیان گفت: در عصر امپریالیسم غربی، غولهای رسانه ای با صرف هزینه و راه اندازی جنگ نرم قصد نفوذ و صدمه زدن به بدنه نظام را دارند، در دموکراسی اداری  وظیفه مسوولین است که با توجه به زمانه و درک ظرفیت قدرت و جهش نهادهای مردمی مستقل و آگاه ، با این جریان مقابله کنند. 

وی افزود: در طول تاریخ اثبات شده جایی که مردم حضور داشته اند، هر انقلاب و حرکتی به ثمر رسیده و روند رو به رشدی را تجربه کرده است، پرچم استفاده از ظرفیت نهادهای مردمی را از مشهد شروع می کنیم تا به عنوان سربازان جنگ نرم در راستای مقابله با امپریالیسم دیکتاتوری غرب بتوان به پیروزی های قابل توجه دست پیدا کرد.

مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: کتاب "رسانه ایران" به نوعی بازوی فکری، فرهنگی و رسانه ای کارگزاران دولتی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان افزود: این کتاب دستاوردهای چندین ساله کار رسانه‌ای "سید مهدی امیری" است و در این اثر به نکات مهم و مورد نیاز یک مدیر در حوزه رسانه به خوبی پرداخته شده است.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، خاطر نشان کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری، امروز مدیران باید مدیران طراز گام دوم انقلاب باشند و در کنار تمام پیوستها باید پیوست رسانه ای نیز داشته باشند، چرا که امروز با جنگ رسانه ای و نرم افزاری مواجه هستیم.

در این مراسم از کتاب "رسانه ایران" ۱۱۰ نکته رسانه‌ای برای مدیران عالی رتبه "نوشته سید مهدی امیری، رونمایی شد.

برچسب‌ها مشهد جمهوری اسلامی ایران مقام معظم رهبری قرآن کریم کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد جمهوری اسلامی ایران مقام معظم رهبری مشهد جمهوری اسلامی ایران مقام معظم رهبری قرآن کریم کتاب رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۸۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است

عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت: تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضروری است و به همین دلیل باید با هم جلسات کاری مشترک داشته باشیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی به قدمت فرهنگ و تمدن کشورمان اشاره کرد و گفت: فرهنگ و تمدن ایران به بلندای تاریخ است و به همین دلیل همواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مورد توجه کشور‌های عضو اکو و دیگر کشور‌ها در اروپا و آمریکای لاتین قرار می‌گیرد.

وی افزود: با وجود اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هنوز به چهل سالگی خود نرسیده، اما این رویداد ارزشمند مورد توجه دنیا گرفته و لازم است با توجه به اهمیتش نگرش جدیدی نسبت به برگزاری آن داشته باشیم. در حال حاضر شرایط حاکم بر منطقه خاورمیانه و جهان با شرایطی که در گذشته برقرار بود، متفاوت است.

مالکی چتر معادلات سیاسی را بر فعالیت حوزه‌های فرهنگی گسترده دانست و ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی کشور ما بی‌تأثیر از معادلات سیاسی فعلی دنیا نیست. لازم است مسئولان فرهنگی کشورمان با در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی جهانی و یارگیری کشور‌ها به شناسایی نخبگان فرهنگی دیگر کشور‌ها در تعاملات دیپلماسی فرهنگی مبادرت داشته باشند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال اهل فرهنگ، ادب و جامعه نخبگانی دیگر کشور‌ها به فرهنگ و ادبیات ایران اشاره کرد و گفت: من سابق بر این سفیر ایران در برخی از کشور‌ها بودم، دقیقاً می‌دانم میزان علاقه‌مندی مردم و نخبگان دیگر کشور‌ها با فرهنگ و آثار مکتوب ایرانی قابل توجه است. این علاقه‌مندی در حوزه کتاب‌های تاریخی و ادبی که جایگاهی در وحدت میان کشور‌ها دارد، بیشتر است.

مالکی ادامه داد: برخی از کتاب‌های مرتبط با شخصیت شهید بهشتی، شهید مطهری و مرحوم دکتر شریعتی در بسیاری از کشور‌ها همواره مورد توجه بوده است. شعرا و عرفای نامدار ایرانی، چون حافظ، سعدی و فردوسی تا دیگر بزرگان فرهنگ و ادب کشور توجه به فرهنگ ایران را در دنیا افزایش داده‌اند. معتقدم دیپلماسی فرهنگی می‌تواند توازن‌بخش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونق بخش دیپلماسی فرهنگی ایران است

وی دیپلماسی فرهنگی را بسترساز روابط چند وجهی میان کشور‌ها خواند و گفت: نمایشگاه کتاب و به طور کلی صنعت نشر می‌تواند دیپلماسی فرهنگی را توسعه دهد. با عرضه کتب ایرانی و تبادل آن میان دوستداران کتاب در دیگر کشور‌ها می‌توان ارتباطات را رونق داد. ممکن است از منظر سیاسی با برخی از کشور‌ها روابط مستحکمی نداشته باشیم، اما از دید فرهنگی جوامع راه خود را طی می‌کنند. چرا که ملاحظات سیاسی به طور معمول مقطعی است.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی از دیپلماسی فرهنگی به عنوان امری تاریخی، یاد کرد و افزود: نمی‌توان مبانی فرهنگی نظیر زبان فارسی را از شبه قاره، پاکستان و افغانستان حذف کرد. شاهد هستیم که در موضوع هویت برخی از شاعران ایران در میان کشور‌ها بحث وجود دارد، نظیر مولانا که ترکیه و افغانستان ادعا دارند مولوی به آن‌ها تعلق دارد و این موارد شیرینی فرهنگ است؛ بنابراین لازم است به دیپلماسی فرهنگی از مسیر کتاب توجه بسیاری داشته باشیم.

لزوم توسعه فعالیت رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها

مالکی در بخش دیگری از این گفتگو به اهمیت و نقش رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به رایزنان فرهنگی توجه بیشتری داشته باشد و تنگنا‌های مالی این حوزه را مرتع سازد. به طور حتم باید در حوزه اکو وابسته‌های فرهنگی خود را مستقر کنیم. در بسیاری از کشور‌ها لازم است فعالیت خوب فرهنگی داشته باشیم؛ در این صورت نمایشگاه‌های فرهنگی نظیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بهترین شکل مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: در فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس تأکید داریم که باید دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنان فرهنگی ایران را به خوبی فعال کنند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخاب یک کشور به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران یک اقدام پُرفایده است و لازم است در طول سال این فعالیت‌ها در مورد کشور‌ها برقرار باشد و تنوع همکاری با کشور‌ها از منظر فرهنگ و تبادلات فرهنگی و ادبی را در نظر گرفته شود. خوب است کشور‌های مختلف در تعاملات فرهنگی مورد توجه باشند.

وی افزود: وابسته‌های فرهنگی کشورمان طبق رسالت ذاتی خود به طور مستمر و موثر می‌توانند تعاملات فرهنگی ایران را به دیگر کشور‌ها در طول سال پیگیری کنند. از این طریق نتایج مورد نظر و مطلوب حاصل خواهد شد.

مالکی از آمادگی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فراکسیون دیپلماسی فرهنگی برای افزایش تعاملات فرهنگی ایران با دیگر کشور‌ها خبر داد و گفت: لازم است مدیران نمایشگاه کتاب و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی نیاز‌ها و کاستی‌های خود را از نمایندگان پیگیری کنند تا اگر حمایت‌های بودجه‌ای مورد نیاز است، در بودجه ریزی سنواتی لحاظ شود. فراکسیون دیپلماسی فرهنگی آمادگی دارد تا در جلسه‌ای مشترک میزبان متولیان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه کتاب و یا در ساختمان مجلس شورای اسلامی باشد تا از ظرفیت مجلس به درستی استفاده شود. اهمیت تبادلات در این است که پیشنهادات فراکسیون‌ها نیز به قانون تبدیل می‌شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • جامعه نخبگانی غرب، مفهوم نامه سال ۹۴ رهبر انقلاب را امروز درک کرد
  • امام جمعه مهاباد: کارگران از عوامل اصل قدرت ایران اسلامی هستند
  • عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است
  • کارگران از عوامل اصل قدرت ایران اسلامی هستند
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد