Web Analytics Made Easy - Statcounter

«امروز وقت آن رسیده که صرفاً به انتقال تجربه‌ها بسنده نشود و با استفاده از ظرفیت اساتید تعزیه این هنر را در جای‌جای این مرزوبوم گسترش داده تا شاهد رشد و بالندگی هر بیشتر و بهتر آن باشیم.»

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، 7 شهریور ماه دومین شب از آیین سوگواره زخم عتیق با حضور سید محمد نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، غلامرضا منتظری نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، حسین مسافر آستانه مدیرعامل اسبق انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، محمد دشتگلی مدیرکل اسبق مرکز هنرهای نمایشی، کریم خوشمرام معاون هماهنگ‌کننده بنیاد فرهنگی روایت فتح و میلاد جباری نویسنده و کارگردان تئاتر در محوطه باز بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این مراسم غلامرضا منتظری نماینده مجلس، تعزیه را یکی از سرمایه‌های فرهنگی و معنوی عنوان کرد و گفت: هنر تعزیه ریشه در افکار و اندیشه‌های دینی ما دارد و یکی از اصیل‌ترین هنرها محسوب می‌شود، سرمایه فرهنگی و معنوی که یک مزیت برای ما محسوب می‌شود و باید قدر بدانید و بر صد بنشانیم اما متأسفانه در مقام عمل این هنر مورد کم‌توجهی و بی‌مهری قرارگرفته است ولی کم‌کم شاهد آن هستیم که این غبار مظلومیت و محرومیت از سیمای پاک این هنر در حال زدوده شدن است که می‌بایست برای این امر چند اقدام مهم را باهم پی بگیریم که یکی از آن‌ها بحث آموزش این هنر به‌ویژه در بین نوجوان و جوانان مستعد کشور است و امروز وقت آن رسیده که صرفاً به انتقال تجربه‌ها بسنده نشود و با استفاده از ظرفیت اساتید تعزیه این هنر را در جای‌جای این مرزوبوم گسترش داده تا شاهد رشد و بالندگی هر بیشتر و بهتر آن باشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به راهکارهای تقویت این هنر اظهار داشت: می‌بایست زمینه یک رقابت سالم را برای آفرینش‌های هنری در عرصه تعزیه بیش از گذشته فراهم کنیم، به نظر می‌رسد برپایی سوگواره‌های ملی و منطقه می‌تواند پاسخ گوی این انتظار باشد از طرفی حفظ و انتشار نسخه‌های قدیمی به‌عنوان یک میراث مهم یکی از راه‌های تقویت و گسترش این هنر است، نسخی که هر چه قدر اصیل‌تر باشند، اثربخشی هنر تعزیه را در جامعه بیشتر می‌کند که متأسفانه دیده‌شده ما گاهی وقت‌ها این میراث ارزنده را به‌راحتی از دست‌داده و به آن‌ها کم‌توجهی شده است.

رئیس اسبق سازمان بسیج هنرمندان در خصوص وظیفه‌ی مسئولین و متولیان در خصوص حفظ و نشر این هنر با قدمت نیز عنوان کرد: چتر حمایتی مسئولین و متولیان بر سر این هنر باید بیش از گذشته باز و گسترده شود این هنر نیازمند امکانات و الزاماتی است که اگر بدان توجه شود، بی‌تردید باعث عزت و سربلندی هنر ما آن‌هم نه در مقیاس ملی که در مقیاس جهانی خواهد شد، پژوهش‌هایی که درگذشته شکل‌گرفته برای بسیاری از محققان و پژوهشگران خارجی و به‌خصوص اروپایی شگفت‌انگیز بوده و الهام‌بخش بسیاری از هنرها شده است و ما هم در کمیسیون فرهنگی مجلس به جد پیگیر این مسئله هستیم و خواهیم بود و قطعاً با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان صداوسیما می‌بایست به بحث و گفتگو بنشینیم و با عزم جدی و همت بلند برای حمایت از این هنر اصیل و خدادادی با همه توان تلاش خواهیم کرد.

دومین شب از سوگواره آیینی «زخم عتیق» که به نام مرحوم نادر طالب‌زاده و شهید سید ابراهیم اصغرزاده نام‌گذاری شده بود توسط مجید خسروان با اجرای مجلس طفلان مسلم برپا شد. این مراسم به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح به مدت هفت شب از روز شنبه 5 شهریور لغایت جمعه یازدهم شهریورماه ساعت 20:30 در محوطه باز ساختمان مرکزی بنیاد فرهنگی روایت فتح واقع در میدان فردوسی، ابتدای خیابان شهید سپهبد قرنی نبش کوچه شهید فلاحت پور برگزار و ورود برای عموم آزاد است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سوگواره زخم عتیق

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سوگواره زخم عتیق بنیاد فرهنگی روایت فتح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۸۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی رحمتی پنجشنبه در دیدار با اعضای نهضت اجتماعی جوانان استان فارس ابتدا پس از معرفی گروه رسانه‌ای مهر بیان کرد: یکی از رسالت‌ها و رویکردهای گروه رسانه‌ای مهر معرفی کنشگران فرهنگی و اجتماعی و به فعلیت رساندن ظرفیت‌های مردمی و حلقه‌های میانی از طریق ظرفیت‌ها و رسانه‌های در اختیار این مجموعه است.

مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر خاطرنشان کرد: در خبرگزاری مهر بنا داریم با الگونمایی صحیح، فضا و محفلی برای روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی و گروه‌های فعال و کنشگران مردمی در موضوعات، محورها و عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی مهیا کنیم.

وی افزود: در این رویکرد علاوه بر کنشگری در پی انتقال دانش و تجربه الگوها به دیگر ظرفیت‌های مردمی هستیم یا به عبارتی به دنبال تجربه‌نگاری و انتقال تجارب با هدف به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی هستیم تا با تکثیر این الگوها به حل مساله برسیم که این توجه به مردم و حلقه‌های میانی مورد تاکید امام راحل و رهبر معظم انقلاب بوده و در شعار امسال نیز متبلور است.

مدیرعامل خبرگزاری مهر با بیان اینکه ما در حوزه کنشگری علاوه بر کنش و عمل نیازمند تحلیل و ایده و پرداختن به مبانی نظری نیز هستیم گفت: در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی با کمبود تحلیل‌گر و نویسنده شاخص برای ارائه مبانی نظری مواجه هستیم که بتواند در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی بنویسد یا به تبیین مسائل فرهنگی مثل حجاب و عفاف بپردازد و بر آگاهی جامعه بیفزاید و در این زمینه نیز باید به سمت شناسایی تحلیلگران، نویسندگان و افراد صاحب فکر و ارائه دیدگاه‌های آنان به جامعه هدف برویم.

در ادامه این نشست مسؤول نهضت اجتماعی جوانان استان فارس گفت: این تشکل در ۳۸ شهرستان رابط دارد و اساس تشکیل و فعالیت آن تأکیدات امام راحل مبنی بر تأثیر حضور و نقش مردم و همچنین بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حضور مردم و حلقه‌های میانی و مردمی‌سازی امور در بیانیه گام دوم انقلاب بود.

شمشاد محبی گفت: ارتباط‌گیری با افراد خیر و کارآفرین جهت کمک به مردم در گام اول و جبهه‌سازی در گام دوم موردنظر ما بود و سپس به تکثیر این حرکت در نقاط مختلف پرداختیم.

محبی افزود: شبکه‌سازی با هدف شناسایی ظرفیت‌های شهرستان‌های مختلف در موضوعاتی مثل خیریه‌ها، صندوق‌های قرض‌الحسنه، حمایت از دامداران و کشاورزان، حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی، کاهش آسیب‌های فردی و اجتماعی از جمله طلاق، خودکشی، اعتیاد و …، ارائه خدمات اجتماعی، عمرانی، نهضت محیط زیست، درخت‌کاری، مبارزه با آفات و ترویج فرهنگ طبیعت پاک از دیگر گام‌هایی است که در این مسیر برداشته‌ایم.

وی گفت: فعالیت اعضا بر چند محور شناخت صحنه، داشتن جهت‌گیری مشخص به سمت تمدن اسلامی، امید آفرینی و جهاد تبیین بنا شده و تاکنون اقدامات زیادی نیز انجام داده‌ایم که نیاز به انعکاس و معرفی دارد.

در ادامه جلسه دیگر اعضا از جمله بهروز صادقی مسؤول نهضت اجتماعی جوانان عشایر استان فارس، حمیدرضا مکارم‌نیا مسؤول شاخه فیروزآباد این نهضت، هدایتی‌زاده از فیروزآباد، امیرحسین پورعلی، فروزان از بختگان، موسوی از اقلید، نصیری از آباده، الله‌یاری از سپیدان، سید محسن انصاری از بیضا نیز به بیان الگوهای خود در حوزه‌های مختلف پرداختند و در کنار انعکاس مشکلات پیش رو، راهکارها و الگوهایی ارائه دادند.

کد خبر 6088809

دیگر خبرها

  • حمایت از راهکارهای استخراج شده در میزهای هم‌اندیشی ایرانیان با تجربه زیست بین‌الملل
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • عهد کردیم خودسانسوری نکنیم
  • تجلیل از راویان فعال روحانی موسسه فرهنگی روایت سیره شهدا
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است
  • (تصاویر) عمارت انگورستان ملک
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!