Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی شمس‌الدینی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در تشریح اقدامات دولت سیزدهم در حوزه بین‌الملل گفت: اقدامات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته است که برخلاف دولت قبل که ما شاهد این بودیم که نگاه‌ها صرفا به غرب بود و در واقع فقط به برقراری ارتباط با کشورهای غربی خصوصا کشور اروپایی توجه می‌شد و همان‌طور که اسم دولت تدبیر و امید بود، همه امیدهاش هم به سمت غرب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت : در بحث توجه به سایر کشورها خصوصا کشورهای منطقه و همسایه ایران بود و همان طور که می‌دانید اقدامات و امکانات بسیار خوب و ظرفیت‌های بسیاری در کشورهای منطقه قرار دارد، لذا از همان روز اول شکل‌گیری دولت سیزدهم ما شاهد رفت‌وآمدهای زیادی از سوی وزیر امور خارجه و دیگر مسئولان دولت به کشورهای همسایه بودیم و همچنین سفر بسیاری از مقامات ارشد کشورهای مختلف به کشورمان بودیم که این خودش قدم بسیار مهمی در پیشبرد روابط ایران و کشورهای منطقه بود.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه این اقدامات نویدبخش ارتباطات سازنده‌ای است که دولت سیزدهم با کشورهای همسایه خواهند داشت گفت: آن‌ چیزی که فضای ارتباطات سیاسی خارجی کشور ما را تحت‌الشعاع قرار داده بود، موضوع برجام بود که متأسفانه دیدیم علی‌رغم دادن امتیازهای بسیار زیادی  که در دولت آقای روحانی اتفاق افتاد اما هیچ‌گونه منفعتی نصیب کشورمان نشد.

شمس‌الدینی افزود: امروز شاهدیم که برجام در وضعیتی قرار گرفته که آمریکایی مجبور به توافق شده‌اند و تا اینجا تیم مذاکره‌کننده ما به خوبی عمل کرده است، علی‌رغم این‌که باید به این نکته توجه کنیم که دولت آقای رئیسی هیچ‌گونه تأکیدی به شکل‌گیری برجام ندارد و دولت آقای رئیسی بر خلاف دولت گذشته همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد برجام قرار نداده‌ است.

وی در ادامه در مورد وضعیت کرونا و اقدامات دولت در موضوع کرونا و کنترل آمار گفت: در دولت قبل ما شاهد این بودیم که یک نوع کم کار خصوصا در رابطه با واکسن صورت گرفت و باز در آن قضیه هم مانند بحث روابط بین‌الملل که همه‌چیز برای دولت آقای روحانی برجام و غرب بود در بحث کرونا دولت قبل سعی داشت که واردات واکسن را منوط به برجام نشان دهد که با اقدام خوب دولت سیزدهم شاهد حل مشکل واکسن کشور بودیم.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت اقتصادی گفت: اقتصاد پدیده‌ای نیست که یک‌ شبه و یک‌ روزه خراب یا درست شود پس لذا اگر ما اقتصاد بیماری داریم باید آن را ریشه‌ها بررسی کنیم و مشکل آن را برطرف نمایید. از زمانی‌ که کشور ما شروع به صادرات نفت کرد و اقتصاد خود را وابسته به نفت قرار داد، اقتصاد ما به اقتصاد بیمار و وابسته تبدیل شد و این‌که اقتصاد تک‌محصولی باشد و تنها روی فروش خام نفت اتکا داشته باشی و به سایر جوانب اقتصادی توجهی نداشته باشی نشان‌دهنده بیمار بودن اقتصاد می‌باشد.

شمس الدینی در ادامه تشریح کرد: با رویکردهایی که در دولت‌های مختلف از بعد از انقلاب وجود داشت، کشور به سمتی که محصولات دیگری هم تولید کند و نفت را پالایش کند اما این تفکر باید گسترش پیدا کرده و اقتصاد ما را از انحصار نفت خارج کند.

وی در ادامه با بیان اینکه تدبیر رهبری در تشکیل صندوق ذخایر ملی کشور را از بحران‌های بزرگ نجات داد، افزود: در دهه هفتاد با فرمایش رهبر انقلاب ، شکل‌گیری صندوق ذخیره ملی مطرح شد که این باعث شد تا بخشی از فروش نفت در صندوق ذخیره ارزی قرار گرفت و این اقدام بسیار مهمی بود که امروز  همه ما به اهمیت آن پی می‌بریم و در مسائل و مشکلات بزرگ کشور مخصوصاً با این تحریم‌ها، دولت‌ها از آن استفاده کرده و می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، گفت: در دولت آقای روحانی از این صندوق استفاده زیادی شد و متأسفانه طبق آمارها ما شاهد کاهش شدید اعتبارات موجود در صندوق بودیم اما از ابتدای دولت سیزدهم ما شاهد این هستیم که خیلی از این ساختارهای بیمار اقتصاد درحال اصلاح هستند که برای مثال می‌تواند به بحث اصلاح ارز ترجیحی اشاره کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اقدامات دولت بین الملل دولت تدبیر و امید دانشگاه تربیت مدرس شمس الدینی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس دولت سیزدهم دولت آقای ما شاهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۴۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور از ایجاد ۲.۵ میلیون شغل و کاهش ۱.۵درصدی نرخ بیکاری از آغاز دولت سیزدهم تاکنون خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،مهارت و فناوری یکی از عامل های اصلی رشد و توسعه ی اقتصادی پایدار در کشورها به شمار می رود. به همین منظور آموزش های فنی و حرفه ای، نقش مهمی را در افزایش اشتغال مولد، بهبود فضای کسب و کار، استفاده ی بهینه از فرصت ها و افزایش کارایی اقتصاد مقاومتی در درون جامعه بر عهده دارد. بر این پایه سازمان بین المللی کار(I.L.O) آموزش های مهارتی را به عنوان یکی از پایه های اساسی فعالیت خویش قرار داده است و همواره آن را به دیگر کشورها توصیه می کند.

جوانان با فراگیری مهارت های فنی و حرفه ای در واقع نیروی خلاقیت و کاربردی خود را در یک فضای رقابتی در مسیر خدمت به مردم به کار می گیرند. این آموزش های مهارتی زمینه ساز ایجاد حرفه های با ثبات است و از پدید آمدن شغل های کاذب و ناپایدار که توسعه ی همه جانبه ی کشور را هدف قرار می دهد و سبب آسیب های مختلف اجتماعی می شود، جلوگیری به عمل می آورد.

مهرداد عظیمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با ارائه مهمترین خدمات و اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته، اظهار کرد: امسال در راستای تحقق شعار سال و کمک به صنعت و اقتصاد، ظرفیت مراکز جوار کارگاهی 50 درصد افزایش خواهد یافت.

وی از رشد 33 درصدی حوزه آموزش های فنی و حرفه‌ای و 38 درصدی سنجش صلاحیت حرفه ای در سال گذشته خبر داد و افزود: پارسال واگذاری امر آموزش های فنی و حرفه‌ای به بخش خصوصی هزار و 140 درصد افزایش یافت.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: سال گذشته در حوزه کاهش نرخ بیکاری اتفاق قابل توجهی افتاد و یکی از وعده های دولت در حوزه اشتغال محقق شد، ضمن اینکه صدمات حین کار در سال گذشته 14درصد کاهش یافت.

عظیمی بیان کرد:  یکی از این ظرفیت‌ها، سرمایه نیروی انسانی است و یکی از ماموریت‌های دستگاه‌ها به ویژه رسانه‌ها، معرفی درست توانمندی‌های استان ها است.

رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور، کارگران را مجاهدان عرصه اقتصادی دانست و یادآور شد: هرچه قدر بخش خصوصی را تقویت و شرایطی را فراهم کنیم و مردم امور اقتصادی را دست بگیرند، موفقیت بیشتری خواهیم داشت.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!