Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@10:33:33 GMT

۴۵ درصد کود اوره کشور در استان بوشهر تامین می‌شود

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۸۶۶۹۲

۴۵ درصد کود اوره کشور در استان بوشهر تامین می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، خسرو عمرانی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تا قبل از آغاز به کار دولت سیزدهم به دلیل افزایش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه میزان استفاده از این کودها بسیار کاهش یافته و سمت و سوی مصرف کشاورزان به سمت استفاده از کود اوره بود.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان بوشهر اظهار کرد: ادامه روند کاهش مصرف کود امنیت غذایی کشور را در معرض خطر قرار داده بود و با اقدام به موقع دولت سیزدهم در زمینه تعدیل قیمت کود در روزهای نخستین فعالیت خود جلو این بحران گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: در زمان حاضر قیمت پتاس از ۵۴۴ هزار و ۲۵۰ تومان به ۲۹۹ هزار تومان و قیمت فسفات آمونیوم نیز از ۴۹۹ به ۳۵۰ هزار تومان و قیمت سوپر فسفات تیریپل نیز از ۴۲۳ به ۲۵۰ هزار تومان کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: کاهش ۴۵ تا ۵۰ درصدی قیمت کود فسفات و پتاس در دولت سیزدهم تأثیر مستقیمی در مصرف متعادل و به اندازه آن داشته است و به نحوی دغدغه امنیت و پایداری تولید تا حدود بسیار زیادی برطرف شد.

عمرانی اظهار کرد: در صورتیکه افزایش قیمت کودهای پتاسه و فسفاته ادامه می‌یافت طی ۲ سال آینده ذخیره غذایی خاک به پایان می‌رسید و این امر به صورت مستقیم تولید را تحت الشعاع قرارمی‌داد به نحوی که تولید مزارع بذری گندم در استان بوشهر به دلیل رعایت نکردن تعادل مصرف کود از ۴.۵ تن در هکتار به زیر سه تن کاهش پیدا کرده بود.

به گفته وی از اول سال تاکنون یکهزار و ۴۰۳ تن کود معادل ۹۹۰ تن کود فسفاته و۴۱۳ تن کود پتاسه در استان بوشهر مصرف شده این درحالی است که کل سال گذشته تنها ۲ هزار و ۶۰۰ تن از این کود در استان بوشهر مصرف شده بود.

توزیع الکترونیکی گام مهم دولت در مصرف هدفمند کود

وی ادامه داد: همچنین با اقدام مهم دولت سیزدهم امروز توزیع کود به صورت الکترونیکی انجام و هیچ حواله دستی برای دریافت کود صادر نمی‌شود.

عمرانی گفت: کشاورزان با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی و ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع پهنه بندی کشاورزی اطلاعات سطح زیر کشت و محصول خود را ثبت و بر اساس این اطلاعات می‌توانند حواله الکترونیکی کود خود را ثبت و دریافت کنند.

وی یادآور شد: در گذشته حواله توزیع کود به صورت دستی انجام می‌شد و به همین دلیل تخلف، قاچاق و پرتی از جمله مهمترین مسائل مربوط در این زمینه بود که امروز با راه اندازی این سامانه برطرف شده است.

تأمین ۴۵ درصد کود اوره کشور در بوشهر

مدیر شرکت خدمات حمایتی بخش کشاورزی استان بوشهر گفت: این استان از مبادی اصلی تولید و توزیع کود مورد نیاز کشاورزان است به نحوی که از ۲ میلیون و۲۰۰ هزار تن کود اوره کشور با توجه به وجود پتروشیمی پردیس عسلویه ۹۶۸ هزار و ۸۴۲ تن از این میزان در استان بوشهر تولید می‌شود.

وی اظهار کرد: از اول سال تاکنون ۳۵۸ هزار تن کود اوره به ۲۲ استان کشور حمل و ارسال شده است.

عمرانی ادامه داد: استان بوشهر از مبادی اصلی تولید کود فسفات ساده و کود پتاس نیز است.

وی یادآور شد: در این مدت با توجه به افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی درخواست‌ها برای دریافت کود آهنگ حمل آن نیز با تقویت سیستم حمل و نقل نسبت به گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

عمرانی ادامه داد: امروز با توجه به درخواست کود از سایر مناطق کشور این شرکت خدماتی در ۳۶۶ روز سال آمادگی حمل کود را دارد و به کشاورزان قول می‌دهیم امسال بدون هیچ‌گونه وقفه‌ای کود حمل و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

کد خبر 5577234

منبع: مهر

کلیدواژه: بوشهر دولت سیزدهم هفته دولت بوشهر کرمانشاه اربعین حسینی ویروس کرونا اربعین 1401 خطبه های نماز جمعه افتتاح طرح عمرانی گرگان دولت سیزدهم قزوین آمار کرونا گناوه آبرسانی استان بوشهر دولت سیزدهم قیمت کود کود اوره تن کود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۶۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ احمد سبحانی سبحانی افزود: از دلایل بروز آفات کنه‌های تار عنکبوتی خرما می‌توان به گرم شدن تدریجی هوا، کاهش رطوبت نسبی و آغاز فصل وزش باد‌های گرم و خشک در استان بوشهر اشاره کرد.

وی اظهار داشت: تشخیص به‌موقع و مناسب این آفت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در صورتی که عملیات سمپاشی به موقع انجام شود می‌تواند از بروز خسارت‌های بیشتر توسط این آفت جلوگری کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه این آفت باعث افت کمی و کیفی محصول خرما می‌شود اظهار داشت: کنه‌های تار عنکبوتی خرما از شیره بافت برگ‌های جوان و به خصوص میوه‌های نارس خرما تغذیه می‌کند.

سبحانی با اشاره به اینکه در اثر آفت تار عنکبوتی اندازه میوه‌های خرمای آسیب دیده کوچک می‌ماند گفت: با خروج مواد قندی و شیره نباتی از میوه خرما، پوست میوه نیز سخت و خشک می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کنه‌ها در زیر تار‌ها تخم‌ریزی کرده و فعالیت دارند اظهار داشت: هنگام طغیان آفت خوشه‌های خرما منظره‌ای غبارآلود به خود گرفته و میوه‌ها به رنگ قرمز تیره در آمده و چروکیده و نامرغوب می‌شوند.

کارشناس امور کشاورزی استان بوشهر هم گفت: نخیلات استان بوشهر در معرض تهدید‌های مختلف و متنوعی هستند که باید با اصول مناسب با آنها مقابله کرد.

عبدالرحیم خادمی با بیان اینکه آفت چوب‌خوار یکی از مهمترین آفت‌ها در نخلستان‌های استان بوشهر است اظهار داشت: آفت چوب‌خوار خسارت‌های گسترده‌ای به نخل وارد می‌کند و به تنه، ریشه و تاج درخت می‌رسد.

وی افزود: این خسارت‌ها باعث می‌شود تا میوه خرما از نظر کیفیت و کمیت افت کرده و در بازار خرما، مشتری‌پسندی لازم را نداشته باشد.

خادمی با اشاره به آلوده‌شدن پاجوش‌های نخیلات به آفت چوبخوار خرما اظهار داشت: این آفت موجب بروز برخی بیماری‌های قارچی در تنه نخیلات شده و همین امر خسارت را دوچندان کرده است.

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • پیش راه‌اندازی واحد اوره پتروشیمی هنگام در عسلویه
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بوشهر نیز با سازمان نوسازی مدارس کشور
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری