Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگرچه پوشش‌هایی وجود دارند که میکروب‌های مضر را روی سطوحی که مکرراً لمس می‌شوند از بین می‌برند، اما اغلب این مواد یا باید به طور مکرر استفاده شوند یا مدت زیادی طول می‌کشد تا عمل کنند.

این در حالی است که اکنون ادعا شده است که یک پوشش جدید و بادوام بر هر دوی این کاستی‌ها فائق آمده است.

در ساخت این ماده که در دانشگاه میشیگان ساخته شده است از پلاستیک پلی‌اورتان معمولی استفاده شده که با روغن درخت چای و روغن دارچین ترکیب شده است و همانطور که مشخص است، همه این مواد برای انسان بی‌خطر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماده در حالی که به شکل مایع است، یا با یک برس یا فرچه روی سطوح مالیده می‌شود، یا روی مواردی مانند دستگیره درب یا صفحه نمایش لمسی افشانه می‌شود و پس از خشک شدن، پوششی سخت و شفاف ایجاد می‌کند که ادعا می‌شود در کشتن باکتری‌ها و ویروس‌ها بسیار موثر است.

برخی از مولکول‌های درخت چای و دارچین به مولکول‌های پلی‌اورتان متصل می‌شوند و آنها را به شکل دائم در جای خود در یک ماتریس پلاستیکی نگه می‌دارند، در حالی که برخی دیگر آزادانه بین آن ماتریس و سطح پوشش حرکت می‌کنند.

گفته می‌شود مولکول‌های آزاد عموماً تمایل دارند با مولکول‌هایی که پیوند متقابل دارند، باقی بمانند و سرعت تبخیر روغن‌ها را کاهش می‌دهند. با این حال، وقتی میکروب‌ها با پوشش تماس پیدا می‌کنند، مولکول‌های آزاد با نفوذ به غشای محافظ بیرونی، آنها را می‌کشند و این کار را تنها در عرض دو دقیقه انجام می‌دهند.

در آزمایش‌هایی که روی سطوحی مانند صفحه‌ کلید، صفحه‌نمایش گوشی‌های هوشمند و تخته‌های برش مورد استفاده برای برش مرغ و گوشت در آشپزخانه‌ها انجام شد، این پوشش حداقل به مدت شش ماه مؤثر ماند و ۹۹.۹ درصد از عوامل بیماری‌زا از جمله باکتری "ای.کولی"، MRSA و "کووید-۱۹" را از بین برد.

گفتنی است که این پوشش حتی اگر سطوح را به طور مکرر تمیز و پاک می‌کردند، اثر ضد میکروبی خود را حفظ کرد.

همچنین به عنوان یک مزیت اضافی، هنگامی که اثربخشی روغن‌ها در اثر شروع به تبخیر شدن، کاهش می‌یابد، این پوشش را می‌توان به سادگی با اضافه کردن روغن‌های درخت چای و دارچین که توسط ماتریس پلی‌اورتان جذب می‌شوند، شارژ کرد.

پروفسور "آنیش توتجا" یکی از نویسندگان این مطالعه در مورد این تحقیق گفت: پاک کننده‌های ضدعفونی کننده می‌توانند میکروب‌ها را تنها ظرف یک یا دو دقیقه از بین ببرند، اما به سرعت از بین می‌روند و سطوح را در برابر عفونت مجدد آسیب‌پذیر می‌کنند. همچنین ما سطوح ضدباکتری با ماندگاری طولانی‌تری بر پایه فلزاتی مانند مس و روی داریم، اما ساعت‌ها طول می‌کشد تا آنها باکتری‌ها را از بین ببرند. این در حالی است که این پوشش هم سریع عمل می‌کند و هم ماندگاری بالایی دارد و بهترین‌ها را ارائه می‌دهد.

شرکت "هیگراتک"(Hygratek) که از دل دانشگاه میشیگان بیرون آمده، هم‌اکنون در حال تجاری‌سازی این فناوری است.

این مطالعه به تازگی در مجله Matter منتشر شده است.

۵۸۵۸

کد خبر 1668151

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس باکتری مواد ضدعفونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۸۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند

یک متخصص باکتری‌شناس از بروسلوز به عنوان بیماری نام برد که همه افراد را در هر سن و هر جنسی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، سجاد یعقوبی در گفتگو با خبرنگاران افزود: بروسلوز یک نوع بیماری باکتریایی است که توسط گونه‌های مختلف بروسلا ایجاد می‌شود و عمدتاً گاو، خوک، بز، گوسفند و سگ را مبتلا می‌کند.

وی اظهار کرد: انسان‌ها از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، خوردن یا نوشیدن محصولات حیوانی آلوده یا استنشاق عوامل موجود در هوا به این بیماری مبتلا می‌شوند.

این متخصص باکتری‌شناس بیان کرد: بیماری بروسلوز معمولاً علائمی شبیه آنفلوآنزا از جمله تب، ضعف و کاهش وزن ایجاد می‌کند، اما ممکن است در اشکال غیر معمول و با علائم خفیف ظاهر شود که منجر به عدم تشخیص این بیماری شود.

وی با بیان اینکه بیشتر موارد ابتلا، ناشی از مصرف شیر یا پنیر غیر پاستوریزه از بز یا گوسفند آلوده است، در خصوص اینکه چه کسانی در معرض خطر هستند؟ گفت: تحقیقات نشان داده این بیماری افراد در هر سن و هر جنسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

یعقوبی بیان کرد: بیماری بروسلوز یک خطر شغلی برای افرادی که در بخش دامداری کار می‌کنند یا افرادی که با خون، جفت، جنین و ترشحات رحمی حیوانات در تماس هستند، محسوب می‌شود.

وی خطر ابتلا به این بیماری را در این افراد افزایشی دانست و تصریح کرد: در جمعیت عمومی، بیشتر موارد ناشی از مصرف شیر خام یا مشتقات آن مانند پنیر تازه است. بیشتر این موارد از محصولات گوسفند و بز است.

این متخصص باکتری‌شناس با اشاره به اینکه این روش انتقال در درجه اول کشاورزان، قصابان، شکارچیان، دامپزشکان و پرسنل آزمایشگاهی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در خصوص راه‌های پیشگیری و کنترل گفت: پیشگیری از بیماری بروسلوز بر اساس مراقبت و پیشگیری از عوامل خطر است.

وی با بیان اینکه مؤثرترین راهبرد پیشگیری از بین بردن عفونت در حیوانات است، به واکسیناسیون گاو، بز و گوسفند در مناطقی با میزان شیوع بالا توصیه کرد و گفت: در مناطقی که ریشه‌کنی در حیوانات از طریق واکسیناسیون یا حذف حیوانات آلوده امکان‌پذیر نباشد، پیشگیری از عفونت انسان، اساساً مبتنی بر افزایش آگاهی، اقدامات ایمنی غذایی، بهداشت شغلی و ایمنی آزمایشگاهی است.

دیگر خبرها

  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • «خدمات رایگان درمانی» برای تمام کودکان/ مشوق‌های طرح جوانی جمعیت
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟