Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستگاه تبدیل زباله به سوخت کمکی RDF که به همت یک شرکت دانش‌بنیان و با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی طراحی و ساخته شده است، در یک نیروگاه زباله‌سوز به بهره‌برداری رسید. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مراسم آغاز به کار دستگاه تبدیل زباله به سوخت کمکی RDF در نیروگاه زباله‌سوز نوشهر ظهر امروز، سه‌شنبه هشتم شهریورماه 1401 با حضور دکتر شاهوردی، مشاور عالی رئیس هیئت عامل، مهندس محمودیان مدیر نظارت صندوق صندوق نوآوری و شکوفایی، رستم زرودی فرماندار و عباسعلی شیرینی همپا شهردار نوشهر و دیگر مقامات استانی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه تبدیل زباله به سوخت کمکی RDF توسط شرکت دانش‌بنیان "الماس پاکان تک ویستا" با هدف تولید سوخت مشتق از پسماند طراحی و ساخته شده است و با توجه به نیاز نیروگاه‌های زباله‌سوز به چنین سیستم‌هایی، شرکت «مهندسی طرح تجارت سدید» مجری نیروگاه زباله‌سوز نوشهر(با ظرفیت سوزاندن 200 تن زباله در روز و تولید 3 مگاوات برق) اقدام به خرید این دستگاه کرده است.

این نیروگاه با استفاده از فناوری گازی‌سازی، امحاء زباله‌های سه شهرستان نوشهر، چالوس و کلاردشت را بر عهده دارد. شرکت مهندسی طرح تجارت سدید با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی طی یک قرارداد استصناع نسبت به سفارش، ساخت و بازپرداخت اقساط اقدام کرده است.

سعید نجفی زنگنه، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت الماس پاکان تک ویستا گفت: تا پیش از سال 1399 تمرکز ما بر روی مدیریت زباله‌های میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران بود که طی فرایندی به تولید کود و خاک نباتی اقدام می‌کردیم و محصول خروجی قابل استفاده در شبکه گلخانه بود. پس از یک سال فعالیت‌های میدانی و مطالعاتی در حوزه بازیافت، دریافتیم که چالش اصلی کشور در مدیریت پسماند موضوع زباله‌های شهری است که باید برای آنها تدبیری اندیشید.

نجفی زنگنه با بیان اینکه امروز چیزی قریب به 58 هزار تن زباله شهری به صورت روزانه در کل کشور تولید می‌شود، گفت: از این مقدار در حدود 6 هزار تن در شهر تهران تولید می‌شود. براساس تجربیات به دست آمده، در عین توسعه و بهبود عملکرد محصول قبلی، طراحی سیستمی که با صرفه اقتصادی بتواند تا حدودی به رفع معضل زباله‌های شهری کمک کند را آغاز کردیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: زباله‌های شهری با استفاده از خطوط پردازش و تفکیک به دو دسته زباله روسرندی و زیرسرندی تقسیم می‌شود. زباله‌های زیرسرندی عمدتاً مواد فسادپذیر هستند و زباله‌های روسرندی پلاستیک، پارچه و هر زباله‌ای است که ابعادی بزرگ‌تر از 7 سانتی‌متر داشته باشد. سیستم شرکت ما برای زباله‌های زیرسرندی طراحی شده که اصلی‌ترین بخش چالشی مدیریت پسماند است.

وی افزود: ساز و کار سیستمی که ما طراحی کردیم بدین صورت است که زباله زیرسرندی وارد خط شده، سپس دستگاه آن را خرد و به ابعاد سه تا چهار سانتی‌متری تبدیل می‌کند. پس از این زباله‌های خردشده وارد دستگاه آبگیری شده و این دستگاه آبگیری شیرابه داخل زباله را با نسبت بسیار خوبی انجام داده و این شیرابه راهی تصفیه‌خانه می‌شود. از سوی دیگر مواد خارج‌شده وارد دستگاه دیگری می‌شود و به آرامی تحت حرارت قرار گرفته تا رطوبتش به حدود 20 درصد برسد که مورد نظر کارفرماست. با این میزان کاهش رطوبت، ارزش حرارتی زباله را به مقداری که برای نیروگاه زباله‌سوز مناسب باشد افزایش می‌دهیم.

نجفی زنگنه با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت این سیستم، تبدیل 100 تن زباله زیرسرندی به RDF در روز است اما شرکت الماس پاکان تک‌ویستا آمادگی دارد این ظرفیت را متناسب با ظرفیت و نیاز صنعت یا شهرداری‌ها افزایش دهد، ادامه داد: مزایای این طرح کاهش رطوبت بسیار بالای زباله به خصوص در شهرهای شمالی است به نحوی که حجم و وزن خروجی سیستم تا 50%کاهش می‌یابد. البته در صورت درخواست مشتریان می‌توان با اعمال تغییراتی در طول 2 تا 3 هفته نسبت به تولید کود کمپوست با کیفیت عالی اقدام کرد. افزون بر این این طرح به عنوان یک راه حل بسیار اقتصادی در مقایسه با سایر روش‌ها برای زباله‌های شهری پیشنهاد می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان همچنین با اشاره به حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی از این طرح، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی در سال 1400 اقدام به حمایت از این طرح کرد و تسهیلاتی را به صورت لیزینگی در اختیار شرکت مهندسی طرح تجارت سدید گذاشت تا آنها محصول ما را خریداری کنند. تمامی مراحل طراحی، ساخت و نصب کمتر از یک سال طول کشید و امروز به بهره برداری رسید.

وی همچنین بیان کرد که برای ساخت این محصول از هیچ کمک خارجی استفاده نشده و طراحان آن جمعی از فارغ التحصیلان بهترین دانشگاه‌های داخل کشور بوده‌اند.

همچنین داود مددی رئیس هیئت مدیره گروه شرکت‌های TTS گفت: طرحی که برای تبدیل زباله به RDF ابداع شده است به دست نیروهای جوان و خوش‌فکری انجام پذیرفت که به مدت یک سال با انجام پژوهش و ابتکار در طراحی فرایند خشک کردن زباله، موفق به ساخت یک فناوری نوین و بسیار کارآمد شدند. ما این طرح را چندین ماه آزمایش کرده‌ایم و باید گفت که در انجام فرایندها هیچ مشکلی نداشته است.

مددی اظهار کرد: این ساز و کار علاوه بر استفاده برای تولید سوخت انرژی مشتق از زباله می‌تواند استفاده‌های دیگری نیز داشته باشد. برای مثال دامداری‌های بزرگ که حجم گسترده‌ای از فضولات را تولید و اطراف خود را به شدت آلوده می‌کنند، می‌توانند با استفاده از محصول این شرکت‌ دانش‌بنیان نه تنها در رفع چالش خود اقدام کنند بلکه به کود مایع حیوانی نوینی برسند و آنرا در مزارع تولید علوفه خود استفاده نمایند همچنین خروجی آن نیز کود مرغوبی خواهد بود که جایگزین کودهای شیمیائی می‌شود.

وی تاکید کرد: این محصول دانش‌بنیان ارزش حرارتی زباله‌های تولیدی را بالا می‌‎برد. تا پیش از این ما برای گرفتن رطوبت زباله انرژی، منابع و زمان بسیاری صرف می‌کردیم اما اکنون با این محصول در جلوگیری از هدررفت زمان و انرژی موفق شده‌ایم. همچنین با این محصول تصفیه شیرابه زباله نیز با هزینه بسیار کمتری اتفاق می‌افتد.

جذب سرمایه 400میلیاردریالی برای استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در "اینوتکس 2022"آمادگی جهاد دانشگاهی برای کمک به دولت در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش بنیان تولید دانش بنیان اشتغال آفرین شرکت های دانش بنیان دادستان کل کشور دانش بنیان تولید دانش بنیان اشتغال آفرین شرکت های دانش بنیان دادستان کل کشور صندوق نوآوری و شکوفایی نیروگاه زباله سوز شرکت دانش بنیان زباله های شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۰۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مترو تهران؛ 25 سال تعهد به ایمنی

تین نیوز

25 سال خدمات رسانی بدون تلفات جانی در مترو تهران، گواهی بر تعهد راسخ شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه به حفظ ایمنی مسافران و نمادی از تلاش شبانه روزی کارکنان در این عرصه است.

 شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه ضمن گرامی داشت هفتم اردیبهشت ماه، روز ملی ایمنی و حمل و نقل، فرصت را مغتنم می داند تا از تلاش های بی وقفه کارکنان مترو تهران و حومه که در راستای ارتقای ایمنی سفر شهروندان با این وسیله حمل و نقل پاک، ارزان و کارآمد از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند، قدردانی کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه، مترو تهران با دارا بودن 159 ایستگاه و 296 کیلومتر خطوط ریلی، روزانه میلیون ها مسافر را جابجا می کند و به همین دلیل، ایمنی در این مجموعه از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. در همین راستا شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه با علم به اهمیت حیاتی توجه به ایمنی در سیستم حمل و نقل ریلی انبوه بر و با اتکا به دانش و تجربه تخصصی کارکنان خود، اقدامات متعددی را برای ارتقای ایمنی سفر با مترو انجام داده و می دهد که از جمله آنها می توان به آموزش مستمر و ارتقای آگاهی کارکنان، نگهداری و بازرسی منظم تجهیزات و زیرساخت های خطوط مترو، شناسایی، ارزیابی و کاهش خطرات بالقوه در شبکه و استفاده از فناوری های ایمن اشاره کرد.
شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه متعهد به ارائه سفری امن و قابل اعتماد برای همه مسافران است و برای رسیدن به این هدف، در تمام ربع قرن فعالیت خود از هیچ تلاشی دریغ نکرده است. البته باید به این نکته هم توجه کرد که ایمنی در تمام سیستم ها از جمله مترو، یک تلاش جمعی است که به همکاری و دقت همه ذینفعان، از جمله مسافران نیاز دارد.
در پایان امیدواریم که با تقویت هرچه بیشتر تجهیزات و زیرساخت ها در کنار همراهی و همیاری کارکنان دلسوز این شهر زیرزمینی و مسافران گران قدر آن، متروی تهران بتواند رکوردهای خود در زمینه حفظ ایمنی را به طور مستمر ارتقا دهد و سفری امن و آرام را برای همه شهروندان به ارمغان آورد

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • ۱۳ حلقه چاه در کرج حفر و وارد مدار بهره برداری شد
  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • تقدیر از کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • مترو تهران؛ 25 سال تعهد به ایمنی
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد