Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@20:47:34 GMT

دوربین مدار بسته زورگیر ۱۳ساله و عمویش را لو داد

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۹۲۲۴۲

دوربین مدار بسته زورگیر ۱۳ساله و عمویش را لو داد

دو سارق جوان در مشهد، در آخرین سرقت خود، مغلوب دوربین مدار بسته شدند.

به گزارش مشرق، بازبینی دوربین مدار بسته یکی از بیمارستان های تربت حیدریه ، زورگیران آپاچی سوار را در مشهد لو داد و آن ها ناچار به اعتراف شدند. عصر ۲۹ مرداد بود که زنی جوان برای انجام امور بانکی کنار یک دستگاه خودپرداز در خیابان وکیل آباد ۱۹ ایستاد و بدون توجه به اطراف، گوشی تلفن را در دست گرفت و کارت بانکی را  درون دستگاه قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این هنگام جوان سبزه روی قد بلندی که او را زیر نظر داشت، در یک لحظه خود را به وی رساند و با قاپیدن گوشی تلفن، پشت موتورسیکلت آپاچی همدستش پرید که در کنار خیابان منتظر ایستاده بود. با فرار دزدان آپاچی سوار، زن جوان فریادزنان به دنبال سارقان دوید ولی آن ها لحظاتی بعد در لابه لای خودروها گم شدند. مال باخته که دیگر از تعقیب دزدان ناامید شده بود، بی درنگ با پلیس ۱۱۰ تماس گرفت و ماجرای گوشی قاپی زورگیران را گزارش داد.

چند دقیقه بعد گروهی از نیروهای گشت کلانتری با صدور دستوری از سوی سرهنگ محمد فیاضی (رئیس کلانتری شهرک ناجا) عازم محل حادثه شدند و به تحقیق در این باره پرداختند. با توجه به مشخصاتی که مال باخته از سارق قدبلند و موتورسیکلت سبزرنگ در اختیار پلیس گذاشت،  عملیات گشت زنی در محدوده احتمالی فرار مجرمان ادامه یافت تا این که با حضور گروه دیگری از عوامل گشت نامحسوس تجسس، تحقیقات با اجرای طرح مهار در بولوار وکیل آباد، وارد مرحله جدیدی شد. طولی نکشید که  افسران دایره تجسس موتورسیکلت آپاچی را مشاهده کردند و به تعقیب دو جوان موتورسوار پرداختند اما سارقان بر سرعت موتورسیکلت افزودند تا به هر طریقی از چنگ پلیس فرار کنند.

دقایقی بعد و هنگام تعقیب و گریز، ناگهان راکب موتورسیکلت مانع سیمانی را مقابل خود دید و پس از عبور از پیاده رو به دلیل از دست دادن کنترل موتورسیکلت، با مانع برخورد کرد و هر دو نفر نقش بر زمین شدند.

با وجود این، دو سارق جوان موتورسیکلت را رها کردند و با پای پیاده قصد فرار داشتند که در محاصره پلیس قرار گرفتند و در حالی دستگیر شدند که گوشی تلفن سرقتی نیز کف پیاده رو افتاده بود. با انتقال دو متهم ۳۰ و ۱۳ ساله به کلانتری، مشخص شد که نوجوان ۱۳ ساله برادرزاده سارق حرفه ای است اما جوان ۳۰ ساله دچار دردشکمی شده بود که بلافاصله توسط نیروهای امدادی به مرکز درمانی انتقال یافت و تحت مداوا قرار گرفت. بررسی های پزشکی بیانگر آن بود که سارق جوان دچار خونریزی داخلی شده است به همین دلیل و با دستور قاضی عادلی (بازپرس شعبه ۶۱۴ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد) وی تا زمان  بهبودی در مرکز درمانی، تحت نظر پلیس قرار داشت تا این که بهبودی نسبی پیدا کرد و به کلانتری منتقل شد.

این سارق جوان که «محمد» نام دارد، در بازجویی های تخصصی ابتدا منکر ارتکاب گوشی قاپی شد اما استعلام شماره پلاک موتورسیکلت از مرکز فرماندهی پلیس نشان داد که موتورسیکلت آپاچی مذکور از مقابل بیمارستانی در تربت حیدریه سرقت شده است. با شناسایی مال باخته، فیلم دوربین مدار بسته بیمارستان نیز بازبینی شد و تصویر سارق جوان هنگام سرقت موتورسیکلت لو رفت.

دزد جوان با مشاهده فیلم صحنه سرقت، دیگر چاره ای جز اعتراف ندید و به سرقت موتورسیکلت با همدستی دو تن دیگر از دوستانش اقرار کرد و گفت: چند ماه قبل به اتفاق پسرخاله ام و یکی دیگر از دوستانم به تربت حیدریه رفتیم و پس از سرقت موتورسیکلت آپاچی، آن را با خودروی تک کابین پسرخاله ام به مشهد آوردیم تا با آن گوشی قاپی کنیم! روز حادثه هم تحت تاثیر مصرف مواد مخدر صنعتی (شیشه) و قرص های مخدردار بودم که گوشی تلفن زن جوان را ربودم.

این درحالی است که مال باخته دیگری نیز با شناسایی جوان سارق، مدعی شد که آن ها از وی زورگیری کرده اند! بررسی های بیشتر درباره جرایم احتمالی دیگر اعضای این باند با دستورات ویژه مقام قضایی زیر نظر سروان سیفی (رئیس تجسس کلانتری شهرک ناجا) در حالی ادامه دارد که ردزنی های اطلاعاتی برای شناسایی مخفیگاه دیگر افراد مرتبط با این باند آغاز شده است.

منبع: روزنامه خراسان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت بیمارستان زورگیری تربت حیدریه خودپرداز مشهد اخبار حوادث حوادث خفت گیر دستگیری پلیس فراجا خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت موتورسیکلت آپاچی دوربین مدار بسته مال باخته گوشی تلفن سارق جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۲۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پایش هوشمند سارقان سابقه‌دار با پابند الکترونیکی در گفت و گو با رئیس پلیس آگاهی پایتخت | ماجرای سرقت دو سارق با پابند الکترونیکی چه بود

همشهری آنلاین - الهه فراهانی: پدیده سرقت یکی از دغدغه های اصلی شهروندان است و افزایش آن در جامعه موجی از نگرانی های گسترده ای را در پی خواهد داشت. از این رو پلیس و دستگاه قضایی به عنوان ضابط برای رفع این دغدغه و مبارزه با سرقت، راهکارهای زیادی را عملیاتی کرده اند تا شاهد کاهش آمار این نوع جرایم در جامعه باشیم. از جمله اجرای طرح برخورد با سارقان و راه اندازی قرارگاه مبارزه با سرقت. اما تازه ترین طرح مبارزه با سرقت که با روی کار آمدن سردار احمدرضا رادان فرمانده فراجا اجرایی شده است، کنترل هوشمند سارقان سابقه دار با پابندهای الکترونیکی است. اجرایی شدن این طرح که قریب به یک ماه و ۱۰ روز از کلید خوردنش می گذرد، دستاوردهای خوبی در پی داشته به طوریکه دو مجرم سابقه داری که با پابند الکترونیکی در پایتخت راهی سرقت شده بودند، سر بزنگاه رصد شده و به دام پلیس افتادند. اما جزییات این طرح هوشمند به چه صورت و به پای چه مجرمانی بسته می شود؟ سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران در گفت و گو با همشهری، این سوالات را پاسخ داده و به تشریح جزییات تازه ترین طرح هوشمند پلیس می گوید.

اجرای طرح پایش مجرمان سابقه دار از طریق پابند الکترونیکی، اثر مثبتی در پیشگیری از وقوع سرقت خواهد داشت؟

قطعا خواهد داشت. طرح بسیار خوبی است و هدف از اجرای این طرح، پیشگیری از وقوع جرم است.

از چه زمانی شروع شده است؟

تقریبا از اواخر اسفند ماه بود که کلید خورد؛ قریب به ۴۰ روز از اجرای این طرح که به دستور سردار رادان فرمانده انتظامی بوده، می گذرد و دستاوردهای خوبی هم داشته است.

از دستاوردهای این طرح بگویید؟

در همین مدت زمان کوتاه که اجرایی شدن این طرح می گذرد، دو سارق که با پابند الکترونیکی راهی سرقت شده بودند را دستگیر کردیم. مورد اول این بود که مجرم سابقه داری، با پابند الکترونیکی خودرویی را سرقت کرده بود که همکارای گشت من رسیدند و این نفر را درحالیکه پشت فرمان خودروی سرقتی بود دستگیر کردند. مورد بعدی، مجرم سابقه داری بود که قصد سرقت گوشی موبایل شهروندی را داشت اما چون همکارانم وی را رصد می کردند سر بزنگاه رسیدند و متهم نیزاقدام به فرار کرد. وی حتی در مقابل ماموران مقاومت کرد که ماموران با استفاده از قانون بکارگیری سلاح تیراندازی کردند و این نفر مورد اصابت گلوله قرار گرفت و بازداشت شد.

برای بازداشت این افراد نیاز به دستور قاضی است؟

جرم مشهود است و هماهنگی قاضی را هم داریم.

چه افرادی مشمول این طرح شده و باید پابند الکترونیکی به پاهایشان بسته شود؟

افرادی که از ۴ سابقه به بالا داشته باشند.

وقتی پابند به پاهایشان بسته می شود، به چه شکل مورد رصد و کنترل ماموران قرار می گیرند؟

ما یک اتاق پایش داریم که به صورت لحظه ای افرادی که از پابند استفاده می کنند به صورت هوشمند کنترل می شوند. درواقع برای هر شخص یک کدی در نظر گرفته می شود و بعد به این افراد پابند می زنیم و برای آنها مهلت تعیین می کنیم؛ از دو تا سه سال. اگر در این مدت آنها جرمی را مرتکب نشوند، پابندشان فک می شود و اگر تکرار جرم کنند علاوه بر مجازاتی که قانون برای آنها تعیین کرده دوباره به پاهایشان پابند می زنیم و مدتش را افزایش می دهیم. قابلیت توانمندی این طرح این است که به صورت الکترونیکی شخص هر کجا که برود ما مسیر حرکتش را متوجه می شویم. جایی که توقف کند متوجه می شویم.

شارژ این پابندها به چه صورت است؟

این پابند ها حدود ۴۸ ساعت شارژ را نگه می دارند. شارژر در اختیار آنها قرار داده ایم که به صورت سیمی شارژ می شود افراد ما که در سالن پایش هستند و به صورت لحظه ای این افراد را رصد می کنند و حواسشان هست که مرتکب جرم نشوند. اگر شارژ پایند رو به اتمام باشد به او پیامک می دهیم و اگر توجهی نکند با شخص مورد نظر تماس می گیریم و به او ابلاغ می کنیم که حتما پابندش را شارژ کند و اگر توجه نکند شخص مورد نظر را دستگیر می کنیم و از او تعهد میگیریم.

امکان این وجود دارد که مجرمان، پابند را از پاهایشان باز کنند؟

نه امکان باز شدن وجود ندارد، فقط باید تخریب شود. در این صورت چنانچه متهم به این پابندها آسیب برساند به عنوان آسیب به اموال دولتی برایش پرونده تشکیل می دهیم.

آیا نواقصی هم در این طرح وجود دارد؟

به عقیده بنده، این طرح بسیار خوبی است تقریبا معایبش رفع شده است و اگر معایب جزیی داشته باشد کارشناس های همان شرکت و فراجا و کسانی که کار عملیاتی می کنند هستند و روزانه این معایب را از بین می برند و برطرف می کنند و انشاله در آینده بسیار تاثیر گذار است هم در بحث پیشگیری و هم در بحث کشف جرم.

فکر می کنید تا الان اجرای این طرح، تاثیری در کاهش وقوع جرم سرقت داشته است؟

الان نمی شود درصدش را گفت و آخر سال درصدش مشخص می شود اما قطعا تاثیر گذار بوده است.

هزینه این پابند های الکترونیکی، سنگین است؟

هزینه با فراجاست ما اطلاعی نداریم.

مجرمانی که مشمول این طرح هستند به چه صورت شناسایی می شوند؟

معمولا سازمان زندان ها، لیست این افراد در اختیار اداره آگاهی تهران قرار می دهد یا اجرای احکام. افرادی که ۴ سابقه کیفری و بیشتر دارند. حالا یا آزاد شده اند یا با وثیقه قرار است آزاد شوند. در واقع سازمان زندان ها طبق توافقی که با ما کرده به محض اینکه مشخصات متهمی که مشمول این موضوع است را ۵ روز قبل از آزادی به آگاهی اطلاع می دهد. نفراتی که در زندان داریم و همکاران تشخیص هویت و اطلاعات جنایی ما در آنجا هستند که زمان آزادی فرم را پر کرده و پابند را نصب می کنند.

تا چه زمان متهم باید از این پابند استفاده کند؟

مدت زمان دو یا سه سال است چنانچه مرتکب جرم نشود. اگر تکرار کنند تا ۵ سال تمدید می کنند. این مدت را برابر دستور عمل تا ۵ سال می توانند تمدید کنند.

چند در صد از مجرمان پایتخت مورد شناسایی قرار گرفته اند و مشمول این طرح شده اند؟

حدود ۵۰ درصد شناسایی شده و پابند زده ایم و این آمار رو به افزایش است.

محدودیت حرکت دارند، یعنی می توانند از شهر خارج شوند یا نه؟

نه محدودیتی ندارند اما چون هر لحظه در حال رصد هستند، چنانچه بخواهند از یک استان به استان دیگری بروند، مامتوجه می شویم. اگر متهمی وارد استان دیگر شود برای آن استان مورد نظر آلارم می رود و ما به آن اعلام می کنیم. مثلا رنگ بندی وجود دارد، رنگ زرد یا نارنجی و متوجه می شویم مثلا سارق سابقه داری که سارق منزل است از سمت غرب به سمت تهران می آید و تهران حواسش است. درواثع کنترلش با استانی است که به او اعلام شده است.

در خصوص جرایم خشن چطور؟

جرایم خشن و پر تکرار مانند زورگیران خشن یا سارقان مسلح در اولویت هستند. البته حبس های این افراد طولانی است اما به محض آزادی پابند الکترونیکی به پایشان بسته می شود و تحت کنترل قرار می گیرند.

کد خبر 847300 برچسب‌ها سارق - سرقت قوه قضائیه فراجا

دیگر خبرها

  • دستگیری ۲۲ سارق مغازه طی ۳ روز در گیلان
  • سارق ۲۰ میلیاردی منازل در اصفهان دستگیر شد
  • کشف ۸ فقره سرقت در دیر/ سارق دستگیر شد
  • بازداشت پنج سارق حرفه ای در خرمشهر
  • بازداشت سارق اماکن دولتی در دشت آزادگان
  • دستگیری ۵ سارق در خرمشهر
  • دستگیری سارق احشام و کشف ۴۸ رأس دام سرقتی در اسدآباد
  • ۲۵ سارق دستگیر شدند
  • طرح پایش هوشمند سارقان سابقه‌دار با پابند الکترونیکی در گفت و گو با رئیس پلیس آگاهی پایتخت | ماجرای سرقت دو سارق با پابند الکترونیکی چه بود
  • ۳ سارق در جزیره خارگ دستگیر شدند