Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار، کلیه درخواست‌های مربوط به خدمات اشتغال اتباع خارجی از مهرماه منوط به تشکیل پرونده الکترونیکی و ثبت در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی شد.

به گزارش ایران اکونومیست، برابر قانون کار، اتباع بیگانه ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و درصورت اشتغال و بکارگیری، کارفرمای آنها متخلف و مشمول جریمه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بند (ج) ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی‌ از درآمدهای دولت نیز صراحتا ذکر شده که هر کارفرمایی که به صورت غیرمجاز از نیروی کار خارجی استفاده و یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به پنج برابر حداقل دستمزد جریمه می شود.

بر همین اساس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی را بهمن ماه سال گذشته در نمایشگاه دستاوردهای شش ماهه اش رونمایی کرد که اخیرا توسط معاون اشتغال و مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار در ۱۴ استان راه اندازی شد.

معاون اشتغال وزارت کار با بیان اینکه سراسر کشور باید به این سامانه متصل شوند، از تمام واحدهای اجرایی در استان‌ها خواسته تا درخواست های مربوط به خدمات اشتغال اتباع خارجی را در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی ثبت کنند.

به گفته محمود کریمی بیرانوند، از ابتدای مهرماه سال جاری تمام واحدهای اجرایی در استان‌ها موظفند درخواست‌های مرتبط با استفاده از خدمات اشتغال اتباع خارجی را صرفاً در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی ثبت و رسیدگی کنند.

کارفرمایان حقیقی و حقوقی متقاضی استفاده از خدمات اتباع خارجی نیز طبق ماده ۱۲۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران می‌توانند بعد از ثبت‌نام و ایجاد پرونده شخصی الکترونیکی در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی، نسبت به ثبت درخواست در قالب روادید ورود با حق کار، صدور، تمدید، تجدید و یا ابطال پروانه کار اقدام کنند.

معاون اشتغال وزارت کار پیش از این از وجود یک میلیون تبعه خارجی فاقد پروانه کار در کشور خبر داده و گفته بود: برآورد ما از اتباع خارجی مشغول به کار در ایران، یک میلیون و ۳۰۰  هزار نفر است که حدود ۳۰۰ هزار نفر دارای پروانه کار و مابقی بدون مجوز مشغول به کار هستند اما وزیر کشور تیر ماه امسال در راستای اجرای طرح شناسایی اتباع بیگانه فاقد مدرک هویتی در کشور، اعلام کرد که دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن از اتباع خارجی برای دریافت کارت لازم مراجعه کرده اند.

آمار معاونت اشتغال وزارت کار، در فاصله مرداد تا  دی ماه ۱۴۰۰ از ۲۱ هزار و ۶۰۰ فقره بازرسی کارگاهی در حوزه اشتغال اتباع خارجی خبر می دهد که حاصل آن شناسایی ۱۶ هزار و ۸۰۰ شاغل خارجی غیرمجاز بوده است.
همچنین ۲۹۰۰ کارفرمای متخلف به مراجع قضایی معرفی و تلاش شد تا در این مدت ۷۰۰۰ نیروی کار ایرانی به جای اتباع خارجی غیرمجاز جایگزین شوند. بیش از ۱۷۴ هزار فقره پروانه کار نیز در قالب دفترچه و کارت طی این مدت صادر یا تمدید شده است.

به موجب ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول بکار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و مطابق قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت کرده باشند.
به گزارش ایران اکونومیست، سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی با هدف شفاف سازی و ساماندهی فعالیت اتباع بیگانه در کشور راه اندازی شده و از مهر ماه امسال همه درخواست های مرتبط با خدمات اشتغال اتباع خارجی باید در این سامانه به نشانی http://eatba.mcls.gov.ir به ثبت رسیده باشد.

کارفرمایان متقاضی استفاده از خدمات اتباع خارجی هم می توانند صرفا بعد از ثبت‌نام و تشکیل پرونده الکترونیکی در سامانه، درخواست خود را در قالب روادید ورود با حق کار، صدور، تمدید، تجدید و یا ابطال پروانه کار ثبت کنند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: اتباع خارجی ، وزارت کار و رفاه اجتماعی ، وزارت کشور ، اشتغال ، روادید کار ، کارت اقامت ، پروانه کار

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اتباع خارجی وزارت کار و رفاه اجتماعی وزارت کشور اشتغال روادید کار کارت اقامت پروانه کار سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی خدمات اشتغال اتباع خارجی استفاده از خدمات اشتغال وزارت کار اتباع بیگانه پروانه کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۳۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان

 

   به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان در نشست مشترک با رییس سازمان پزشکان بدون مرز سوئیس در ایران، درباره آغاز به کار سازمان پزشکان بدون مرز (MSF) در کرمان به بحث و تبادل نظر پرداخت.

 روح الله خضری پور  افزود: با توجه به حضور اتباع خارجی در استان کرمان و هزینه‌های بالای درمانی این افراد، پیگیری‌های مکرر اداره کل امور اتباع استان برای رفع موانع حضور و فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان با دانشگاه علوم پزشکی و سازمان‌های مرتبط انجام و زمینه فعالیت این سازمان در استان مهیا شد.

خضری‌پور به توافقنامه چهارجانبه بین اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان پزشکان بدون مرز (MSF ) و موسسه کنشگران توسعه فردا اشاره و بیان کرد: مقرر شد سازمان مذکور با فراهم‌سازی امکانات و تجهیزات اقدامات لازم را انجام دهد.

 

دیگر خبرها

  • کارگران رکن تولید هستند
  • مهمترین اخبار هشتم اردیبهشت/تعیین تکلیف عرضه اینترنتی دارو
  • سرمایه‌های خُرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی ساماندهی می‌شود
  • توزیع دفترچه های سپرده گذارای اتباع در یزد
  • توزیع دفترچه های اقامت طرح سپرده گذاری به اتباع
  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان
  • مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان
  • طرح جمع آوری اتباع غیر مجاز در استان یزد
  • فعالیت روانشناسان بدون پروانه اشتغال حرفه‌ای تخلف تلقی می‌شود + فیلم
  • تسلاهای ایلان ماسک تاکسی می شوند اما با قابلیتی منحصر به فرد